skip to Main Content

Discography & ID : Orianthi

Ύψος

Gallery

Carlos Santana & Orianthi Panagaris.

Michael Bolton & Orianthi

Richie Sambora & Orianthi.

Richie Sambora & Orianthi.

Richie Sambora & Orianthi

ID

Καλλιτεχνικό όνομα: Orianthi

Πραγματικό όνομα: Orianthi Penny Panagaris (Οριάνθη Πέννυ Παναγάρη)

Ημερομηνία Γέννησης: 22 Ιανουαρίου 1985

Τόπος Γέννησης: Αδελαΐδα, Αυστραλία

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, μουσικός

Οικογενειακή Κατάσταση: ?

Γονείς: Peter & Sue Panagaris

Αδέρφια: Tina Panagaris

Ενεργή στη μουσική: 1997-σήμερα

Βραβεία: Η Orianthi έχει αποσπάσει συνολικά 6 βραβεία μέχρι σήμερα :

1 Elle Magazine Award, 1 Guitar International Magazine Award, 1 25th Japan Gold Disc Award 2010, 1 2011 BMI Pop Music Awards, 1 Gibson Guitars Award, 1 WiMN – She Rocks Awards

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Orianthi κάντε κλικ εδώ

Official Website: iamorianthi.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Strat Here (Bio)
Strat Here (Bio)
1999 – Under The Influence
1999 – Under The Influence
2007 – Violet Journey
2007 – Violet Journey
2010 – Believe
2010 – Believe
2010 – Believe (II)
2010 – Believe (II)
2011 – Fire E.P.
2011 – Fire E.P.
2013 – Heaven in This Hell
2013 – Heaven in This Hell
2014 – The Best of Orianthi, Vol. 1
2014 – The Best of Orianthi, Vol. 1
2018 – Radio Free America (RSO)
2018 – Radio Free America (RSO)
2020 – O
2020 – O

Strat Here (Bio)

  • Η Οριάνθη Παναγάρη (αγγλική γλώσσα: Orianthi Panagaris, 22 Ιανουαρίου 1985) είναι Αυστραλή κιθαρίστρια και μουσικός από την Αδελαΐδα, με ελληνική καταγωγή.
  • Η Οριάνθη γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1985 στην Αδελαΐδα στη Νότια Αυστραλία. Άρχισε να μαθαίνει μουσική και πιάνο από τριών ετών, να παίζει ακουστική κιθάρα από έξι χρονών και άρχισε ηλεκτρική κιθάρα όταν ήταν 11 ετών. Λέει η ίδια: «Οι κιθάρες του πατέρα μου βρίσκονταν ένα γύρω μέσα στο σπίτι, άκουγα δίσκους με κιθάρα στο στέρεο και προσπαθούσα να μεταφέρω τους ήχους από το πιάνο στην κιθάρα».
  • Στα 15 άφησε το σχολείο και επικεντρώθηκε στη σύνθεση και παρουσίαση τραγουδιών. Ήδη από τα 14 έπαιζε σε διάφορα γκρουπ της Αδελαΐδας. Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως προπομπός σε συναυλία ήταν για τον Ιταλοαμερικανό κιθαρίστα και τραγουδιστή Steve Vai, στα 15 της. Στα 14 ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο ”Under the Influence”, με δικές της εκτελέσεις κομματιών από μουσικούς που την είχαν επηρεάσει. Είχε την τύχη να συναντήσει και να παίξει με τον Carlos Santana στα 18 της, στην πατρίδα της. Αυτός την προσκάλεσε να ανέβει να παίξει μαζί του στη συναυλία και έπειτα την κράτησε να τον συνοδεύσει σε όλο το κονσέρτο. Η Οριάνθη υπέγραψε με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Geffen Records, ζει στο Λος Άντζελες και ετοιμάζει δίσκο.
  • Ως τώρα έχει παίξει με τον Πρινς, έχει κάνει περιοδεία με τον Steve Vai, έχει δημιουργήσει video clip, έδωσε ένα τραγούδι της στην ταινία «Bratz», έπαιξε στο Φεστιβάλ του Eric Clapton «Crossroads Guitar Festival» και είχε μια παρουσίαση στην εφημερίδα The New York Times για την προώθηση κιθάρων φιλικών προς το περιβάλλον. Επίσης, εμφανίστηκε στο σόου της απονομής των 51ων Βραβείων Grammy μαζί με την τραγουδίστρια country Carrie Underwood. Μάλιστα, η Underwood την προσκάλεσε να γίνει μέλος της μπάντας της. Προοριζόταν να αντικαταστήσει την Jennifer Batten στην μπάντα του Michael Jackson για τη μεγάλη περιοδεία που ετοίμαζε και είχε κάνει σχετικές πρόβες μαζί του πριν από το θάνατό του στις 25 Ιουνίου 2009.
  • Έχει ήδη κάνει συνεργασίες που πολλοί θα ζήλευαν, όπως οι Alice Cooper, Steve Vai, Michael Jackson, Carlos Santana, Michael Bolton, Prince, ZZ Top, Adam Lambert, Carrie Underwood, John Mayer, Dave Stewart, David Garrett, Fefe Dobson, The Fairchilds, Tokyo Police Club, Mary J. Blige, My Darkest Days κ.α.
  • Το 2009 βγήκε ο δίσκος της “Believe”. Το τραγούδι “According to you” ξεχώρισε αμέσως και έκανε παγκόσμια επιτυχία.
  • Το 2011 της ζητήθηκε να μπει στο συγκρότημα του Alice Cooper, στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 2014. “Λατρεύω να δουλεύω με τον Alice, θαυμάζω τη διάρκεια του σαν καλλιτέχνη και το γεγονός ότι δίνει κάθε βράδυ το 110% του εαυτού του” τονίζει η Οριάνθη.
  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα διατηρούσε δεσμό με τον Richie Sambora, γνωστό κιθαρίστα από τους Bon Jovi με τον οποίο αργότερα σχημάτισαν το duo, RSO.

πηγή: el.wikipedia.org, ellines.com

1999 – Under The Influence

  • Κυκλοφόρησε: 1999
  • Εταιρεία: Rumpus Room Productions
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. Luz Amor y Vida (Songwriter: Carlos Santana) 5:52

2. En Aranjuez Con Tu Amor (Songwriter: Rodrigo Vidre) 6:18

3. It Hurts Me Too (Songwriter: Hudson Whittaker) 3:04

4. I Love You Much Too Much 4:57

5. Song For Carlos (Songwriter: Orianthi) 4:09

2007 – Violet Journey

  • Κυκλοφόρησε: 4 Ιουνίου 2007
  • Εταιρεία: Universal Australia
  • Μορφή: CD, Digital download
  • Παραγωγή: Orianthi

Tracklist:

1.”Lights of Manos” 2:58

2. “He’s Gone” 3:21

3. “Violet Journey” 3:10

4. “Everyday” 4:46

5. “Here on Earth” 4:18

6. “Right Now” 4:24

7. “Anybody Else” 4:52

8. “Out of Reach” 5:08

9. “Wouldn’t Change a Thing” 4:22

10. “Anaheim (live in studio)” 4:13

2010 – Believe

  • Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 2009
  • Εταιρεία: Geffen
  • Μορφή: CD, Digital download
  • Παραγωγή: Howard Benson, Ron Fair & Tal Herzberg (Executive producers), RedOne
  • Singles από το “Believe”:
  1. “According to You” Κυκλοφόρησε: 6 Οκτωβρίου 2009

Tracklist:

1. “According to You” 3:20

2. “Suffocated” (Sound the Alarm cover) 3:03

3. “Bad News” 3:10

4. “Believe” (Niels Brinck cover) 3:40

5. “Feels Like Home” 4:16

6. “Think Like a Man” 3:36

7. “What’s It Gonna Be” 2:49

8. “Untogether” 3:53

9. “Drive Away” 4:17

10. “Highly Strung” (with Steve Vai) 4:08

11. “God Only Knows” 3:55

Bonus tracks

12. “Don’t Tell Me That It’s Over” (Japan/South Korea bonus track) 3:31

13. “Find It” (Japan/iTunes bonus track) 4:06

2010 – Believe (II)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Geffen
  • Μορφή: CD, Digital download
  • Παραγωγή: Howard Benson, Ron Fair & Tal Herzberg (Executive producers), RedOne
  • Singles από το “Believe (II)”:
  1. “Shut Up and Kiss Me” Κυκλοφόρησε: 6 Απριλίου 2010
  2. “Courage” Κυκλοφόρησε: 31 Αυγούστου 2010

Tracklist:

1. “According to You” 3:20

2. “Shut Up and Kiss Me” 3:16

3. “Courage” (featuring Lacey of Flyleaf) 3:38

4. “Bad News” 3:06

5. “Feels Like Home” 4:16

6. “Think Like a Man” 3:22

7. “What’s It Gonna Be” 2:49

8. “Missing You” (John Waite cover) 3:41

9. “Suffocated” (Sound the Alarm cover) 3:03

10. “Highly Strung” (featuring Steve Vai) 4:08

11. “Believe” (Niels Brinck cover) 3:40

12. “Addicted to Love” 3:42

iTunes bonus track

13. “Find It” 4:06

United Kingdom version bonus track

13. “Sunshine of Your Love” (Cream cover) 4:00

Japanese version bonus tracks

13. “Sunshine of Your Love” (Cream cover) 4:00

14. “According to You” (Jason Sangerman Remix) 3:40

15. “Sunshine of Your Love” (Juke Mix) 4:00

2011 – Fire E.P.

  • Κυκλοφόρησε: 13 Οκτωβρίου 2011
  • Εταιρεία: Frontiers Records S.R.L.
  • Μορφή: CD, Digital download
  • Παραγωγή: David A. Stewart

Tracklist:

1. “Fire” 2:53

2. “How Does It Feel?” 3:07

3. “How Do You Sleep?” 4:14

4. “Heaven in This Hell” 4:33

5. “If You Were Here With Me” 4:10

2013 – Heaven in This Hell

  • Κυκλοφόρησε: 12 Μαρτίου 2013
  • Εταιρεία: Robo Records
  • Μορφή: CD, Digital download
  • Παραγωγή: David A. Stewart
  • Singles από το “Heaven in This Hell”:
  1. “Frozen” Κυκλοφόρησε: 7 Φεβρουαρίου 2013
  2. “Sex E Bizarre” Κυκλοφόρησε: 3 Σεπτεμβρίου 2013
  3. “Better with You” Κυκλοφόρησε: 29 Μαρτίου 2014

Tracklist:

1. “Heaven in This Hell” 4:32

2. “You Don’t Wanna Know” 3:40

3. “Fire” 2:53

4. “If U Think U Know Me” 3:35

5. “How Do You Sleep?” 4:14

6. “Frozen” 3:40

7. “Rock” 4:34

8. “Another You” 3:43

9. “How Does That Feel?” 3:08

10. “Filthy Blues” 3:17

11. “If You Were Here with Me” 4:10

Deluxe edition bonus tracks

12. “Sex E Bizarre” (feat. Steven Tyler) 3:08

13. “Better with You” 2:57

14. “Another You” (alt. radio mix) 3:43

2014 – The Best of Orianthi, Vol. 1

  • Κυκλοφόρησε: 13 Αυγούστου 2014
  • Εταιρεία: Orianthi Music, Universal
  • Μορφή: CD, Digital download

Tracklist:

1. According To You 3:20

2. What’s It Gonna Be 2:50

3. Courage (With Lacey Sturm) 3:39

4. Every Road Leads Home To You (With Richie Sambora 4:35

5. Sex E Bizarre (feat. Steven Tyler) 3:08

6. Sunshine Of Your Love 3:57

7. God Only Knows 3:56

8. Shut Up & Kiss Me 3:16

9. Frozen 3:41

10. Feels Like Home 4:16

11. Better With You 3:02

12. Highly Strung (feat. Steve Vai) 4:08

13. Believe 3:41

14. Addicted To Love 3:42

15. Heaven in This Hell 4:32

2018 – Radio Free America (RSO)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Μαΐου 2018
  • Εταιρεία: BMG Rights Management (US)
  • Μορφή: CD, Digital download
  • Παραγωγή: Bob Rock
  • Singles από το “Radio Free America”:
  1. “Masterpiece” Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου 2017
  2. “Rise” Κυκλοφόρησε: 29 Σεπτεμβρίου 2017
  3. “Walk With Me” Κυκλοφόρησε: 14 Δεκεμβρίου 2017
  4. “Making History” Κυκλοφόρησε: 15 Δεκεμβρίου 2017
  5. “One Night of Peace” Κυκλοφόρησε: 15 Δεκεμβρίου 2017
  6. “I got You Babe / Forever All the Way” Κυκλοφόρησε: 9 Φεβρουαρίου 2018

Tracklist:

1. “Making History” 4:30

2. “We Are Magic” 4:13

3. “Rise” 3:29

4. “Take Me” 4:36

5. “Masterpiece” 3:56

6. “Walk with Me” 4:59

7. “I Don’t Want to Have to Need You Now” 4:19

8. “Truth” 3:59

9. “Together on the Outside” (feat. Alice Cooper) 4:16

10. “Good Times” (feat. k-os) 3:25

11. “Forever All the Way” 4:08

12. “I Got You Babe”3:00

13. “One Night of Peace” 4:23

14. “Blues Won’t Leave Me Alone” 5:02

15. “Hellbound Train” 8:52

2020 – O

  • Κυκλοφόρησε: 6 Νοεμβρίου 2020
  • Εταιρεία: Frontiers Records S.R.L.
  • Μορφή: CD, Digital download
  • Singles από το “O”:
  1. “Sinners Hymn” Κυκλοφόρησε: 31 Αυγούστου 2020
  2. “Impulsive” Κυκλοφόρησε: 2 Οκτωβρίου 2020
  3. “Sorry” Κυκλοφόρησε: 23 Νοεμβρίου 2020

Tracklist:

1.Contagious 3:41

2. Sinners Hymn 4:06

3. Rescue Me 3:52

4. Blow 3:25

5. Sorry 3:16

6. Crawling out of the Dark 3:57

7. Impulsive 4:19

8. Streams of Consciousness 3:21

9. Company 3:47

10. Moonwalker 3:40

Orianthi Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top