skip to Main Content

Discography & ID : Oasis

Ύψος

Oasis Members' Timeline

Gallery

Oasis

Liam & Paul Gallagher

Noel Gallagher & Bono

Noel Gallagher & Damon Albarn

Liam Gallagher & Robbie Williams

Noel Gallagher, Rita Ora & Russell Brand

Liam Gallagher & Nicole Appleton

Poster Rockwave Festival 2000.

ID

Όνομα συγκροτήματος:  Oasis  

Προέλευση Ονομασίας: Το όνομα εμπνεύστηκε ο Liam Gallagher από μια αφίσα που είχε στο δωμάτιο του με τον αδερφό του Noel. Η αφίσα ήταν από μια περιοδεία των Inspiral Carpets και ένας από τους σταθμούς στη λίστα ήταν το Oasis Leisure Centre στο Swindon του Wiltshire.

Mέλη συγκροτήματος:

Liam Gallagher | Γεννήθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 1972. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, ντέφι, ακουστική κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1991-2009.

Noel Gallagher | Γεννήθηκε: 29 Μαΐου 1967. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρες, φωνή, μπάσο, πλήκτρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1991-2009

Paul “Bonehead” Arthurs | Γεννήθηκε: 23 Ιουνίου 1965. Ρόλος στο συγκρότημα: πιάνο, κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1991-1999

Paul “Guigsy” McGuigan | Γεννήθηκε: 9 Μαΐου 1971. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα: 1991-1999

Tony McCarroll | Γεννήθηκε: 4 Ιουνίου 1971. Ρόλος στο συγκρότημα: drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 1991-1995

Alan White | Γεννήθηκε: 26 Μαΐου 1972. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 1995-2004

Gem Archer | Γεννήθηκε: 7 Δεκεμβρίου 1966. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρες, φυσαρμόνικα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1999-2009

Andy Bell | Γεννήθηκε: 11 Αυγούστου 1970. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, ακουστική κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1999-2009

Τόπος καταγωγής: Manchester, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 1991-2009

ΒραβείαΟι Oasis έχουν κερδίσει 37 βραβεία:

6 Brit Awards, 2 Ivor Novello Awards, 4 MTV Europe Music Awards, 1 MTV Video Music Awards Japan, 9 NME Awards, 9 Q Awards, 1 Top of the Pops Award, 1 Vodafone Live Music Award, 1 Silver Clef Award, 2 UK Video Music Awards και 1 Music for the Mases community VS.

Για την λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν κερδίσει οι Oasis, κάντε κλικ εδώ.

Websiteoasisinet.com

Discography

Start Here
Start Here
1994 – Definitely Maybe
1994 – Definitely Maybe
1995 – (What’s the Story) Morning Glory?
1995 – (What’s the Story) Morning Glory?
1996 – Definitely Maybe: Singles (Box Set)
1996 – Definitely Maybe: Singles (Box Set)
1996 – (What’s the Story) Morning Glory?: Singles (Box Set)
1996 – (What’s the Story) Morning Glory?: Singles (Box Set)
1997 – Be Here Now
1997 – Be Here Now
2000 – Standing on the Shoulder of Giants
2000 – Standing on the Shoulder of Giants
2000 – Familiar to Millions (Live)
2000 – Familiar to Millions (Live)
2002 – Heathen Chemistry
2002 – Heathen Chemistry
2005 – Don’t Believe the Truth
2005 – Don’t Believe the Truth
2006 – Stop the Clocks (E.P.)
2006 – Stop the Clocks (E.P.)
2006 – Stop the Clocks (Compilation)
2006 – Stop the Clocks (Compilation)
2007 – Lord Don’t Slow Me Down (Single)
2007 – Lord Don’t Slow Me Down (Single)
2008 – Dig Out Your Soul
2008 – Dig Out Your Soul
2010 – Time Flies… 1994–2009 (Compilation)
2010 – Time Flies… 1994–2009 (Compilation)

Start Here

 • Οι Oasis εξελίχθησαν από ένα παλαιότερο συγκρότημα ονομαζόμενο The Rain, στο οποίο συμμετείχαν ο Paul McGuigan (μπάσο), ο Paul «Bonehead» Arthurs (κιθάρα), o Tony McCarroll (ντραμς) και ο Chris Hutton (φωνητικά). Μην έχοντας μείνει ικανοποιημένος με τον Hutton, ο Arthurs έφερε τον Liam Gallagher ως αντικατάσταση. Ο Liam πρότεινε την αλλαγή του ονόματος του συγκροτήματος σε Oasis.
 • Οι Oasis έπαιξαν ζωντανά τις τρεις πρώτες φορές τον Αύγουστο του 1991, στο Boardwalk club στο Manchester.
 • Ο Noel Gallagher, που συνόδευε τους Inspiral Carpets σε τουρνέ τους, πήγε να δει το συγκρότημα του μικρότερου αδερφού του. Αν και ο Noel Gallagher και οι φίλοι του πίστευαν ότι το συγκρότημα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, εν τούτοις άρχισε να περιεργάζεται την ιδέα ότι οι Oasis θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τραγουδήσουν μια σειρά τραγουδιών που ο Noel είχε γράψει επί σειρά ετών. Για αυτόν το λόγο και πρότεινε στο συγκρότημα να γίνει μέλος τους με την προϋπόθεση ότι θα είναι εκείνος που θα τους γράφει τραγούδια, όπως και αρχηγός τους, αλλά και ότι θα εργαζόντουσαν σκληρά με στόχο την εμπορική επιτυχία.
 • Μετά το πέρας ενός χρόνου ζωντανών εμφανίσεων, άρχισαν προετοιμασίες και ηχογραφήσεις για αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως Live Demonstration. Τον Μάιο του 1993, οι Oasis κέντρισαν το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη της Creative Records Alan McGee. Οι Oasis θα παρευρεθούν στο King Tut’s Wah Wah Hut στη Γλασκόβη, για μια ζωντανή ερμηνεία. Όταν καταφθάνουν στο κέντρο, έχοντας βρει το βαν και τα λεφτά για το 6ωρο ταξίδι για την Σκοτσέζικη πόλη, δεν θα τους αφήσουν να μπουν, αφού δεν ήταν καταγεγραμμένη στη λίστα με τους καλλιτέχνες που θα εμφανίζονταν την ίδια βραδιά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, το συγκρότημα θα κάνει την είσοδο του στο κέντρο δια της βίας (αν και ο McGee και το ίδιο το συγκρότημα θα δώσουν διαφορετικές εξηγήσεις για το πως κατάφεραν να μπουν). Οι Oasis θα είναι οι πρώτοι που θα τραγουδήσουν, και καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν τον McGee, που ήταν εκεί για να δει τους 18 Wheeler, ένα από τα δικά του συγκροτήματα. Το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την Creation 4 μέρες αργότερα. Λόγο των προβλημάτων που υπήρχαν για την εξασφάλιση ενός συμβολαίου με εταιρία στην Αμερική, οι Oasis υπέγραψαν παγκόσμιο συμβόλαιο με την Sony.
 • Οι Oasis έβγαλαν το demo του τραγουδιού τους “Columbia“, και αμέσως μετά, τον Απρίλιο του 1994, έβγαλαν το 1ο τους single, το “Supersonic“. το οποίο έφτασε την θέση 31 στα charts. Η κυκλοφορία του “Shakemaker” έγινε αμέσως μετά, και θα γινόταν αντικείμενο αγωγής λόγο λογοκλοπής, με αποτέλεσμα οι Oasis να πληρώσουν $500.000 σε ζημία. Το 3ο τους single, “Live Forever“, ήταν και εκείνο που για πρώτη φορά έκανε την εμφάνιση του στα κορυφαία 10 τραγούδια των μουσικών charts στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Κυκλοφόρησαν το 1ο τους album, “Definitely Maybe”, το 1994, το οποίο έγινε αμέσως το Νο.1 στα charts, και παράλληλα το μέχρι τότε το album με τις γρηγορότερες πωλήσεις στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.
 • Το συγκρότημα επηρεάστηκε από το έντονο πρόγραμμα ηχογραφήσεων, ζωντανών εμφανίσεων και του ηδονικού τρόπου ζωής των μελών των Oasis. Αυτή η συμπεριφορά έφτασε στο αποκορύφωμα της τον Σεπτέμβριο του 1994, σε μια συναυλία στο Los Angeles, όπου ο Liam ήταν υπό την επιρροή ναρκωτικών. Αυτό οδήγησε σε πολύ κακή παρουσία, επικριτικά σχόλια προς το Αμερικανικό κοινό, και επίθεση στον Noel με ένα ντέφι. Ο Noel, τρομερά ταραγμένος από το γεγονός, θα αποχωρήσει από το συγκρότημα αμέσως μετά και θα πετάξει για το San Fransisco (από το γεγονός προήλθε και το τραγούδι “Talk Tonight”). Ο Tim Abbot από την Creation θα τον εντοπίσει, και μαζί θα κάνουν ένα ταξίδι στο Las Vegas, όπου ο Liam Gallagher εν τέλει θα συμφωνήσει να συνεχίσει με το συγκρότημα. Οι σχέση ανάμεσα στα δύο αδέρφια θα αναπτερωθεί, και η τουρνέ θα συνεχίσει στην Mineapolis. Ακολούθησε το 4ο single από το “Definitely Maybe“, “Cigarettes & Alcohol“, με το Χριστουγεννιάτικο single EP “Whatever“, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στα Βρετανικά charts στο No.3.
 • Τον επόμενο χρόνο, το συγκρότημα ηχογράφησε το “(What’s the Story) Morning Glory?” με τον καινούριο του drummer, Alan White που προηγουμένως έπαιζε με τους Starclub και είναι ο νεότερος αδερφός του διάσημου μουσικού κρουστών Steve White, τον οποίο ο Paul Weller συνέστησε στον Noel. Το album κυκλοφόρησε εν μέσο μιας αντιζηλίας με τους Blur, ενώ οι αδερφοί Gallagher πρωταγωνιστούσαν συχνά στα πρωτοσέλιδα του τύπου, λόγω των αντιπαραθέσεων και του υπερβολικού τρόπου ζωής τους.
 • Ο μπασίστας Paul McGuigan εγκατέλειψε προσωρινά το συγκρότημα τον Σεπτέμβριο του 1995, για να αντικατασταθεί με τον Scott McLeod, ο οποίος υπήρξε μέλος τον The Ya-Yas, και ο οποίος πήρε μέρος σε κάποιες από τις συναυλίες των Oasis, όπως και στο video clip του “Wonderwall” πριν φύγει ξαφνικά, ενώ συνεχιζόταν η τουρνέ στις ΗΠΑ. Ο McLeod αργότερα ήρθε σε επαφή με τον Noel Gallagher, λέγοντας ότι είχε κάνει την λάθος επιλογή. Ο Noel είπε: «Και εγώ αυτό πιστεύω. Ελπίζω να βρεις κάποιον για να υπογράψεις», αναφερόμενος στο επίδομα ανεργίας στην Αγγλία. Για την συνέχεια της τουρνέ, ο McGuigan πείσθηκε να συνεχίσει με το συγκρότημα.
 • Ενώ η καριέρα τους έφτανε το ζενίθ, οι Oasis πραγματοποίησαν συνεχόμενες εμφανίσεις στο Knebworth στις 10 και 11 Αυγούστου. Τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα και εξαντλήθηκαν μέσα σε λεπτά, με 2,5 εκατομμύρια άτομα να κάνουν αίτηση για εισιτήριο, και μόλις 350.000 να γίνονται διαθέσιμα, εκείνη την εποχή ρεκόρ για ανοικτή συναυλία στο ΗΒ, και μέχρι σήμερα για ζήτηση εισιτηρίων στα ιστορικά της Βρετανίας.
 • Οι Oasis πέρασαν το δεύτερο μισό του 1996 και το πρώτο τέταρτο του 1997 στο Abbey Road Studios του Λονδίνου και στο Ridge Farm Studios του Surrey ηχογραφώντας το 3ο τους album. Διαμάχες ανάμεσα στα αδέρφια και έντονη χρήση ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης), έκαναν το επιχείρημα δύσκολο. Το “Be Here Now” κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1997. Έχοντας προηγηθεί το single “D’You Know What I Mean?”, που έγινε Νο.1 στα charts του ΗΒ. Tο “Be Here Now” υπήρξε η πιο πολύ-αναμενόμενη δουλειά του συγκροτήματος, και ως εκ τούτου έγινε επίκεντρο ενδιαφέροντος για τα ΜΜΕ. Με το τέλος της πρώτης μέρας της κυκλοφορίας, το album είχε ήδη πουλήσει πάνω από 350.000 αντίτυπα, και μέχρι το τέλος της εργασίας το Σάββατο της ίδιας εβδομάδας, τα 696.000 αντίτυπα, κάνοντάς το το πιο γρήγορα πωλούμενο album στην ιστορία της Βρετανίας. Το album έκανε την εμφάνιση στο No.2 του Αμερικάνικου Billboard, αλλά οι εβδομαδιαίες πωλήσεις των 152.000 – κάτω από το αναμενόμενο των 400.000 αντιτύπων- αντιμετωπίστηκαν ως μια αποτυχία. Αν και οι αρχικές κριτικές για το album ήταν θετικές, όταν καταλάγιασε ο ντόρος κατακρίθηκε για την ομοιότητά του με άλλες δουλειές, με τους κριτικούς να επικεντρώνονται στο μέγεθος πολλών εκ των κομματιών, τον βαρύτερο ήχο, και την υπέρ-του-δέοντος παραγωγή.
 • Tον Αύγουστο του 1999, ο Paul “Bonehead” Arthurs, με ξαφνική του απόφαση έφυγε από τους Oasis. Δύο εβδομάδες αργότερα, ανακοινώθηκε η αποχώρηση και του μπασίστα, Paul McGuigan.
 • Οι τριμελείς πια Oasis επέλεξαν να συνεχίσουν με την ηχογράφηση του επόμενου album τους (“Standing on the Shoulder of Giants“), με τον Noel Gallagher να ξανά-ηχογραφεί τα κομμάτια τα οποία έπαιξαν οι Arthurs και McGuigan. Μετά τις ηχογραφήσεις, το συγκρότημα άρχισε την αναζήτηση για την αντικατάσταση των μελών τους. Το πρώτο καινούριο μέλος των Oasis έγινε ο Colin “Gem” Archer, προηγούμενος μέλος των Heavy Stereo. Το συγκρότημα έκανε πρόβες με τον David Potts, μα εκείνος σύντομα θα παραιτηθεί, και θα έρθει στη θέση του ο Andy Bell, προηγουμένως κιθαρίστας των Ride και των Hurricane#1, ο οποίος και θα γίνει ο καινούριος μπασίστας των Oasis.
 • Το καλοκαίρι του 2002, ενώ οι Oasis ήταν ακόμα στις ΗΠΑ, ο Noel, ο Bell και ο πιανίστας της τουρνέ Jay Darlington ενεπλάκησαν σε ένα τροχαίο δυστύχημα στην Indianapolis. Αν και κανένα μέλος του συγκροτήματος δεν υπέστη σημαντικά τραύματα, κάποιες συναυλίες ακυρώθηκαν. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, το δεύτερο μέρος της περιοδείας στην Γερμανία ακυρώθηκε, όταν ο Liam Gallagher, ο Alan White και τρία άλλα μέλη της συνοδείας του συγκροτήματος συνελήφθησαν σε ένα club του Μονάχου, όταν συμμετείχαν σε φιλονικίες. Το συγκρότημα έκανε μεγάλη χρήση αλκοόλ, και ο Liam ήταν θετικός σε χρήση κοκαΐνης σε σχετικό τεστ. Ο Liam έχασε δύο από τα μπροστινά του δόντια, και κλότσησε έναν αστυνομικό στα πλευρά, ενώ ο Alan έφερε μικροτραυματισμούς στο κεφάλι όταν τραυματίστηκε από σταχτοδοχείο. Δύο χρόνια αργότερα ο Liam θα πληρώσει πρόστιμο 40.000 λιρών.
 • O Alan White, ο οποίος είχε παίξει ντραμς για τα περισσότερα τραγούδια των Oasis, αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκρότημα τον Ιανουάριο του 2004. Θα αντικατασταθεί από τον Zak Starkey, ντράμερ των The Who και γιο του Ringo Starr, των The Beatles. Αν και ο Starkey συμμετείχε στις ηχογραφήσει και τις συναυλίες των Oasis, δεν θεωρήθηκε επίσημο μέλος τους, με το συγκρότημα να είναι τετραμελές για πρώτη φορά στην καριέρα του.
 • Τον Μάιο του 2008, ο Zak Starkey έφυγε από το συγκρότημα μετά την ηχογράφηση και του 7ου album των Oasis. Αντικαταστάθηκε από τον Chris Sharrock, που προηγουμένως είχε δουλέψει για τον Robbie Williams, και όπως ο Zak, ο Chris δεν θα γινόταν επίσημο μέλος των Oasis, οι οποίοι παρέμειναν τετραμελείς.
 • Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2008, και ενώ το συγκρότημα εμφανιζόταν ζωντανά στο Virgin Festival του Τορόντο, κάποιος από το κοινό επιτέθηκε στον Noel Gallagher, ανεβαίνοντας στην σκηνή. Με τον Noel να έχει τρία σπασμένα και εξαρθρωμένα πλευρά, οι Oasis έπρεπε να ακυρώσουν αρκετές συναυλίες ενώ εκείνος ανάρρωνε.
 • Στις 28 Αυγούστου του 2009, μετά από μια διαμάχη ανάμεσα στα αδέρφια Gallagher στα παρασκήνια, κατά την οποία λέγεται ότι ο Liam έσπασε την κιθάρα του Noel, ο manager του συγκροτήματος ακύρωσε την συναυλία τους στο Rock en Seine κοντά στο Παρίσι λίγα μόλις λεπτά πριν αυτή αρχίσει, ακυρώνοντας και όλη την Ευρωπαϊκή περιοδεία των Oasis, λέγοντας ότι το συγκρότημα «δεν υπάρχει πια». Δύο ώρες αργότερα, ο Noel θα εμφανιστεί στην ηλεκτρονική σελίδα του συγκροτήματος, γράφοντας ότι «με κάποια λύπη και πολύ ανακούφιση… Σήμερα αποχωρώ από τους Oasis. Κάποιοι θα πουν και θα γράψουν ότι θέλουν, μα απλώς δεν μπορούσα να συνεχίσω να δουλεύω με τον Liam ούτε μία μέρα παραπάνω».
 • Οι διαμάχη μεταξύ των αδερφών Gallagher συνεχίζονται ακόμα και σήμερα μέσα από τον τύπο, διαμηνύοντας αμφότεροι, πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση για επικείμενη επανασύνδεση των Oasis.
 • Το 2009 ο Liam παρουσίασε για πρώτη φορά το συγκρότημα των Beady Eye το οποίο δημιουργήθηκε με την συμμετοχή των πρώην μελών των Oasis Gem Archer: Chris Sharrock και Andy Bell και τον πρώην κιθαρίστα των KasabianJay Mehler. Κυκλοφόρησαν μαζί 2 studio albums και διαλύθηκαν το 2014.
 • Ο Noel Gallagher, δημιούργησε τους “Noel Gallagher’s High Flying Birds” το 2010 με τους: Chris Sharrock (πρώην μέλος των Oasis και Beady Eye), Mike Rowe, Tim Smith και Russell Pritchard (πρώην μέλος των The Zutons). Έχουν κερδίσει ήδη αρκετά και σημαντικά μουσικά βραβεία και συνεχίζουν μαζί μέχρι σήμερα.
 • Έχουν δώσει συναυλία στην Ελλάδα, στις 12 Ιουλίου 2000, στο Περιβαλλοντικό πάρκο Τρίτση, στα πλαίσια του Rockwave Festival. Την ίδια μέρα μοιράστηκαν την σκηνή με τους: Moby, The Flaming Lips, Muse και τους δικούς μας, Closer.

1994 – Definitely Maybe

 • Κυκλοφόρησε: 29 Αυγούστου 1994
 • Εταιρεία: Creation
 • Μορφή: CD, LP, κασέτα, digital download
 • Πιστοποιήσεις: BPI: 7× Platinum, ARIA: Platinum, IFPI SWE: Gold, IFPI SWI: Gold, MC: Platinum, RIAA: Platinum, RIAJ: Platinum, SNEP: 2× Gold
 • Singles από το “Definitely Maybe”:
 1. “Supersonic” Κυκλοφόρησε: 11 Απριλίου 1994
 2. “Shakermaker” Κυκλοφόρησε: 13 Ιουνίου 1994
 3. “Live Forever” Κυκλοφόρησε: 8 Αυγούστου 1994
 4. “Cigarettes & Alcohol” Κυκλοφόρησε: 10 Οκτωβρίου 1994
 5. “Rock ‘n’ Roll Star” Κυκλοφόρησε: Μάιο 1995 (US radio single)

Tracklist:

1.”Rock ‘n’ Roll Star” 5:23

2. “Shakermaker” 5:10

3.”Live Forever” 4:38

4.”Up in the Sky” 4:28

5. “Columbia” 6:17

6. “Supersonic” 4:44

7. “Bring It On Down” 4:17

8. “Cigarettes & Alcohol” 4:50

9. “Digsy’s Dinner” 2:32

10. “Slide Away” 6:32

11. “Married with Children” 3:12

Bonus tracks

4. “Cloudburst” (Japanese edition only) 5:22

5. “Sad Song” (Japanese edition only) 4:27

6. “Whatever” (Mexican edition only) 6:22

Japanese 2014 Deluxe Edition bonus tracks

12.”Shakermaker” (Slide Up mix) 5:36

13. “Bring It On Down” (Monnow Valley version) 4:23

2014 reissue CD 2: B-Sides

1. “Columbia” (White label demo)

2. “Cigarettes & Alcohol” (Demo)

3. “Sad Song”

4. “I Will Believe” (Live)

5. “Take Me Away”

6. “Alive” (Demo)

7. “D’Yer Wanna Be a Spaceman?”

8. “Supersonic” (Live)

9. “Up in the Sky” (Acoustic version)

10. “Cloudburst”

11. “Fade Away”

12. “Listen Up”

13. “I Am the Walrus” (Live at the Glasgow Cathouse. Glasgow, Scotland, June 1994)

14. “Whatever”

15. “(It’s Good) To Be Free”

16. “Half the World Away”

2014 reissue bonus CD 3: Rare Tracks

1. “Supersonic” (Live at Glasgow Tramshed, Glasgow, Scotland, 7 April 1994)

2. “Rock ‘n’ Roll Star” (Demo)

3. “Shakermaker” (Live Paris in-store performance)

4. “Columbia” (Eden Studios mix)

5. “Cloudburst” (Demo)

6. “Strange Thing” (Demo)

7. “Live Forever” (Live Paris in-store performance)

8. “Cigarettes & Alcohol” (Live at Manchester Academy, Manchester, England, 18 December 1994)

9. “D’Yer Wanna Be a Spaceman?” (Live at Manchester Academy, Manchester, England, 18 December 1994)

10. “Fade Away” (Demo)

11. “Take Me Away” (Live at Manchester Academy, Manchester, England, 18 December 1994)

12. “Sad Song” (Live at Manchester Academy, Manchester, England, 18 December 1994)

13. “Half the World Away” (Live at Tokyo Hotel Room)

14. “Digsy’s Dinner” (Live Paris in-store performance)

15. “Married with Children” (Demo)

16. “Up in the Sky” (Live Paris in-store performance)

17. “Whatever” (Strings only)

 

1995 – (What’s the Story) Morning Glory?

 • Κυκλοφόρησε: 2 Οκτωβρίου 1995
 • Εταιρεία: Creation
 • Μορφή: CD, LP, κασέτα
 • Πιστοποιήσεις:BPI: 14× Platinum, ARIA: 8× Platinum, BVMI: Gold, IFPI SWE: Platinum, IFPI SWI: Gold, MC: 8× Platinum, RIAA: 4× Platinum, RIAJ: Platinum, SNEP: Platinum
 • Singles από το “(What’s The Story) Morning Glory”:
 1.     “Some Might Say” Κυκλοφόρησε: 24 April 1995
 2.     “Roll with It” Κυκλοφόρησε: 14 August 1995
 3.     “Morning Glory” Κυκλοφόρησε: 15 September 1995
 4.     “Wonderwall” Κυκλοφόρησε: 30 October 1995
 5.     “Don’t Look Back in Anger” Κυκλοφόρησε: 19 February 1996
 6.     “Champagne Supernova” Κυκλοφόρησε: 13 May 1996

 

Tracklist:

 1. “Hello” 3:21
 2. “Roll with It” 3:59
 3. “Wonderwall” 4:18
 4. “Don’t Look Back in Anger” 4:48
 5. “Hey Now!” 5:41
 6. Untitled (a.k.a. “The Swamp Song — Excerpt 1”) 0:44
 7. “Some Might Say” 5:29
 8. “Cast No Shadow” 4:51
 9. “She’s Electric” 3:40
 10. “Morning Glory” 5:03
 11. Untitled (a.k.a. “The Swamp Song — Excerpt 2”) 0:40
 12. “Champagne Supernova” 7:27

Japanese 2014 Deluxe Edition bonus tracks

 1. “Hello” (Demo) 3:15
 2. “Wonderwall” (Live at Knebworth Park) 4:07

2014 reissue CD 2: B-Sides

 1. “Talk Tonight” 4:24
 2. “Acquiesce” 4:29
 3. “Headshrinker” 4:42
 4. “It’s Better People” 4:01
 5. “Rockin’ Chair” 4:40
 6. “Step Out” 3:45
 7. “Underneath the Sky” 3:25
 8. “Cum On Feel the Noize” 5:13
 9. “Round Are Way” 5:45
 10. “The Swamp Song” 4:23
 11. “The Masterplan” 5:26
 12. “Bonehead’s Bank Holiday” 4:03
 13. “Champagne Supernova” (Brendan Lynch mix) 6:59
 14. “You’ve Got to Hide Your Love Away” 2:18

2014 reissue bonus CD 3: Rare Tracks

 1. “Acquiesce” (live at Earls Court, London on 4 November 1995) 3:55
 2. “Some Might Say” (demo. Recorded at soundcheck Club Quattro Tokyo, Japan on 14 September 1994.) 4:04
 3. “Some Might Say” (live at Roskilde Festival, Denmark on 30 June 1995) 5:07
 4. “She’s Electric” (demo. Recorded at Mauldeth Road West Studio, Manchester.) 3:03
 5. “Talk Tonight” (live at Bath Pavilion on 22 June 1995) 3:43
 6. “Rockin’ Chair” (demo. Recorded at Mauldeth Road West Studio, Manchester.) 4:05
 7. “Hello” (live at Roskilde Festival, Denmark on 30 June 1995) 3:24
 8. “Roll with It” (live at Roskilde Festival, Denmark on 30 June 1995) 4:08
 9. “Morning Glory” (live at Roskilde Festival, Denmark on 30 June 1995) 4:48
 10. “Hey Now!” (demo. Recorded at soundcheck Club Quattro Tokyo, Japan on 14 September 1994) 3:08
 11. “Bonehead’s Bank Holiday” (demo. Recorded at soundcheck Club Quattro Tokyo, Japan on 14 September 1994) 2:09
 12. “Round Are Way” (MTV Unplugged. Royal Festival Hall, London on 23 August 1996) 4:52
 13. “Cast No Shadow” (live at Maine Road, Manchester on 27 April 1996) 4:06
 14. “The Masterplan” (live at Knebworth Park, Hertfordshire on 10 August 1996) 4:56

 

1996 – Definitely Maybe: Singles (Box Set)

 • Κυκλοφόρησε: 5 Νοεμβρίου 1996
 • Εταιρεία: Creation
 • Μορφή: CD

 

Tracklist:

Disc 1

 1. “Interviews” 18:22

Disc 2

 1. “Supersonic” 4:43
 2. “Take Me Away” 4:30
 3. “I Will Believe” (Live) 3:46
 4. “Columbia” (White label demo) 5:45

Disc 3

 1. “Shakermaker” 5:08
 2. “D’Yer Wanna Be a Spaceman?” 2:41
 3. “Alive” (8-track demo) 3:56
 4. “Bring It On Down” (Live) 4:17

Disc 4

 1. “Live Forever” 4:38
 2. “Up in the Sky” (Acoustic version) 3:32
 3. “Cloudburst” 5:21
 4. “Supersonic” (Live) 5:12

Disc 5

 1. “Cigarettes & Alcohol” 4:48
 2. “I Am the Walrus” (Live) 6:25
 3. “Listen Up” 6:39
 4. “Fade Away” 4:13

1996 – (What’s the Story) Morning Glory?: Singles (Box Set)

 • Κυκλοφόρησε: 10 Νοεμβρίου 1996
 • Εταιρεία: Creation
 • Μορφή: CD
 • Πιστοποιήσεις: BPI: Silver

 

Tracklist:

Disc 1:

 1. “Interviews” 18:22

Disc 2:

 1. “Some Might Say” 5:28
 2. “Talk Tonight” 4:21
 3. “Acquiesce” 4:24
 4. “Headshrinker” 4:38

Disc 3:

 1. “Roll with It” 4:00
 2. “It’s Better People” 3:59
 3. “Rockin’ Chair” 4:36
 4. “Live Forever” (Live at Glastonbury Festival, 1995) 4:40

Disc 4:

 1. “Wonderwall” 4:19
 2. “Round Are Way” 5:42
 3. “The Swamp Song” 4:15
 4. “The Masterplan” 5:23

Disc 5:

 1. “Don’t Look Back in Anger” 4:47
 2. “Step Out” 3:40
 3. “Underneath the Sky” 3:20
 4. “Cum On Feel the Noize” 5:09

1997 – Be Here Now

 • Κυκλοφόρησε: 21 Αυγούστου 1997
 • Εταιρεία: Creation
 • Μορφή: CD, LP, κασέτα, digital download
 • Πιστοποιήσεις: BPI: 6× Platinum, ARIA: Platinum, BVMI: Gold, IFPI SWE: Platinum, IFPI SWI: Gold, MC: 2× Platinum, RIAA: Platinum, RIAJ: 2× Platinum, SNEP: 2× Gold
 • Singles από το “Be Here Now”:
 1.  “D’You Know What I Mean?” Κυκλοφόρησε: 7 Ιουλίου 1997
 2. “Stand by Me” Κυκλοφόρησε: 22 Σεπτεμβρίου 1997
 3. “All Around the World” Κυκλοφόρησε: 12 Ιανουαρίου 1998
 4. “Don’t Go Away” Κυκλοφόρησε: 19 Φεβρουαρίου 1998 (Japan only)

 

Tracklist:

1.”D’You Know What I Mean?” – 7:42

2. “My Big Mouth” – 5:02

 3. “Magic Pie” – 7:19

    4. “Stand by Me” – 5:56

    5. “I Hope, I Think, I Know” – 4:22

   6. “The Girl in the Dirty Shirt” – 5:49

7. “Fade In-Out” – 6:52

  8. “Don’t Go Away” – 4:48

 9. “Be Here Now” – 5:13

  10. “All Around the World” – 9:21

  11. “It’s Gettin’ Better (Man!!)” – 7:00

 12. “All Around the World (Reprise)” – 2:08

2016 reissue CD 2:

 1. “Stay Young”
 2. “The Fame”
 3. “Flashbax”
 4. “(I Got) The Fever”
 5. “My Sister Lover”
 6. “Going Nowhere”
 7. “Stand By Me” (Live at Bonehead’s Outtake)
 8. “Untitled” (Demo)
 9. “Help!” (Live in LA)
 10. “Setting Sun” (Live Radio Broadcast)
 11. “If We Shadows” (Demo)
 12. “Don’t Go Away” (Demo)
 13. “My Big Mouth” (Live At Knebworth Park)
 14. “D’You Know What I Mean?” (NG’s 2016 Rethink) 7:24

2016 reissue CD 3: Mustique sessions

 1. “D’You Know What I Mean?” (Mustique Demo)
 2. “My Big Mouth” (Mustique Demo)
 3. “My Sister Lover” (Mustique Demo)
 4. “Stand By Me” (Mustique Demo)
 5. “I Hope, I Think, I Know” (Mustique Demo)
 6. “The Girl in the Dirty Shirt” (Mustique Demo)
 7. “Don’t Go Away” (Mustique Demo) 4:19
 8. “Trip Inside (Be Here Now)” (Mustique Demo)
 9. “Fade In-Out” (Mustique Demo)
 10. “Stay Young” (Mustique Demo)
 11. “Angel Child” (Mustique Demo)
 12. “The Fame” (Mustique Demo)
 13. “All Around the World” (Mustique Demo)
 14. “It’s Gettin’ Better (Man!!)” (Mustique Demo)

 

2000 – Standing on the Shoulder of Giants

 • Κυκλοφόρησε: 28 Φεβρουαρίου 2000
 • Εταιρεία: Big Brother, Epic.
 • Μορφή: CD, LP, κασέτα, digital download
 • Πιστοποιήσεις: BPI: 2× Platinum, IFPI SWE: Gold, IFPI SWI: Gold, RIAJ: Platinum
 • Singles από το “Standing on the Shoulder of Giants”:
 1. “Go Let It Out” Κυκλοφόρησε: 7 Φεβρουαρίου 2000
 2. “Where Did It All Go Wrong?” Κυκλοφόρησε: 29 Φεβρουαρίου 2000
 3. “Who Feels Love?” Κυκλοφόρησε: 17 Απριλίου 2000
 4. “Sunday Morning Call” Κυκλοφόρησε: 3 Ιουλίου 2000

 

Tracklist:

 1. “Fuckin’ in the Bushes” 3:18
 2. “Go Let It Out” 4:39
 3. “Who Feels Love?” 5:44
 4. “Put Yer Money Where Yer Mouth Is” 4:27
 5. “Little James” 4:15
 6. “Gas Panic!” 6:08
 7. “Where Did It All Go Wrong?” 4:26
 8. “Sunday Morning Call” 5:12
 9. “I Can See a Liar” 3:13
 10. “Roll It Over” 6:31

Japanese Bonus Track

 1. “Let’s All Make Believe” 3:51

 

2000 – Familiar to Millions (Live)

 • Κυκλοφόρησε: 13 Νοεμβρίου 2000
 • Εταιρεία: Big Brother, Columbia.
 • Μορφή: CD, LP, MD (Mini Disc), κασέτα, digital download
 • Πιστοποιήσεις: ΒPI: Platinum, RIAJ: Gold

 

Tracklist:

Disc 1

1. “Fuckin’ in the Bushes” (intro tape) – 3:04

  2. “Go Let It Out” – 5:32

  3. “Who Feels Love?” – 5:59

   4. “Supersonic” – 4:30

    5. “Shakermaker” – 5:13

   6. “Acquiesce” – 4:18

   7. “Step Out” – 4:05

  8. “Gas Panic!” – 8:01

  9. “Roll with It” – 4:43

 10. “Stand by Me” – 5:49

Disc 2

  1. “Wonderwall” – 4:34

   2. “Cigarettes & Alcohol” – 6:53

   3. “Don’t Look Back in Anger” – 5:09

   4. “Live Forever” – 4:52

   5. “Hey Hey, My My (Into the Black)” – 3:45

   6. “Champagne Supernova” – 6:31

  7. “Rock ‘n’ Roll Star” – 6:19

  8. “Helter Skelter” – 6:32

 

2002 – Heathen Chemistry

 • Κυκλοφόρησε: 1 Ιουλίου 2002
 • Εταιρεία: Big Brother, Columbia.
 • Μορφή: CD, LP, κασέτα, digital download
 • Πιστοποιήσεις:BPI: 3× Platinum, ARIA: Gold, IFPI SWE: Gold, IFPI SWI: Gold, MC: Gold, RIAJ: Platinum
 • Singles από το “Heathen Chemistry”:
 1. “The Hindu Times” Κυκλοφόρησε: 15 Απριλίου 2002
 2. “Stop Crying Your Heart Out” Κυκλοφόρησε: 17 Μαΐου2002
 3. “Little by Little / She Is Love” Κυκλοφόρησε: 23 Σεπτεμβρίου 2002
 4. “Songbird” Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 2003

 

Tracklist:

 1. “The Hindu Times” 3:46
 2. “Force of Nature” 4:51
 3. “Hung in a Bad Place” 3:28
 4. “Stop Crying Your Heart Out” 5:03
 5. “Songbird” 2:08
 6. “Little by Little” 4:53
 7. “A Quick Peep” (Instrumental) 1:17
 8. “(Probably) All in the Mind” 4:02
 9. “She Is Love” 3:09
 10. “Born on a Different Cloud” 6:09
 11. “Better Man” (Includes hidden track “The Cage”) 38:03

Japanese bonus track

 1. “(You’ve Got) the Heart of a Star” 5:24

 

2005 – Don’t Believe the Truth

 • Κυκλοφόρησε: 30 Μαΐου 2005
 • Εταιρεία: Big Brother, Columbia.
 • Μορφή: CD, digital download
 • Πιστοποιήσεις:BPI: 3× Platinum, IRMA: 2× Platinum, MC: Gold, RIAJ: Platinum
 • Singles από το “Don’t believe the Truth”:
 1.     “Lyla” Κυκλοφόρησε: 16 Μαΐου 2005
 2.     “The Importance of Being Idle” Κυκλοφόρησε: 22 Αυγούστου 2005
 3.     “Let There Be Love” Κυκλοφόρησε: 28 Νοεμβρίου 2005

 

Tracklist:

 1. “Turn Up the Sun” 3:59
 2. “Mucky Fingers” 3:55
 3. “Lyla” 5:10
 4. “Love Like a Bomb” 2:52
 5. “The Importance of Being Idle” 3:39
 6. “The Meaning of Soul” 1:42
 7. “Guess God Thinks I’m Abel” 3:24
 8. “Part of the Queue” 3:48
 9. “Keep the Dream Alive” 5:45
 10. “A Bell Will Ring” 3:07
 11. “Let There Be Love” 5:31

Bonus tracks

Japanese version

 1. “Can Y’See It Now? (I Can See It Now!!)” 4:06
 2. “Sittin’ Here in Silence (On My Own)” (B-side of “Let There Be Love”) 2:00

US iTunes version

 1. “Pass Me Down the Wine” (B-side of “The Importance of Being Idle”) 3:50

UK and Canadian iTunes version

 1. “Eyeball Tickler” (B-side of “Lyla”) 2:47

2006 – Stop the Clocks (E.P.)

 • Κυκλοφόρησε: 13 Νοεμβρίου 2006
 • Εταιρεία: Big Brother, Columbia.
 • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1. “Acquiesce” 4:29

2. “Cigarettes & Alcohol” (Demo) 4:38

3. “Some Might Say” (Live 1995) 5:15

4. “The Masterplan” 5:22

2006 – Stop the Clocks (Compilation)

 • Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου 2006
 • Εταιρεία: Big Brother, Columbia.
 • Μορφή: CD, LP, digital download
 • Πιστοποιήσεις: BPI: 5× Platinum,ARIA: Gold, IRMA: 4× Platinum, MC: Gold, RIAJ: Gold

 

Tracklist:

Disc 1

 1. “Rock ‘n’ Roll Star” 5:20
 2. “Some Might Say” (Edited version) 5:10
 3. “Talk Tonight” 4:19
 4. “Lyla” 5:10
 5. “The Importance of Being Idle” 3:41
 6. “Wonderwall” 4:18
 7. “Slide Away” (Alternate mix) 6:14
 8. “Cigarettes & Alcohol” 4:48
 9. “The Masterplan” 5:20

Disc 2

 1. “Live Forever” 4:35
 2. “Acquiesce” 4:23
 3. “Supersonic” 4:35
 4. “Half the World Away” 4:14
 5. “Go Let It Out” 4:41
 6. “Songbird” 2:05
 7. “Morning Glory” 5:01
 8. “Champagne Supernova” 7:29
 9. “Don’t Look Back in Anger” 4:52

Japanese bonus tracks

 1. “Roll with It” 3:59
 2. “Let There Be Love” 5:30

iTunes bonus tracks

 1. “Cast No Shadow” (Live at Knebworth House, Knebworth, Hertfordshire, England, 10 August 1996)
 2. “Columbia” (Live at Knebworth House, Knebworth, Hertfordshire, England, 11 August 1996)
 3. “Acquiesce” (Music video)

 

2007 – Lord Don’t Slow Me Down (Single)

 • Κυκλοφόρησε: 21 Οκτωβρίου 2007
 • Εταιρεία: Big Brother
 • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1.”Lord Don’t Slow Me Down” – 3:17

2. “The Meaning of Soul” (Live at City of Manchester Stadium ’05) – 2:32

3. “Don’t Look Back in Anger” (Live at City of Manchester Stadium ’05) – 5:38

 

2008 – Dig Out Your Soul

 • Κυκλοφόρησε: 6 Οκτωβρίου 2008
 • Εταιρεία: Big Brother, Sony BMG, Reprise, Warner Bros.
 • Μορφή: CD, LP, digital download
 • Πιστοποιήσεις: BPI: 2× Platinum, RIAJ: Gold
 • Singles από το “Dig Out Your Soul”:
 1. “The Shock of the Lightning” Released: 29 September 2008
 2.     “I’m Outta Time” Released: 1 December 2008
 3.     “Falling Down” Released: 9 March 2009

 

Tracklist:

1.”Bag It Up” 4:40

2.”The Turning” 5:04

3.”Waiting for the Rapture” 3:02

4.”The Shock of the Lightning” 4:59

5.”I’m Outta Time” 4:10

6.”(Get Off Your) High Horse Lady” 4:06

7.”Falling Down” 4:27

8.”To Be Where There’s Life” 4:35

9.”Ain’t Got Nothin'” 2:14

10.”The Nature of Reality” 3:47

11.”Soldier On” 4:50

Bonus tracks

Japanese version & Limited Korea Tour Edition

12.”I Believe in All” 2:41

13.”The Turning” (Alt. version #4) 4:57

Box set bonus CD

1.”Lord Don’t Slow Me Down” 3:18

2.”The Turning” (The Jagz Kooner Remix) 4:52

3.”Boy with the Blues” 4:40

4.”Falling Down” (The Chemical Brothers Remix) 4:27

5.”The Shock of the Lightning” (The Jagz Kooner Remix) 6:40

6.”I Believe in All” 2:41

7.”To Be Where There’s Life” 6:24

8.”The Turning” (Alt. Version #4) 4:57

9.”Waiting for the Rapture” (Alt. Version #2) 3:01

10.”The Shock of the Lightning” (Primal Scream Remix (Italian Version Only)) 4:25

 

2010 – Time Flies… 1994–2009 (Compilation)

 • Κυκλοφόρησε: 14 Ιουνίου 2010
 • Εταιρεία: Big Brother
 • Μορφή: CD, LP, DVD, digital download
 • Πιστοποιήσεις: BPI: 2× Platinum, RIAJ: Gold

 

Tracklist:

Disc 1

1.”Supersonic” 4:44

2. “Roll with It” 3:59

3. “Live Forever” 4:36

4. “Wonderwall” 4:19

5. “Stop Crying Your Heart Out” 5:02

6. “Cigarettes & Alcohol” 4:51

7. “Songbird” 2:09

8. “Don’t Look Back in Anger” 4:50

9. “The Hindu Times” 3:52

10. “Stand by Me” 5:59

11. “Lord Don’t Slow Me Down” (Non-album single 2007) 3:19

12. “Shakermaker” 5:10

13. “All Around the World” 9:41

Disc 2

1.”Some Might Say” 5:28

2. “The Importance of Being Idle” 3:42

3. “D’You Know What I Mean?” 7:44

4. “Lyla” 5:12

5. “Let There Be Love” 5:26

6. “Go Let It Out” 4:38

7. “Who Feels Love?” 5:44

8. “Little by Little” 4:53

9. “The Shock of the Lightning” 5:04

10. “She Is Love” 3:13

11. “Whatever” (Non-album single 1994) 6:20

12. “I’m Outta Time” 4:09

13.”Falling Down” 4:27

14. “Sunday Morning Call” (Hidden track) 5:14

Bonus tracks

Disc 2: Japan release version

14. “Don’t Go Away” (Including aforementioned hidden track) 12:03

Disc 2: United States release version

14. “Champagne Supernova” 7:32

Oasis Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top