skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Miguel

Discography & ID : Miguel

Ύψος

Gallery

Miguel

Miguel & Mariah Carey

Carlos Santana & Miguel

Miguel & Beyonce

Miguel & Ed Sheeran

Miguel & Rihanna

Miguel & Usher

Miguel & Tame Impala

Miguel & Kendrick Lamar

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Miguel

Πραγματικό Όνομα: Miguel Jontel Pimentel

Άλλα Ψευδώνυμα: Miguel Jontel (2006-2009)

Ημερομηνία Γέννησης: 23 Οκτωβρίου 1985

Τόπος Γέννησης: San Pedro, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός, δισκογραφικός παραγωγός

Οικογενειακή Κατάσταση: Nazanin Mandi (Μοντέλο. Αρραβωνιάστηκαν: 2016).

Γονείς: ?

Αδέρφια: Έχει έναν αδερφό.

Ενεργός στη μουσική: 2000-σήμερα

Βραβεία: Ο Miguel έχει αποσπάσει συνολικά 5 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

2 BET Awards, 1 Grammy Award και 2 Soul Train Music Awards

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει ο Miguel κάντε κλικ εδώ.

Official Websiteofficialmiguel.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2010 – All I Want Is You
2010 – All I Want Is You
2012 – Art Dealer Chic, Vol. 1 (E.P.)
2012 – Art Dealer Chic, Vol. 1 (E.P.)
2012 – Art Dealer Chic, Vol. 2 (E.P.)
2012 – Art Dealer Chic, Vol. 2 (E.P.)
2012 – Art Dealer Chic, Vol. 3 (E.P.)
2012 – Art Dealer Chic, Vol. 3 (E.P.)
2012 – Kaleidoscope Dream: The Water Preview (E.P.)
2012 – Kaleidoscope Dream: The Water Preview (E.P.)
2012 – iTunes Festival: London 2012 (E.P.)
2012 – iTunes Festival: London 2012 (E.P.)
2012 – Kaleidoscope Dream: The Air Preview (E.P.)
2012 – Kaleidoscope Dream: The Air Preview (E.P.)
2012 – Kaleidoscope Dream
2012 – Kaleidoscope Dream
2013 – Spotify Sessions London (E.P.)
2013 – Spotify Sessions London (E.P.)
2014 – Wild (E.P.)
2014 – Wild (E.P.)
2015 – Wildheart
2015 – Wildheart
2016 – Spotify Sessions
2016 – Spotify Sessions
2017 – War & Leisure
2017 – War & Leisure

Start Here

  • Ο Miguel Jontel Pimentel (γεννημένος στις 23 Οκτωβρίου 1985), ιδιαίτερα γνωστός ως Miguel, είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός και δισκογραφικός παραγωγός. Μεγαλωμένος στο Λος Άντζελες, ξεκίνησε να δημιουργεί μουσική σε ηλικία 13ων ετών. Αφού τραγούδησε για χάρη της Jive Records το 2007, ο Miguel κυκλοφόρησε το debut album, “All I Want Is You”, τον Νοέμβριο του 2010. Παρά το γεγονός ότι δεν προωθήθηκε αρκετά, το album έγινε επιτυχία και βοήθησε τον Miguel να κερδίσει δημοσιότητα, αλλά και να σταθεί εμπορικά.
  • Μετά τη διάλυση της Jive, το 2011, μεταφέρθηκε στην RCA Records και κυκλοφόρησε το δεύτερο studio album, “Kaleiodoscope Dream”, το 2012 καθιστώντας το άκρως επιτυχημένο. Στις 29 Ιουνίου του 2015, ο Miguel κυκλοφόρησε το τρίτο studio album, “Wildheart”, το οποίο επίσης έλαβε παγκόσμια αποδοχή. Ο Miguel ενσωματώνει στη μουσική του R&B, funk, hip hop, rock και electronic μουσικά styles κι έχει συγκριθεί φωνητικά με τους Babyface και Prince.
  • Ο Miguel έπαιξε στην δραματική ταινία του Ben Affleck, “Live by Night”, οποία κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2016. Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς και ως τις 6 Νοεμβρίου, αποτέλεσε το opening act στην περιοδεία της Sia, “Nostalgic for the Present Tour”.
  • Σε ηλικία πέντε ετών, ο Miguel ήθελε να γίνει χορευτής. Ωστόσο, σε ηλικία 13ων ετών διαπραγματεύτηκε την καριέρα του στην μουσική. Σε ηλικία 14ων ετών, έγραφε τραγούδια και ηχογραφούσε σε μία συσκευή που είχε πάρει από τον θείο του.
  • Ο Miguel αναγνωρίζει τον εαυτό του ως μέρος του νέου κύματος της R&B μουσικής σκηνής, στην οποία περιλαμβάνονται και οι Frank Ocean, The Weeknd και Elle Varner. Επιρροές για τον Miguel αποτελούν οι David Bowie, Jimi Hendrix, Freddie Mercury, Phil Collins, Donny Hathaway, The Notorious B.I.G., Kanye West, Saul Williams, Queen, Usher και Pharrell Williams, ενώ εκφράζει τον θαυμασμό του για τους Stevie Wonder, John Lennon και Diane Warren. Ο Miguel εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον James Brown, τον οποίο χαρακτηρίζει ως το τελευταίο κίνητρο για εκείνον, όταν κάτι σχετίζεται με την ψυχή.
  • Ο Miguel έχει πει πως το Transcendental Meditation είναι το κλειδί για την ισορροπία της ζωής του. Σχετικά με την προσωπική του ζωή, ο Miguel ήταν σε σχέση με το μοντέλο Nazanin Mandi από το 2005. Τον Ιανουάριο του 2016, ανακοινώθηκε πως αρραβωνιάστηκαν.

Πηγή: en.wikipedia.org

2010 – All I Want Is You

  • Κυκλοφόρησε: 30 Νοεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Bystorm, Jive
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «All I Want Is You»:
  1. «All I Want Is You» Κυκλοφόρησε: 25 Μαΐου 2010
  2. «Sure Thing» Κυκλοφόρησε: 17 Ιανουαρίου 2011
  3. «Quickie» Κυκλοφόρησε: 2 Αυγούστου 2011
  4. «Girls Like You» Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 2011

Tracklist:

1. «Sure Thing» 3:14

2. «All I Want Is You» (feat. J. Cole) 4:55

3. «Girl with the Tattoo (Enter.Lewd)» 1:42

4. «Pay Me» 2:57

5. «Quickie» 3:46

6. «Girls Like You» 3:23

7. «Overload (Enter.Lewd)» 0:31

8. «Hard Way» 3:49

9. «Teach Me» 5:22

10. «Hero» 3:47

11. «Vixen» 3:01

12. «To the Moon» 3:23

13. «My Piece» 2:55

2012 – Art Dealer Chic, Vol. 1 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Φεβρουαρίου 2012
  • Εταιρεία: Self-released
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. Adorn 2:18

2. That I Do (FTRMX) 3:10

3. Gravity 3:40

2012 – Art Dealer Chic, Vol. 2 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Μαρτίου 2012
  • Εταιρεία: Self-released
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. Arch & Point 2:54

2. …All 3:56

3. Broads 4:13

2012 – Art Dealer Chic, Vol. 3 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Απριλίου 2012
  • Εταιρεία: Self-released
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. Party Life 3:26

2. Ooh!Ahh! 2:34

3. Candles In The Sun, Blowing In The Wind 3:44

2012 – Kaleidoscope Dream: The Water Preview (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 29 Ιουλίου 2012
  • Εταιρεία: ByStorm, RCA
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. Adorn 3:16

2. Don’t Look Back 4:27

3. Use me 4:20

2012 – iTunes Festival: London 2012 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 31 Αυγούστου 2012
  • Εταιρεία: ByStorm, RCA
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. Strawberry Amazing (Live) 5:40

2. Gravity (Live) 3:48

3. Sure Thing (Live) 6:11

4. Quickie (Live) 3:47

5. Adorn (Live) 4:58

2012 – Kaleidoscope Dream: The Air Preview (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Σεπτεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: ByStorm, RCA
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. Do You… 3:27

2. Kaleidoscope Dream 4:17

3. The Thrill 3:02

2012 – Kaleidoscope Dream

  • Κυκλοφόρησε: 2 Οκτωβρίου 2012
  • Εταιρεία: RCA
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold
  • Singles από το «Kaleidoscope Dream»:
  1. «Adorn»  Κυκλοφόρησε: 7 Αυγούστου 2012
  2. «Do You…»  Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2012
  3. «How Many Drinks?»  Κυκλοφόρησε: 3 Μαρτίου 2013

Tracklist:

1. «Adorn» 3:13

2. «Don’t Look Back» 4:26

3. «Use Me» 4:40

4. «Do You…» 3:28

5. «Kaleidoscope Dream» 4:17

6. «The Thrill» 3:04

7. «How Many Drinks?» 4:32

8. «Where’s the Fun in Forever» 3:29

9. «Arch & Point» 3:17

10. «Pussy Is Mine» 2:53

11. «Candles in the Sun» 4:55

iTunes bonus track:

12. «Adorn (Remix)» (featuring Wiz Khalifa) 3:47

UK bonus tracks:

12. «Gravity» 3:39

13. «…All» 3:59

14. «Adorn (Remix)» (featuring Wiz Khalifa) 3:47

Germany, Switzerland, Austria, and International bonus tracks:

12. «Gravity» 3:39

13. «…All» 3:59

14. «Adorn (Remix)» (Digital Version Only) (featuring Wiz Khalifa) 3:47

15. «How Many Drinks (Remix)» (featuring Kendrick Lamar) 4:30

 

2013 – Spotify Sessions London (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2 Ιουλίου 2013
  • Εταιρεία: ByStorm, RCA
  • Μορφή: Streaming

Tracklist:

1. Sure Thing (Intro)

2. Sure Thing

3. The Thrill (Intro)

4. The Thrill

5. Candles in the Sun (Intro)

6. Candles in the Sun

7. Adorn (Intro)

8. Adorn

2014 – Wild (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Δεκεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: Self-released
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. NWA

2. Hollywood Dreams

3. Coffee

2015 – Wildheart

  • Κυκλοφόρησε: 29 Ιουνίου 2015
  • Εταιρεία: RCA
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «Wildheart»:
  1. «Coffee»  Κυκλοφόρησε: 4 Μαΐου 2015

Tracklist:

1. «A Beautiful Exit» 3:04

2. «Deal»4:17

3. «The Valley»3:05

4. «Coffee» 4:46

5. «NWA» (featuring Kurupt) 3:34

6. «Waves» 3:22

7. «What’s Normal Anyway» 3:13

8. «Hollywood Dreams» 3:16

9. «Destinado a Morir (Enter.lewd)» 1:19

10. «…Goingtohell» 4:04

11. «Flesh» 4:29

12. «Leaves» 3:22

13. «Face the Sun» (featuring Lenny Kravitz) 4:32

Deluxe version:

9. «…Goingtohell» 4:04

10. «Flesh» 4:29

11. «Leaves» 3:22

12. «Face the Sun» (featuring Lenny Kravitz) 4:32

13. «GFG» 3:39

14. «Destinado a Morir» 3:01

15. «Simple Things» 3:16

16. «Damned» 3:26

 

2016 – Spotify Sessions

  • Κυκλοφόρησε: 24 Ιουλίου 2016
  • Εταιρεία: ByStorm, RCA
  • Μορφή: Streaming

Tracklist:

1. Intro

2. The Thrill

3. Simple Things

4. Sure Thing

5. Do You…

6. Coffee Intro

7. Coffee

8. waves

2017 – War & Leisure

  • Κυκλοφόρησε: 1 Δεκεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: ByStorm, RCA
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «War & Leisure»:
  1. «Sky Walker» Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2017

Tracklist:

1. «Criminal» (featuring Rick Ross) 4:34

2. «Pineapple Skies» 4:41

3. «Sky Walker» (featuring Travis Scott) 4:19

4. «Banana Clip» 3:21

5. «Wolf» (featuring Quiñ) 3:29

6. «Harem» 3:13

7. «Told You So» 3:10

8. «City of Angels» 4:18

9. «Caramelo Duro» (featuring Kali Uchis) 3:33

10. «Come Through and Chill» (featuring J. Cole and Salaam Remi) 5:22

11. «Anointed» 3:53

12. «Now» 4:09

Miguel Top Hits by SounDarts.gr