skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Perfume Genius

Discography & ID : Perfume Genius

Ύψος

Gallery

ID

Καλλιτεχνικό όνομα: Perfume Genius

Πραγματικό όνομα: Mike Hadreas

Ημερομηνία Γέννησης: 25 Σεπτεμβρίου 1981

Τόπος Γέννησης: Des Moines, Iowa, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός.

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Γονείς: ?

Αδέρφια: ?

Ενεργή στη μουσική: 2008-σήμερα

Βραβεία: O Perfume Genius έχει αποσπάσει συνολικά 2 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

1 Music Week Sync Award και 1 A2IM Libera Award.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o Perfume Genius κάντε κλικ εδώ

Official Website: perfumegenius.org

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2010 – Learning
2010 – Learning
2012 – Put Your Back N 2 It
2012 – Put Your Back N 2 It
2014 – Too Bright
2014 – Too Bright
2017 – No Shape
2017 – No Shape

Start Here

  • Ο Mike Hadreas (γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1981), γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Perfume Genius, είναι ένας Αμερικανός τραγουδιστής. Η μουσική του Hadreas διερευνά θέματα όπως η σεξουαλικότητα, ο προσωπικός αγώνας του με τη νόσο του Crohn, η οικιακή κακοποίηση και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στη σύγχρονη κοινωνία.
  • Ο Hadreas είναι ελληνικής καταγωγής και γεννήθηκε στο Des Moines της Iowa, που μετακόμισε στα προάστια του Seattle, Washington στην ηλικία των 6 ή 7. Ο Hadreas διδάχτηκε ζωγραφική στο σχολείο και έκανε μαθήματα πιάνου ως παιδί. Η μητέρα του ήταν καθηγήτρια ειδικής αγωγής και τώρα είναι βοηθός διευθυντή σε ένα γυμνάσιο. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν έφηβος.
  • Μεγαλώνοντας, ο Hadreas ήταν ο μόνος ομοφυλόφιλος μαθητής στο σχολείο του που το δήλωνε ανοιχτά και για το λόγο αυτό λάμβανε απειλές για τη ζωή του, οι οποίες δεν είχαν αντιμετωπιστεί ποτέ από τη διεύθυνση του σχολείου του. Παράτησε το σχολείο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους του γυμνασίου. Δύο χρόνια μετά από αυτό, δέχτηκε επίθεση από πολλούς νεαρούς στη γειτονιά του. Μετακόμισε στο Williamsburg, του Brooklyn, όπου εργάστηκε ως πορτιέρης για ένα club στο East Village. Το 2005, ο Hadreas επέστρεψε στο Σιάτλ και άρχισε να γράφει μουσική. Το 2008, ο Hadreas δημιούργησε μια σελίδα στο MySpace με την επωνυμία Perfume Genius και έτσι ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα.

πηγή: en.wikipedia.org

2010 – Learning

  • Κυκλοφόρησε: 22 Ιουνίου 2010
  • Εταιρεία: Matador/Organs
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Adrian Utley
  • Singles από το “Learning”:
  1. “Mr. Peterson” Κυκλοφόρησε: 1 Μαρτίου 2010

Tracklist

1. “Learning” 2:45

2. “Lookout, Lookout” 2:58

3. “Mr. Peterson” 2:53

4. “Gay Angels” 4:06

5. “You Won’t B Here” 1:39

6. “Write to Your Brother” 1:53

7. “No Problem” 2:11

8. “When” 3:33

9. “Perry” 3:43

10. “Never Did” 3:23

Bonus Tracks

11. “Dreeem” 2:26

12. “Your Drum” 1:42

13. “Divine Faxes” 4:58

2012 – Put Your Back N 2 It

  • Κυκλοφόρησε: 21 Φεβρουαρίου 2012
  • Εταιρεία: Matador
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Adrian Utley
  • Singles από το “Put Your Back N 2 It”:
  1. “Hood” Κυκλοφόρησε: 17 Ιανουαρίου 2012
  2. “Dark Parts” Κυκλοφόρησε: 26 Απριλίου 2012
  3. “Take Me Home” Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2012

Tracklist

1. “AWOL Marine” 2:48

2. “Normal Song” 3:13

3. “No Tear” 1:49

4. “17” 2:30

5. “Take Me Home” 2:40

6. “Dirge” (words from “Memorial to D.C.; IV Dirge” by Edna St Vincent Millay) 3:16

7. “Dark Parts” 3:09

8. “All Waters” 2:10

9. “Hood” 2:00

10. “Put Your Back N 2 It” 3:10

11. “Floating Spit” 3:15

12. “Sister Song” 2:26

Bonus tracks

13. “Katie” 3:18

14. “Rusty Chains” 3:20

2014 – Too Bright

  • Κυκλοφόρησε: 23 Σεπτεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: Matador
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Adrian Utley
  • Singles από το “Too Bright”:
  1. “Queen” Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2014
  2. “Grid” Κυκλοφόρησε: 9 Σεπτεμβρίου 2014

Tracklist

1. “I Decline” 1:58

2. “Queen” 3:50

3. “Fool” 3:55

4. “No Good” 3:49

5. “My Body” 2:17

6. “Don’t Let Them In” 2:21

7. “Grid” 2:39

8. “Longpig” 2:50

9. “I’m a Mother” 3:30

10. “Too Bright” 3:25

11. “All Along” 2:34

Bonus Track

12. “Thing” 2:55

2017 – No Shape

  • Κυκλοφόρησε: 5 Μαΐου 2017
  • Εταιρεία: Matador
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Blake Mills
  • Singles από το “No Shape”:
  1. “Slip Away” Κυκλοφόρησε: 21 Μαρτίου 2017
  2. “Go Ahead” Κυκλοφόρησε: 19 Απριλίου 2017

Tracklist

1. “Otherside” 2:40

2. “Slip Away” 2:45

3. “Just Like Love” 3:14

4. “Go Ahead” 2:53

5. “Valley” 3:09

6. “Wreath” 4:26

7. “Every Night” 2:47

8. “Choir” 2:28

9. “Die 4 You” 3:32

10. “Sides” (feat. Weyes Blood) 4:52

11. “Braid” 2:58

12. “Run Me Through” 4:44

13. “Alan” 2:46

Perfume Genius Top Hits by SounDarts.gr