skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Norah Jones

Discography & ID : Norah Jones

Ύψος

Gallery

Norah Jones

Norah Jones

Norah Jones

Anoushka Shankar & Norah Jones

O Ravi Shankar με τις κόρες του, Norah Jones και Anoushka Shankar.

Norah Jones & Billie Joe Armstrong

Norah Jones & Adele

Norah Jones & Ringo Starr

Norah Jones & Katy Perry

Norah Jones & Jude Law

Elvis Costello & Norah Jones

Harry Connick Jr. Norah Jones & Wyclef Jean

Στιγμιότυπο από την συναυλία της στο Ηρώδειο στις 25 Ιουλίου 2007.

Norah Jones (Paste Magazine)

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Norah Jones

Ολόκληρο Όνομα: Geetali Norah Shankar

Ημερομηνία Γέννησης: 30 Μαρτίου 1979

Τόπος Γέννησης: Brooklyn, New York City,Η.Π.Α.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματαThe Little Willies (2003-σήμερα), El Madmo (2007)

Οικογενειακή Κατάσταση: Lee Alexander (Μπασίστας των The Little WilliesΠαντρεύτηκαν: 2000, χώρισαν: 2007).

ΤέκναΔύο

ΓονείςSue Jones (Αμερική. Παραγωγός συναυλιών) και Rabindra Shankar Chowdhury a.k.a.Ravi Shankar (Ινδία. Μουσικός Sitar).

Αδέρφια: Έχει μία μικρότερη ετεροθαλή αδερφή η οποία είναι επίσης διάσημη τραγουδίστρια και μουσικός, την Anoushka Shankar (μητέρα της είναι η Sukanya Shankar).

Ενεργός στη μουσική: 2001-σήμερα

Βραβεία: Η Norah Jones έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 25 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

5 Billboard Music Awards, 1 Brit Award, 9 Grammy Awards, 4 World Music Awards, 6 Japan Gold Disc Awards, 1 Italian Music Award κά.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Norah Jones κάντε κλικ εδώ.

Official Website: norahjones.com

πηγές: en.wikipedia.org, googlε

Discography

Start Here
Start Here
2001 – First Sessions	(E.P.)
2001 – First Sessions (E.P.)
2002 – Come Away with Me
2002 – Come Away with Me
2003 – New York City (The Peter Malick Group Album)
2003 – New York City (The Peter Malick Group Album)
2004 – Feels Like Home
2004 – Feels Like Home
2006 – The Little Willies (The Little Willies album)
2006 – The Little Willies (The Little Willies album)
2007 – Not Too Late
2007 – Not Too Late
2008 – El Madmo (El Madmo Album)
2008 – El Madmo (El Madmo Album)
2009 – Deep Cuts (E.P.)
2009 – Deep Cuts (E.P.)
2009 – The Fall
2009 – The Fall
2010 – …Featuring (Compilation)
2010 – …Featuring (Compilation)
2012 – Little Broken Hearts
2012 – Little Broken Hearts
2012 – For the Good Times (The Little Willies album)
2012 – For the Good Times (The Little Willies album)
2013 – Foreverly (with Billie Joe Armstrong)
2013 – Foreverly (with Billie Joe Armstrong)
2014 – No Fools, No Fun (Puss n Boots album)
2014 – No Fools, No Fun (Puss n Boots album)
2016 – Day Breaks
2016 – Day Breaks

Start Here

  • Η Norah Jones, γεννημένη στις 30 Μαρτίου 1979 στο Bedford-Stuyvesant της Νέας Υόρκης, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και πιανίστρια. Είναι κόρη του Ινδού μουσικού Ravi Shankar από το δεύτερο γάμο του με την Sue Jones. Μετά από τον χωρισμό των γονιών της το 1986, η Jones έμεινε με την μητέρα της, μεγαλώνοντας στο Τέξας. Παρακολούθησε στα Colleyville Middle School και Grapevine High School πριν μεταφερθεί στο Booker T. Washington High School για να ειδικευτεί στις Ψηφιακές Τέχνες στο Dallas. Όσο βρισκόταν στο σχολείο, τραγουδούσε στην χορωδία του, συμμετείχε σε συγκρότημα κι έπαιζε σαξόφωνο. Σε ηλικία δεκαέξι ετών, με την συμφωνία των γονιών της, άλλαξε το όνομά της από Geetali Norah Shankar σε Norah Jones.
  • Η μουσική της Norah Jones χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη μίξη jazz, παραδοσιακής φωνητικής pop, μπλουζ και country. Το 1996 κέρδισε το βραβείο της καλύτερης jazz τραγουδίστριας και της καλύτερης σύνθεσης στα φοιτητικά βραβεία του περιοδικού Downbeat. Με το συγκρότημα της, The Little Willies, το οποίο εκτός της ιδίας συμμετείχαν οι Jesse Harris (σύνθεση, κιθάρα), Lee Alexander (μπάσο) και Dan Rieser (ντραμς), υπέγραψαν συνεργασία με την εταιρεία Blue Note Records το 2001.
  • Το 2002, η Jones ξεκίνησε την solo μουσική της καριέρα με το debut album της «Come Away with Me», που αποτέλεσε μία εμπορική επιτυχία και έλαβε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, καθώς συμπύκνωσε την jazz μουσική με την country. Το album αναδείχθηκε πλατινένιο πουλώντας περισσότερα από 26 εκ. αντίτυπα. Ο εν λόγω δίσκος έφερε στην Jones εννέα βραβεία Grammy, περιλαμβανομένων των «Album of the Year», «Record of the Year» και «Best New Artist». Το επόμενο album της, «Feels Like Home», κυκλοφόρησε το 2004. Το «Not Too Late», κυκλοφόρησε το 2007, την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, με την ταινία «My Blueberry Nights». Το album που κυκλοφόρησε το 2009, «The Fall» -όπως και τα προηγούμενα- αναδείχθηκαν πλατινένια. Εξίσου θετική ήταν και η κριτική από τους ειδήμονες στη μουσική. Το πέμπτο album της Jones, «Little Broken Hearts», κυκλοφόρησε στις 27 Απριλίου, ενώ το πιο πρόσφατο κι έκτο κατά σειρά, «Day Breaks», κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου του 2016.
  • Για την ιστορία, αφού μετακόμισε στην Νέα Υόρκη, η Jones υπέγραψε με την Blue Note Records, δισκογραφική που ανήκε στην EMI Group. Το συμβόλαιο ήρθε ως αποτέλεσμα της συμμετοχής κι ερμηνείας της Jones ως βασική τραγουδίστρια στο JC Hopkins Biggish Band. Η Shell White, η τότε σύζυγος του JC Hopkins, δούλευε στην Blue Note και προώθησε το demo με τα τρία τραγούδια της Jones στον πρόεδρο Bruce Lundvall.Ο Lundvall και το επιτελείο του δέχτηκαν αμέσως ότι η Jones έχει δυνατότητες. Μέσα από αυτή την συνεργασία, γεννήθηκε το πρώτο EP της Jones, «First Sessions».
  • Κατά το 2002 και το 2003, η Jones έκανε παγκόσμιες εμφανίσεις, με τις περισσότερες συναυλίες της να καταλήγουν να είναι sold out και να λαμβάνουν θετικές κριτικές. Η περιοδεία που έκανε για την προώθηση του τρίτου της δίσκου, «Not Too Late», έγινε στο Wallingford, Connecticut, τον Απρίλιο του 2007 και περιλάμβανε μία δωρεάν συναυλία στην Νέα Υόρκη. Η Jones με την μπάντα της έπαιζαν τυπικά ορισμένα hits από τα albums της, δίνοντας βάση στα solo κιθάρας και στα τύμπανα.
  • Πέρα από τα βραβεία Grammy, η Jones έχει λάβει πέντε Billboard Music Awards, ένα Brit Award, εννέα Grammy Awards και τέσσερα World Music Awards, ενώ συνολικά ήταν 43 φορές υποψήφια για την απόκτηση κάποιου βραβείου.
  • Στις 27 Ιουλίου του 2007, η Norah Jones παραβρέθηκε στην Ελλάδα και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου».

Πηγή: en.wikipedia.org, el.wikipedia.org

2001 – First Sessions (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2001
  • Εταιρεία: Blue Note Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Don’t Know Why» – 3:11

2. «Come Away with Me» – 3:06

3. «Something Is Calling You» – 3:25

4. «Turn Me On» – 2:37

5. «Lonestar» – 3:07

6. «Peace» – 3:51

2002 – Come Away with Me

  • Κυκλοφόρησε: 10 Φεβρουαρίου 2004
  • Εταιρεία: Blue Note Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το “Come Away with Me”:
  1. «Don’t Know Why» Κυκλοφόρησε: Ιούλιος 2002
  2. «Feelin’ the Same Way» Κυκλοφόρησε: 2 Αυγούστου 2002
  3. «Come Away with Me» Κυκλοφόρησε: 30 Δεκεμβρίου 2002
  4. «Don’t Know Why» / «I’ll Be Your Baby Tonight» Κυκλοφόρησε: 2003
  5. «Turn Me On» Κυκλοφόρησε: 2003

Tracklist:

1. «Don’t Know Why» – 3:06

2. «Seven Years» – 2:25

3. «Cold Cold Heart» – 3:38

4. «Feelin’ the Same Way» – 2:55

5. «Come Away with Me» – 3:18

6. «Shoot the Moon» – 3:57

7. «Turn Me On» – 2:33

8. «Lonestar» – 3:05

9. «I’ve Got to See You Again» – 4:13

10. «Painter Song» – 2:41

11. «One Flight Down» – 3:03

12. «Nightingale» – 4:11

13. «The Long Day Is Over» – 2:44

14. «The Nearness of You» – 3:09

2003 – New York City (The Peter Malick Group Album)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Ιουλίου 2003
  • Εταιρεία: Koch, Edel
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «New York City» 5:06

2. «Strange Transmissions»  4:06

3. «Deceptively Yours» 4:17

4. «All Your Love» 4:33

5. «Heart of Mine» 5:06

6. «Things You Don’t Have to Do» 3:09

7. «New York City» (Radio Edit) 3:47

2004 – Feels Like Home

  • Κυκλοφόρησε: 10 Φεβρουαρίου 2004
  • Εταιρεία: Blue Note Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το “Feels Like Home”:
  1. «Sunrise» Κυκλοφόρησε: Φεβρουάριος 2004
  2. «What Am I to You?» Κυκλοφόρησε: Ιούνιος 2004
  3. «Those Sweet Words» Κυκλοφόρησε: 2004

Tracklist:

1. «Sunrise» – 3:20

2. «What Am I to You?» – 3:29

3. «Those Sweet Words» – 3:22

4. «Carnival Town» – 3:12

5. «In the Morning» – 4:07

6. «Be Here to Love Me» – 3:28

7. «Creepin’ In» (feat. Dolly Parton) – 3:03

8. «Toes» – 3:46

9. «Humble Me» – 4:36

10. «Above Ground» – 3:43

11. «The Long Way Home» – 3:13

12. «The Prettiest Thing» – 3:51

13. «Don’t Miss You at All» – 3:06

2006 – The Little Willies (The Little Willies album)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Μαρτίου 2006
  • Εταιρεία: Milking Bull, Parlophone Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Roly Poly» 2:34

2. «I’ll Never Get Out of This World Alive» 3:22

3. «Love Me» 3:51

4. «It’s Not You It’s Me» 2:44

5. «Best of All Possible Worlds» 3:11

6. «No Place to Fall» 4:01

7. «Roll On» 3:07

8. «I Gotta Get Drunk» 2:28

9. «Streets of Baltimore» 3:06

10. «Easy as the Rain» 3:15

11. «Tennessee Stud» 3:49

12. «Night Life» 3:47

13. «Lou Reed» 4:17

2007 – Not Too Late

  • Κυκλοφόρησε: 24 Ιανουαρίου 2007
  • Εταιρεία: Blue Note Records, EMI Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το “Not Too Late”:
  1. «Thinking About You» Κυκλοφόρησε: 5 Δεκεμβρίου 2006
  2. «Not Too Late» Κυκλοφόρησε: 13 Φεβρουαρίου 2007
  3. «Sinkin’ Soon» Κυκλοφόρησε: 26 Μαρτίου 2007
  4. «Until the End» Κυκλοφόρησε: 21 Μαΐου 2007
  5. «Be My Somebody» Κυκλοφόρησε: 2007

Tracklist:

1. «Wish I Could» – 4:17

2. «Sinkin’ Soon» – 4:37

3. «The Sun Doesn’t Like You» – 2:59

4. «Until the End» – 3:55

5. «Not My Friend» – 2:54

6. «Thinking About You» – 3:20

7. «Broken» – 3:20

8. «My Dear Country» – 3:24

9. «Wake Me Up» – 2:46

10. «Be My Somebody» Jones 3:36

11. «Little Room» – 2:43

12. «Rosie’s Lullaby» – 3:56

13. «Not Too Late» – 3:31

2008 – El Madmo (El Madmo Album)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Μαΐου 2008
  • Εταιρεία: Team Love Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Carlo!»

2. «Head in a Vise»

3. «Vampire Guy»

4. «GGW»

5. «Sweet Adrenaline»

6.»Attack of the Rock People»

7. «The Best Part»

8. «Fantasy Guy»

9. «I Like it Low»

10. «Scary Lady»

11. «Nonny Goat Mon»

12. «Rock Yer Balls Off»

2009 – Deep Cuts (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2009
  • Εταιρεία: Blue Note Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. Moon Song 2:43

2. Crazy (Live in Chicago) 4:51

3. Turn Me On (Live in Chicago) 2:35

4. Cold Cold Heart (Live) 4:38

2009 – The Fall

  • Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Blue Note Records, EMI Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το “The Fall”:
  1. «Chasing Pirates» Κυκλοφόρησε: 13 Οκτωβρίου 2009
  2. «Young Blood» Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου 2010
  3. «It’s Gonna Be» Κυκλοφόρησε: Απρίλιος 2010

Tracklist:

1. «Chasing Pirates» – 2:40

2. «Even Though» – 3:52

3. «Light as a Feather» – 3:52

4. «Young Blood» – 3:38

5. «I Wouldn’t Need You» – 3:30

6. «Waiting» – 3:31

7. «It’s Gonna Be» – 3:11

8. «You’ve Ruined Me» – 2:45

9. «Back to Manhattan» – 4:09

10. «Stuck» – 5:15

11. «December» – 3:05

12. «Tell Yer Mama» – 3:25

13. «Man of the Hour» – 2:56

2010 – …Featuring (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Blue Note Records, EMI Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το “…Featuring”:
  1. «Virginia Moon» (feat. Foo Fighters) Κυκλοφόρησε: 2010
  2. «More than This» (feat. Charlie Hunter) Κυκλοφόρησε: 2011

Tracklist:

1. «Love Me» – 3:51

2. «Virginia Moon» (feat. Norah Jones) – 3:51

3. «Turn Them» (feat. Norah Jones) – 4:03

4. «Baby, It’s Cold Outside» (feat. Norah Jones) – 3:58

5. «Bull Rider (and Sasha Dobson)» – 2:59

6. «Ruler of My Heart» (feat. Norah Jones) – 2:59

7. «The Best Part» – 3:25

8. «Take Off Your Cool» (feat. Norah Jones) – 2:38

9. «Life Is Better» (feat. Norah Jones) – 4:27

10. «Soon the New Day» (feat. Norah Jones) – 4:04

11. «Little Lou, Ugly Jack, Prophet John» (feat. Norah Jones) – 4:25

12. «Here We Go Again» (feat. Norah Jones) – 3:59

13. «Loretta» (feat. Gillian Welch & David Rawlings) – 3:16

14. «Dear John» (feat. Norah Jones) – 4:36

15. «Creepin’ In» (feat. Dolly Parton) – 3:00

16. «Court & Spark» (feat. Norah Jones) – 7:36

17. «More than This» (feat. Norah Jones) – 4:11

18. «Blue Bayou» (feat. M. Ward) (Live in Austin) – 3:43

19. «I Got It Bad (And That Ain’t Good)» (feat. Norah Jones)

20. «Any Other Day» (feat. Norah Jones)

2012 – Little Broken Hearts

  • Κυκλοφόρησε: 25 Απριλίου 2012
  • Εταιρεία: Blue Note Records, EMI Records
  • Μορφή: CD, Digital Download, LP
  • Singles από το “Little Broken Hearts”:
  1. «Happy Pills» Κυκλοφόρησε: 6 Μαρτίου 202
  2. «Miriam» Κυκλοφόρησε: 2012

Tracklist:

1. «Good Morning» – 3:17

2. «Say Goodbye» – 3:27

3. «Little Broken Hearts» – 3:12

4. «She’s 22» – 3:10

5. «Take It Back» – 4:06

6. «After the Fall» – 3:42

7. «4 Broken Hearts» – 2:59

8. «Travelin’ On» – 3:06

9. «Out on the Road» – 3:28

10. «Happy Pills» – 3:34

11. «Miriam» – 4:25

12. «All a Dream» – 6:29

2012 – For the Good Times (The Little Willies album)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Ιανουαρίου 2012
  • Εταιρεία: Milking Bull, Parlophone Records

Tracklist:

1. «I Worship You» – 2:50

2. «Remember Me» – 3:59

3. «Diesel Smoke, Dangerous Curves» – 3:04

4. «Lovesick Blues» -:59

5. «Tommy Rockwood» – 2:37

6. «Fist City» – 2:59

7. «Permanently Lonely» – 2:41

8. «Foul Owl On The Prowl» – 3:34

9. «Wide Open Road» – 2:31

10. «For the Good Times» – 3:46

11. «If You’ve Got the Money I’ve Got the Time» – 1:46

12. «Jolene» – 4:51

2013 – Foreverly (with Billie Joe Armstrong)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Νοεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Reprise Records
  • Μορφή: CD, Digital Download, Cassette, LP

Tracklist:

1. «Roving Gambler» – 4:08

2. «Long Time Gone» – 3:28

3. «Lightning Express» – 5:00

4. «Silver Haired Daddy of Mine» – 3:15

5. «Down in the Willow Garden» – 4:32

6. «Who’s Gonna Shoe Your Pretty Little Feet?» – 2:56

7. «Oh So Many Years» – 3:03

8. «Barbara Allen» traditional, Susan Urban 4:48

9. «Rockin’ Alone (In an Old Rockin’ Chair)» – 3:00

10. «I’m Here to Get My Baby Out of Jail» – 4:19

11. «Kentucky» – 3:26

12. «Put My Little Shoes Away» – 3:28

2014 – No Fools, No Fun (Puss n Boots album)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιουλίου 2014
  • Εταιρεία: Blue Note Records
  • Μορφή: CD, Digital download, LP

Tracklist:

1. «Leaving London» – 3:10

2. «Bull Rider» (Live from the Bell House, Brooklyn, NY / 2013) – 3:39

3. «Twilight» – 3:08

4. «Sex Degrees of Separation» – 3:17

5. «Don’t Know What It Means» – 2:26

6. «Down by the River» (Live from the Bell House, Brooklyn, NY / 2013) – 5:29

7. «Tarnished Angel» (Live from the Bell House, Brooklyn, NY / 2013) – 3:45

8. «Jesus, Etc.» – 4:11

9. «Always» – 3:18

10. «GTO» – 4:10

11. «Pines» – 2:38

12. «You’ll Forget Me» – 3:03

Bonus Tracks:

1. «Cry, Cry, Cry» – 3:11

2. «In a Shanty in Old Shanty Town» (Live from the Bell House, Brooklyn, NY / 2013) – 4:41

2016 – Day Breaks

  • Κυκλοφόρησε: 7 Οκτωβρίου 2016
  • Εταιρεία: Blue Note Records
  • Μορφή: CD, Digital Download, LP
  • Singles από το “Day Breaks”:
  1. «Carry On» Κυκλοφόρησε: 2016
  2. «Flipside» Κυκλοφόρησε: 2016

Tracklist:

1. «Burn» – 4:38

2. «Tragedy» – 4:14

3. «Flipside» – 3:41

4. «It’s a Wonderful Time for Love» – 3:53

5. «And Then There Was You» – 3:05

6. «Don’t Be Denied» – 5:36

7. «Day Breaks» – 3:57

8. «Peace» – 5:15

9. «Once I Had a Laugh» – 3:12

10. «Sleeping Wild» – 3:07

11. «Carry On» – 2:48

12. «Fleurette Africaine (African Flower)» – 5:21

Norah Jones Top Hits by SounDarts.gr