skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Nahko

Discography & ID : Nahko

Ύψος

Gallery

Nhako Bear

Nhako Bear

Nhako Bear

Nhako Bear

Nhako Bear

Nhako Bear

Nhako Bear

Nahko and Medicine for the People

Chase Makai, Nahko Bear & Hope Jj Medford

Chase Makai, Nahko Bear & Hope Jj Medford

Xavier Rudd & Nakho Bear

Nhako Bear & Robyn Chance

Shailene Woodley & Nakho Bear

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Nahko «Bear»

Ολόκληρο Όνομα: Nahkohe Parayno

Ημερομηνία Γέννησης: 4 Φεβρουαρίου 1986

Τόπος Γέννησης: Portland, Oregon, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματαNahko and Medicine for the People (2008-σήμερα). Μέλη ΣυγκροτήματοςNahko Bear (φωνή), Justin Chittams (drums), Chase Makai (κιθάρα), Patricio Zuñiga Labarca (μπάσο), Max Ribner (τρομπέτα) και Tim Snider (ηλεκτρικό βιολί). Παλιότερα Μέλη ΣυγκροτήματοςDon Corey (μπάσο), Dustin Thomas (μπάσο), Hope Medford (κρουστά)

Οικογενειακή Κατάσταση: Single. Έχει δεσμό με την ηθοποιό Shailene Woodley από το 2014.

O Nahko ήταν δυστυχώς το προϊόν οικογενειακής επίθεσης. Ο βιολογικός του πατέρας ήταν αλκοολικός και συχνά επιτιθόταν στη μητέρα και στα 3 μεγαλύτερα αδέλφια του. Τους εγκατέλειψε εντελώς όταν ο Nahko ήταν 4 μηνών. Η βιολογική του μητέρα αντιμετώπισε, μετά από αυτό, ακραία φτώχεια και επέτρεψε στον Nahko να υιοθετηθεί σε ηλικία 9 μηνών, ώστε να έχει καλύτερες συνθήκες ζωής.

Τέκνα: Δεν έχει

Ενεργός στη μουσική: 2008-σήμερα

Βραβεία: Ο Nhako δεν έχει αποσπάσει κάποιο μουσικό βραβείο μέχρι σήμερα.

Official Websitenahko.com

πηγές: en.wikipedia.org, google, marathi.tv

Discography

Start Here
Start Here
2013 – Dark As Night (Nahko & Medicine for the People)
2013 – Dark As Night (Nahko & Medicine for the People)
2014 – On the Verge (Nahko & Medicine for the People)
2014 – On the Verge (Nahko & Medicine for the People)
2016 – HOKA (Nahko & Medicine for the People)
2016 – HOKA (Nahko & Medicine for the People)
2017 – My Name is Bear
2017 – My Name is Bear

Start Here

  • Ο Nahko Bear είναι Αμερικανός μουσικός. Γεννήθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Έχει ένα ποικίλο ethnic background που περιλαμβάνει καταβολές από τους Απάτσι, Πουερτορικανούς και Φιλιππίνους. Η δημιουργική του έμπνευση είναι η επιθυμία του να γεφυρωθούν τα πολιτισμικά κενά. Ο Nahko Bear ασχολείται με την μουσική από την ηλικία των έξι ετών, από όταν ξεκίνησε να παίζει πιάνο. Όσο μεγάλωνε, ο Nahko παρέμεινε δεμένος με τη μουσική ως δάσκαλος πιάνου και συμβατικός τραγουδοποιός. Η γραφή τραγουδιών του Nahko τοποθετήθηκε λαϊκά γύρω στο 2012, σε μία περίοδο όπου θα ταξίδευε στις Η.Π.Α. με ένα βαν και το σκυλί του.
  • Ο Nahko Bear είναι βασικό μέλος των Nahko and Medicine for the People. Πρόκειται για μία αμερικανική κολλεκτίβα παγκόσμιας μουσικής που συστάθηκε το 2008. Το εξαμελές συγκρότημα έχει ως επικεφαλής τον Nahko και η μουσική τους αποτελεί επιρροή από διάφορα πολιτισμικά μουσικά είδη. Άλλα μέλη του είναι οι Justin Chittams (drums), Chase Makai (κιθάρα), Patricio Zuñiga Labarca (μπάσο), Max Ribner (τρομπέτα) και Tim Snider (ηλεκτρονικό βιολί).
  • Σε ηλικία 18 ετών έφυγε από το σπίτι του, ακολουθώντας την αγάπη από την Αλάσκα ως την Λουιζιάνα, μόνο για να μάθει για το πως είναι οι χωρισμοί με τον δύσκολο τρόπο, συνάντησε την φυσική του μητέρα για πρώτη φορά, που τυχαία ήταν εγκαταστημένη στην Χαβάη και ξεκίνησε το πρώτο του συγκρότημα. Αυτές είναι οι ρίζες του Nahko που αντικατοπτρίζονται στην solo δισκογραφική του δουλειά του 2017, “My Name Is Bear”.
  • Μέχρι σήμερα, οι Nahko and Medicine for the People έχουν στο ενεργητικό τους τρία studio albums. Το 2013 κυκλοφόρησαν το “Dark as Night”, την επόμενη χρονιά το “On the Verge” και το 2016 σύστησαν στο κοινό τους, το “HOKA”. Το “Dark as Night” κατάφερε να ανέβει στη θέση Νο.4 στο Billboard Top Alternative Albums chart, αλλά και στη θέση Νο.6 του Billboard Top Heatseekers chart. Την ίδια πορεία, όμως, δεν ακολούθησαν τα άλλα δύο albums, μιας και το “HOKA” έφτασε μόλις στη θέση Νο.72 του Billboard 200.
  • Στις 20 Οκτωβρίου, ο Nahko Bear κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά ως solo καλλιτέχνης. Ο δίσκος έχει τίτλο “My Name Is Bear” και η κυκλοφορία του έγινε μέσω της SideOneDummy Records.

Πηγή: en.wikipedia.org, facebook.com

2013 – Dark As Night (Nahko & Medicine for the People)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Μαΐου 2013
  • Εταιρεία: INgrooves Music Group
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Dark As Night»:
  1. «Budding Trees»  Κυκλοφόρησε: 7 Αυγούστου 2013
  2. «Black As Night» Κυκλοφόρησε: 6 Νοεμβρίου 2014
  3. «I Mua» Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2014

Tracklist:

1. Aloha Ke Akua 5:56

2. Manifesto II 5:24

3. Risk It 5:11

4. Warrior People 4:57

5. So Thankful 4:22

6. Budding Trees 6:24

7. Nyepi 5:40

8. 7 Feathers 4:31

9. Black As Night 7:14

10. On The Verge 4:26

11. My Country 3:23

12. I Mua 5:29

2014 – On the Verge (Nahko & Medicine for the People)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Μαρτίου 2014
  • Εταιρεία: INgrooves Music Group
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «On the Verge»:
  1. «Me and Mr. Washington »  Κυκλοφόρησε: 30 Σεπτεμβρίου 2012
  2. «Manifesto» Κυκλοφόρησε: 5 Φεβρουαρίου 2013
  3. «Ghosts Embodied» Κυκλοφόρησε: 15 Απριλίου 2014

Tracklist:

1. Mitakuye Oyasin 3:10

2. Father Mountain 5:17

3. Vultures Of Culture (Backing Vocals: Lilla D’Mone, Drums: Dave Coniglio) 8:20

4. Ocean As Well (Backing Vocals: Lilla D’Mone) 7:00

5. Simplicity (Drums: Dave Coniglio) 5:23

6. Dinner Party 5:30

7. Mr. Washington (Backing Vocals: Mary Diehl) 6:36

8. Ghosts Embodied 7:06

9. Pueo 7:16

10. Manifesto 5:38

2016 – HOKA (Nahko & Medicine for the People)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Ιουνίου 2016
  • Εταιρεία: Side One Dummy Records.
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «HOKA»:
  1. «San Quentin» Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2016
  2. «Love Letters to God» Κυκλοφόρησε: 24 Ιανουαρίου 2017
  3.  «Tus Pies (Your Feet)»  Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2017

Tracklist:

1. Hoka 1:06

2. Directions (feat. Joseph) 4:21

3. It Is Written 5:37

4. All Can Be Done 5:04

5. San Quentin 4:01

6. We Shall Overcome 5:43

7. Two Wolves 1:00

8. Great Spirit 6:12

9. We Are on Time 5:45

10. Love Letters to God 5:31

11. Heart Forward 0:10

12. Tus Pies (Your Feet) 5:21

13. Backbone 4:09

14. Ku Kia’i Mauna (feat. Hawane & Pua Case) 0:42

15. Build a Bridge 6:00

16. Make a Change (feat. Zella Day) 4:24

17. Give a Little, Get a Little 0:47

18. Runner 6:30

19. The Wolves Have Returned (feat. Trevor Hall, Xavier Rudd, Leah Song & Joseph) 6:12

2017 – My Name is Bear

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Οκτωβρίου 2017
  • Εταιρεία: Side One Dummy Records.
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «My Name Is Bear»:
  1. «Be Here Now» Κυκλοφόρησε: 26 Ιουνίου 2017
  2. «Dragonfly» Κυκλοφόρησε: 14 Αυγούστου 2017

Διάβασε τα πάντα για το «My Name Is Bear» εδώ.

Tracklist:

1.Dragonfly 4:46

2. The Vow (Interlude) 0:42

3. Be Here Now 4:04

4. Goodnight, Sun 4:30

5. Too Much Kerouac (Interlude) 0:17

6. Kirby, Joe 4:12

7. Susanna 4:16

8. Bearly Thoughts (Interlude) 0:54

9. Sing Him of My Revelations 4:32

10. Hamakua 4:25

11. Call Him by His Name 3:55

12. Early February 3:33

13. Stoned on a Stone (Interlude) 0:42

14. Creation’s Daughter (feat. Sandra Fay) 4:49

15. Alice 6:05

16. Die Like Dinoz 5:48

NhakoTop Hits by SounDarts.gr