skip to Main Content

Discography & ID : Nahuel Pennisi

Gallery

Nahuel Pennisi & Abel Pintos

Read Again

ID

Όνομα: Nahuel Pennisi

Ημερομηνία Γέννησης: 19 Οκτωβρίου 1990

Τόπος Γέννησης: Buenos Aires, Αργεντινή

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας

Αδέρφια: Έχει ένα μικρότερο αδερφό, τον Franco

Σύζυγος: Mayra De Leo

Τέκνα: Mateo

Ενεργός στη μουσική: 2003-σήμερα

Βραβεία: O Nahuel Pennisi έχει αποσπάσει μέχρι τώρα: 1 Premio Gardel 2016 (Best Album), 1 “La Gaviota de Plata” στο International Song Festival of Viña del Mar 2020

Υποψηφιότητες: 1 υποψηφιότητα στα 2016 Latin Grammys (Best Folk Album), 2 υποψηφιότητες στα 2018 Latin Grammys (Best Traditional Pop Vocal Album/Best Engineered Album), 2 υποψηφιότητες στα 2020 Latin Grammys (Record Of The Year, Song Of The Year)

Official Website: –

Socials: / / /

πηγές: en.wikipedia.org, google, noticias.perfil.com

Discography

Start Here
Start Here
2015 – Primavera
2015 – Primavera
2017 – Feliz
2017 – Feliz
2019 – Nahuel Pennisi Canta Spinetta (Single)
2019 – Nahuel Pennisi Canta Spinetta (Single)
2020 – Renacer
2020 – Renacer

Start Here

  • Ο Nahuel Pennisi έχει μια ιστορία ζωής που αξίζει να τη γνωρίσει κανείς. Γεννήθηκε τυφλός. Στο πίσω μέρος του πατρικού σπιτιού της γιαγιάς του, στη γειτονιά Villa Mónica Nueva, στο Florencio Varela, όπου μαζί με τον Franco, τον μικρότερο αδερφό του και τους γονείς του έζησε μέσα στη φτώχεια και στη μοναξιά. Δεν είχε πολλούς φίλους. «Η παιδική μου ηλικία ήταν μοναχική, δεν ήμουν με τους φίλους μου και ούτε εκείνοι μαζί μου. Επέλεξα να διάγω μια πνευματική παιδική ηλικία επικεντρωμένος στον εαυτό μου», δήλωσε σε παλιότερη συνέντευξή του. Ωστόσο ακόμη και η φτώχεια αποτελούσε μουσική έμπνευση για τον Nahuel. Το “Arroz con huevo” (“Ρύζι με αυγό”) είναι ο τίτλος του πρώτου του τραγουδιού. Το έγραψε όταν ήταν παιδί, εμπνευσμένος από το μόνο πράγμα που υπήρχε για να φάει.
  • Μουσικοί ήχοι τον περιβάλλουν στενά από την παιδική του ηλικία. Πειραματίστηκε με αυτοδίδακτο τρόπο από την ηλικία των 4 ετών με keyboards και μετά με ηλεκτρικό μπάσο (πάντα έπαιζε οριζόντια, λόγω του μεγέθους και του βάρους του), μέχρι που έφτασε στην κιθάρα, η οποία έγινε μια πραγματική επέκταση των χεριών του. Ενώ ήταν ακόμα στο γυμνάσιο, στην ηλικία των 16 ξεκίνησε ως μουσικός του δρόμου στο Μπουένος Άιρες και δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει μέχρι να γίνει επαγγελματίας μουσικός.
  • Ως τώρα έχει καταφέρει να κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία, αποσπώντας μάλιστα βραβεία και αναγνωρίσεις από σπουδαίους καλλιτέχνες διαφορετικών ειδών και εθνικοτήτων. Είναι ένας από τους λίγους μουσικούς που μπορούν να συνδυάσουν το ακαδημαϊκό και το pop ύφος: έχει παίξει στην όπερα του Orfeo με την ευρωπαϊκή ορχήστρα Arpeggiata και έχει τραγουδήσει μαζί με καλλιτέχνες όπως οι: Abel Pintos, Teresa Parodi, Lali Espósito, Luis Salinas, Carajo, Chango Spasiuk, Diego Torres, Axel, Soledad Pastorutti, Gerónimo Rauch και διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Sin Bandera, Niña Pastori, Fonseca, Ricardo Arjona, Franco De Vita και Gustavo Santaolalla.
  • Το 2017 ερμήνευσε τον Εθνικό Ύμνο της Αργεντινής στο γήπεδο Μπόκα πριν από τον αγώνα μεταξύ Αργεντινής και Περού στους προκριματικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκαν στη Βραζιλία.
  • Έχει κερδίσει ένα βραβείο Gradel το 2016 στην κατηγορία καλύτερου album και υποψηφιότητες στα Lain Grammy Awards (1 υποψηφιότητα το 2016 (Best Folk Album), 2 υποψηφιότητες το 2018 (Best Traditional Pop Vocal Album/Best Engineered Album), 2 υποψηφιότητες το 2020 (Record Of The Year, Song Of The Year)).
  • Είναι παντρεμένος με την Mayra De Leo και μαζί απέκτησαν ένα γιο, το Matteo τον Αύγουστο του 2019.
  • Στις αρχές αυτού του 2020 ο Nahuel επιβεβαίωσε τη διεθνή του προβολή κατακτώντας το κοινό του Φεστιβάλ Viña del Mar στην κατηγορία folklore μουσικής όπου κέρδισε δύο βραβεία: Τα Silver Gaviotas καλύτερου ερμηνευτή και καλύτερου τραγουδιού για “Avanzar”.

πηγή: noticias.perfil.com, google

2015 – Primavera

  • Κυκλοφόρησε: 11 Δεκεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Ariola/Sony Music Entertainment Argentina S.A.
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1.Mía 4:01

2. Abrojito 3:42

3. Primavera (with Franco Luciani) 5:04

4. Mercedes 5:06

5. La Apuesta (with Hernán Langer) 4:00

6. Mujer de Luz 4:31

7. Musiquita (with Luis Salinas) 4:11

8. Viejo Pescador del Paraná (with Teresa Parodi & el Chango Spasiuk) 3:56

9. La Prisión 5:09

10. El Necio 5:29

11. Es por Tu Luz 4:17

12. Ay Amor 3:12

13. Oración del Remanso 5:10

14. La Historia de la Semilla 4:44

15. Te Di Mi Corazón 4:06

2017 – Feliz

  • Κυκλοφόρησε: 4 Αυγούστου 2017
  • Εταιρεία: Ariola/Sony Music Entertainment Argentina S.A.
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. Ser Feliz 3:13

2. Princesa 3:30

3. Somos (feat. Niña Pastori) 4:11

4. Zamba de Amor y Fortuna 3:45

5. No Te Debo Nada 3:29

6. Será 4:54

7. Pacto de Sal 3:39

8. Avanzar 4:07

9. Promesas de Arena 4:26

10. Dictador 4:25

11. Nirvana 4:26

12. Ni Ahora Ni Mañana Ni Después 4:11

13. 1+1=UNO 3:49

14. La Brújula 3:27

2019 – Nahuel Pennisi Canta Spinetta (Single)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Ιανουαρίου 2019
  • Εταιρεία: Ariola/Sony Music Entertainment Argentina S.A.
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. Alma de Diamante (feat. Ce Suarez Paz) 4:04

2. Dedos de Mimbre 3:51

3. Los Libros de la Buena Memoria 4:52

2020 – Renacer

  • Κυκλοφόρησε: 4 Δεκεμβρίου 2020
  • Εταιρεία: Ariola/Sony Music Entertainment Argentina S.A.
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Singles από το “Renacer”:
  1. “Compañera” Κυκλοφόρησε: 17 Οκτωβρίου 2019
  2. “Vuelve” Κυκλοφόρησε: 12 Ιουνίου 2020
  3. “Universo Paralelo” Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2020
  4. “Mundo” Κυκλοφόρησε: 25 Νοεμβρίου 2020

Tracklist:

1.Canción de Lejos 3:50

2. Mundo 3:42

3. Ella 3:45

4. Universo Paralelo 3:59

5. Compañera 4:06

6. Desvío 2:44

7. Lejos de Casa 3:42

8. Vuelve 3:52

9. Hoy 3:28

10. ¿Dónde Estás Amigo? 3:08

11. Hasta Que Me Olvides 4:55

12. Me Llevo la Noche 3:29

13. Vida mía 3:16

Nahuel Pennisi Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top