skip to Main Content

Discography & ID: Miranda!

Μέλη Συγκροτήματος:

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Miranda! 

*Είναι εμπνευσμένο από τον Αργεντινό ηθοποιό Osvaldo Miranda.

Τόπος Δημιουργίας: Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2001-σήμερα

Πρώην μέλη: Bruno de Vincenti (2001-2007),

Leandro «Lolo» Fuentes | Γεννήθηκε: 27 Ιουλίου 1972, στη Μαδρίτη, Ισπανία (2001-2014),

Nicolás «Monoto» Grimaldi (2003-2017),

Sebastian «Yoku» Rimoldi (2006-2010)

Βραβεία: Οι Miranda! έχουν αποσπάσει μέχρι σήμερα:

5 MTV Awards, 1 LOS40 Music Award, 3 Premios Carlos Gardel κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Miranda! κάντε κλικ εδώ.

Official Website: mirandaenvivo.com

Socials  

πηγές: en.wikipedia.org, google

Gallery

Με τον Esteman

Mε τον Αργεντίνο τραγουδιστή CELLI

Με τον Benjamin Amadeo στη φωτογράφιση του single "Calido y Rojo"

Read also

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
2002 – Es mentira
2002 – Es mentira
2004 – Sin restricciones
2004 – Sin restricciones
2005 – En Vivo Sin Restricciones!
2005 – En Vivo Sin Restricciones!
2006 – Quereme: Tributo a las Telenovelas
2006 – Quereme: Tributo a las Telenovelas
2007 – El disco de tu corazón
2007 – El disco de tu corazón
2008 – El Templo Del Pop
2008 – El Templo Del Pop
2009 – Es imposible!
2009 – Es imposible!
2009 – Directo!
2009 – Directo!
2011 – Magistral
2011 – Magistral
2012 – Luna Magistral
2012 – Luna Magistral
2014 – Safari
2014 – Safari
2015 – Vivo!
2015 – Vivo!
2016 – El Templo Del Pop 2
2016 – El Templo Del Pop 2
2017 – Fuerte
2017 – Fuerte
2018 – Greatests Feats
2018 – Greatests Feats
2019 – Precoz
2019 – Precoz
2021 – Souvenir
2021 – Souvenir

Start Here (Bio)

  • Οι Miranda! είναι ένα electropop συγκρότημα από την Αργεντινή που δημιουργήθηκε το 2001. Τα αρχικά μέλη της μπάντας περιλαμβάνουν τους Alejandro Sergi (φωνητικά), Juliana Gattas (φωνητικά), Lolo Fuentes (κιθάρα), Bruno de Vincenti (προγραμματισμός) και από το 2003, το Nicolás Grimaldi (μπάσο). Πλέον το συγκρότημα αποτελείται από τον Sergi και την Gattas. Η μπάντα έχει γνωρίσει επιτυχία σε όλη τη Λατινική Αμερική, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
  • Το 2001, ο Alejandro Sergi συνεργάστηκε με την Juliana Gattas, τον Lolo Fuentes και τον Bruno de Vincenti για να σχηματίσουν τους Miranda !, χαρακτηρίζοντας το στυλ τους ως “μελοδραματικό electropop”.
  • Το όνομά τους είναι εμπνευσμένο από τον Αργεντινό ηθοποιό Osvaldo Miranda, με τον οποίο το συγκρότημα συναντήθηκε τελικά τον Δεκέμβριο του 2002 κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Buen Dia Arriba στο Palermo Viejo.
  • Η δημοτικότητά τους αυξήθηκε γύρω από το υπόγειο μουσικό κύκλωμα του Μπουένος Άιρες, με βάση την ιδιαίτερη μουσική, το στυλ και την εμφάνισή τους. Oι μοναδικές live εμφανίσεις τους, στις οποίες τα μέλη του συγκροτήματος «διαδραματίζουν» τους στίχους των τραγουδιών τους, κατάφεραν να αποκτήσουν ένα μεγάλο αριθμό θαυμαστών, καθώς και μια σειρά από βραβεία και τιμητικές δημοσιεύσεις όπως εκείνη του Rolling Stone Magazine της Αργεντινής, το οποίο τους ονομάτισε Revelation Band το 2002.
  • Πριν από τoυς Miranda!, ο Alejandro Sergi και η Juliana Gattas δημιούργησαν ένα duo με το όνομα «Lirio», όπου είχαν το ρόλο των programmers, αναστρέφοντας τραγούδια jazz σε ηλεκτρονικό στυλ μαζί με τραγούδι. Για τις παρουσιάσεις τους, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Cemento (γνωστή ντισκοτέκ του Μπουένος Άιρες και ο τόπος όπου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε το συγκρότημα), ο Alejandro Sergi αποφάσισε να συνθέσει ένα δικό του τραγούδι με τίτλο “Imán”, και όταν το έπαιξαν ζωντανά, είδαν ότι οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Ο Leandro Fuentes, γνωστός ως “Lolo”, ήταν ένας από τους ανθρώπους στο κοινό, που γοητεύτηκε από την παρουσίασή τους και αποφάσισε να τους προσεγγίσει για να σχηματίσουν ένα νέο συγκρότημα.
  • Οι Miranda! έκαναν το ντεμπούτο του στη σκηνή τον Ιούλιο του 2001, από τα τρία ιδρυτικά του μέλη, όπου παρουσίασαν ένα demo τεσσάρων τραγουδιών που αργότερα θα συμπεριλαμβάνονταν στο πρώτο τους album. Λίγο αργότερα, εντάχθηκε στο σχήμα στο ρόλο του προγραμματιστή, ο Bruno de Vincenti. Μετά από μια πρώτη σεζόν περιοδείας στο υπόγειο κύκλωμα, οι Miranda! κατέκτησαν την 3η θέση στην κατηγορία “Revelation 2002” στην ετήσια έρευνα του περιοδικού Rolling Stone ενώ απέσπασαν και μια υποψηφιότητα στα Βραβεία Clarín2002, στις κατηγορίες “Show” και “Revelation rock music”.
  • Τον Μάιο του 2003 , ο Nicolás Grimaldi (“Monoto”), μπήκε στο συγκρότημα ως μπασίστας. Από την άλλη πλευρά, μετά τις πρώτες εμφανίσεις τους στο MTV, προσέφεραν την πρώτη τους συναυλία σε ένα θέατρο, κάτι που αναμφίβολα θα σηματοδοτούσε μια καθοριστική στιγμή στη μουσική καριέρα των μελών του. Ήταν στο ND/Ateneo de la Ciudad de Buenos Aires, όπου οκτώ ώρες πριν από την παρουσίαση εξαντλήθηκαν οι 600 θέσεις του χώρου. Εκείνο το απόγευμα ο Gustavo Cerati εμφανίστηκε ως guest, ο οποίος τραγούδησε μαζί με το συγκρότημα το τραγούδι “Tu cicatriz en mí” (σε μια μίξη από τους Miranda!) και το τραγούδι “Tu juego”.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2005 άνοιξαν τη συναυλία του Moby στο Σαντιάγο της Χιλής.
  • Τον Φεβρουάριο του 2006, φτάνουν σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της καριέρας τους, όταν κατάφεραν να αποσπάσουν όλα τα βραβεία στο Viña del Mar Festival (Antorcha de Plata, Antorcha de Oro και Gaviota de Plata).
  • Κατά τη διάρκεια των βραβείων Martín Fierro Awards 2016, ενός ετήσιου πάρτι αφιερωμένου στην προβολή των καλύτερων τηλεοπτικών προγραμμάτων της Αργεντινής, παρουσίασαν ένα ρεπερτόριο από παλιές Αργεντίνικες σαπουνόπερες ως αφιέρωμα σε αυτούς. Τα τραγούδια, από την παράσταση, επαναπροσδιορίστηκαν στο στυλ της μπάντας. Εξ ου και η ιδέα της δημιουργίας ενός EP με αυτά τα ίδια τραγούδια, το οποίο πήρε τον τίτλο “Quereme!”
  • Στις 3 Φεβρουαρίου 2007, οι Miranda! ερμήνευσαν για δεύτερη φορά με το επιτυχημένο Αργεντίνικο duo των Pimpinela, σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Για να δείξουν την ενότητα μεταξύ των δύο συγκροτημάτων, κατά τη διάρκεια αυτής της συναυλίας αποφάσισαν να αυτοαποκαλούνται “Pimpiranda!”. Ωστόσο δεν ήταν όλα ρόδινα στη συγκεκριμένη εμφάνιση, καθώς λόγω καλλιτεχνικών διαφορών, θα ήταν η τελευταία φορά που ο Bruno de Vincenti θα εμφανιζόταν με το συγκρότημα.
  • Το 2012, η Juliana Gattas και ο Ale Sergi συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή του προγράμματος του Telefe, “La voz Αrgentina”. Ο τραγουδιστής δημιούργησε επίσης μια εναλλακτική ομάδα με τον Marcelo Moura και κυκλοφόρησαν ένα νέο studio album με το όνομα Choque.
  • Στις 22 Ιανουαρίου 2014 επιβεβαιώθηκε ότι ο κιθαρίστας Leandro “Lolo” Fuentes δεν θα ήταν πλέον μέλος του συγκροτήματος. Αυτά τα νέα δεν παρέλυσαν το συγκρότημα, καθώς συνέχισαν να δημιουργούν το νέο τους album με τίτλο “Safari”. Παράλληλα, ο Lolo ετοίμαζε τη solo μουσική του καριέρα.
  • Τo 2015 οι Ale Sergi και Juliana Gattas ανέλαβαν χρέη κριτών στο talent show “Elegido (La música en tus manos)” του Telefe.
  • Ο Ale Sergi μαζί με τους Cachorro López, Julieta Venegas και Didi Gutman σχηματίζουν μια άλλη εναλλακτική μπάντα που ονομάζεται Meteoros.
  • Στις 5 Οκτωβρίου 2016, ο Ale Sergi παρουσίασε μια ακόμα εναλλακτική μπάντα που ονομάζεται Satellite 23 και αποτελείται από τον ίδιο, τον Diego Poso και τον Gabriel Lucena.
  • Στις αρχές του 2017, οι Miranda! κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι για τους εναρκτήριους τίτλους της σαπουνόπερας “Quiero vivir a tu lado”, το οποίο κάνει πρεμιέρα στο eltrece.
  • Στις 3 Μαρτίου 2017, το συγκρότημα επιβεβαίωσε το τέλος της συνεργασίας τους (μετά από σχεδόν 15 χρόνια), με τον Nicolás «Monoto» Grimaldi, του ιδρυτικού μπασίστα του συγκροτήματος. Έκτοτε, οι Ale και Juliana συνεχίζουν ως duo.
  • Την 1η Μαΐου 2020, οι Miranda! παρουσίασαν το νέο τους single «Casi feliz», στο πλαίσιο της προώθησης της ομότιτλης miniseries του Netflix.

     

2002 – Es mentira

  • Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2002
  • Εταιρεία: Secsy Discos/Pelo Music (επανέκδοση 2005)/Sony Music (επανέκδοση 2016)
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Bruno de Vincenti
  • Singles από το “Es mentira”:
  1. «Bailarina» Κυκλοφόρησε: Ιανουάριος 2003
  2. «Imán» Κυκλοφόρησε: Μάρτιος 2003
  3. «Tu juego» Κυκλοφόρησε: Νοέμβριος 2003
  4. «Romix» Κυκλοφόρησε: Ιανουάριος 2004
  5. «Agua» Κυκλοφόρησε: Ιούλιος 2004

2004 – Sin restricciones

  • Κυκλοφόρησε: 21 Σεπτεμβρίου 2004
  • Εταιρεία: Secsy Discos/Pelo Music (επανέκδοση 2005)/Sony Music (επανέκδοση 2016)
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Eduardo Schmidt, Pablo Romero
  • Singles από το “Sin restricciones”:
  1. «Yo te diré» Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 2004
  2. «Navidad» Κυκλοφόρησε: 16 Δεκεμβρίου 2004
  3. «Don» Κυκλοφόρησε: 18 Απριλίου 2005
  4. «El Profe» Κυκλοφόρησε: 14 Οκτωβρίου 2005
  5. «Uno los dos» Κυκλοφόρησε: 10 Μαρτίου 2006
  6. «Traición» Κυκλοφόρησε: 20 Οκτωβρίου 2006

2005 – En Vivo Sin Restricciones!

  • Κυκλοφόρησε: 2005
  • Εταιρεία: Secsy Discos
  • Μορφή: CD, LP, DVD, Digital Release

* Ηχογραφήθηκε μεταξύ 15 και 17 Απριλίου 2005 στο Θέατρο Gran Rex, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής 

* Στο εξώφυλλο του album μπορείτε να δείτε πέντε θαυμαστές του συγκροτήματος, ενώ στο εξώφυλλο του CD + DVD εμφανίζονται περισσότεροι μαζί με το συγκρότημα

 

2006 – Quereme: Tributo a las Telenovelas

  • Κυκλοφόρησε: 20 Ιουλίου 2006
  • Εταιρεία: Pelo Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Gabriel Lucena
  • Singles από το “Quereme: Tributo a las Telenovelas”:
  1. «Quereme… Tengo frío» Κυκλοφόρησε: 2006

 

2007 – El disco de tu corazón

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2007
  • Εταιρεία: Pelo Music/Sony Music (επανέκδοση 2016)
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Cachorro López
  • Singles από το “El disco de tu corazón”:
  1. «Yo te diré» Κυκλοφόρησε: 9 Φεβρουαρίου 2007
  2. «Navidad» Κυκλοφόρησε: 14 Δεκεμβρίου 2007
  3. «Don» Κυκλοφόρησε: 7 Μαρτίου 2008
  4. «El Profe» Κυκλοφόρησε: 8 Αυγούστου 2008

2008 – El Templo Del Pop

  • Κυκλοφόρησε: 1 Απριλίου 2008
  • Εταιρεία: Pelo Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Cachorro López, Alejandro Sergi
  • Singles από το “El Templo Del Pop”:
  1. «Chicas: 14 Δεκεμβρίου 2008

2009 – Es imposible!

  • Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2009
  • Εταιρεία: Pelo Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Cachorro López
  • Singles από το “Es imposible!”:
  1. «Mentía» Κυκλοφόρησε: 22 Ιουνίου 2009
  2. «Lo que siento por ti» Κυκλοφόρησε: 23 Νοεμβρίου 2009
  3. «Tu misterioso alguien» Κυκλοφόρησε: 10 Ιουνίου 2010

2009 – Directo!

  • Κυκλοφόρησε: 2009
  • Εταιρεία: Pelo Music

2011 – Magistral

  • Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Pelo Music/Sony Music (επανέκδοση 2016)
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Cachorro López, Alejandro Sergi
  • Singles από το “Magistral”:
  1. «Ritmo & decepción» Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 2010
  2. «Ya lo sabía» Κυκλοφόρησε: 14 Μαρτίου 2011
  3. «Dice lo que siente» Κυκλοφόρησε: 11 Μαΐου 2012
  4. «Puro talento» Κυκλοφόρησε: 9 Αυγούστου 2013

2012 – Luna Magistral

  • Κυκλοφόρησε: 2012
  • Εταιρεία: Pelo Music

2014 – Safari

  • Κυκλοφόρησε: 5 Μαΐου 2014
  • Εταιρεία: Pelo Music/Sony Music (επανέκδοση 2016)
  • Παραγωγή: Cachorro López, Alejandro Sergi
  • Μορφή: CD, digital 
  • Singles από το “Safari”:
  1. «Extraño» Κυκλοφόρησε: 28 Δεκεμβρίου 2013
  2. «Fantasmas» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2014
  3. «Nadie como tú» Κυκλοφόρησε: 3 Ιουλίου 2015

2015 – Vivo!

  • Κυκλοφόρησε: 11 Δεκεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Pelo Music/Sony Music 
  • Μορφή: CD, DVD, digital 

2016 – El Templo Del Pop 2

  • Κυκλοφόρησε: 23 Σεπτεμβρίου 2016
  • Εταιρεία: Pelo Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Cachorro López, Alejandro Sergi

2017 – Fuerte

  • Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2017
  • Εταιρεία: Sony Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Cachorro López, Alejandro Sergi
  • Singles από το “Fuerte”:
  1. «743» Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2016
  2. «Quiero vivir a tu lado» Κυκλοφόρησε: 24 Ιανουαρίου 2017
  3. «En esta noche» Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2017
  4. «Enero» Κυκλοφόρησε: 11 Οκτωβρίου 2017
  5. «Cálido y rojo» Κυκλοφόρησε: 24 Νοεμβρίου 2017
  6. «Tu padre» Κυκλοφόρησε: 7 Ιουνίου 2018

2018 – Greatests Feats

  • Κυκλοφόρησε: 3 Αυγούστου 2018
  • Εταιρεία: Pelo Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

2019 – Precoz

  • Κυκλοφόρησε: 13 Δεκεμβρίου 2019
  • Εταιρεία: Pelo Music/Sony Music
  • Μορφή: CD, Digital Release

2021 – Souvenir

  • Κυκλοφόρησε: 6 Μαΐου 2021
  • Εταιρεία: Pelo Music/Sony Music
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Singles από το “Souvenir”:
  1. “Me Gustas Tanto” Κυκλοφόρησε: 12 Ιουλίου 2019
  2. “Un Tiempo” Κυκλοφόρησε: 29 Νοεμβρίου 2019
  3. “Casi Feliz” Κυκλοφόρησε: 1 Μαΐου 2020
  4. “Luna de Papel” Κυκλοφόρησε: 27 Αυγούστου 2020
  5. “Entre las Dos” Κυκλοφόρησε: 21 Νοεμβρίου 2020
  6. “Por Amar al Amor” Κυκλοφόρησε: 19 Μαρτίου 2021
  7. “Caía la Noche” Κυκλοφόρησε: 21 Μαΐου 2021

Miranda! Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top