skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Natalia Lafourcade

Discography & ID : Natalia Lafourcade

Ύψος

Gallery

Natalia Lafourcade

Natalia Lafourcade

Natalia Lafourcade

Alexandre Pires & Natalia Lafourcade

Juan Gabriel & Natalia Lafourcade

Lila Downs, María José, Natalia Lafourcade & Ely Guerra

Natalia Lafourcade, Mon laferte, Ximena Sariñana

Natalia y la forquetina

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα:   Natalia Lafourcade

Ολόκληρο Όνομα: María Natalia Lafourcade Silva

Ημερομηνία Γέννησης: 26 Φεβρουαρίου 1984

Τόπος Γέννησης: Coatepec, Μεξικό.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματαTwist (1998-1999), Natalia y La Forquetina (2004-2005)

Οικογενειακή Κατάσταση: Ανύπαντρη

ΓονείςGastón Lafourcade Valdenegro (μουσικός Γάλλο-Χιλιανής καταγωγής) και María del Carmen Silva Contreras (καθηγήτρια μουσικής και πιανίστρια).

Αδέρφια:

Ενεργή στη μουσική:  1998-σήμερα

Βραβεία: Η Natalia Lafourcade έχει αποσπάσει πάνω από 15 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 Grammy Award (2016), 8 Latin Grammy Awards (2006, 2013, 2015), 1 MTV Movie Award, 3 Second Annual MTV Video Music Awards Latin America, 1 Premio Telehit (2010), 1 The Indie-O Music Award (2011), 1 Premio Oye (2012), 1 Premio Agustín Lara (2013), 1 Golden Note Award (2016) κ.α.

Για να δείτε την αναλυτική λίστα με τα βραβεία που έχει αποσπάσει η Natalia Lafourcade κάντε κλικ εδώ. 

Official Websitelafourcade.com.mx

 

πηγές: en.wikipedia.org, cuantopesa.info, huumag.com

Discography

Start Here
Start Here
2002 – Natalia Lafourcade
2002 – Natalia Lafourcade
2005 – Casa (Natalia y La Forquetina Album)
2005 – Casa (Natalia y La Forquetina Album)
2008 – Las 4 Estaciones del Amor
2008 – Las 4 Estaciones del Amor
2009 – Hu Hu Hu
2009 – Hu Hu Hu
2012 – Mujer divina, homenaje a Agustín Lara
2012 – Mujer divina, homenaje a Agustín Lara
2015 – Hasta la Raíz
2015 – Hasta la Raíz
2017 – Musas
2017 – Musas
2018 – Musas, Vol. 2
2018 – Musas, Vol. 2

Start Here

  • Οι γονείς της Natalia Lafourcade είναι και οι δύο μουσικοί. Ο πατέρας της είναι ο Γαλλό-Χιλιανής καταγωγής μουσικός Gastón Lafourcade και ο θείος της είναι ο συγγραφέας Enrique Lafourcade.
  • Η Natalia φοίτησε στο καθολικό σχολείο Instituto Anglo Español, όπου μελέτησε ζωγραφική, φλάουτο, θέατρο, μουσική, υποκριτική, πιάνο, κιθάρα, σαξόφωνο και τραγούδι. Όταν ήταν μόλις 10 ξεκίνησε να τραγουδά σε ένα συγκρότημα Mariachi. Τότε ζούσε στο Coatepec της Veracruz στο Mexico, όπου είχε την ευκαιρία να  σπουδάσει μουσική μαζί με την μητέρα της και να τραγουδούν όπως η Gloria Trevi και ο Garibaldi.
  • Το 1998 έγινε μέλος του γυναικείου trio-συγκροτήματος Twist. Το group δεν γνώρισε επιτυχία και για το λόγο αυτό διαλύθηκαν την αμέσως επόμενη χρονιά. Όταν ήταν 17, ο Loris Ceroni έδωσε την ευκαιρία στην Natalia να συμμετάσχει σ’ένα pop/rock group υπό την καθοδήγησή του. Η Natalia δεν ήταν σίγουρη για αυτή την κίνηση κι έτσι ο Ceroni την συμβούλευσε να δοκιμάσει solo καριέρα, υπέγραψε μάλιστα την παραγωγή στο πρώτο της LP που κυκλοφόρησε από την Sony Music. Ηχογραφήθηκε στην Ιταλία και γράφτηκε μαζί με τον Aureo Baqueiro. Ο Sabo Romo συμμετείχε σε 2 τραγούδια. Η Natalia Lafourcade συνδυάζει pop, rock, bossa-nova και Latin ρυθμούς. Ο δίσκος περιέχει τις επιτυχίες «Busca Un Problema», «Elefantes», «Te Quiero Dar», «Mírame, Mírate» και το τραγούδι που ήταν και το εμπορικότερο hit του, «En El 2000».
  • Το 2003, ήταν υποψήφια για ένα Latin Grammy στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου για το ντεμπούτο της album. Επίσης συνεργάστηκε στα soundtrack των μεξικάνικων ταινιών «Amar te duele» και «Temporada de patos». Η Lafourcade ήταν υποψήφια στην κατηγορία «Rock New Artist» στα 16α Lo Nuestro Awards, όπου έχασε από την επίσης Μεξικανή τραγουδίστρια Alessandra Rosaldo.
  • Το 2011 η Natalia Lafourcade κέρδισε στην κατηγορία «Best New Producer of the Year» των βραβείων Indie-O Music Awards, για την συμμετοχή της στο δίσκο της Carla Morrison«Mientras tu dormías».
  • Το 2005,κυκλοφόρησε το «Casa», το 2ο album της, αλλά αυτή τη φορά με το όνομα Natalia y La Forquetina (το όνομα της μπάντας της). Το περισσότερο μέρος της παραγωγής του υπέγραψε ο Emmanuel del Real των Café Tacuba. Το «Casa» είχε ένα πιο ώριμο, rock-oriented ήχο αλλά διατηρούσε τις pop και bossa-nova επιρροές της Lafourcade σε μερικά τραγούδια όπως για παράδειγμα το πρώτο του single «Ser Humano»  αλλά και το επόμενο με τίτλο «Casa». Ο Aureo Baqueiro επέστρεψε για να κάνει την παραγωγή σε όσα τραγούδια δεν ήταν παραγωγός ο del Real.
  • Τον Ιούνιο του 2006, μετά από ένα tour στο Μεξικό Mexico και κάποια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Lafourcade ανακοίνωσε πως θα έφευγε από το συγκρότημα με σκοπό να συνεχίσει την solo καριέρα της. Οι Natalia y la Forquetina έδωσαν το τελευταίο τους show στις 18 Αυγούστου του 2006 στο San Luis Potosí. Αμέσως μετά την διάλυσή τους, το «Casa» απέσπασε το Latin Grammy στην κατηγορία «Best Rock Album by a Duo or Group with Vocal» τον Σεπτέμβριο. Την ίδια χρονιά έκανε πρεμιέρα ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με το συγκρότημα μέσα από το τηλεοπτικό κανάλι MTV Tr3s.
  • Η Natalia Lafourcade έχει σημειώσει και πολλές συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους είναι επιτυχίες όπως τα: «Jardin» των Liquits, «Dia de Suerte» των Kalimba, «El Apostador» των Control Machete, και η επανέκδοση της επιτυχίας της Lafourcade στο τραγούδι «Amarte Duele» με τους Reik. Επίσης συμμετείχε σε δύο αφιερωματικά albums με ακυκλοφόρητα τραγούδια όπως τα «Y Todo Para Que» των Intocable’s X και στο tribute album των Tin Tan, «Viva Tin Tan», με την επιτυχία «Piel Canela». Το 2011, έκανε το video clip του τραγουδιού «Quisiera Saber», μαζί με τους Los Daniels.
  • Ένα χρόνο μετά από την αποχώρηση της Natalia από τους La Forquetina, κυκλοφόρησε το ορχηστρικό album με τίτλο «The 4 Seasons of Love» που κυκλοφόρησε από την Sony BMG. Επίσης έγραψε τους στίχους για το τραγούδι «Tú y Yo» της Ximena Sariñana.
  • Το 2008 έκανε μια συμμετοχή στο δίσκο της Julieta Venegas, «MTV Unplugged».
  • Το 2009 κυκλοφόρησε το album «Hu Hu Hu», ένα top 10 album στο Mexico. Το album ήταν σε παραγωγή του Emmanuel del Real (ο οποίος είχε κάνει και την παραγωγή του «Casa» το 2005), του Marco Moreno και του Ernesto García. Ήταν υποψήφιο στην κατηγορία «Best female Pop Vocal Album» στα Latin Grammy Awards της ίδιας χρονιάς (το κέρδισε η Laura Pausini) και στην κατηγορία «Best Latin Pop album» στα βραβεία Grammy του 2010 (το κέρδισαν οι La Quinta Estación). Το περιοδικό «Club Fonograma» έδωσε στο album την 2η θέση με τα καλύτερα του 2009, αλλά και την 7η θέση στη λίστα με τα καλύτερα της δεκαετίας.
  • Το 2012 κυκλοφόρησε ένα tribute album στον Agustín Lara με τίτλο «Mujer Divina».
  • To επόμενο album της με τίτλο, «Hasta La Raíz», κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015. Το «Nunca Es Suficiente» το πρώτο single του album, κυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου. Το ομότιτλο με το δίσκο track έφτασε στο No. 5 του Viral 50 Global Spotify Chart και στο No. 1 του Viral 50 México chart.
  • To 2017 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Tú sí sabes quererme» σε συνεργασία με τους Los Macorinos που ήταν και το πρώτο single από το επόμενο album της με τίτλο «Musas» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς.

2002 – Natalia Lafourcade

  • Κυκλοφόρησε: 8 Ιουλίου 2002
  • Εταιρεία: Sony Music Entertainment
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Áureo Baqueiro & Loris Ceroni
  • Singles από το «Natalia Lafourcade»:
  1. «Busca un Problema» Κυκλοφόρησε: 2002
  2. «En el 2000» Κυκλοφόρησε: 2003
  3. «Te Quiero Dar» Κυκλοφόρησε: 2003
  4. «Elefantes» Κυκλοφόρησε: 2004

Tracklist:

1. «Introducción» 0:36

2. «Busca Un Problema» 3:06

3. «En El 2000» 3:35

4. «El Destino» 3:04

5. «Mango» 2:36

6. «Elefantes» 4:09

7. «Otra Vez» 3:45

8. «Te Quiero Dar» 4:24

9. «Georgina» 3:57

10. «Mírame, Mírate» 3:58

11. «Noche Divina» 3:57

12. «Mañana Olvidaré» 4:15

13. «Mango» (Remix) 4:49

14. «Elefantes» (Acústica) 4:01

2005 – Casa (Natalia y La Forquetina Album)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Αυγούστου 2005
  • Εταιρεία: Sony Music Entertainment
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Emmanuel del Real
  • Singles από το «Casa»:
  1. «Ser Humano» Κυκλοφόρησε: 2005
  2. «Casa» Κυκλοφόρησε: 2005
  3. «O Pato (Un Pato)» Κυκλοφόρησε: 2006
  4. «Solammente Te Lo Doy A Ti» Κυκλοφόρησε: 2006

Tracklist:

1. «En tus Ojos» 3:59

2. «El Amor es Rosa» 3:58

3. «Casa» 3:58

4. «Gusano» 3:35

5. «Cuarto Encima» 4:19

6. «Alimento de la Vida» 3:15

7. «Suelo» 3:41

8. «En Dirección Contraria» 4:17

9. «Saúl» 3:11

10. «Ser Humano» 3:31

11. «Tic Tac» 2:51

12. «Con las Hojas las Hormigas» 4:11

13. «Solamente te lo Doy a Ti» 3:48

14. «Cuando Todo Cambia» 3:23

15. «O Pato (Un Pato)» (Bonus Track) 2:17

2008 – Las 4 Estaciones del Amor

  • Κυκλοφόρησε: 22 Ιανουαρίου 2008
  • Εταιρεία: Sony BMG Music Entertainment
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Natalia Lafourcade

Tracklist:

1. «Verano» 6:44

2. «Otoño»  6:39

3. «Invierno» 7:39

4. «Primavera»  7:11

2009 – Hu Hu Hu

  • Κυκλοφόρησε: 19 Μαΐου 2009
  • Εταιρεία: Sony Music Entertainment
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Emmanuel del Real, Marco Moreno y Neto
  • Singles από το «Hu Hu Hu»:
  1. «Azul» Κυκλοφόρησε: 14 Ιουλίου 2009
  2. «Ella es Bonita» Κυκλοφόρησε: 2 Αυγούστου 2009
  3. «Cursis Melodías» Κυκλοφόρησε: 9 Φεβρουαρίου 2010
  4. «No Viniste» Κυκλοφόρησε: 10 Αυγούστου 2010

Tracklist:

1. «Cursis Melodías» 4:28

2. «No Viniste» 4:05

3. «Siempre Prisa» 4:54

4. «Tiempo Al Viento» 4:49

5. «Let’s Get Out» 4:01

6. «Hu Hu Hu» (feat. Julieta Venegas) 2:41

7. «Ella Es Bonita» 3:15

8. «Niño Hojas» 2:49

9. «Running Too Fast» 2:55

10. «Azul» 6:33

11. «Hora de Compartir» 3:45

12. «Un Lugar Para Renacer» 4:30

13. «Look Outside» (feat. Juan Son) 4:24

Edición Especial (bonus tracks)

1. «Niño Hojas» (Live) 5:47

2. «Hu Hu Hu» (feat. Carla Morrison Live) 3:03

3. «Un Lugar Para Renacer» (Live) 4:41

4. «Azul» (Live) 8:44

5. «Look Outside» (Live)  7:37

13. «Tolas Melodías» (Cursis Melodías [Versión Portugués]) 5:00

14. «No Viniste» (Panoctica Orchestra Remix) 3:47

15. «Todo Lo Que Tengo Es Real»  2:26

16. «Tiempo Al Viento» (feat. Lo Blondo) 6:41

2012 – Mujer divina, homenaje a Agustín Lara

  • Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Sony Music Entertainment
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Natalia Lafourcade, Emmanuel del Real, Cachorro López, Noah Georgeson, Gregory Rogove, Carlos Campón, Ernesto García
  • Singles από το «Mujer divina, homenaje a Agustín Lara»:
  1. «La fugitiva» Κυκλοφόρησε: 30 Ιουλίου 2012
  2. «Limosna» Κυκλοφόρησε: 21 Φεβρουαρίου 2013
  3. «Mujer divina» Κυκλοφόρησε: 1 Ιουλίου 2013
  4. «Aventurera» Κυκλοφόρησε: 24 Οκτωβρίου 2013

Tracklist:

1. Mujer divina 3:30

2. Limosna 3:54

3. Imposible 5:13

4. Farolito 2:42

5. La Fugitiva 3:15

6. Piensa en mí 3:57

7. Si no pueden quererte 5:56

8. Morir y renacer 3:50

9. Amor, Amor de Mis Amores 3:58

10. Aventurera 3:33

11. Oración Caribe 3:46

12. Azul 4:53

13. María bonita 4:08

2015 – Hasta la Raíz

  • Κυκλοφόρησε: 17 Μαρτίου 2015
  • Εταιρεία: Sony Music Latin
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Natalia Lafourcade, Cachorro López, Leonel García
  • Singles από το «Hasta la Raíz»:
  1. «Hasta la Raíz» Κυκλοφόρησε: 14 Ιανουαρίου 2015
  2. «Nunca Es Suficiente» Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2015
  3. «Lo Que Construimos» Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 2015
  4. «Mi Lugar Favorito» Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2015

Tracklist:

1. «Hasta la Raíz» 3:42

2. «Mi Lugar Favorito» 4:57

3. «Antes de Huir» 3:52

4. «Ya No Te Puedo Querer»4:47

5. «Para Qué Sufrir» 3:47

6. «Nunca Es Suficiente» 3:57

7. «Palomas Blancas» 4:37

8. «Te Quiero Ver» 3:27

9. «Vámonos Negrito» 4:34

10. «Lo Que Construimos» 4:39

11. «Estoy Lista» 4:42

12. «No Más Llorar» 5:34

Special edition

13. «Partir de Mi» 3:48

14. «Duele» 3:35

15. «Me Voy de Casa» 4:04

16. «Lo Que Construimos» (reggae version) 5:06

17. «Hasta la Raíz» (Canova’s root version) 3:39

2017 – Musas

  • Κυκλοφόρησε: 5 Μαΐου 2017
  • Εταιρεία: Sony, RCA
  • Μορφή: CD, LO, Digital Dowload
  • Παραγωγή: Gustavo Guerrero, Cheche Alara
  • Singles από το «Musas«:
  1. «Tú sí sabes quererme» Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 2017

Tracklist:

1. «Tú Sí Sabes Quererme» – 4:05

2. «Soledad y el Mar» – 3:35

3. «Mexicana Hermosa» – 3:29

4. «Qué He Sacado Con Quererte» – 4:25

5. «Rocío de Todos los Campos» – 4:48

6. «Mi Tierra Veracruzana» – 3:45

7. «Te Vi Pasar» – 2:38

8. «Son Amores (That’s Amore)» – 3:44

9. «Tú Me Acostumbraste» – 3:08

10. «Soy lo Prohibido» – 3:43

11. «Tonada de Luna Llena» – 4:59

12. «Vals Poético (Instrumental)» – 3:17

2018 – Musas, Vol. 2

  • Κυκλοφόρησε: 9 Φεβρουαρίου 2018
  • Εταιρεία: Sony Music
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: Gustavo Guerrero, Kiko Campos
  • Singles από το “Musas (un homenaje al folclore latinoamericano en manos de Los Macorinos, vol. 2)”:
  1. «Danza de gardenias» Κυκλοφόρησε: 12 Ιανουαρίου 2018
  2. «Alma mía» Κυκλοφόρησε: 26 Ιανουαρίου 2018
  3. «Desdeñosa» Κυκλοφόρησε: 2 Φεβρουαρίου 2018

Tracklist:

1. «Danza de gardenias (Florecerá)» 4:23

2. «Alma mía» 4:20

3. «Hoy mi día uno» 3:25

4. «Tus ojitos (Vals de la vieja guardia)» 2:58

5. «Duerme negrito» 4:44

6. «Luz de Luna» 3:19

7. «Un derecho de nacimiento» 5:49

8. «Eclipse» 5:25

9. «La llorona» 6:55

10. «Desdeñosa» (with Eugenia León & Omara Portuondo) 4:03

11. «Te sigo» 3:28

12. «Humanidad» 3:48

13. «Gavota» (Instrumental) 4:07

Natalia Lafourcade Top Hits by SounDarts.gr