skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Natalie Imbruglia

Discography & ID : Natalie Imbruglia

Ύψος

Gallery

Natalie Imbruglia

H Natalie Imbruglia με τον ηθοποιό Jeremy Sheffield στο video clip του "Torn"

Natalie Imbruglia & Rowan Atkinson

Kylie Minogue, Natalie Imbruglia & Pajtim Kasami

Natalie Imbruglia & Marilyn Manson

Jay Kay & Natalie Imbruglia

Dizzee Rascal &Natalie Imbruglia

Natalie Imbruglia & Russell Crowe

Jennifer Hawkins, Natalie Imbruglia & Jessica Marais στο εξώφυλλο του Who.

ID

Ολόκληρο Όνομα: Natalie Jane Imbruglia

Ημερομηνία Γέννησης: 4 Φεβρουαρίου 1975.

Τόπος Γέννησης: Sydney, New South Wales, Αυστραλία.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, μοντέλο.

Σύζυγοι (πρώην και νυν):

Daniel Johns (τραγουδιστής του συγκροτήματος Silverchair): παντρεύτηκαν: 2003. χώρισαν: 2008.

Γονείς Maxene Anderson και Elliot Imbruglia.

Αδέρφια: Είναι η δεύτερη κατά σειρά από 4 αδερφές. Η μικρότερη αδερφή της, Laura είναι επίσης τραγουδίστρια.

Ενεργή στη μουσική: 1989-σήμερα.

Βραβεία: Η Natalie Imbruglia έχει αποσπάσει πάνω από 15 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 MTV Video Music Award (1998), 1 MTV Europe Music Award (1998), 8 ARIA Music Awards (1999), 1 Billboard Music Award (1998), 2 Brit Awards (1999), 1 Silver Clef Award (2002), 1 PPL Award (2005) κ.α.

Άλλες Διακρίσεις: απέκτησε το δικό της αστέρι στην Hollywood Boulevard στην Καλιφόρνια (1981), Διάκριση από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts (1994), Presidential Medal of Freedom (2005)

Για να δείτε την αναλυτική λίστα με τα βραβεία, τις διακρίσεις και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Aretha Franklin κάντε κλικ εδώ.

Official Websitenatalieimbruglia.com

 

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
1997 – Left of the Middle
1997 – Left of the Middle
2001 – White Lilies Island
2001 – White Lilies Island
2005 – Counting Down the Days
2005 – Counting Down the Days
2007 – Live from London (E.P.)
2007 – Live from London (E.P.)
2007 – Glorious: The Singles 97–07 (Compilation)
2007 – Glorious: The Singles 97–07 (Compilation)
2009 – Come to Life
2009 – Come to Life
2015 – Male
2015 – Male

Start Here

  • Η Natalie Jane Imbruglia, γεννημένη στις 4 Φεβρουαρίου 1975, είναι μισή Αυστραλιανή μισή Βρετανίδα τραγουδίστρια, συνθέτης, μοντέλο και ηθοποιός. Στις αρχές της δεκαετίας του 90′ έπαιξε με την Beth Brennan στην σαπουνόπερα της Αυστραλίας «Neighbours». Αφού έφυγε από το πρόγραμμα τρία χρόνια μετά, ξεκίνησε την μουσική της καριέρα με την διασκευή των Ednaswap«Torn».
  • Το debut album της, «Left of the Middle», πούλησε 7 εκατομμύρια παγκοσμίως καθιστώντας το ως το υψηλότερο σε πωλήσεις debut album από μία pop/ rock/ alternative γυναίκα καλλιτέχνη, ξεπερνώντας τις Alanis Morissette, Fiona Apple και Meredith Brooks. Το 1998, η Imbruglia απέσπασε ένα MTV Award ως η «Καλύτερη Νέα Καλλιτέχνης» της χρονιάς, δύο Brit Awards στις κατηγορίες «Best International Newcomer» και «Best International Female». Το album έγινε «πλατινένιο» στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες από την κυκλοφορία του, ενώ μέχρι το τέλος του 1998 κατέληξε να είναι «διπλά πλατινένιο».
  • Τρία χρόνια έγραφε το δεύτερο album της, με τίτλο «White Lilies Island». Το single «Wrong Impression» μπήκε στα Hot 100 Singles και τα adult contemporary charts. Τέσσερα χρόνια μετά και το 2005, η Natalie Imbruglia κυκλοφόρησε τον τρίτο της δίσκο «Counting Down the Days», το πρώτο single του οποίου είναι το «Shiver». Από τον Οκτώβριο ως τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, η τραγουδίστρια πραγματοποίησε μία mini ευρωπαϊκή περιοδεία, πράγμα το οποίο είχε να κάνει από την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου.
  • Το 2005, η Imbruglia ξεκίνησε να ετοιμάζει τον τέταρτο δίσκο της, αλλά η δισκογραφική της εταιρεία έσπευσε να κυκλοφορήσει το compilation album «Glorious: The Singles 97–07» με τις επιτυχίες μιας δεκαετίας. Μετά από τις διαμάχες με την δισκογραφική της εταιρεία, Brightside Recordings, η Imbruglia σε συνεργασία με τον Chris Martin των Coldplay ξεκίνησαν να ηχογραφούν τραγούδια.
  • Το single «Want» ήταν το πρώτο που κυκλοφόρησε, ως προπομπός του επερχόμενου album της «Come to Life», το οποίο τελικά κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου του 2009 στην Αυστραλία και στις 12 Οκτωβρίου του 2009 στην Ευρώπη. Μετά την κυκλοφορία του εν λόγω δίσκου, η τραγουδίστρια μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου κι έκανε μαθήματα υποκριτικής.
  • Το 2010, η Imbruglia έγινε κριτής στον δεύτερο κύκλο του «The X Factor» της Αυστραλίας.
  • Το 2014 υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Sony Masterworks και μετά από πέντε χρόνια δημιούργησαν έναν δίσκο με διασκευές από τραγούδια ανδρών καλλιτεχνών. Το album «Male» κυκλοφόρησε τελικά στις 31 Ιουλίου του 2015 αποτελώντας το πέμπτο κατά σειρά album της.

Πηγή: en.wikipedia.org

1997 – Left of the Middle

  • Κυκλοφόρησε: 7 Νοεμβρίου 1997
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: CD, Digital Download,
  • Singles από το «Left of the Middle»:
  1. «Torn» Κυκλοφόρησε: 27 Οκτωβρίου 1997
  2. «Big Mistake» Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου 1998
  3. «Wishing I Was There» Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 1998
  4. «Smoke» Κυκλοφόρησε: 11 Οκτωβρίου 1998

Tracklist:

1. «Torn» – 4:04

2. «One More Addiction» – 3:30

3. «Big Mistake» – 3:54

4. «Leave Me Alone» – 4:21

5. «Wishing I Was There» – 3:52

6. «Smoke» – 4:37

7. «Pigeons and Crumbs» – 5:21

8. «Don’t You Think?» – 3:55

9. «Impressed» – 4:47

10. «Intuition» – 3:22

11. «City» – 4:34

12. «Left of the Middle» – 3:46

2001 – White Lilies Island

  • Κυκλοφόρησε: 5 Νοεμβρίου 2001
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «White Lilies Island»:
  1. «That Day» Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 2001
  2. «Wrong Impression» Κυκλοφόρησε: 29 Ιανουαρίου 2002
  3. «Beauty on the Fire» Κυκλοφόρησε: 22 Ιουλίου 2002

Tracklist:

1. «That Day» – 4:44

2. «Beauty on the Fire» – 4:21

3. «Satellite» – 3:08

4. «Do You Love?» – 4:43

5. «Wrong Impression» – 4:17

6. «Goodbye» – 5:01

7. «Everything Goes» – 4:01

8. «Hurricane» – 3:38

9. «Sunlight» – 5:01

10. «Talk in Tongues» – 3:29

11. «Butterflies» – 4:56

12. «Come September» – 4:10

Japanese bonus track

13. «Shikaiya (for Billy)» – 3:41

2005 – Counting Down the Days

  • Κυκλοφόρησε: 4 Απριλίου 2005
  • Εταιρεία: Brightside Records
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Counting Down the Days»:
  1. «Shiver» Κυκλοφόρησε: 21 Μαρτίου 2005
  2. «Counting Down the Days» Κυκλοφόρησε: 25 Ιουλίου 2005

Tracklist:

1. «Starting Today» – 2:53

2. «Shiver» – 3:40

3. «Satisfied» – 3:26

4. «Counting Down the Days» – 4:07

5. «I Won’t Be Lost» – 3:50

6. «Slow Down» – 3:30

7. «Sanctuary» – 3:06

8. «Perfectly» – 3:21

9. «On the Run» – 3:36

10. «Come on Home» – 3:53

11. «When You’re Sleeping» – 3:03

12. «Honeycomb Child» – 4:11

2007 – Live from London (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 17 Αυγούστου 2007
  • Εταιρεία: Brightside Records
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Glorious» (live) – 3:40

2. «Wishing I Was There» (live) – 4:17

3. «Shiver» (live) – 3:43

4. «Smoke» (live) – 4:24

5. «Torn» (live) – 4:28

2007 – Glorious: The Singles 97–07 (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 10 Σεπτεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Brightside Records
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Glorious: The Singles 97–07»:
  1. «Glorious» Κυκλοφόρησε: 27 Αυγούστου 2007

Tracklist:

1. «Glorious» – 3:25

2. «Counting Down the Days» – 4:09

3. «Torn» – 4:06

4. «Wrong Impression» – 4:15

5. «Smoke» – 4:32

6. «Shiver» – 3:43

7. «Wishing I Was There» – 3:52

8. «That Day» – 4:43

9. «Big Mistake» – 4:34

10. «Beauty on the Fire» – 4:15

11. «Be with You» – 3:42

12. «Amelia» – 4:23

13. «Against the Wall» – 3:45

14. «Stuck on the Moon» – 3:36

2009 – Come to Life

  • Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2009
  • Εταιρεία: Malabar/Island Records
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Come to Life»:
  1. «Want» Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου 2009

Tracklist:

1. «My God» – 4:04

2. «Lukas» – 3:50

3. «Fun» – 4:22

4. «Twenty» – 3:57

5. «Scars» – 3:32

6. «Want» – 4:20

7. «WYUT» – 3:20

8. «Cameo» – 3:13

9. «All the Roses» – 3:29

10. «Wild About It» – 4:08

2015 – Male

  • Κυκλοφόρησε: 31 Ιουλίου 2015
  • Εταιρεία: Portrait Records
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Male»:
  1. «Instant Crush» Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2015

Tracklist:

1. «Instant Crush» – 4:52

2. «Cannonball» – 3:27

3. «The Summer» – 3:18

4. «I Will Follow You into the Dark» – 3:25

5. «Goodbye in His Eyes» – 4:35

6. «Friday I’m in Love» – 3:16

7. «Naked as We Came» – 2:36

8. «Let My Love Open the Door» – 3:08

9. «Only Love Can Break Your Heart» – 2:50

10. «I Melt with You» – 4:07

11. «The Waiting» – 3:16

12. «The Wind» – 2:13

Bonus Track

13. «Instant Crush» – 3:26

Natalie Imbruglia Top Hits by SounDarts.gr