skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Of Monsters and Men

Discography & ID : Of Monsters And Men

Ύψος

Gallery

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Of Monsters and Men

Προέλευση Ονόματος: Είναι ένα από τα πολλά ονόματα που προτάθηκαν από τα μέλη της μπάντας. Το “One Direction” ήταν ιδέα του Harry Styles, το οποίο επέλεξαν και διατήρησαν καθώς ήταν αρκετά εύηχο. 

Μέλη Συγκροτήματος

Nanna Bryndís Hilmarsdóttir: Γεννήθηκε: 5 Μαΐου 1989 στο Garður, Ισλανδία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα, πιάνο. Ενεργή στο συγκρότημα: 2010-σήμερα.

Ragnar “Raggi” ÞórhallssonΓεννήθηκε: 6 Μαρτίου 1987 στο Garðabær, Ισλανδία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνητικά, κιθάρα, μελόντικα, glockenspiel. Ενεργός στο συγκρότημα: 2010-σήμερα.

Brynjar LeifssonΓεννήθηκε: 11 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ισλανδία. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, φωνητικά, μελόντικα, ντέφι. Ενεργός στο συγκρότημα: 2010-σήμερα.

Kristján Páll KristjánssonΓεννήθηκε: 1 Δεκεμβρίου 1989 στην Ισλανδία. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, egg shaker, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2010-σήμερα.

Arnar Rósenkranz HilmarssonΓεννήθηκε: 6 Απριλίου 1987 στην Ισλανδία. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά, melodica, glockenspiel, ακορντεόν, keyboard, πιάνο, ακουστική κιθάρα, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2010-σήμερα.

Πρώην Μέλη Συγκροτήματος

Árni Guðjónsson: Γεννήθηκε: 26 Μαρτίου 1988 στην Ισλανδία. Ρόλος στο συγκρότημα: ακορντεόν, πιάνο, organ, keyboards, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2010-2012.

Τόπος Δημιουργίας: Reykjavík, Ισλανδία

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2010-σήμερα

Βραβεία: Οι Of Monster and Men έχουν αποσπάσει μόνο 1 βραβείο στα:

European Border Breakers Awards

Official Website: ofmonstersandmen.com/

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Star Here
Star Here
2011 – My Head Is an Animal
2011 – My Head Is an Animal
2011 – Into the Woods (E.P.)
2011 – Into the Woods (E.P.)
2013 – Live from Vatnagarðar
2013 – Live from Vatnagarðar
2015 – Beneath the Skin
2015 – Beneath the Skin
2019 – Fever Dream
2019 – Fever Dream

Star Here

  • Οι Of Monsters and Men είναι ένα indie folk/pop συγκρότημα από την Ισλανδία που συστάθηκε το 2010. Τα μέλη του είναι η βασική τραγουδίστρια και κιθαρίστας Nanna Bryndís Hilmarsdóttir, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Ragnar “Raggi” Þórhallsson, ο βασικός κιθαρίστας Brynjar Leifsson, ο drummer Arnar Rósenkranz Hilmarsson και ο μπασίστας Kristján Páll Kristjánsson. Το συγκρότημα κέρδισε το Músíktilraunir το 2010, μία ετήσια “μάχη” συγκροτημάτων στην Ισλανδία. Το 2011, οι Of Monsters and Men κυκλοφόρησαν ένα E.P. με τίτλο, “Into the Woods”. Το ντεμπούτο album του συγκροτήματος (2011) “My Head Is an Animal”, έφτασε στην κορυφή των charts της Αυστραλίας, της Ισλανδίας, της Ιρλανδίας και των αμερικανικών Rock and Alternative charts, ενώ κατέλαβε τη θέση Νο.6 στο αμερικανικό Billboard 200 Album chart, τη θέση Νο.3 στη Μεγάλη Βρετανία και στο Top 20 των περισσότερων ευρωπαϊκών charts και του Καναδά. Το lead single του “Little Talks” ήταν μία διεθνής επιτυχία, που έφτασε στο Top 10 των charts της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της Ιρλανδίας και της Ισλανδίας και στο Νο.1 των αμερικανικών alternative song charts.
  • Οι Of Monsters and Men κέρδισαν στα European Border Breakers Awards του 2013.
  • Το συγκρότημα ξεκίνησε να δουλεύει στο νέο του album τον Αύγουστο του 2013. Σε μία συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐου του 2014, η Nanna Bryndís Hilmarsdóttir δήλωσε πως ο δίσκος πρόκειται να κυκλοφορήσει αλλά το συγκρότημα δεν είχε αποφασίσει ακόμη την ημερομηνία. Επίσημα ξεκίνησαν να ηχογραφούν στις 3 Νοεμβρίου του 2014. Κατά την διαδικασία ακρόασης τον Φεβρουάριο του 2015, το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν είχαν τον τίτλο του δεύτερου δίσκου κι ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο χρόνο. Το συγκρότημα δημοσίευσε ένα teaser video στο site τους για το πρώτο single του δίσκου, “Crystals”. Κυκλοφόρησε στις 16 Μαρτίου του 2015 μαζί με την tracklist κι άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη κυκλοφορία του “Beneath the Skin”. Ως επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας ορίστηκε η 8η Ιουνίου. Ο δίσκος και το εξώφυλλο του δίσκου δημιουργήθηκαν από τον καλλιτέχνη Leif Podhajsky.
  • Τον Μάιο του 2015 το συγκρότημα ανακοίνωσε τις ημερομηνίες της περιοδείας για την προώθηση του επερχόμενου δίσκου. Οι εμφανίσεις στη Βόρεια Αμερική τρέχουν από τις 5 Αυγούστου του 2015 ως τις 17 Οκτωβρίου του 2015.
  • Το τραγούδι “Thousand Eyes” παρουσιάστηκε έντονα κατά τη διαφημιστική προβολή της σειράς Marvel στο Netflix, “Jessica Jones”. Το συγκρότημα εμφανίστηκε στα επεισόδια “The Door” και “Blood of My Blood” στο Game of Thrones ως μουσικοί επί σκηνής.
  • Το συγκρότημα συμπεριλήφθηκε στο line-up του Coachella του 2016. Έπαιξε στη Μανίλα στις Φιλιππίνες στις 12 Μαΐου του 2016, με το τελευταίο τραγούδι τους να ήταν το “Yellow Light”.
  • Τον Νοέμβριο του 2016 η διασκευή τους στο “Eleanor Rigby” ακούστηκε στο επεισόδιο 21b στο “Beat Bugs”.
  • Στις 21 Μαΐου του 2017, οι Of Monsters and Men δημοσίευσαν μία φωτογραφία τους στο Instagram με λεζάντα “Album 3. Let’s do This!!!” Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ανακοινώθηκε ότι το συγκρότημα έφτασε το ένα δις σε streams στο Spotify αναδεικνύοντάς το το πρώτο ισλανδικό συγκρότημα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.
  • Το τρίτο κατά σειρά album του συγκροτήματος, “Fever Dream”, κυκλοφόρησε στις 26 Ιουλίου του 2019 μέσω της Republic Records κι έφτασε στη θέση Νο.2 των charts του Καναδά και στη θέση Νο.9 στα αμερικανικά charts.

Πηγή: www.en.wikipedia.org

2011 – My Head Is an Animal

  • Κυκλοφόρησε: 20 Σεπτεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: ARIA: Platinum, BPI: Platinum, BVMI: Platinum, IRMA: Platinum, MC: 2× Platinum, RIAA: Platinum, RMNZ: Platinum
  • Παραγωγή: Of Monsters and Men, Aron Arnarsson, Jacquire King
  • Singles από το “My Head Is an Animal”:
  1. “Little Talks” Κυκλοφόρησε: 20 Δεκεμβρίου 2011
  2. “Dirty Paws” Κυκλοφόρησε: 12 Απριλίου 2012
  3. “Mountain Sound” Κυκλοφόρησε: 2 Σεπτεμβρίου 2012
  4. “King and Lionheart” Κυκλοφόρησε: 3 Μαρτίου 2013

Tracklist:

1. “Dirty Paws” – 4:26

2. “King and Lionheart” – 4:35

3. “Numb Bears” – 2:45

4. “Sloom” – 4:42

5. “Little Talks” – 4:24

6. “From Finner” – 3:41

7. “Six Weeks” – 5:32

8. “Love Love Love” – 4:02

9. “Your Bones” – 4:07

10. “Lakehouse” – 5:42

11. “Yellow Light” – 15:45

2011 – Into the Woods (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Δεκεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. “Little Talks” – 4:27

2. “Six Weeks” – 5:34

3. “Love Love Love” – 4:00

4. “From Finner” – 3:44

2013 – Live from Vatnagarðar

  • Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Slow and Steady” – 5:19

2. “Mountain Sound” – 3:35

3. “King and Lionheart” – 2:58

4. “Dirty Paws” – 5:01

5. “Skeletons” (Yeah Yeah Yeahs cover) – 3:27

6. “Little Talks” – 3:33

7. “Six Weeks” – 5:26

2015 – Beneath the Skin

  • Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2015
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: MC: Gold
  • Παραγωγή: Of Monsters and Men, Rich Costey
  • Singles από το “Beneath the Skin”:
  1. “Crystals” Κυκλοφόρησε: 16 Μαρτίου 2015
  2. “I of the Storm” Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου 2015
  3. “Empire” Κυκλοφόρησε: 14 Μαΐου 2015
  4. “Hunger” Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2015
  5. “Wolves Without Teeth” Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 2016

Tracklist:

1. “Crystals” – 4:02

2. “Human” – 3:58

3. “Hunger” – 4:50

4. “Wolves Without Teeth” – 3:58

5. “Empire” – 4:22

6. “Winter Sound” – 3:42

7. “Slow Life” – 5:43

8. “Organs” – 4:31

9. “Black Water” – 4:13

10. “Thousand Eyes” – 4:02

11. “I of the Storm” – 4:36

12. “We Sink” – 4:23

13. “Backyard” – 4:19

2019 – Fever Dream

  • Κυκλοφόρησε: 26 Ιουλίου 2019
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Of Monsters and Men, Rich Costey
  • Singles από το “Fever Dream”:
  1. “Alligator” Κυκλοφόρησε: 3 Μαΐου 2019
  2. “Wild Roses” Κυκλοφόρησε: 12 Ιουλίου 2019

Tracklist:

1. “Alligator” – 3:04

2. “Ahay” – 2:56

3. “Róróró” – 4:21

4. “Waiting for the Snow” – 3:43

5. “Vulture, Vulture” – 2:56

6. “Wild Roses” – 4:02

7. “Stuck in Gravity” – 4:24

8. “Sleepwalker” – 3:19

9. “Wars” – 3:37

10. “Under a Dome” – 4:33

11. “Soothsayer” – 3:35

Of Monsters and Men Top Hits by SounDarts.gr