skip to Main Content

Discography & ID: OneRepublic

Ύψος

Μέλη Συγκροτήματος:

ID

Όνομα Συγκροτήματος: OneRepublic

Προέλευση Ονόματος: To αρχικό τους όνομα ήταν ‘This Beautiful Mess’ (εμπνευσμένο από το 20 album των Sixpence None The Richer). Tο 2002, οι Tedder και Filkins επαναδημιούργησαν το δεύτερο συγκρότημά τους υπό την ονομασία Republic. Το όνομα της μπάντας άλλαξε σε OneRepublic αφού η δισκογραφική εταιρεία ανέφερε ότι το όνομα ‘Republic’ θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές διενέξεις από άλλες μπάντες με παρόμοια ονομασία.

Τόπος Δημιουργίας: Colorado Springs, Colorado, H.Π.Α.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2002-σήμερα

Βραβεία: Οι OneRepublic έχουν αποσπάσει 4  μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 Eska Music Award, 1 LOS40 Music Award, 1MTV Asia Award, 1 Webby Award

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι OneRepublic κάντε κλικ εδώ.

Official Website: onerepublic.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Gallery

Annie Lennox, Pharrell Williams & Ryan Tedder.

Logic & Ryan Tedder

Discography

Start Here
Start Here
2007 – Dreaming Out Loud
2007 – Dreaming Out Loud
2008 – Hit 3 Pack: Stop and Stare – Video EP (The Stripped Sessions) (E.P.)
2008 – Hit 3 Pack: Stop and Stare – Video EP (The Stripped Sessions) (E.P.)
2008 – Live Session (iTunes Exclusive) (E.P.)
2008 – Live Session (iTunes Exclusive) (E.P.)
2009 – Waking Up
2009 – Waking Up
2010 – Live from Zurich (E.P.)
2010 – Live from Zurich (E.P.)
2011 – Live from Dortmund (E.P.)
2011 – Live from Dortmund (E.P.)
2014 – I Lived (E.P.)
2014 – I Lived (E.P.)
2016 – Oh My My
2016 – Oh My My
2020 – Human
2020 – Human

Start Here

  • Οι OneRepublic είναι ένα αμερικανικό pop rock συγκρότημα που συστάθηκε στο Colorado Springs, στο Κολοράντο, το 2002. Αποτελείται από τον βασικό τραγουδιστή και μουσικό Ryan Tedder, τον κιθαρίστα Zach Filkins, τον κιθαρίστα Drew Brown, τον μπασίστα και τον τσελίστα Brent Kutzle, τον drummer Eddie Fisher και τον μουσικό (πλήκτρα) Brian Willett. Το συγκρότημα έκανε εμπορική επιτυχία πρώτα μέσω του Myspace ως ένα συγκρότημα εκτός δισκογραφικής εταιρείας. Στα τέλη του 2002, αφού οι OneRepublic έπαιξαν κάποια shows στην περιοχή του Λος Άντζελες, πληθώρα δισκογραφικών εταιρειών προσέγγισαν το συγκρότημα με ενδιαφέρον, αλλά εκείνο είχε ήδη υπογράψει με την Velvet Hammer, ένα “αποτύπωμα” της Columbia Records. Έκαναν τον πρώτο τους δίσκο με τον παραγωγό Greg Wells κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου του 2005 στο studio του, Rocket Carousel, στην Culver City στην Καλιφόρνια. Ο δίσκος είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 6 Ιουνίου του 2006, αλλά το συγκρότημα έφυγε από την Columbia Records δύο μήνες πριν από την κυκλοφορία του. Το lead single του δίσκου, “Apologize”, κυκλοφόρησε στις 30 Απριλίου του 2006 στο Myspace κι έλαβε μεγάλη αναγνωρισιμότητα, καταλαμβάνοντας την κορυφή των charts του Myspace.
  • Το 2007, οι OneRepublic κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους, “Dreaming Out Loud”. Το lead single του “Apologize” έλαβε ένα remix από τον Timbaland κι έγινε τεράστια, διεθνή επιτυχία, φτάνοντας στο Νο.1 σε 16 χώρες και στη συνέχεια κέρδισε μία υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy. Το δεύτερο single, “Stop and Stare”, συνέχισε την μεγάλη επιτυχία. Ο δίσκος αναδείχθηκε αργότερα “πλατινένιος” από την RIAA. Το δεύτερο album του συγκροτήματος, “Waking Up” (2009), έβγαλε τα singles “All the Right Moves”, “Secrets”, “Marchin On” και “Good Life” με το τελευταίο να φτάσει στο Top 10 του αμερικανικού Billboard Hot 100.
  • Το τρίτο album των OneRepublic, “Native” (2013), έγινε το πρώτο Top 10 album του συγκροτήματος στο Billboard 200 και το αυτό που έφτασε υψηλότερα στα charts μέχρι σήμερα, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Το lead single, “If I Lose Myself”, μπήκε στο Top 10 σε μερικές χώρες ενώ το τρίτο single του δίσκου, “Counting Stars”, έγινε το πιο επιτυχημένο single του συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια, καταλαμβάνοντας πέντε θέσεις στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τις Η.Π.Α. και τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό σημείωσε το πιο επιτυχημένο τους single στη Μεγάλη Βρετανία ως σήμερα. Παράλληλα, έφτασε στη θέση Νο.2 του αμερικανικού Billboard Hot 100, ταιριάζοντας με τη μεγάλη επιτυχία του “Apologize” το 2007.
  • Στις 7 Οκτωβρίου του 2016, οι OneRepublic κυκλοφόρησαν το “Oh My My”, το τέταρτο studio album τους, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν πολλές συνεργασίες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται οι Cassius, Peter Gabriel και Santigold. Προηγήθηκε του single, “Wherever I Go”, που κυκλοφόρησε στις 13 Μαΐου του 2016 και “Kids” που κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, κι αναγνωρίστηκε ως μία αλλαγή στον ήχο τους σε σύγκριση με τα προηγούμενα albums τόσο από τους κριτικούς όσο και από το ίδιο το συγκρότημα. Το 2017, το συγκρότημα κυκλοφόρησε τα singles “No Vacancy”, “Truth to Power”, “Stranger Things” με τον Kygo και “Rich Love” με τους Seeb. Μέχρι σήμερα, το συγκρότημα έχει πουλήσει περίπου πάνω από 16 εκατ. δίσκους παγκοσμίως.
  • Το “Human” αποτελεί την πέμπτη, δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος και πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσω των Mosley Music Group και Interscope Records το φθινόπωρο του 2020.

Πηγή: wikipedia.org

2007 – Dreaming Out Loud

  • Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Mosley Music Group, Interscope Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold, ARIA: Gold, BPI: Platinum, BVMI: Platinum, IFPI AUT: Platinum, IFPI SWI: Gold, MC: Gold, RMNZ: Gold
  • Παραγωγή: Greg Wells, Timbaland, Ryan Tedder
  • Singles από το “Dreaming Out Loud”:
  1. “Apologize” Κυκλοφόρησε: 30 Απριλίου 2006
  2. “Stop and Stare” Κυκλοφόρησε: 29 Μαρτίου 2007
  3. “Say (All I Need)” Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2008
  4. “Mercy” Κυκλοφόρησε: 8 Σεπτεμβρίου 2008
  5. “Come Home” Κυκλοφόρησε: 14 Ιουλίου 2009

Tracklist:

1. “Say (All I Need)” – 3:50

2. “Mercy” – 4:00

3. “Stop and Stare” – 3:43

4. “Apologize” – 3:28

5. “Goodbye, Apathy” – 3:32

6. “All Fall Down” – 4:04

7. “Tyrant” – 5:03

8. “Prodigal” – 3:55

9. “Won’t Stop” – 5:03

10. “All We Are” – 4:28

11. “Someone to Save You” – 4:15

12. “Come Home” – 4:23

13. “Apologize (Remix) (hidden track)” – 3:05

2008 – Hit 3 Pack: Stop and Stare – Video EP (The Stripped Sessions) (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Φεβρουαρίου 2008
  • Εταιρεία: Mosley Music Group, Interscope
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Stop and Stare” – 3:43

2. “Last Goodbye – Stripped Live Mix” – 4:31

3. “Too Easy” – 3:14

2008 – Live Session (iTunes Exclusive) (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Οκτωβρίου 2008
  • Εταιρεία: Mosley Music Group, Interscope Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. “All Fall Down” (Live) – 4:51

2. “Apologize” (Live) – 3:28

3. “Say (All I Need)” (Live) – 4:05

4. “Stop And Stare” (Live) – 3:36

5. “Mercy” (Live) – 4:25

2009 – Waking Up

  • Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Mosley Music Group, Interscope
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold, BPI: Silver, BVMI: Platinum, IFPI AUT: Platinum
  • Παραγωγή: Mikal Blue, Brent Kutzle, Charles Pollard, Andy Prickett, Ryan Tedder, Noel Zanacanella
  • Singles από το “Waking Up”:
  1. “All the Right Moves” Κυκλοφόρησε: 29 Σεπτεμβρίου 2009
  2. “Secrets” Κυκλοφόρησε: 30 Οκτωβρίου 2009
  3. “Marchin On” Κυκλοφόρησε: 18 Ιουνίου 2010
  4. “Good Life” Κυκλοφόρησε: 19 Νοεμβρίου 2010

Tracklist:

1. “Made for You” – 4:18

2. “All the Right Moves” – 3:58

3. “Secrets” – 3:44

4. “Everybody Loves Me” – 3:34

5. “Missing Persons 1 & 2” – 4:59

6. “Good Life” – 4:13

7. “All This Time” – 4:03

8. “Fear” – 3:48

9. “Waking Up” – 6:09

10. “Marchin On” – 4:13

11. “Lullaby” – 47:28

Deluxe edition

1. “Passenger” – 4:00

2. “It’s a Shame” – 4:51

3. “Trap Door” – 3:54

4. “Sucker Punch” – 4:26

5. “Behind the Scenes”

6. “Video Footage”

7. “Mercy” – 4:02

2010 – Live from Zurich (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2010
  • Εταιρεία: Mosley Music Group, Interscope
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Secrets” (Live From Zurich) – 3:59

2. “Stop And Stare” (Live From Zurich) – 5:27

3. “All The Right Moves” (Live From Zurich) – 4:05

4. “Marchin On” (Live From Zurich) – 4:24

2011 – Live from Dortmund (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Ιουλίου 2011
  • Εταιρεία: Mosley Music Group, Interscope Records
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Marchin’ On” (Live) – 4:07

2. “Stop and Stare” (Live) – 5:39

3. “Secrets” (Live) – 3:50

4. “All the Right Moves” (Live) – 4:07

5. “Apologize” (Live) – 6:12

2014 – I Lived (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Οκτωβρίου 2014
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “I Lived (Arty Remix)” – 4:26

2. “I Lived (Carousel Remix)” – 3:39

3. “I Lived (Heroic Remix)” – 3:43

4. “I Lived (iTunes Session)” – 3:59

2016 – Oh My My

  • Κυκλοφόρησε: 7 Οκτωβρίου 2016
  • Εταιρεία: Mosley Music Group, Interscope Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Silver
  • Παραγωγή: Benny Blanco, Cassius, Brandon Collins, Katalyst, Brent Kutzle, Steve Wilmot, MojaveGhst, Zach Skelton, Ryan Tedder, Noel Zancanella
  • Singles από το “Oh My My”:
  1. “Wherever I Go” Κυκλοφόρησε: 13 Μαΐου 2016
  2. “Kids” Κυκλοφόρησε: 12 Αυγούστου 2016
  3. “Let’s Hurt Tonight” Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 2017

Tracklist:

1. “Let’s Hurt Tonight” – 3:14

2. “Future Looks Good” – 3:30

3. “Oh My My” (feat. Cassius) – 3:38

4. “Kids” – 3:58

5. “Dream” – 3:31

6. “Choke” – 3:46

7. “A.I.” (feat. Peter Gabriel) – 5:09

8. “Better” – 3:24

9. “Born” – 4:25

10. “Fingertips” – 4:15

11. “Human” – 3:40

12. “Lift Me Up” – 3:46

13. “NbHD” (feat. Santigold) – 3:44

14. “Wherever I Go” – 2:49

15. “All These Things” – 3:19

16. “Heaven” – 4:18

Deluxe edition

17. “Colors” – 3:51

18. “The Less I Know” – 3:44

19. “Heaven” (acoustic version) – 3:53

20. “Better” (string version) – 3:23

2020 – Human

  • Κυκλοφόρησε: Φθινόπωρο 2020
  • Εταιρεία: Mosley Music Group, Interscope Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Ryan Tedder, Brent Kutzle, Tyler Spry, Steve Wilmot, John Nathaniel, Zach Skelton
  • Singles από το “Human”:
  1. “Rescue Me” Κυκλοφόρησε: 17 Μαΐου 2019
  2. “Wanted” Κυκλοφόρησε: 6 Σεπτεμβρίου 2019
  3. “Didn’t I” Κυκλοφόρησε: 13 Μαρτίου 2020
  4. “Better Days” Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2020

Tracklist:

1. “West Coast”

2. “Someday”

3. “Savior”

4. “Didn’t I” – 3:27

5. “Rescue Me” – 2:38

6. “Forgot About You”

7. “Distance”

8. “Horizon”

9. “Somebody to Love” – 3:01

10. “Wanted” – 2:16

Deluxe edition

12. “Better Days” – 2:24

OneRepublic Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top