skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Maroon 5

Discography & ID : Maroon 5

Ύψος

Gallery

Maroon 5

Maroon 5

Ο Adam Levine με την Behati Prinsloo και την κόρη τους Dusty Rose στο αστέρι του Adam στη Λεωφόρο της Δόξας.

Adam Levine

The Voice (U.S. season 6): Shakira, Usher, Adam Levine, Blake Shelton και ο Carson Daly.

Christina Aguilera, Christina Milian, Cee Lo Green, Carson Daly, Blake Shelton, Adam Levine, Mark Burnett

Adam Levine & Rihanna

Adam Levine & Mary J. Blige

Adam Levine & Sting

Justin Timberlake & Adam Levine

Rob Thomas & Adam Levine

Maroon 5

Adam Levine Quote

ID

Όνομα ΣυγκροτήματοςMaroon 5

Προέλευση ονόματος συγκροτήματος: H αρχική ονομασία του συγκροτήματος ήταν Kara’s Flowers. Άλλαξε σε Maroon 5 αλλά ποτέ δεν έχει επιβεβαιωθεί η προέλευση του ονόματος τους, καθώς το θεωρούν «γελοίο». Υπάρχει μια φήμη πως το όνομα είναι προϊόν συνδυασμού των χρωμάτων της στολής του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν «Maroon» («καστανό») με το όνομά του, Five Towns College, «5». 

Μέλη Συγκροτήματος:

Adam Noah Levine | Γεννήθηκε: 18 Μαρτίου 1979 στο Los Angeles, California, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1994-σήμερα.

Jesse Royal Carmichael | Γεννήθηκε: 2 Απριλίου 1979 στο Boulder, Colorado, H.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: keyboards, κιθάρα, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 1994-2012, 2014-σήμερα.

Michael Allen «Mickey» Madden| Γεννήθηκε: 13 Μαΐου 1979 στο
Austin, Texas, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα: 1994-σήμερα.

James Burgon Valentine| Γεννήθηκε: 5 Οκτωβρίου 1978 στο
Lincoln, Nebraska, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2001-σήμερα.

Matthew «Matt» Flynn | Γεννήθηκε: 3 Μαΐου 1975 στο Woodstock, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2006-σήμερα.

Paul Morton, Jr. a.k.a. PJ Morton | Γεννήθηκε: 29 Μαρτίου 1981 στη Νέα Ορλεάνη, Louisiana, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: keyboards, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-σήμερα.

Παλιότερα Μέλη:

Ryan Michael Dusick | Γεννήθηκε: 19 Σεπτεμβρίου 1977 στο Los Angeles, California, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 1994-2006.

Τόπος Δημιουργίας: Los Angeles, California, Η.Π.Α.

Ενεργοί στη μουσική:  1994-σήμερα

Βραβεία: Oι Maroon 5 έχουν αποσπάσει πάνω από 30 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

3 American Music Awards, 4 Billboard Music Awards, 3 Grammy Awards, 4 Gaon Chart Awards, 1 iHeartRadio Music Award, 1 MTV Asia Award, 1 MTV Europe Music Award, 1 MTV Video Music Award, 3 NRJ Music Awards, 2 NRJ Radio Awards, 1 Radio Disney Music Award, 4 Teen Choice Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Maroon 5 κάντε κλικ εδώ.

Official Websitemaroon5.com

 

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2002 – Songs About Jane
2002 – Songs About Jane
2004 – 1.22.03.Acoustic (Live)
2004 – 1.22.03.Acoustic (Live)
2005 – Live / Friday the 13th (Live)
2005 – Live / Friday the 13th (Live)
2007 – It Won’t Be Soon Before Long
2007 – It Won’t Be Soon Before Long
2007 – The B-Side Collection (Compilation)
2007 – The B-Side Collection (Compilation)
2008 – Live from SoHo (E.P.)
2008 – Live from SoHo (E.P.)
2008 – Live from Le Cabaret (Live)
2008 – Live from Le Cabaret (Live)
2008 – Call and Response: The Remix Album (Remix)
2008 – Call and Response: The Remix Album (Remix)
2010 – Hands All Over
2010 – Hands All Over
2011 – ITunes Session (E.P.)
2011 – ITunes Session (E.P.)
2012 – Overexposed
2012 – Overexposed
2012 – Holiday Gift (E.P.)
2012 – Holiday Gift (E.P.)
2014 – V
2014 – V
2015 – Singles	(Compilation)
2015 – Singles (Compilation)
2017 – Red Pill Blues
2017 – Red Pill Blues

Start Here

  • Οι Maroon 5 είναι ένα rock-pop συγκρότημα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Ενώ ήταν ακόμη στο λύκειο, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος Adam Levine, ο κιμπορντίστας Jesse Carmichael, ο μπασίστας Mickey Madden, καθώς και ο ντράμερ Ryan Dusick δημιούργησαν μια μπάντα στο γκαράζ τους, η οποία λεγόταν Kara’s Flowers και το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album. Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα επανασυνδέθηκαν με τον κιθαρίστα James Valentine και πήραν μια πιο pop μουσική κατεύθυνση ως Maroon 5. Το 2002 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους «Songs About Jane», το οποίο περιείχε τα τραγούδια: «Harder to Breathe», «This Love», «She Will Be Loved» και «Sunday Morning», τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και έγιναν χρυσά, πλατινένια, ακόμη και τρεις φορές πλατινένια σε πολλές χώρες του κόσμου.
  • Για να στηρίξουν το album τους «Songs About Jane» έκαναν εκτεταμένες περιοδείες το 2003–2005 και κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου κυκλοφόρησαν δύο albums από ζωντανές τους εμφανίσεις. Το συγκρότημα κέρδισε το βραβείο Grammy στην κατηγορία «Best New Artist» το 2005. Ο Dusick άφησε το συγκρότημα τον Σεπτέμβριο του 2006 λόγω τραυματισμών από τις συνεχόμενες συναυλίες και αντικαταστάθηκε από τον Matt Flynn. Το δεύτερο album των Maroon 5, «It Won’t Be Soon Before Long» κυκλοφόρησε το 2007 και περιελάμβανε το «Makes Me Wonder», το οποίο ήταν το πρώτο τους τραγούδι που έφτασε στο αμερικανικό Billboard Hot 100, το «Won’t Go Home Without You» και το «Wake Up Call». Η μπάντα τραγούδησε ζωντανά σε δύο περιοδείες από τον Ιούνιο ως τον Νοέμβριο του 2007.
  • Το τρίτο τους album «Hands All Over» κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 21 Σεπτέμβρη του 2010. Από το ντεμπούτο τους το 2002, η μπάντα είχε πωλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μεγαλύτερή τους επιτυχία μέχρι τώρα είναι η συνεργασία τους με την Christina Aguilera για το τραγούδι «Moves like Jagger»,  μιας κι έφτασε στα 8 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και χαρακτηρίστηκε ένα από τα τραγούδια που έχει κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.
  • Το Μάρτιο του 2012, οι Maroon 5 ανακοίνωσαν το τέταρτό τους album, με τίτλο «Overexposed», το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη Ιουνίου του 2012. Το lead single σε συνεργασία με τον Wiz Khalifa, «Payphone», έφτασε στη θέση no.3 του αμερικανικού Billboard Hot 100 και τελικά ανυψώθηκε στο no.2. Το δεύτερο τραγούδι του album, «One More Night», έγινε το τρίτο no.1 single του συγκροτήματος.
  • Ο Αύγουστος του 2014 ήταν ο μήνας κατά τον οποίο οι Maroon 5 κυκλοφόρησαν το πέμπτο κατά σειρά album ου, «V». Από την πρώτη κιόλας εβδομάδας κατάφεραν να ξεπεράσουν τις 164.000 αντιτύπων, πράγμα το οποίο το οδήγησε στην θέση no.1 του αμερικανικού Billboard Hot 200. Τα singles «Maps», «Animals» και «Sugar» ήταν και αυτά που ξεχώρισαν.

Πηγή: en.wikipedia.org, el.wikipedia.org

2002 – Songs About Jane

  • Κυκλοφόρησε: 7 Μαΐου 2002
  • Εταιρεία: J, Octone Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Songs About Jane»:
  1. «Harder to Breathe» Κυκλοφόρησε: 22 Μαΐου 2002
  2. «This Love» Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 2004
  3. «She Will Be Loved» Κυκλοφόρησε: 27 Ιουλίου 2004
  4. «Sunday Morning» Κυκλοφόρησε: 2 Δεκεμβρίου 2004
  5. «Must Get Out» Κυκλοφόρησε: 5 Δεκεμβρίου 2005

Tracklist:

1. «Harder to Breathe» – 2:53

2. «This Love» – 3:26

3. «Shiver» – 2:59

4. «She Will Be Loved» – 4:17

5. «Tangled» – 3:18

6. «The Sun» – 4:11

7. «Must Get Out» – 3:59

8. «Sunday Morning» – 4:04

9. «Secret» – 4:55

10. «Through with You» – 3:01

11. «Not Coming Home» – 4:21

12. «Sweetest Goodbye» – 4:30

Special edition bonus tracks

1. «Rag Doll» – 5:28

2. «Harder to Breathe» (Acoustic) – 2:56

3. «This Love» (Acoustic) – 4:02

4. «This Love» (Kanye West Remix) – 3:38

2004 – 1.22.03.Acoustic (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 22 Ιουνίου 2004
  • Εταιρεία: Octone Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «This Love» – 4:15

2. «Sunday Morning» – 4:14

3. «She Will Be Loved» – 4:34

4. «Harder to Breathe» – 3:09

5. «The Sun» – 5:18

6. «If I Fell» – 3:23

7. «Highway to Hell» – 4:30

2005 – Live / Friday the 13th (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Σεπτεμβρίου2005
  • Εταιρεία: J, Octone Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Shiver» – 4:49

2. «Through with You» – 3:19

3. «Tangled» – 3:37

4. «Harder to Breathe» – 2:58

5. «The Sun» – 7:52

6. «Wasted Years» – 5:23

7. «Secret» / «Ain’t No Sunshine» – 7:11

8. «Not Coming Home» – 4:28

9. «This Love» – 5:14

10. «Must Get Out» – 4:08

11. «Sunday Morning» – 6:37

12. «Sweetest Goodbye» – 9:39

13. «Hello» (Oasis cover) – 3:52

14. «She Will Be Loved» – 8:51

2007 – It Won’t Be Soon Before Long

  • Κυκλοφόρησε: 22 Μαΐου 2007
  • Εταιρεία: A&M/Octone Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «It Won’t Be Soon Before Long»:
  1. «Makes Me Wonder» Κυκλοφόρησε: 27 Μαρτίου 2007
  2. «Wake Up Call» Κυκλοφόρησε: 7 Αυγούστου 2007
  3. «Won’t Go Home Without You» Κυκλοφόρησε: 19 Νοεμβρίου 2007
  4. «If I Never See Your Face Again» (feat. Rihanna) Κυκλοφόρησε: 2 Μαΐου 2008
  5. «Goodnight Goodnight» Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 2008

Tracklist:

1. «If I Never See Your Face Again» – 3:21

2. «Makes Me Wonder» – 3:31

3. «Little of Your Time» – 2:17

4. «Wake Up Call» – 3:20

5. «Won’t Go Home Without You» – 4:10

6. «Nothing Lasts Forever» – 3:07

7. «Can’t Stop» – 2:37

8. «Goodnight Goodnight» – 4:03

9. «Not Falling Apart» – 4:06

10. «Kiwi» – 3:34

11. «Better That We Break» – 3:07

12. «Back at Your Door» – 3:47

2007 – The B-Side Collection (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 18 Δεκεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: A&M/Octone Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Story» (from «Makes Me Wonder» και «Wake Up Call» single) – 4:27

2. «Miss You Love You» (from «Won’t Go Home Without You» single) – 3:09

3. «Until You’re Over Me» – 3:17

4. «Losing My Mind» (from «Wake Up Call») – 3:21

5. «The Way I Was» (from «Makes Me Wonder» single) – 4:20

6. «Figure It Out» – 3:00

7. «Infatuation» – 4:27

2008 – Live from SoHo (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2008
  • Εταιρεία: A&M/Octone Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «If I Never See Your Face Again» – 4:53

2. «Makes Me Wonder» – 4:17

3. «Little of Your Time» – 2:35

4. «Wake Up Call» – 4:08

5. «Won’t Go Home Without You» – 4:00

6. «Nothing Lasts Forever» – 4:01

2008 – Live from Le Cabaret (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Σεπτεμβρίου 2005
  • Εταιρεία: J, Octone Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «If I Never See Your Face Again» – 4:14

2. «Makes Me Wonder» – 4:36

3. «Harder to Breathe» – 2:54

4. «The Sun» – 8:21

5. «Secret» – 5:38

6. «Shiver» – 5:28

7. «Won’t Go Home Without You» – 3:45

8. «Sunday Morning» – 5:47

9. «Little of Your Time» – 3:40

10. «Sweetest Goodbye» – 11:32

11. «She Will Be Loved» – 4:40

12. «This Love» – 5:09

2008 – Call and Response: The Remix Album (Remix)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Δεκεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: OctoScope Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «If I Never See Your Face Again» (Swizz Beatz Remix) (feat. Cross) – 3:45

2. «Wake Up Call» (Mark Ronson Remix) (feat. Mary J. Blige) – 3:09

3. «Sunday Morning» (Questlove Remix) – 3:46

4. «Makes Me Wonder» (Just Blaze Remix) – 5:55

5. «This Love» (C. «Tricky» Stewart Remix) – 2:59

6. «She Will Be Loved» (Pharrell Williams Remix) – 4:22

7. «Shiver» (DJ Quik Remix) – 2:47

8. «Wake Up Call» (David Banner Remix) (feat. David Banner) – 3:20

9. «Harder to Breathe» (The Cool Kids Remix) (feat. The Cool Kids) – 2:59

10. «Little of Your Time» (Bloodshy and Avant Remix) – 3:54

11. «Little of Your Time» (Of Montreal Remix) – 3:00

12. «Goodnight Goodnight» (Deerhoof Remix) – 4:02

13. «Not Falling Apart» (Tiësto Remix) – 6:09

14. «Better That We Break» (Ali Shaheed Muhammad and Doc Remix) – 2:38

15. «Secret» (DJ Premier Remix) – 3:54

16. «Woman» (Sam Farrar Remix) – 4:12

17. «This Love» (Cut Copy Galactic Beach House Mix) – 7:23

18. «If I Never See Your Face Again

2010 – Hands All Over

  • Κυκλοφόρησε: 18 Αυγούστου 2010
  • Εταιρεία: A&M/Octone Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Hands All Over»:
  1. «Misery» Κυκλοφόρησε: 22 Ιουνίου 2010
  2. «Give a Little More» Κυκλοφόρησε: 17 Αυγούστου 2010
  3. «Never Gonna Leave This Bed» Κυκλοφόρησε: 24 Ιανουαρίου 2011
  4. «Moves Like Jagger» (feat. Christina Aguilera) Κυκλοφόρησε: 21 Ιουνίου 2011

Tracklist:

1. «Misery» – 3:36

2. «Give a Little More» – 3:00

3. «Stutter» – 3:16

4. «Don’t Know Nothing» – 3:19

5. «Never Gonna Leave This Bed» – 3:16

6. «I Can’t Lie» – 3:31

7. «Hands All Over» – 3:12

8. «How» – 3:36

9. «Get Back in My Life» – 3:37

10. «Just a Feeling» – 3:46

11. «Runaway» – 3:01

12. «Out of Goodbyes» (with Lady Antebellum) – 3:17

2011 – ITunes Session (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Φεβρουαρίου 2011
  • Εταιρεία: A&M/Octone Records
  • Μορφή: Digital Download

Tracklist:

1. “Never Gonna Leave This Bed” (iTunes Session) – 3:22

2. “Misery” (iTunes Session) – 4:19

3. “Better That We Break” (iTunes Session) – 3:07

4. “She Will Be Loved” (iTunes Session) – 4:31

5. “Secret” (iTunes Session) – 4:23

6. “Little Of Your Time” (itunes Session) – 2:25

2012 – Overexposed

  • Κυκλοφόρησε: 23 Ιουλίου 2012
  • Εταιρεία: A&M/Octone Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Overexposed»:
  1. «Payphone» (feat. Wiz Khalifa) Κυκλοφόρησε: 17 Απριλίου 2012
  2. «One More Night» Κυκλοφόρησε: 19 Ιουνίου 2012
  3. «Daylight» Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2012
  4. «Love Somebody» Κυκλοφόρησε: 14 Μαΐου 2013

Tracklist:

1. «One More Night» – 3:39

2. «Payphone» (feat. Wiz Khalifa) – 3:51

3. «Daylight» – 3:45

4. «Lucky Strike» – 3:05

5. «The Man Who Never Lied» – 3:25

6. «Love Somebody» – 3:49

7. «Ladykiller» – 2:44

8. «Fortune Teller» – 3:23

9. «Sad» – 3:14

10. «Tickets» – 3:29

11. «Doin’ Dirt» – 3:31

12. «Beautiful Goodbye» – 4:15

2012 – Holiday Gift (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Δεκεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: A&M/Octone Records
  • Μορφή: Digital Download

Tracklist:

1. “Moves Like Jagger” (Soul Seekerz Club Mix) – 7:21

2. “One More Night” (Cutmore Club Mix) – 5:48

Video

1. “Moves Like Jagger” (The Making Of) – 1:37

2014 – V

  • Κυκλοφόρησε: 29 Αυγούστου 2014
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «V»:
  1. «Maps» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2014
  2. «Animals» Κυκλοφόρησε: 25 Αυγούστου 2014
  3. «Sugar» Κυκλοφόρησε: 13 Ιανουαρίου 2015
  4. «This Summer» Κυκλοφόρησε: 15 Μαΐου 2015
  5. «Feelings» Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2015

Tracklist:

1. «Maps» – 3:10

2. «Animals» – 3:51

3. «It Was Always You» – 4:00

4. «Unkiss Me» – 3:58

5. «Sugar» – 3:55

6. «Leaving California» – 3:23

7. «In Your Pocket» – 3:39

8. «New Love» – 3:16

9. «Coming Back for You» – 3:47

10. «Feelings» – 3:14

11. «My Heart Is Open» (feat. Gwen Stefani) – 3:57

2015 – Singles (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1. «This Love» (from Songs About Jane) – 3:27

2. «Payphone» (featuring Wiz Khalifa) (from Overexposed) – 3:51

3. «She Will Be Loved» (from Songs About Jane) – 4:14

4. «One More Night» (from Overexposed) – 3:39

5. «Moves Like Jagger» (feat. Christina Aguilera) (from Hands All Over) – 3:21

6. «Wake Up Call» (from It Won’t Be Soon Before Long) – 3:21

7. «Misery» (from Hands All Over) – 3:36

8. «Maps» (from V) – 3:11

9. «Makes Me Wonder» (from It Won’t Be Soon Before Long) – 3:31

10. «Animals» (from V) – 3:51

11. «Daylight» (from Overexposed) – 3:46

12. «Sugar» (from V) – 3:56

2017 – Red Pill Blues

  • Κυκλοφόρησε: 27 Οκτωβρίου 2017
  • Εταιρεία: 222, Interscope
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: John Ryan, Noah Passavoy, OzGo, Phil Paul, Sam Farrar, Jason Evigan, J Kash (exec. prod.), Julien Bunetta, Afterhrs, Ben
  • Billions, Charlie Puth, Diplo, Ricky Reed, Cirkut, TMS, Benny Blanco, The Arcade, Blueprint, Louie Lastic, Ryan Ogren, Nick Bailey
  • Singles από το «Red Pill Blues»:
  1. «What Lovers Do» Κυκλοφόρησε: 30 Αυγούστου 2017

Tracklist:

1. «Best 4 You» 3:59

2. «What Lovers Do» (feat. SZA) 3:19

3. «Wait» 3:10

4. «Lips on You» 3:36

5. «Bet My Heart» 3:16

6. «Help Me Out» (with Julia Michaels) 3:13

7. «Who I Am» (feat. LunchMoney Lewis) 3:03

8. «Whiskey» (feat. ASAP Rocky) 3:30

9. «Girls Like You» 3:35

10. «Closure» 11:28

US Deluxe edition bonus tracks

11. «Denim Jacket» 3:52

12. «Visions» 3:50

13. «Plastic Rose» 3:42

14. «Don’t Wanna Know» (feat. Kendrick Lamar) 3:34

15. «Cold» (feat. Future) 3:54

International Deluxe edition bonus tracks

16. «Moves like Jagger» (live in Manchester) 4:59

17. «Stereo Hearts» (live in Manchester) 3:42

18. «Animals» (live in Manchester) 4:30

19. «Daylight» (live in Manchester) 6:56

20. «Maps» (live in Manchester) 4:22

21. «This Love» (live in Manchester) 5:01

Maroon 5 Top Hits by SounDarts.gr