skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Paolo Nutini

Discography & ID : Paolo Nutini

Ύψος

ID

Καλλιτεχνικό ΌνομαPaolo Nutini

Ολόκληρο Όνομα : Paolo Giovanni Nutini

Ημερομηνία Γέννησης: 9 Ιανουαρίου 1987

Τόπος γέννησης: Paisley, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Τόπος διαμονής: Paisley, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός.

Οικογενειακή Κατάσταση: Δεν έχει παντρευτεί. 

Τέκνα: Δεν έχει.

Γονείς: Alfredo Nutini (Ιταλικής καταγωγής) και Nina Harkins (Σκοτσέζικης καταγωγής). Ιδιοκτήτες του «Castelvecchi cafe» στο  Paisley της Σκωτίας.

ΑδέρφιαFrancesca Nutini (μικρότερη).

Ενεργός στη μουσική: 2005-σήμερα.

Βραβεία: Ο Paolo Nutini έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 10 βραβεία:

1  ASCAP Award, 1 UK Music Video Award, 1 Ivor Novello Award, 1 Meteor Award, 2 Q Awards, 1 Scottish Fashion Award, 1 Tartan Clef Award, 2 UK Festival Awards

Για την αναλυτική λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει κερδίσει o Paolo Nutini κάντε κλικ εδώ. 

Websitepaolonutini.com

Discography

Start Here
Start Here
2006 – These Streets
2006 – These Streets
2007 – Live Sessions (E.P.)
2007 – Live Sessions (E.P.)
2007 – Live at Isle of Wight Festival	 (E.P.)
2007 – Live at Isle of Wight Festival (E.P.)
2007 – Live at Isle of Wight Festival	 (E.P.)
2007 – Live at Isle of Wight Festival (E.P.)
2009 – Sunny Side Up
2009 – Sunny Side Up
2009 – iTunes Festival: London 2009 (E.P.)
2009 – iTunes Festival: London 2009 (E.P.)
2010 – Recorded Live At Preservation Hall (E.P.)
2010 – Recorded Live At Preservation Hall (E.P.)
2011 – Live At The Eden Project
2011 – Live At The Eden Project
2014 – Iron Sky (E.P.)
2014 – Iron Sky (E.P.)
2014 – Caustic Love
2014 – Caustic Love

Start Here

  • O Paolo Nutini γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Paisley, κοντά στη Γλασκώβη, της Σκωτίας. Ο πατέρας του κατάγεται από την περιοχή Barga της Τοσκάνης στην Ιταλία, αν και η οικογένειά του έχει ζήσει στη Σκωτία για τέσσερις γενιές. Η οικογένεια Paolo έχει ένα εστιατόριο «fish & chips» στο Paisley. Για τρεισήμισι χρόνια, o Nutini έκανε μαθήματα τραγουδιού με την καθηγήτρια, Avril McCusker. Ο παππούς του, Giovanni «Jackie» Nutini, μαζί με την δασκάλα του στο σχολείο του, St. Andrews Academy, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του, έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που τον ενθάρρυναν να ξεκινήσει το τραγούδι. Ο Nutini εγκατάλειψε το σχολείο για να εργαστεί ως roadie πουλώντας t-shirts της Σκοτσέζικης μπάντας Speedway. Πέρασε τρία χρόνια μαθαίνοντας την μουσική βιομηχανία και κάνοντας ζωντανές συναυλίες. Αργότερα εργάστηκε ως βοηθός στο στούντιο ηχογράφησης Park Lane Studio στη Γλασκόβη.
  • H μεγάλη ευκαιρία του Nutini ήρθε όταν παρακολούθησε μια συναυλία που οργανώθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό 102,5 Clyde 1 για την επιστροφή του David Sneddon στην γενέτειρά του, Paisley στις αρχές του 2003. Ο Sneddon καθυστέρησε, και ως ο νικητής ενός αυτοσχέδιου pop-quiz, του δόθηκε η ευκαιρία να ερμηνεύσει δυο τραγούδια στη σκηνή κατά τη διάρκεια της αναμονής. Η ευνοϊκή αντίδραση του πλήθους εντυπωσίασε ένα άλλο μέλος του ακροατηρίου, τον Brendan Moon, ο οποίος προσφέρθηκε να γίνει manager του μαζί με τον συνεργάτη του, Mike Bawden. Ο Bawden συνεχίζει να είναι manager του μέχρι και σήμερα.
  • Στα 17, ο Nutini μετακόμισε στο Λονδίνο και εμφανιζόταν τακτικά στην παμπ Bedford στο Balham με τον ντόπιο τραγουδιστή και τραγουδοποιό Charlie Wallis. Ακολούθησαν διάφορες ραδιοφωνικές και άλλες ζωντανές εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων δύο ζωντανά ακουστικά spots στο Radio London, στο The Hard Rock Cafe, και μερικές support εμφανίσεις για τους Rolling Stones, την Amy Winehouse και την KT Tunstall.
  • Ο Nutini έγινε γνωστός επειδή τραγουδά με τα μάτια κλειστά σε όλη τη διάρκεια των εμφανίσεων του.
  • Το ντεμπούτο του album, «These Streets», ήταν σε παραγωγή του Ken Nelson (ο οποίος έχει επίσης συνεργαστεί με τους Coldplay και τους Gomez), και κυκλοφόρησε στις 17 Ιουλίου 2006 και έφτασε αμέσως στο Νο.3 στα album charts του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Πολλά από τα τραγούδια του δίσκου, συμπεριλαμβανομένου των «Last Request» και «Rewind», ήταν εμπνευσμένα από μια ταραχώδη σχέση με την πρώην φίλη του Teri Brogan, ενώ το «Jenny Don’t Be Hasty» αναφέρεται στην αληθινή ιστορία της σχέσης του με μια ηλικιωμένη γυναίκα.
  • Στις 27 Ιουλίου 2012, ο Nutini τραγούδησε στο Hyde Park του Λονδίνου, στη συναυλία για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 του Λονδίνου, μαζί με τους Duran Duran, Snow Patrol και Stereophonics.
  • O Nutini έχει επίσης ένα τιμητικό διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο στην πατρίδα του, το Paisley, το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Σκωτίας.

2006 – These Streets

  • Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2006
  • Εταιρεία: Atlantic
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: UK: 5× Platinum, FRA: Gold, IRE: 2× Platinum, ITA: Gold, SWI: Platinum
  • Singles από το «These Streets»:
  1. «Last Request» Κυκλοφόρησε: 3 Ιουλίου 2006
  2. «Jenny Don’t Be Hasty» Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2006
  3. «Rewind» Κυκλοφόρησε: 4 Δεκεμβρίου 2006
  4. «New Shoes» Κυκλοφόρησε: 12 Μαρτίου 2007

 

Tracklist:

1. «Jenny Don’t Be Hasty» (3:29)

2. «Last Request» (3:41)

3. «Rewind» (4:19)

4. «Million Faces» (3:41)

5. «These Streets» (3:53)

6. «New Shoes» (3:21)

7. «White Lies» (4:00)

8. «Loving You» (4:00)

9. «Autumn» (2:50)

10. «Alloway Grove» (περιλαμβάνει την acoustic version του «Last Request» ως hidden track) 14:12

French Edition Bonus Tracks

11. «No No No» 3:45

12. «Sugar Man» 2:06

13. «Caledonia» (Live at Garage, Glasgow) 4:00

Live in Concert Version Bonus Tracks

11. «Last Request» (Live from Kentish Town Forum) 3:45

12. «Rewind» (Live from Kentish Town Forum) 5:01

13. «Jenny Don’t Be Hasty» (Live from Kentish Town Forum) 5:08

14. «New Shoes» (Live from Kentish Town Forum) 4:09

15. «Rainbows» (Live from Kentish Town Forum) 4:30

Festival Edition Disc 2 (recorded live at the Isle of Wight Festival 2007)

1. «Alloway Grove» 4:25

2. «New Shoes» 4:04

3. «Rewind» 4:34

4. «These Streets» 3:38

5. «Troubled So Hard (Natural Blues)» 3:34

6. «Last Request» 4:09

7. «I Want To Be Like You»

8. «Jenny Don’t Be Hasty» 5:21

2007 – Live Sessions (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Φεβρουαρίου 2007
  • Εταιρεία: Atlantic Records
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1.Jenny Don’t Be Hasty (live at Parr Street) 3:34

2. Last Request (Live & Acoustic Bush Studios Version) 3:13

3. These Streets (Live & Acoustic Bush Studios Version) 3:31

4. New Shoes (Live At 12 Bar Version) 3:28

2007 – Live at Isle of Wight Festival (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Σεπτεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Atlantic Records
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1.Alloway Grove (4:42)

2. Rewind (3:47)

3. These Streets (3:44)

4. Dolphin (4:02)

5. Loving You (3:39)

2007 – Live at Isle of Wight Festival (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Atlantic Records
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1.Alloway Grove (4:25)

2. New Shoes (4:02)

3. Troubled So Hard (Natural Blues) (3:30)

4. Last Request (3:52)

5. Jenny Don’t Be Hasty (5:12)

2009 – Sunny Side Up

  • Κυκλοφόρησε: 29 Μαΐου 2009
  • Εταιρεία:Atlantic Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: UK: 6× Platinum, IRE: 4× Platinum, ITA: Gold, SWI: Gold
  • Singles από το «Sunny Side Up»:
  1. «Candy» Κυκλοφόρησε: 18 Μαΐου 2009
  2. «Coming Up Easy» Κυκλοφόρησε: 10 Αυγούστου 2009
  3. «Pencil Full of Lead» Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 2009
  4. «10/10» Κυκλοφόρησε: 11 Ιανουαρίου 2010

 

Tracklist:

1. «10/10» 2:56

2. «Coming Up Easy» 4:18

3. «Growing Up Beside You»3:23

4. «Candy» 4:58

5. «Tricks of the Trade» 2:32

6. «Pencil Full of Lead» 2:26

7. «No Other Way» 4:25

8. «High Hopes» 2:57

9. «Chamber Music» 2:27

10. «Simple Things» 2:33

11. «Worried Man» (Traditional) 3:01

12. «Keep Rolling» 2:36

iTunes-bonus tracks

13. «Smokey Joe’s Cafe» (The Robins cover) 2:43

14. «Funky Cigarette» 2:29

2009 – iTunes Festival: London 2009 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2009
  • Εταιρεία: Warner Music
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1.New Shoes (4:03)

2. No Other Way (4:53)

3. Candy (5:01)

4. Sleepwalking (2:28)

5. Tricks of the Trade (2:58)

6. Down In Mexico (3:58)

2010 – Recorded Live At Preservation Hall (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2 Μαρτίου 2010
  • Εταιρεία: Warner Music
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1.Pencil Full Of Lead (3:07)

2. Coming Up Easy (3:57)

3. Candy (4:32)

4. High Hopes (3:05)

2011 – Live At The Eden Project

  • Κυκλοφόρησε: 29 Μαρτίου 2011
  • Εταιρεία: Warner Music
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1.10/10 (3:00)

2. Alloway Grove (4:52)

3. High Hopes (3:19)

4. These Streets (3:45)

5. Growing Up Beside You (3:29)

6. Candy (4:58)

7. Chamber Music (2:41)

8. Worried Man (3:07)

9. Riding For A Fall (4:52)

10. Coming Up Easy (4:46)

11. Funky Cigarette (3:31)

12. Pencil Full Of Lead (3:18)

13. New Shoes (4:09)

14. No Other Way (5:09)

15. Jenny Don’t Be Hasty (5:27)

16. Tricks Of The Trade (3:06)

17. Time To Pretend (4:29)

18. Last Request (5:36)

19. Spanish Harlem (2:55)

2014 – Iron Sky (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Απρίλιου 2014
  • Εταιρεία: Atlantic Records
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1. Iron Sky (6:13)

2. Let Me Down Easy (3:32)

3. One Day (5:06)

4. Scream (Funk My Life Up) (BBC Live Version) (3:38)

5. Better Man (Acoustic) (5:33)

2014 – Caustic Love

  • Κυκλοφόρησε: 14 Απριλίου 2014
  • Εταιρεία:Atlantic Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: UK: 2× Platinum, ITA: Gold
  • Singles από το «Caustic Love»:
  1. «Scream (Funk My Life Up)» Κυκλοφόρησε: 28 Ιανουαρίου 2014
  2. «Let Me Down Easy» Κυκλοφόρησε: 17 Ιουνίου 2014
  3. «Iron Sky» Κυκλοφόρησε: 14 Αυγούστου 2014
  4. «One Day» Κυκλοφόρησε: 30 Νοεμβρίου 2014

 

Tracklist:

1. «Scream (Funk My Life Up)» 3:09

2. «Let Me Down Easy» (περιέχει τμήμα από το «Let Me Down Easy» της Bettye LaVette) 3:32

3. «Bus Talk» (Interlude) (περιέχει τμήμα από το«Stop! In the Name of Love» της Margie Joseph, και από το «Giving Up» της Gladys Knight & The Pips). 1:30

4. «One Day» 5:06

5. «Numpty» 3:54

6. «Superfly» (Interlude) 1:13

7. «Better Man» 5:29

8. «Iron Sky» (περιέχει τμήμα από τον μονόλογο του Charlie Chaplin στην ταινία «The Great Dictator», 1940) 6:13

9. «Diana» 3:35

10. «Fashion» (feat. Janelle Monáe) 3:06

11. «Looking for Something» 6:21

12. «Cherry Blossom» 6:17

13. «Someone Like You» 2:09

Paolo Nutini Top Hits by SounDarts.gr

Gallery

Paolo Nutini & Mick Jagger.

Paolo Nutini, Rita Ora και DJ Nick Grimshaw.

Με τον Redfoo.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού Hot Press.

Με τον Ed Sheeran.

Με την Angel Haze.

Με τους γονείς του Fred και Nina.

On Stage.

Η αφίσα από το Celebration Concert για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012.