skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Nina Simone

Discography & ID : Nina Simone

Ύψος

Gallery

Nina Simone

Nina Simone

Nina Simone

Η Nina Simone σε ηλικία 8 χρονών.

Η Nina Simone σε ηλικία 14 χρονών.

Η Nina Simone σε ηλικία 20 χρονών.

H Nina Simone με την κόρη της Lisa.

H Nina Simone με την κόρη της Lisa.

H Nina Simone με τον τότε σύζυγό της Don Ross (1959).

Miriam Makeba & Nina Simone.

Nina Simone & James Baldwin.

Nina Simone & Liberace.

George Shearing, Nina Simone, Duke Ellington & Buddy Rich.

Το άγαλμα της Nina Simone στην Trade Street στο Tryon.

Nina Simone Quote

ID

ΌνομαNina Simone

Προέλευση Ονόματος: Άλλαξε μόνη της τ’όνομά της καθώς ήξερε πως η μητέρα της δεν θα της επέτρεπε να τραγουδάει τη «Μουσική του Διαβόλου». Το «Nina» το εμπνεύστηκε από την ισπανική λέξη «niña» που σημαίνει «μικρό κορίτσι και το «Simone» από την Γαλλίδα ηθοποιό Simone Signoret, την οποία είχε δει στην ταινία «Casque d’Or».

Πραγματικό όνομα: Eunice Kathleen Waymon

Ημερομηνία Γέννησης: 21 Φεβρουαρίου 1933

Τόπος γέννησης: Tryon, North Carolina, Η.Π.Α.

Απεβίωσε: 21 Απριλίου 2003 (ηλικία: 70) στο Carry-le-Rouet, Bouches-du-Rhône, Γαλλία.

Αιτία Θανάτου: Καρκίνος του μαστού

Επάγγελμα: τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσικός, πιανίστρια, ακτιβίστρια.

Σύζυγοι/Σύντροφοι (πρώην και νυν):

Don Ross: κράχτης σε πανηγύρια (Παντρεύτηκαν: 1958, χώρισαν: 1959),

Andrew Stroud: Αστυνομικός, αργότερα έγινε manager της. (Παντρεύτηκαν: 1961, χώρισαν: 1970).

Τέκνα:

Lisa Celeste Stroud a.k.a. Simone: Γεννήθηκε: 12 Σεπτεμβρίου 1962. Επάγγελμα: Τραγουδίστρια και ηθοποιός. ΠατέραςAndrew Stroud

Γονείς : Mary Kate Waymon (1902-2001, υπηρέτρια) και John Divine Waymon (1898-1972, πολυτεχνίτης).

Ενεργός στη μουσική: 1954-2003.

Συμμετοχή σε άλλα σχήματα:

Βραβεία: Η Nina Simone δεν έχει κερδίσει κάποιο βραβείο. Ωστόσο έχει αποσπάσει 15 υποψηφιότητες για βραβεία Grammy.

Άλλες διακρίσεις:

  • Έχει ενταχθεί στα Grammy Hall of Fame Award (2000) και  North Carolina Music Hall of Fame (2009)
  • Επίσης έχει αποσπάσει 3 τιμητικά διπλώματα για την μουσική και τις ανθρωπιστικές επιστήμες από τα πανεπιστήμια:  University of Massachusetts Amherst, Malcolm X College και Curtis Institute of Music (το οποίο δεν την είχε δεχτεί σαν σπουδάστρια όταν ήταν ακόμα στην αρχή της καριέρας της).

Websiteninasimone.com

Discography

Start Here
Start Here
1958 – Little Girl Blue
1958 – Little Girl Blue
1959 – Nina Simone and Her Friends
1959 – Nina Simone and Her Friends
1959 – The Amazing Nina Simone
1959 – The Amazing Nina Simone
1959 – Nina Simone at Town Hall (Live)
1959 – Nina Simone at Town Hall (Live)
1960 – Nina Simone at Newport (Live)
1960 – Nina Simone at Newport (Live)
1960 – Forbidden Fruit
1960 – Forbidden Fruit
1962 – Nina at the Village Gate (Live)
1962 – Nina at the Village Gate (Live)
1962 – Nina Simone Sings Ellington
1962 – Nina Simone Sings Ellington
1963 – Nina’s Choice (Compilation)
1963 – Nina’s Choice (Compilation)
1963 – Nina Simone at Carnegie Hall (Live)
1963 – Nina Simone at Carnegie Hall (Live)
1964 – Folksy Nina (Live)
1964 – Folksy Nina (Live)
1964 – Nina Simone in Concert (Live)
1964 – Nina Simone in Concert (Live)
1964 – Broadway-Blues-Ballads
1964 – Broadway-Blues-Ballads
1965 – Sincerely Nina
1965 – Sincerely Nina
1965 – I Put a Spell on You
1965 – I Put a Spell on You
1965 – Pastel Blues
1965 – Pastel Blues
1966 – Nina Simone with Strings
1966 – Nina Simone with Strings
1966 – Let It All Out
1966 – Let It All Out
1966 – Wild Is the Wind
1966 – Wild Is the Wind

Start Here

  • Η Nina Simone (πραγματικό όνομα Eunice Kathleen Waymon) γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1933 και απεβίωσε στις 21 Απριλίου του 2003, ήταν τραγουδίστρια, στιχουργός και πιανίστρια. Αν και οι ειδικοί την κατατάσσουν στους καλλιτέχνες της jazz μουσικής, η ίδια δεν αποδέχτηκε ποτέ αυτήν την τυποποίηση. Από γενική άποψη το έργο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από τη blues, τη rythm΄n΄blues έως τη soul μουσική. Η φωνή της χαρακτηρίζεται από πάθος, μεγάλες αναπνοές και τρέμουλο.
  • Η Simone γεννήθηκε στην πόλη Tryon της Νότιας Καρολίνας, ήταν το έκτο από τα οκτώ παιδιά πολυμελούς οικογένειας. Όπως πολλοί άλλοι Μαύροι τραγουδιστές, επηρεάστηκε όταν ήταν παιδί από την περίφημη μεσόφωνο του λυρικού ρεπερτορίου Marian Anderson και άρχισε να τραγουδάει στην τοπική της εκκλησία, φανερώνοντας παράλληλα πλούσιο ταλέντο και ως πιανίστρια. Ένα περιστατικό εκείνης της περιόδου, συνέβαλε στη μετέπειτα ανάμειξή της στο κίνημα για τα Πολιτικά Δικαιώματα: στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο πιάνο, σε ηλικία δέκα ετών, οι γονείς της, οι οποίοι είχαν πιάσει θέσεις στην πρώτη σειρά, υποχρεώθηκαν με τη βία να μετακινηθούν, για να καθίσουν Λευκοί.
  • Σε ηλικία δεκαεπτά ετών μετακόμισε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια, όπου έδινε μαθήματα και συνόδευε στο πιάνο την ερμηνεία διαφόρων τραγουδιστών. Χάρις την οικονομική συνεισφορά δωρητών, άρχισε σπουδές πιάνου στην περίφημη σχολή Juilliard School of Music της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, η έλλειψη πόρων την ανάγκασε να τα παρατήσει και να εγκαταλείψει το όνειρό της να γίνει η πρώτη Αφρο-αμερικανή σολίστας πιάνου. Αργότερα προσπάθησε να εισαχθεί στο ιδιαίτερα απαιτητικό Curtis Institute της Φιλαδέλφεια, αλλά απορρίφθηκε. Η ίδια πίστευε ότι αυτό έγινε λόγω της φυλετικής της καταγωγής.
  • Στη συνέχεια στράφηκε στη blues και την jazz μουσική. Το 1954 άρχισε να εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο της Atlantic City με τα καλλιτεχνικό όνομα Nina Simone. Το Nina – στα ισπανικά «κορίτσι»- ήταν το παρατσούκλι που της κόλλησε ο φίλος της, ενώ το Simone προήλθε από το όνομα της Γαλλίδας ηθοποιού Simone Signoret. Άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύτερο κοινό το 1959 ερμηνεύοντας σε διασκευή το «I Loves You Porgy» από το μιούζικαλ «Porgy And Bess» του George Gershwin, το οποίο ήταν και η μοναδική της επιτυχία που θα εισερχόταν στο αμερικανικό Top 40. Ακολούθησε το «My Baby Just Cares For Me», το οποίο επανήλθε ως επιτυχία τη δεκαετία του 1980, όταν χρησιμοποιήθηκε σε τηλεοπτικές διαφημίσεις του αρώματος Chanel No. 5.
  • Κατά τη δεκαετία του 1960 η Simone αναμείχθηκε στο κίνημα για τα Πολιτικά Δικαιώματα και ηχογράφησε μία σειρά στρατευμένων τραγουδιών, όπως τα «To Be Young, Gifted And Black» που έγινε αργότερα μεγάλη επιτυχία σε εκτέλεση της Aretha Franklin, «Blacklash Blues», «Mississippi Goddam» με αφορμή τη δολοφονία του Μαύρου αγωνιστή Medgar Evers και την έκρηξη βόμβας σε εκκλησία, στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, όπου σκοτώθηκαν τέσσερα Μαύρα παιδιά, «I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free» και το «Pirate Jenny» του Kurt Weill από την «Όπερα της Πεντάρας».
  • Το 1961, η Nina Simone ηχογράφησε μια εκτέλεση του παραδοσιακού τραγουδιού «House Of The Rising Sun», ένα τραγούδι το οποίο αργότερα ηχογράφησε και ο Bob Dylan, ενώ έγινε μεγάλη επιτυχία από τους Animals. Στα τραγούδια για τα οποία είναι διάσημη περιλαμβάνονται το «I Put A Spell On You» η αυθεντική εκτέλεση του οποίου είναι το «Screamin» του Jay Hawkins, το «Here Comes The Sun» των Beatles και το «Four Women». Η Simone ήταν πολυδιάστατη ως καλλιτέχνης και αυτό ήταν έκδηλο στο σύνολο της μουσικής της, που συχνά είχε την απλότητα της παραδοσιακής μουσικής. Σε μία και μόνη συναυλία, μπορούσε με ευκολία να περνάει από gospel ήχους σε blues και jazz και από τραγούδια όπως το «For All We Know», σε τραγούδια εμποτισμένα με κλασσικές ευρωπαϊκές επιρροές. Στην κινηματογραφική επιτυχία του Norman Jewison, «The Thomas Crown Affair» του 1968, με πρωταγωνιστές τον Steve McQueen και τη Faye Dunaway, ξεχώριζε το τραγούδι «Sinner Man» και έφερε τη μουσική της Nina Simone κοντά σε ένα ευρύτερο κοινό.
  • Το 1971, η Simone έφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από διαφορές που είχε με ατζέντηδες, δισκογραφικές εταιρίες, αλλά και τις φορολογικές Αρχές, επικαλούμενη ως αιτία το ρατσισμό. Έτσι, επιστρέφοντας το 1978, συνελήφθη για φοροδιαφυγή, αφού είχε αρνηθεί να καταβάλει φόρους αρκετών ετών, ως διαμαρτυρία για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Έζησε σε διάφορες χώρες της Καραϊβικής, της Αφρικής και της Ευρώπης, συνεχίζοντας τις εμφανίσεις και μετά τα εξήντα της. Τη δεκαετία του 1980 εμφανιζόταν τακτικά στο jazz club Ronnie Scott’s στο Λονδίνο.
  • Στη μουσική βιομηχανία είχε αποκτήσει τη φήμη ανθρώπου δύσκολου στη συνεννόηση και με εκρηκτικό χαρακτήρα, χαρακτηρισμός για τον οποίο η ίδια διαφωνούσε σθεναρά. Είναι χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που συνέβη το 1995, όταν έριξε εναντίον του γιου ενός γείτονά της με αεροβόλο όπλο, επειδή γελούσε και την εμπόδιζε να αυτοσυγκεντρωθεί. Αν και η παρουσία της επί σκηνής είχε κάπως απόμακρο και αλαζονικό ύφος, στα μετέπειτα χρόνια η Simone έδειχνε να απολαμβάνει ιδιαίτερα να επικοινωνεί με το ακροατήριο, με διηγήσεις συχνά χιουμοριστικών περιστατικών από την καριέρα της και τη μουσική και ερμηνεύοντας κομμάτια κατά παραγγελία των θαυμαστών της. Το μεγαλοπρεπές της παρουσιαστικό και η επιβλητική της παρουσία πάνω στη σκηνή, χάρισαν στη Simone τον τίτλο της «Αρχιέρειας της Soul».
  • Κινηματογραφικές ταινίες όπως το «Point Of No Return» του 1993, το «Romeo And Juliet» του 1996 και το «The Thomas Crown Affair» του 1999 (remake της ταινίας του 1968), περιλάμβαναν μερικά από τα τραγούδια της, παρουσιάζοντας στη νεότερη γενιά την εκφραστική μουσική της.
  • Παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές. Ο πρώτος της γάμος, το 1958, με τον Don Ross διήρκεσε μόλις ένα χρόνο. Το 1960 ήταν η σειρά του Andy Stroud, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, την Lisa. Ωστόσο, θα πάρουν διαζύγιο το 1970.
  • Το 1993, εγκαταστάθηκε κοντά στο Aix-en-Provence, στη νότια Γαλλία. Απεβίωσε στον ύπνο της, στο Carry-le-Rouet το 2003. Η αυτοβιογραφία της Simone με τίτλο «I Put A Spell On You» εκδόθηκε το 1992.

Πηγή: https://en.wikipedia.org, https://el.wikipedia.org

1958 – Little Girl Blue

  • Κυκλοφόρησε: 24 Ιουνίου 1958
  • Εταιρεία: Bethlehem Records
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1. Mood Indigo 4:00

2. Don’t Smoke In Bed 3:09

3. He Needs Me 2:26

4. Little Girl Blue 4:12

5. Love Me Or Leave Me 3:18

6. My Baby Just Cares For Me 3:33

7. Good Bait 5:25

8. Plain Gold Ring 3:50

9. You’ll Never Walk Alone 3:58

10. I Loves You Porgy 4:03

11. Central Park Blues 3:05

1959 – Nina Simone and Her Friends

  • Κυκλοφόρησε: 1959
  • Εταιρεία: Bethlehem Records
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1.Nina Simone – “He’s Got the Whole World in His Hands”

2. Chris Connor – “Cottage for Sale”

3. Carmen McRae – “Old Devil Moon”

4. Nina Simone – “I Loves You, Porgy”

5. Chris Connor – “Try a Little Tenderness”

6. Carmen McRae – “You Made Me Care”

7. Nina Simone – “For All We Know”

8. Chris Connor – “What Is There to Say?”

9. Carmen McRae  “Too Much in Love to Care”

10. Nina Simone – “African Mailman”

11. Chris Connor – “Good Bye”

12. Carmen McRae – “Last Time for Love”

1959 – The Amazing Nina Simone

  • Κυκλοφόρησε: 1959
  • Εταιρεία: Colpix Records
  • Παραγωγή: Hecky Krasnow
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1.»Blue Prelude» 3:15

2. «Children Go Where I Send You» 2:45

3. «Tomorrow (We Will Meet Once More)» 2:56

4. «Stompin’ at the Savoy» 2:05

5. «It Might as Well Be Spring» 3:50

6. «You’ve Been Gone Too Long» 2:08

7. «That’s Him Over There» 2:28

8. «Chilly Winds Don’t Blow» 2:40

9. «Theme From Middle of the Night» 2:25

10. «Can’t Get Out of This Mood» 2:30

11. «Willow Weep for Me» 3:10

12. «Solitaire» 3:20

1959 – Nina Simone at Town Hall (Live)

Ηχογραφήθηκε στο The Town Hall της Νέας Υόρκης στις 15 Σεπτεμβρίου 1959 . 

  • Κυκλοφόρησε: 1959
  • Εταιρεία: Colpix Records
  • Παραγωγή: Jack Gold και Bob Blake
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1. «Black Is the Color of My True Love’s Hair» 3:31

2. «Exactly Like You» 3:13

3. «The Other Woman» 3:00

4. «Under the Lowest» 5:32

5. «You Can Have Him» 5:49

6. «Summertime (Instr.)» 2:54

7. «Summertime (Vocal)» 2:41

8. «Cotton-Eyed Joe» 2:51

9. «Return Home» 5:27

10. «Wild Is the Wind» 3:28

11. «Fine and Mellow» 3:32

1960 – Nina Simone at Newport (Live)

Ηχογραφήθηκε στο Newport Jazz Festival στις 30 Ιουνίου 1960. 

  • Κυκλοφόρησε: 1960
  • Εταιρεία: Colpix Records
  • Παραγωγή: Stu Phillips
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1. «Trouble in Mind» 5:42

2. «Porgy» 5:11

3. «Little Liza Jane» 4:34

4. «You’d Be So Nice to Come Home To» 5:25

5. «Flo Me La» 7:12

6. «Nina’s Blues» 6:11

7. «In the Evening by the Moonlight» 6:16

1960 – Forbidden Fruit

  • Κυκλοφόρησε: 1960
  • Εταιρεία: Colpix Records
  • Παραγωγή: Cal Lampey
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1.»Rags and Old Iron»

2. «No Good Man»

3. «Gin House Blues»

4. «I’ll Look Around»

5. «I Love to Love»

6. «Work Song»

7. «Where Can I Go Without You»

8. «Just Say I Love Him»

9. «Memphis in June»

10. «Forbidden Fruit»

1962 – Nina at the Village Gate (Live)

Ηχογραφήθηκε ζωντανά στο The Village Gate της Νέας Υόρκης το 1961.

  • Κυκλοφόρησε: 1962
  • Εταιρεία: Colpix Records
  • Παραγωγή: Cal Lampey
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1.»Just in Time»

2. «He Was Too Good to Me»

3. «House of the Rising Sun»

4. «Bye Bye Blackbird» (instrumental)

5. «Brown Baby»

6. «Zungo»

7. «If He Changed My Name»

8. «Children Go Where I Send You»

1962 – Nina Simone Sings Ellington

  • Κυκλοφόρησε: 1962
  • Εταιρεία: Colpix Records
  • Παραγωγή: Stu Philips
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1.»Do Nothin’ Till You Hear from Me» 2:50

2. «I Got It Bad (And That Ain’t Good)» 4:06

3. «Hey Buddy Bolden» 2:28

4. «Merry Mending» 2:35

5. «Something to Live For» 2:55

6. «You Better Know It» 2:24

7. «I Like the Sunrise» 3:01

8. «Solitude» 3:45

9. «The Gal From Joe’s» 2:08

10. «Satin Doll» (instrumental) 3:37

11. «It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)» 2:33

1963 – Nina’s Choice (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 1963
  • Εταιρεία: Colpix Records
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1. «Trouble In Mind»

2. «Memphis In June»

3. «Cotton Eyed Joe»

4. «Work Song»

5. «Forbidden Fruit»

6. «Little Liza Jane»

7. «Rags And Old Iron»

8. «You Can Have Him»

9. «Just Say I Love Him»

1963 – Nina Simone at Carnegie Hall (Live)

Ηχογραφήθηκε ζωντανά στην Νέα Υόρκη στο Carnegie Hall στις 12 Μαΐου 1963.

  • Κυκλοφόρησε: 1963
  • Εταιρεία: Colpix Records
  • Παραγωγή: Jack Lewis
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1.»Black Swan»

2. «Theme from Samson and Delilah»

3. «If You Knew»

4. «Theme from Sayonara» (instrumental)

5. «The Twelfth of Never»

6. «Will I Find My Love Today»

7. «The Other Woman/Cotton-Eyed Joe»

Complete 2-CD Set:

Disc 1:

1. «Black Swan»

2. «Theme from Samson and Delilah»

3. «If You Knew»

4. «Theme from Sayonara» (instrumental)

5. «The Twelfth of Never»

6. «Will I Find My Love Today»

7. «The Other Woman/Cotton-Eyed Joe»

Bonus Track

8. «If You Knew»

Disc 2:

1. «Silver City Bound»

2. «When I Was a Young Girl»

3. «Eratz Zavat Chalav U’dvash»

4. «Lass of the Low Country»

5. «The Young Knight»

6. «Vaynikehu»

7. «Mighty Lak a Rose»

8. «Hush Little Baby»

Bonus Tracks

9. «Little Liza Jane»

10. «Will I Find a Resting Place?»

11. «Blackbird»

1964 – Folksy Nina (Live)

Ηχογραφήθηκε ζωντανά στην Νέα Υόρκη στο Carnegie Hall στις 12 Μαΐου 1963.

  • Κυκλοφόρησε: 1964
  • Εταιρεία: Colpix Records
  • Παραγωγή: Jack Lewis
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1.»Silver City Bound»

2. «When I Was a Young Girl»

3. «Erets Zavat Chalav»

4. «Lass of the Low Country»

5. «The Young Knight»

6. «The Twelfth of Never»

7. «Vanetihu»

8. «You Can Sing a Rainbow»

9. «Hush Little Baby»

1964 – Nina Simone in Concert (Live)

Ηχογραφήθηκε ζωντανά στην Νέα Υόρκη στο Carnegie Hall στις 21 Μαρτίου και στις 1 & 6 Απριλίου 1964.

  • Κυκλοφόρησε: 1964
  • Εταιρεία: Philips Records
  • Παραγωγή: Hal Mooney
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1.»I Loves You Porgy» 2:18

2. «Plain Gold Ring» 5:30

3. «Pirate Jenny» 6:42

4. «Old Jim Crow» 2:10

5. «Don’t Smoke in Bed» 5:30

6. «Go Limp» 6:55

7. «Mississippi Goddam» 4:45

1964 – Broadway-Blues-Ballads

  • Κυκλοφόρησε: Νοέμβριο 1964
  • Εταιρεία: Philips Records
  • Παραγωγή: Hal Mooney
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1.»Don’t Let Me Be Misunderstood» 2:48

2. «Night Song» 3:06

3. «The Laziest Gal in Town» 2:19

4. «Something Wonderful» 2:46

5. «Don’t Take All Night» 2:54

6. «Nobody» 4:18

7. «I Am Blessed» 2:57

8. «Of This I’m Sure» 2:37

9. «See-Line Woman» 2:38

10. «Our Love (Will See Us Through)» 3:01

11. «How Can I?» 2:05

12. «The Last Rose of Summer» 3:08

on some CD releases bonus track-single:

13. «A Monster» 2:47

1965 – Sincerely Nina

  • Κυκλοφόρησε: 1965
  • Εταιρεία: Philips Records
  • Παραγωγή: Hal Mooney
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. Night Song

2. Something Wonderful

3. Marriage is for Old Folks

4. Feeling Good

5. Beautiful Land

6. The Laziest Gal In Town

7. The Last Rose Of Summer

8. Pirate Jenny

9. I Loves You Porgy

10. Don’t Smoke In Bed

11. I Put A Spell On You

12. I Am Blessed

1965 – I Put a Spell on You

  • Κυκλοφόρησε: Ιούνιο 1965
  • Εταιρεία: Philips Records
  • Παραγωγή: Hal Mooney
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. «I Put a Spell on You» 2:34

2. «Tomorrow Is My Turn» 2:48

3. «Ne me quitte pas» 3:34

4. «Marriage is for Old Folks» 3:29

5. «July Tree» 2:41

6. «Gimme Some» 2:57

7. «Feeling Good» 2:53

8. «One September Day» 2:48

9.»Blues on Purpose» (instrumental) 3:16

10. «Beautiful Land» 1:54

11. «You’ve Got to Learn» 2:41

12. «Take Care of Business» 2:03

1965 – Pastel Blues

  • Κυκλοφόρησε: Οκτώβριο 1965
  • Εταιρεία: Philips Records
  • Παραγωγή: Hal Mooney
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. «Be My Husband» 3:20

2. «Nobody Knows You When You’re Down and Out» 2:38

3. «End of the Line» 2:54

4. «Trouble in Mind» 2:40

5. «Tell Me More and More and Then Some» 3:08

6. «Chilly Winds Don’t Blow» 4:01

7. «Ain’t No Use» 3:00

8. «Strange Fruit» 3:29

9. «Sinnerman» 10:19

1966 – Nina Simone with Strings

  • Κυκλοφόρησε: 1966
  • Εταιρεία: Colpix Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. «I Loves You Porgy» 4:00

2. «Blackbird» 2:06

3. «Falling in Love Again (Can’t Help It)» 2:38

4. «Baubles Bangles and Beads» 2:04

5. «Spring Is Here» 2:37

6. «That’s All» 2:24

7. «Chain Gang (The Work Song)» 2:40

8. «The Man with a Horn» 3:17

9. «Porgy I Is Your Woman Now (Bess, You is My Woman)» 3:22

10. «Gimme Pigfoot (and a Bottle of Beer)» 2:05

1966 – Let It All Out

  • Κυκλοφόρησε: 1966
  • Εταιρεία: Philips Records
  • Παραγωγή: Hal Mooney
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. «Mood Indigo»

2. «The Other Woman»

3. «Love Me or Leave Me»

4. «Don’t Explain»

5. «Little Girl Blue»

6. «Chauffeur»

7. «For Myself»

8. «The Ballad of Hollis Brown»

9. «This Year’s Kisses»

10. «Images»

11. «Nearer Blessed Lord»

1966 – Wild Is the Wind

  • Κυκλοφόρησε: 1966
  • Εταιρεία: Philips Records
  • Παραγωγή: Hal Mooney
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. «I Love Your Lovin’ Ways» 2:35

2. «Four Women» 4:24

3. «What More Can I Say» 2:48

4. «Lilac Wine» 4:13

5. «That’s All I Ask» 2:28

6. «Break Down and Let It All Out» 2:37

7. «Why Keep On Breaking My Heart» 2:34

8. «Wild Is the Wind» 6:56

9. «Black Is the Color of My True Love’s Hair» 3:24

10. «If I Should Lose You» 3:56

11. «Either Way I Lose» 2:43

Nina Simone Top Hits by SounDarts.gr