skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Modà

Discography & ID : Modà

Ύψος

Gallery

Modà

Francesco Silvestre

Claudio Dirani

Diego Arrigoni

Enrico Zapparoli

Stefano Forcella

Manuel Signoretto

Matteo Alberti

Paolo Bovi.

Modà & Emma.

Francesco Silvestre & Emma.

Francesco Silvestre & Emma.

Francesco Silvestre & Anastacia.

Eros Ramazzotti & Francesco Silvestre.

Modà & Jarabe de Pallo.

Ο Kekko με την κόρη του στην σκηνή.

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Modà

Προέλευση ονόματος : Είναι εμπνευσμένο από το όνομα μιας ντισκοτέκ στην Erba, στην Λομβαρδία της Ιταλίας. 

Μέλη συγκροτήματος:

Francesco «Kekko» Silvestre:  Γεννήθηκε: 17 Φεβρουαρίου 1978 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: Φωνή, πιάνο. Ενεργός στο συγκρότημα: 2002-σήμερα.

Diego ArrigoniΓεννήθηκε: 15 Αυγούστου 1979 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: Ηλεκτρική κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 2002-σήμερα.

Enrico Zapparoli: Γεννήθηκε: 12 Μαρτίου 1980 στο Sermide της Ιταλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 2007-σήμερα.

Stefano ForcellaΓεννήθηκε: 2 Σεπτεμβρίου 1977 στο Bergamo της Ιταλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα: 2003-σήμερα.

Claudio Dirani: Γεννήθηκε: 18 Οκτωβρίου 1979 στη Ravenna της Ιταλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 2008-σήμερα.

Πρώην μέλη συγκροτήματος: 

Manuel Signoretto: Γεννήθηκε: 2 Οκτωβρίου 1972 στη Βενετία της Ιταλίας. Ενεργός στο συγκρότημα: 2003-2007. Ρόλος στο συγκρότημα: drums.

Matteo «Tino» AlbertiΓεννήθηκε: ?. Ενεργός στο συγκρότημα: 2002-2007. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα.

Paolo Bovi:  Γεννήθηκε: 1974 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ενεργός στο συγκρότημα: 2002-2007. Ρόλος στο συγκρότημα: πλήκτρα, ηχοληψία.

Τόπος δημιουργίας: Μιλάνο, Ιταλία.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2002-σήμερα.

Βραβεία:  Οι Modà έχουν κερδίσει 6 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

Έχουν συμμετάσχει 3 φορές στο Festival του Sanremo όπου την 1η φορά (2005) δεν κατάφεραν να προκριθούν,  την 2η (2011), κατέκτησαν την 2η θέση και την 3η (2013), την 3η θέση.

Official Siterockmoda.com

 

Πηγές: en.wikipedia.org, ageeyehaircolor.com

Discography

Start Here
Start Here
2003 – Via d’uscita (E.P.)
2003 – Via d’uscita (E.P.)
2004 – Ti amo veramente
2004 – Ti amo veramente
2006 – Quello che non ti ho detto
2006 – Quello che non ti ho detto
2008 – Sala d’attesa
2008 – Sala d’attesa
2010 – Le origini
2010 – Le origini
2011 – Viva i romantici
2011 – Viva i romantici
2013 – Gioia
2013 – Gioia
2014 – Best-I primi grandi successi (Compilation)
2014 – Best-I primi grandi successi (Compilation)
2014 – 2004-2014 – L’originale (Compilation)
2014 – 2004-2014 – L’originale (Compilation)
2015 – Passione Maledetta
2015 – Passione Maledetta
2016 – Passione maledetta 2.0 (Compilation)
2016 – Passione maledetta 2.0 (Compilation)

Start Here

  • Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο τραγουδιστής Francesco Silvestre αποφάσισε να σχηματίσει μια μπάντα μαζί με τους μουσικούς Tino Alberti και Enrico Palmosi. Ενώνονται από έναν παιδικό φίλο του Silvestre, τον Paul Βονί. Με το όνομα «Pop Doc», η μπάντα αρχίζει τις εμφανίσεις της στην Βόρεια Ιταλία. Ο Silvestre αποφασίζει αργότερα να αλλάξει το όνομα της μπάντας σε «Modà», όνομα που εμπνεύστηκε από μια ντίσκο. Ο Palmosi αποφάσισε τότε να σταματήσει από το συγκρότημα, αλλά για να βοηθήσει τον Silvestre, συνέχισε μαζί τους ως ενορχηστρωτής και συν-συγγραφέας των τραγουδιών της μπάντας. Στη συνέχεια την θέση του θα πάρει ο κιθαρίστας Diego Arrigoni, και θα προστεθούν επίσης στο line-up τους, ο μπασίστας Stephen Fork και ο ντράμερ Manuel Signoretto.
  • Με το νέο σχηματισμό κυκλοφόρησαν, το 2003, την περιορισμένη έκδοση του ΕP με τίτλο «Way Out», το οποίο ηχογραφείται με τη βοήθεια του Alberto Cutolo των MassiveArtStudios στο Μιλάνο. Το ΕΡ περιέχει 6 τραγούδια, και κυκλοφορεί κυρίως στη βόρεια Ιταλία. Μετά από μια έντονη συναυλιακή δραστηριότητα, προς το τέλος του 2003 το συγκρότημα έρχεται στην προσοχή του Ινδού, καλλιτεχνικού, τηλεοπτικού διευθυντή Saloon di Bresso (MI) από τον Marco Sfratato, ο οποίος τους δίνει το πρώτο τους τηλεοπτικό «πάτημα» μέσα από το πρόγραμμα με τίτλο «Con tutto il cuore», στο Rai 1 όπου ερμήνευσαν με μια πρώτη εκδοχή του τραγουδιού «Ti amo veramente», τραγούδι που θα δώσει αργότερα τόσο στο ντεμπούτο single όσο και στο ντεμπούτο album τους.
  • Στις αρχές του 2004, με τη βοήθεια και πάλι του Marco, «κλείνουν» την πρώτη δισκογραφική τους δισκογραφική δουλειά με τη New Music του Pippo Landro. Μετά την κυκλοφορία του album, οι προωθητικές συναυλίες στις ιταλικές πλατείες επιτρέπουν στους Modà να γίνουν γνωστοί σε ένα ευρύτερο κοινό και να εισχωρήσουν ακόμα και στα εγχώρια charts.
  • Το 2005 συμμετέχει στο Φεστιβάλ του San Remo, χωρίς κάποια δισκογραφική εταιρεία να τους υποστηρίζει, συμμετέχουν με το τραγούδι «Riesci a innamorarmi». Το τραγούδι παρόλο που δεν κατάφερε να προκριθεί, έλαβε πολλές καλές κριτικές και σημαντικό ραδιοφωνικό airplay. Αργότερα θα κυκλοφορήσουν μια δεύτερη έκδοση του άλμπουμ «Ti amo veramente», με την προσθήκη του τραγουδιού του φεστιβάλ.
  • Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, λαμβάνοντας μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2005, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία, όπου παίζουν τα τραγούδια τους μπροστά σε ένα τεράστιο κοινό και να λάβει την ευκαιρία να παρουσιάσουν το τραγούδι «Nuvole di rock».
  • Στα τέλη του 2005, μετά το «διαζύγιο» τους με τη New Music, υπέγραψαν νέο συμβόλαιο με την εταιρεία Around the Music. Αργότερα ο Paolo Βονί (keyboards) έφυγε από το συγκρότημα. Ο Βονί αν και δεν ήταν πλέον ενεργό μέλος του συγκροτήματος, συνέχισε για λίγο μαζί τους ως μηχανικός ήχου.
  • Στις 16 Μαΐου 2006 κυκλοφόρησαν το single «Quello che non ti ho detto (Scusami)» , το οποίο ήταν μια μεγάλη ραδιοφωνική και εμπορική επιτυχία. Το βίντεο, που σκηνοθέτησε ο Gaetano Morbioli, μεταδόθηκε από μεγάλα μουσικά τηλεοπτικά δίκτυα. Στις 29 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το δεύτερο studio album τους, με τίτλο «Quello che non ti ho detto».
  • Το 2007, οι Modà μπήκαν στο studio για τις ηχογραφήσεις του νέου album, αλλά κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης δύο ιστορικά μέλη του συγκροτήματος, ο κιθαρίστας «Tino» και ο ντράμερ Manuel Signoretto, αποχώρησαν από το συγκρότημα. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Francesco Silvestre αποφάσισε να μην διαλυθούν οι Modà και να συνεχίσουν τη μουσική τους δραστηριότητα με τον μπασίστα Stefano Forcella, και με lead-κιθαρίστα πλέον, τον Diego Arrigoni αλλά και δύο νέους μουσικούς: τον κιθαρίστα Enrico Zapparoli και τον ντράμερ Claudio Dirani.
  • Ακολούθησαν το πολύ επιτυχημένα albums «Sala d’attesa» (2006) με την ίδια εταιρεία, ενώ το 2011 κυκλοφόρησαν μέσω της επόμενης δισκογραφικής τους εταιρείας Ultrasuoni, τo ακόμα πιο επιτυχημένο, «Viva i romantici«.
  • Το 2013 κυκλοφόρησαν το album «Gioia» και παράλληλα έκαναν γνωστό πως θα λάμβαναν για 2η φορά μέρος στο Φεστιβάλ του San Remo με το τραγούδι «Arriverà», ένα ντουέτο που ηχογράφησαν με την τραγουδίστρια Emma και κατάφερε να τερματίσει 2ο.
  • Το 2014 ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου τους live album με τίτλο «2004-2014 – L’originale» αλλά και η πρώτη «best-of»-συλλογή τους με τίτλο «Best – I primi grandi successi».
  • Στο μεταξύ ο Kekko έκανε και τις πρώτες του solo δισκογραφικές κινήσεις συμμετέχοντας σε ντουέτα με καλλιτέχνες όπως: Bianca Atzei, Tazenda, Jarabe de Palo αλλά και με την διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Anastacia στο τραγούδι «Luce per sempre».
  • H πιο πρόσφατη προσθήκη στην δισκογραφία τους είναι το album «Passione maledetta» του 2015, από το οποίο κυκλοφόρησαν 6 τεράστιες επιτυχίες καθιερώνοντας τους Modà ως ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της γειτονικής χώρας.

 

Πηγή: it.wikipedia.org

2003 – Via d’uscita (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Απριλίου 2003
  • Εταιρεία: Modà
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. Al mercato – 4:37

2. Quello che meriti (mentre sogni) – 3:46

3. Jackomo & Daniele – 3:50

4. Favola – 6:00

5. Datemi un’autostrada – 3:39

6. Non lo so – 6:20

2004 – Ti amo veramente

  • Κυκλοφόρησε: 15 Οκτωβρίου 2004
  • Εταιρεία: New Music International Srl
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Ti amo veramente»:
  1. «Ti amo veramente» Κυκλοφόρησε: 4 Ιουνίου 2004
  2. «Dimmi che non hai paura» Κυκλοφόρησε: 13 Αυγούστου 2004
  3. «Nuvole di rock» Κυκλοφόρησε: 1 Οκτωβρίου 2004
  4. «Riesci a innamorarmi» Κυκλοφόρησε: 4 Μαρτίου 2005

Tracklist:

1.Ti amo veramente – 3:24

2. Volevo dirti – 3:45

3. Il sogno di una bambola – 4:53

4. Dimmi che non hai paura – 4:10

5. Il branco – 3:45

6. Ora vai – 4:11

7. Sogno nel cassetto – 4:18

8. Uomo diverso – 3:26

9. Nuvole di rock – 4:57

10. Padre astratto – 3:21

11. Mentre sogni (quello che meriti) – 3:54

12. Ti amo veramente (orchestrale) (hidden track)

2006 – Quello che non ti ho detto

  • Κυκλοφόρησε: 29 Σεπτεμβρίου 2006
  • Εταιρεία: Around the Music
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles «Quello che non ti ho detto»:
  1. «Quello che non ti ho detto (Scusami)» Κυκλοφόρησε: 12 Μαΐου 2006
  2. «Malinconico a metà» Κυκλοφόρησε: 20 Οκτωβρίου 2006
  3. «Grazie gente» Κυκλοφόρησε: 23 Ιουνίου 2007

Tracklist:

1.Quello che non ti ho detto (Scusami) – 4’01»

2. Ti sento parte di me – 3’51»

3. Regina delle stelle – 3’57»

4. Grazie gente – 3’35»

5. Non dire di no – 3’45»

6. Mia – 4’12»

7. Sogno misfatto – 3’49»

8. Oltre un semplice sguardo – 4’07»

9. Semplice – 3’58»

10.Spirito libero – 6’19»

11. Malinconico a metà – 3’16»

12. Inverno a primavera – 3’35»

13. Addormentati con me – 7’18»

14. Sensazione (hidden track)

2008 – Sala d’attesa

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2008
  • Εταιρεία: Around the Music
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Sala d’attesa»:
  1. «Sarò sincero» Κυκλοφόρησε: 11 Απριλίου 2008
  2. «Meschina» Κυκλοφόρησε: 1 Ιανουαρίου 2009

Tracklist:

1.Sarò sincero – 3:59

2. Aria – 3:53

3. L’ultimo viaggio – 4:28

4. Sala d’attesa – 3:30

5. Ma tu non passi mai – 4:40

6. La mia ragazza ha detto che… – 3:57

7. L’importante è che stanotte non finirà – 4:01

8. Le luci della notte – 4:16

9. Ma quale domani – 3:59

10. Tra le tue mani – 3:52

11. Meschina – 3:54

12. Scusa amore – 8:08

13. Tre rose per te (hidden track)

2010 – Le origini

  • Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 2010
  • Εταιρεία: New Music International Srl
  • Μορφή: CD+DVD, digital download 

Tracklist:

1. Volevo dirti – 3:46

2. Ti amo veramente – 3:25

3. Il branco – 3:46

4. Dimmi che non hai paura – 4:11

5. Il sogno di una bambola – 4:54

6. Nuvole di rock – 4:59

7. Uomo diverso – 3:27

8. Riesci a innamorarmi – 3:39

9. Sogno nel cassetto – 4:19

10. Ora vai – 4:12

11. Padre astratto – 3:22

12. Mentre sogni – 4:03

13. Dimmi che non hai paura (live) – 3:55

14. Il branco (live) – 3:56

15. Nuvole di rock (live) – 4:56

16. Ti amo veramente (acustica) – 3:53

17. Riesci a innamorarmi (acustica) – 3:49

2011 – Viva i romantici

  • Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου 2011
  • Εταιρεία: Ultrasuoni
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Viva i romantici»:
  1. «Timida» Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2009
  2. «Sono già solo» Κυκλοφόρησε: 12 Μαρτίου 2010
  3. «La notte» Κυκλοφόρησε: 8 Οκτωβρίου 2010
  4. «Arriverà» Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου  2011
  5. «Vittima» Κυκλοφόρησε: 13 Μαΐου 2011
  6. «Salvami» Κυκλοφόρησε: 26 Αυγούστου 2011
  7. «Tappeto di fragole» Κυκλοφόρησε: 18 Νοεμβρίου 2011
  8. «Come un pittore» Κυκλοφόρησε: 6 Απριλίου 2012

Tracklist:

1.Sono già solo – 3:22

2. Salvami – 3:52

3. Tappeto di fragole – 3:12

4. Come un pittore – 3:53

5. Vittima – 3:22

6. Arriverà (duet with Emma) – 3:33

7. La notte – 3:19

8. Tutto non è niente – 3:46

9. Timida – 3:42

10. Viva i romantici – 4:44

11. L’amore è un’altra cosa – 3:44

12. Mani inutili – 3:43

13. Arriverà (Versione solista) – 3:33

14. Mani inutili (Radio Edit) – 3:42

15. Urlo e non mi senti (Live PalaSharp) – 4:17

Il sogno Edition Bonus Disc

1. Come un pittore (Video) – 4:07

2. Urlo e non mi senti (Video) – 3:34

3. Anche stasera (Video) – 4:52

2013 – Gioia

  • Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2013
  • Εταιρεία: Ultrasuoni
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Gioia»:
  1. «Se si potesse non morire» Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2013
  2. «Gioia» Κυκλοφόρησε: 12 Απριλίου 2013
  3. «Dimmelo» Κυκλοφόρησε: 5 Ιουλίου 2013
  4. «Non è mai abbastanza» Κυκλοφόρησε: 4 Οκτωβρίου 2013
  5. «La sua bellezza» Κυκλοφόρησε: 13 Φεβρουαρίου 2014
  6. «Dove è sempre sole» Κυκλοφόρησε: 16 Μαΐου 2014
  7. «Cuore e vento» Κυκλοφόρησε: 18 Αυγούστου 2014

Tracklist:

1. Gioia – 3:47

2. Quando arrivano i suoi occhi – 3:30

3. Bellissimo – 3:33

4. Dove è sempre sole – 3:48

5. Come in un film – 3:53

6. Non è mai abbastanza – 3:48

7. Dimmelo – 3:27

8. Paura di volare – 4:34

9. Come l’acqua dentro il mare – 3:20

10. La sua bellezza – 3:22

11. Se si potesse non morire – 4:08

12. A Laura – 3:04

Deluxe Edition Bonus Tracks

13. Cuore e vento (feat. Tazenda) – 4:03

14. Dove è sempre sole (feat. Jarabe de Palo) – 3:48

2014 – Best-I primi grandi successi (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Μαΐου 2014
  • Εταιρεία: Sony Music
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1.Ti amo veramente

2. Volevo dirti

3. Quello che non ti ho detto

4. Mia

5. Riesci a innamorarmi

6. Ti sento parte di me

7. Sarò sincero

8. Mentre sogni

9. Dimmi che non hai paura

10. Sogno nel cassetto

11. Addormentati con me

12. Ma quale domani

13. Tra le tue mani

14. Scusa amore

15. Regina delle stelle

16. Grazie gente

17. Ma tu non passi mai

18. Aria

19. Oltre un semplice sguardo

20. Ti amo veramente (versione acustica)

2014 – 2004-2014 – L’originale (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: Ultrasuoni
  • Μορφή: CD, CD+DVD, digital download
  • Singles από το «2004-2014 – L’originale «:
  1. «Come in un film» Κυκλοφόρησε: 12 Δεκεμβρίου 2014

Tracklist:

CD 1

1.Come in un film (feat. Emma) – 3:53

2. Dimmelo – 3:33

3. Il branco – 1:22

4. Uomo diverso – 0:37

5. Regina delle stelle – 1:28

6. Il sogno di una bambola – 4:08

7. Sono già solo – 3:26

8. Tappeto di fragole – 3:09

9. La sua bellezza – 3:29

10. Urlo e non mi senti – 3:26

11. Cuore e vento (feat. Tazenda)

12. La paura che ho di perderti (feat. Bianca Atzei) – 3:37

13. Quando arrivano i suoi occhi – 3:33

14. Anche stasera – 4:51

15. Gioia – 3:59

16. Meschina – 1:12

17.La mia ragazza ha detto che… – 2:21

18. Aria – 1:26

19. L’amore è un’altra cosa – 2:31

20. Se si potesse non morire – 4:18

CD 2

1. Come l’acqua dentro il mare – 3:25

2. Non è mai abbastanza – 3:47

3. Vittima – 3:29

4. Salvami – 4:01

5. Bellissimo – 3:33

6. Dove è sempre sole (feat. Jarabe de Palo) – 3:57

7. Come un pittore (feat. Jarabe de Palo) – 4:01

8. Padre astratto – 1:42

9. Ti amo veramente – 1:28

10. Nuvole di rock – 2:17

11. A Laura – 1:42

12. Quello che non ti ho detto (Scusami) – 1:42

13. Sensazione – 1:59

14. Mani inutili – 2:24

15. Favola – 2:24

16. Almeno un po’ (feat. Francesco Renga) – 3:53

17. Arriverà (feat. Francesco Renga) – 3:45

18. Mia – 6:09

19. La notte – 5:34

20. Viva i romantici – 5:25

DVD 1

1.San Siro 2014

2. Backstage

3. Prima e dopo

DVD 2

1.Europe and US Tour

2. Intro gladiatori

3. Backstage intro gladiatori

2015 – Passione Maledetta

  • Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Ultrasuoni
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Passione maledetta»:
  1. «E non c’è mai una fine» Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 2015
  2. «È solo colpa mia» Κυκλοφόρησε: 22 Ιανουαρίου 2016
  3. «Passione maledetta» Κυκλοφόρησε: 15 Απριλίου 2016
  4. «Stella cadente» Κυκλοφόρησε: 24 Ιουνίου 2016
  5. «Francesco» Κυκλοφόρησε: 9 Σεπτεμβρίου 2016
  6. «Piove ormai da tre giorni» Κυκλοφόρησε: 25 Νοεμβρίου 2016

Tracklist:

1.Ti passerà – 4:07

2. È solo colpa mia – 3:51

3. E non c’è mai una fine – 3:56

4. Francesco – 3:56

5. California – 3:53

6. Passione maledetta – 3:30

7. Forse non lo sai – 3:43

8. Doveva andar così – 3:57

9. Che tu ci sia sempre – 4:05

10. Stella cadente – 3:40

2016 – Passione maledetta 2.0 (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 02 Δεκεμβρίου 2016
  • Εταιρεία:  Ultrasuoni S.r.l.
  • Μορφή: CD, DVD, digital download

Tracklist:

CD 1: Passione Maledetta 2.0

1. Piove ormai da tre giorni 3:46
2. L’ultima mano 3:37
3. Sono fortunato 3:20
4. Mentre piove neve 4:14
5. Odiami 3:17
6. Dimmi che sei felice 3:59
7. Non andartene 3:50
8. Lontano da tutto 3:32
9. Mamma dice sempre 2:47
10. Vado via da te 2:52

CD 2: Passione Maledetta

DVD 1: Passione Maledetta Live.

DVD 2: La Strada Vero San Siro – Intro Stadi 2016 – Backstage Intro Stadi 2016.

Modà Top Hits by SounDarts.gr