skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Nina Zilli

Discography & ID : Nina Zilli

Ύψος

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Nina Zilli

Προέλευση Καλλιτεχνικού Ονόματος: Το ψευδώνυμο αυτό είναι συνδυασμός του επιθέτου της μητέρας της και του μικρού ονόματος της Nina Simone την οποία θαυμάζει.

Πραγματικό Όνομα: Maria Chiara Fraschetta

Ημερομηνία Γέννησης: 2 Φεβρουαρίου 1980

Τόπος γέννησης: Piacenza, Ιταλία

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, τηλεπαρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα :  The Jerks (1997-1999), Chiara e gli Scuri (2000-2001)

Ενεργός στη μουσική: 2000-σήμερα

Βραβεία: H Nina Zilli έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 6 βραβεία:

3 βραβεία από το Sanremo Music Festival του 2013, 2 Wind Music Awards και 1 Lunezia Award.

Επίσης έχει κατακτήσει την 9η θέση στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εκπροσωπόντας την Ιταλία με το τραγούδι «L’amore è femmina (Out of Love)».

 

Websiteninazilli.com

Discography

Start Here
Start Here
2009 – Nina Zilli (E.P.)
2009 – Nina Zilli (E.P.)
2010 – Sempre Lontano
2010 – Sempre Lontano
2012 – L’amore è femmina
2012 – L’amore è femmina
2015 – Frasi & fumo
2015 – Frasi & fumo
2017 – Modern Art
2017 – Modern Art

Start Here

  • Η δισκογραφία της Nina Zilli αποτελείται από 3 studio albums και 1 E.P.
  • Η Nina Zilli σε ηλικία 13 ετών μετακόμισε με την οικογένεια της στην Ιρλανδία όπου ξεκίνησε μαθήματα στην όπερα. Το 1997 μετακόμισε στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Σικάγο και την Νέα Υόρκη.
  • Το 2000 συμμετείχε στο τηλεοπτικό show του Red Ronnie με τίτλο «Roxy Bar«. Παράλληλα ξεκίνησε να παρουσιάζει την δική της μουσική εκπομπή ως VJ στο ιταλικό MTV.
  • Με τους Chiara e gli Scuri έχει κυκλοφορήσει ένα single με τίτλο «Tutti al mare«. Κατόπιν αυτού το συγκρότημα διαλύθηκε εξαιτίας των πολλών διαφωνιών που είχαν με την δισκογραφική εταιρεία.
  • Είναι απόφοιτος του τμήματος δημοσίων σχέσεων του πανεπιστημίου IULM University of Milan.
  • Το τραγούδι «50mila» συμπεριλαμβάνεται στα soundtracks των ταινιών «Mine vaganti», «Loose Cannons» και στο video-game «Pro Evolution Soccer 2011».
  • Έχει συμμετάσχει στο μουσικό φεστιβάλ του Sanremo 3 φορές (2010-2012-2015) και έχει εκπροσωπήσει την Ιταλία στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision το 2012 με το τραγούδι «L’amore è femmina (Out of Love)».
  • To 2014 έγινε μέλος της κριτικής επιτροπής στο talent show, «Italia’s Got Talent«.
  • Από το 2011 έχει ξεκινήσει και καριέρα ραδιοφωνικής παραγωγού μέσα από την συχνότητα του Radio 2 της Rai με δύο εκπομπές («Stay Soul» και «Hit Parade»).

2009 – Nina Zilli (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Σεπτεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Universal
  • Format: CD, download
  • Singles από το «Nina Zilli E.P.»:
  1. «50mila» (feat. Giuliano Palma) Κυκλοφόρησε: 2009 
  2. «L’inferno» Κυκλοφόρησε: 2009
  3. «L’amore verrà» (διασκευή στα ιταλικά του «You Can’t Hurry Love» των Supremes) Κυκλοφόρησε: 2009

Tracklist:

1. «50mila (feat. Guiliano Palma)» 2:55

2. «L’inferno» 2:38

3. «Come il sole»  3:37

4. «Tutto bene» 2:47

5. «Penelope (feat. Smoke)» 3:29

6. «L’amore verrà» 3:16

7. «Bellissimo» 3:13

8. «No Pressure» 3:29

2010 – Sempre Lontano

  • Κυκλοφόρησε: 19 Φεβρουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Universal
  • Format: CD, digital download
  • Certifications: FIMI: Platinum
  • Singles από το «Sempre Lontano»:
  1. «50mila» Κυκλοφόρησε: 30 Ιουλίου 2009
  2. «L’inferno» Κυκλοφόρησε: 7 Σεπτεμβρίου 2009
  3. «L’amore verrà» Κυκλοφόρησε: 2009
  4. «L’uomo che amava le donne» Κυκλοφόρησε: 12 Φεβρουαρίου 2010
  5. «Bacio d’a(d)dio» Κυκλοφόρησε: 5 Νοεμβρίου 2010

 

Tracklist:

1. «50mila (feat. Guiliano Palma)» 2:55

2. «Il paradiso» 3:00

3. «L’uomo che amava le donne» 2:41

4. «L’inferno» 2:38

5. «Penelope (feat. Smoke)» 3:29

6. «L’amore verrà» 3:16

7. «Bacio d’a(d)dio» 2:54

8. «C’era una volta» 3:23

9. «Come il sole» 3:37

10. «Tutto bene» 2:47

11. «No Pressure» 3:29

12. «Bellissimo» 3:13

2012 – L’amore è femmina

  • Κυκλοφόρησε: 15 Φεβρουαρίου 2012
  • Εταιρεία: Universal
  • Format: CD, download
  • Certifications: FIMI: Gold
  • Singles από το»L’amore è femmina»:
  1. «Per sempre» Κυκλοφόρησε: 15 Φεβρουαρίου 2012
  2. «L’amore è femmina» Κυκλοφόρησε: 13 Απριλίου 2012 (9η θέση στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2012).
  3. «Per le strade» Κυκλοφόρησε: 22 Ιουνίου 2012

Tracklist:

1. «Per le strade» 3:37

2. «Per sempre» 3:25

3. «Una notte» 3:27

4. «L’inverno all’improvviso» 3:25

5. «La felicità» 3:41

6. «L’amore è femmina» 2:59

7. «Piangono le viole» 3:29

8. «Non qui» 2:55

9. «La casa sull’albero» 3:05

10. «Anna» 3:09

11. «Un’altra estate» 3:03

12. «Lasciatemi dormire» 3:03

2015 – Frasi & fumo

  • Κυκλοφόρησε: 12 Φεβρουαρίου 2015
  • Εταιρεία: Universal
  • Format: CD, download
  • Singles από το «Frasi & fumo»:
  1. «Sola» Κυκλοφόρησε: 11 Φεβρουαρίου 2015
  2. «#RLL (Riprenditi Le Lacrime)» Κυκλοφόρησε: 3 Απριλίου 2016

 

Tracklist:

1. Intro (Cirronembi) 3:18

2. Frasi&Fumo 3:57

3. Luna Spenta 3:21

4. Sola 2:48

5. #RLL (Riprenditi Le Lacrime) 3:20

6. Cadevo Piano 3:49

7. Lei Dice 3:22

8. Una Breve Vacanza 3:35

9. Schema Libero (feat. Neffa) 2:50

10. Fra Il Divano E Le Nuvole 2:55

11. Se Bruciasse La Città 2:49

12. Dicembre 3:03

13. Unico Re 3:09

14. Dormi, Dormi 3:48

2017 – Modern Art

Για να μάθετε τα πάντα σχετικά με το «Modern Art», κάντε κλικ εδώ.

  • Κυκλοφόρησε: 1 Σεπτεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: Universal
  • Format: CD, download
  • Singles από το «Modern Art»:
  1. «Mi hai fatto fare tardi» Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2017

 

Tracklist:

1.Domani arriverà (modern art)

2. Ti amo mi uccidi

3. 1XUnattimo

4. Mi hai fatto fare tardi

5. Il punto in cui tornare

6. Notte di luglio

7. Butti giù (feat. J-AX)

8. Il mio posto qual’è

9. IGPF

10. Sei nell’aria

11. Per un niente

12. Come un miracolo

Nina Zilli Top Hits by Soundarts.gr