skip to Main Content

Discography & ID : Peter Andre

Ύψος

Gallery

ID

Καλλιτεχνικό όνομα: Peter Andre

Πραγματικό όνομα: Peter James Franco Andrea

Ημερομηνία Γέννησης: 27 Φεβρουαρίου 1973

Τόπος Γέννησης: Harrow, Λονδίνο, Αγγλία

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός, τηλεοπτικός παρουσιαστής επιχειρηματίας, ηθοποιός

Οικογενειακή Κατάσταση: Katie Price (top model/παντρεύτηκαν: 2005, χώρισαν: 2009), Emily MacDonagh (παντρεύτηκαν: 2012)

Τέκνα: Με την Price: Junior Savva, (2005) και Princess Tiaamii Crystal Esther, (2007)/Με την Emily MacDonagh: Amelia (2014) και Theodore James (2016)

Γονείς: Savvas και Thea Andre

Αδέρφια: Dannh, Chris, Andrew, Debbie και Michael Andre

Ενεργός στη μουσική: 1989-σήμερα

Βραβεία: Ο Peter Andre έχει αποσπάσει 4 βραβεία μέχρι τώρα:

1 TRIC Award, 3 ARIA Awards

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει 0 Peter Andre κάντε κλικ εδώ

Official Website: peterandre.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
1993 – Peter Andre
1993 – Peter Andre
1996 – Natural
1996 – Natural
1997 – Time
1997 – Time
2002 – The Very Best of Peter Andre: The Hits Collection
2002 – The Very Best of Peter Andre: The Hits Collection
2005 – The Long Road Back
2005 – The Long Road Back
2005 – The Platinum Collection
2005 – The Platinum Collection
2006 – A Whole New World (with Katie Price)
2006 – A Whole New World (with Katie Price)
2009 – Revelation
2009 – Revelation
2010 – Unconditional: Love Songs
2010 – Unconditional: Love Songs
2010 – Accelerate
2010 – Accelerate
2012 – Angels & Demons
2012 – Angels & Demons
2014 – Big Night
2014 – Big Night
2015 – Come Fly with Me
2015 – Come Fly with Me
2015 – White Christmas
2015 – White Christmas

Start Here (Bio)

Ο Peter James Andrea, γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1973 και είναι Άγγλος τραγουδιστής, ελληνοκυπριακής καταγωγής, ο οποίος μεγάλωσε στην Αυστραλία.

Το 1979, ως έξι ετών, Andre και η οικογένειά του μετακόμισε στο Σίδνεϊ, πριν μετακομίσουν στην Gold Coast της Αυστραλίας, όταν ήταν εννιά. Στην ηλικία των 14 ετών, ο Andre κέρδισε τη δεύτερη θέση στο Wade Robson, έναν διαγωνισμό χορού όπου το βραβείο ήταν να συναντήσει τον Michael Jackson.

Το 1989, ο 16χρονος Andre συμμετείχε στην εκπομπή ταλέντων της Αυστραλίας New Faces, και ως αποτέλεσμα, του προσφέρθηκε δισκογραφικό συμβόλαιο αξίας 146.000$. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Andre ζούσε σε ένα παραθαλάσσιο διαμέρισμα στο Surfers Paradise και φοιτούσε στο κρατικό γυμνάσιο Benowa στη Χρυσή Ακτή.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Andre εγκαθιδρύθηκε στην αυστραλιανή μουσική σκηνή. Το 1992, ο Andre κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του single, “Drive Me Crazy”, το οποίο έφτασε στο Νο.72 του single chart της χώρας. Ωστόσο, γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία με το δεύτερο single του, “Gimme Little Sign”, το οποίο έφτασε στο Νο. 3 και πέρασε συνολικά 31 εβδομάδες στα charts. Το 1993, ο Andre έλαβε ένα βραβείο ARIA για το αυστραλιανό single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς. Το δεύτερο studio album του κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου 1996, φτάνοντας το Νο.1 του UK Albums Chart. Το album περιελάμβανε το επιτυχημένο single “Mysterious Girl”, το οποίο έφτασε στο Νο.2 στο UK Singles Chart. Ως αποτέλεσμα, ο Andre επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ο Andre ανατράφηκε ως Μάρτυρας του Ιεχωβά. Πλέον δεν είναι.

Γεννήθηκε στο Harrow του Λονδίνου στην Αγγλία. Μετά την αποτυχία της μουσικής του καριέρας, έλαβε μέρος στο δημοφιλές βρετανικό πρόγραμμα “I’m a Celebrity, Get Me out of Here!” σε μια ζούγκλα της Αυστραλίας, όπου άρχισε μια ερωτική σχέση με την Αγγλίδα Katy Price (η οποία έχει το ψευδώνυμο Jordan).

Τον Ιούνιο του 2005, γεννήθηκε ο γιος τους, ο Peter Andre Junior (και Junior τον φωνάζουν), και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, παντρεύτηκαν στο Κάστρο του Χάικλερ, Νιούμπουρυ, Μπέρκσαϊρ. Έχουν επίσης μια κόρη, την Princess Tiaamii Crystal Esther, που γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 2007. Το ζευγάρι ανανέωσε τους όρκους του τον Σεπτέμβριο του 2008. Ωστόσο, τον Μάιο του 2009, ανακοινώθηκε ότι είχαν χωρίσει μετά από τρεισήμισι χρόνια γάμου. Χώρισαν επίσημα το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Τον Ιούλιο του 2012, ο Andre ξεκίνησε μια σχέση με την φοιτήτρια ιατρικής Emily MacDonagh, που γέννησε το τρίτο παιδί του Andre, μια κόρη, την Amelia («Millie») στις 8 Ιανουαρίου 2014. Ο Andre και η Macdonagh παντρεύτηκαν στις 11 Ιουλίου 2015 στο Έξετερ στο Mamhead House. Στις 22 Νοεμβρίου 2016, απέκτησαν και έναν γιο, τον Theodore James («Theo»).

 

πηγή: en.wikipedia.org

1993 – Peter Andre

  • Κυκλοφόρησε: Νοέμβριος 1993
  • Εταιρεία: Melodian
  • Μορφή: CD, κασέτα, Digital download
  • Παραγωγή: Peter Andre
  • Πιστοποιήσεις: ARIA: Gold
  • Singles από το “Peter Andre”:
  1. “Drive Me Crazy” Κυκλοφόρησε: 20 Απριλίου 1992
  2. “Gimme Little Sign” Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 1992
  3. “Funky Junky” Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 1993
  4. “Let’s Get It On / Do You Wanna Dance?” Κυκλοφόρησε: 22 Νοεμβρίου 1993
  5. “To The Top” Κυκλοφόρησε: 11 Απριλίου 1994

Tracklist:

1. “To the Top” 4:21

2. “Let’s Get It On” (featuring Eric Sebastian) 4:11

3. “Drive Me Crazy” (R&B Mix) 3:58

4. “Nice ‘N’ Slow” 5:12

5. “Funky Junky” (Rap) (featuring Maurice Llewelyn) 3:51

6. “Do You Wanna Dance?” (Jamakin-It-Funky Mix) (featuring Tony Kopa) 3:23

7. “Take Me Back” 5:14

8. “Dream a Little” 4:10

9. “Through the Night” (featuring Tony Kopa) 3:54

10. “Gimme Little Sign” 3:28

11. “I’m Gonna Get to You” (hidden track) (featuring Eric Sebastian) 4:34

1996 – Natural

  • Κυκλοφόρησε: 18 Μαρτίου 1996
  • Εταιρεία: Melodian/Mushroom
  • Μορφή: CD, κασέτα, Digital download
  • Παραγωγή: Peter Andre, Ashley Cadellm, Cutfather & Joe, Mark Forrester, Nicky Graham, Deni Lew, Nigel Lowis, Ollie J, Mykaell Riley, Nu-O, Andy Whitmore
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Platinum
  • Singles από το “Natural”:
  1. “Turn It Up” Κυκλοφόρησε: 1 Μαΐου 1995
  2. “Mysterious Girl” Κυκλοφόρησε: 1 Σεπτεμβρίου 1995 (Αυστραλία)
  3. “Get Down on It” Κυκλοφόρησε: 12 Φεβρουαρίου 1996 (Αυστραλία)
  4. “Only One” Κυκλοφόρησε: 1 Μαρτίου 1996 (Αγγλία)
  5. “Mysterious Girl” Κυκλοφόρησε: 1 Μαΐου 1996 (Αγγλία)
  6. “Flava” Κυκλοφόρησε: 1 Σεπτεμβρίου 1996
  7. “I Feel You” Κυκλοφόρησε: 1 Νοεμβρίου 1996
  8. “Natural” Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 1997

Tracklist:

1. “Flava” (featuring Cee) 3:55

2. “Natural” (C&J street mix) 4:22

3. “Mysterious Girl” (featuring Bubbler Ranx) 3:43

4. “I Feel You” 5:02

5. “You Are (Part Two)” 2:04

6. “All I Ever Wanted” 3:38

7. “Show U Somethin'” 3:19

8. “To the Top” 4:02

9. “Tell Me When” 3:48

10. “Only One” 3:52

11. “Message to My Girl” 4:12

12. “Turn It Up” (featuring Ollie J) 3:24

13. “Get Down on It” (featuring Past to Present) 4:47

1997 – Time

  • Κυκλοφόρησε: 14 Νοεμβρίου 1997
  • Εταιρεία: Mushroom Records
  • Μορφή: CD, κασέτα, Digital download
  • Παραγωγή: Greg Dawson
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Silver
  • Singles από το “Time”:
  1. “All About Us” Κυκλοφόρησε: 27 Σεπτεμβρίου 1997
  2. “Lonely” Κυκλοφόρησε: 16 Οκτωβρίου 1997
  3. “All Night, All Right” Κυκλοφόρησε: 12 Ιανουαρίου 1998

Tracklist:

1. “All About Us” (featuring Montell Jordan & Lil’ Bo Peep) 4:27

2. “I See You” 4:17

3. “All Night, All Right” (featuring Coolio) 3:29

4. “Rest of My Life” (featuring Brian McKnight) 4:21

5. “Letting You Go” 4:48

6. “Nobody Knows” 4:29

7. “Tracks of My Tears” (featuring John Forté and Pras) 3:44

8. “Best of Me” (featuring Izreal) 4:05

9. “What You Like” (featuring Lord G) 4:18

10. “Lonely” 5:04

11. “Just for You” 3:38

12. “Stay with Me” 4:38

2002 – The Very Best of Peter Andre: The Hits Collection

  • Κυκλοφόρησε: 12 Μαΐου 2005
  • Εταιρεία: Warner Music Group
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. “Mysterious Girl” (featuring Bubbler Ranx) 3:43

2. “Flava” (featuring Cee) 4:00

3. “Gimme Little Sign / I’m Gonna Get to You” (featuring Eric Sebastian) 3:28 / 4:34

4. “All Night, All Right” (featuring Coolio) 3:29

5. “To the Top” 4:21

6. “Let’s Get It On” (featuring Eric Sebastian) 4:11

7. “Natural” 3:47

8. “Rest of My Life” (featuring Brian McKnight)

9. “I Feel You”  5:02

10. “Kiss The Girl” 2:52

11. “Tracks of My Tears” (featuring John Forté and Pras) 3:44

12. “Lonely” 5:04

13. “Best of Me” (featuring Izreal) 4:05

14. “All About Us” (featuring Montell Jordan & Lil’ Bo Peep) 4:27

15. “Funky Junky” (Rap) (featuring Maurice Llewelyn) 3:51

16. “Only One” 3:52

17. “Turn It Up” (featuring Ollie J) 3:24

18. “Get Down on It” (featuring Past to Present) 4:47

2005 – The Long Road Back

  • Κυκλοφόρησε: 7 Ιουνίου 2004
  • Εταιρεία: East West
  • Μορφή: CD, Digital download
  • Παραγωγή: Peter Andre
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Silver
  • Singles από το “The Long Road Back”:
  1. “Mysterious Girl (2004)” Κυκλοφόρησε: 23 Φεβρουαρίου 2004
  2. “Insania” Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 2004
  3. “The Right Way” Κυκλοφόρησε: 6 Σεπτεμβρίου 2004

Tracklist:

1. “Insania” 3:06

2. “You Got Me Thinking” (featuring She Hamilton) 3:11

3. “Never Gonna Give You Up” 3:33

4. “Mysterious Girl” (featuring Bubbler Ranx) 3:36

5. “What Is Love?” 3:31

6. “All Cried Out” 4:09

7. “Let’s Go Dancin’ (Ooh La La)” 3:44

8. “All Time Girl” 3:35

9. “That’s Where I’ll Belong” 3:30

10. “The Right Way” 4:39

11. “World of Her Own” (featuring She Hamilton) 4:09

12. “Untouchable” 3:50

13. “Mysterious Girl (2004)” (featuring Bubbler Ranx) 3:50

2005 – The Platinum Collection

  • Κυκλοφόρησε: 12 Μαΐου 2005
  • Εταιρεία: Warner Music Group
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. “Mysterious Girl” (featuring Bubbler Ranx)  3:43

2. “Flava” (featuring Cee) 4:00

3. “Only One” 3:52

4. “Natural” (C&J street mix) 4:22

5. “Insania” 3:06

6. “I Feel You” 5:02

7. “The Right Way” 4:39

8. “All Cried Out” 4:09

9. “Tell Me When” 3:48

10. “Never Gonna Give You Up” 3:33

11. “Show U Somethin'” 3:19

12. “To the Top” 4:02

13. “You Are (Part Two)” 2:04

14. “Mysterious Girl (2004)” (featuring Bubbler Ranx) 3:50

15. “Turn It Up” (featuring Ollie J) 3:24

2006 – A Whole New World (with Katie Price)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2006
  • Εταιρεία: Sony BMG/K&P Recordings
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold
  • Παραγωγή: Peter Andre
  • Singles από το “A Whole New World”:
  1. “A Whole New World” Κυκλοφόρησε: 11 Δεκεμβρίου 2006

Tracklist:

1. “A Whole New World” 4:35

2.”The Best Things in Life Are Free” 4:12

3. “Endless Love” 4:27

4. “Islands in the Stream” 4:09

5. “Tonight I Celebrate My Love for You” 3:41

6. “Cherish” 4:05

7. “The Two of Us” 4:01

8. “I Come Down” 3:59

9. “Don’t Go Breaking My Heart” 4:23

10. “To Die For” 3:54

11. “I’ve Had The Time of My Life” 4:37

12. “Lullaby” 3:03

2009 – Revelation

  • Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Conehead Management Ltd
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Platinum
  • Παραγωγή: AC Burrell, Kevin McPherson, Jess Jackson
  • Singles από το “Revelation”:
  1. “Behind Closed Doors” Κυκλοφόρησε: 9 Αυγούστου 2010
  2. “Unconditional” Κυκλοφόρησε: 9 Νοεμβρίου 2009

Tracklist:

1. “Behind Closed Doors” 3:34

2. “Distance” 3:10

3. “Ready for Us” 3:11

4. “The Way You Move (Up In Here)” 3:11

5. “Call the Doctor” 3:35

6. “Go Back” 3:19

7. “Sliding Doors” 3:34

8. “Outta Control” 3:09

9. “XOXO” 3:13

10. “Replay” 3:00

11. “Unconditional”4:05

2010 – Unconditional: Love Songs

  • Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Conehead Management Ltd
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: AC Burrell & Kevin McPherson/Various
  • Singles από το “Unconditional: Love Songs”:
  1. “I Can’t Make You Love Me” Κυκλοφόρησε: 29 Ιανουαρίου 2010

Tracklist:

1. “Unconditional” 4:05

2. “I Can’t Make You Love Me” 3:42

3. “Rest of My Life” (feat. Brian McKnight) 4:21

4. “Go Back” 3:19

5. “Lonely”  5:04

6. “Lost Without U” 3:05

7. “Call the Doctor” 3:35

8. “Stay with Me” 4:38

9. “Overjoyed” 3:48

10. “She’s Out of My Life” 3:08

11. “All Cried Out” 4:09

12. “Letting You Go” 4:48

13. “I Feel You” 5:02

14. “The Right Way” 4:39

15. “Sign Your Name” 3:47

16. “Untouchable” 3:50

2010 – Accelerate

  • Κυκλοφόρησε: 1 Νοεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Conehead Management Ltd
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Simon Britton, Ronnie Wilson, Nasri, Jaylien Wesley, Rich King
  • Singles από το “Accelerate”:
  1. “Defender” Κυκλοφόρησε: 24 Οκτωβρίου 2010
  2. “Perfect Night” Κυκλοφόρησε: 2 Ιουλίου 2011

Tracklist:

1. “XLR8” 3:31

2. “Defender” 3:12

3. “Under My Skin” 3:12

4. “Perfect Night” 3:52

5. “After the Love” 3:48

6. “Wondergirl” 3:56

7. “Kiss & Tell” 3:59

8. “Prisoner (DOA)” 3:38

9. “Cry in Public” 3:36

10. “Mercy on Me” 5:00

Asda bonus track

11. “Every Moment” 4:17

Tesco bonus track

11. “Piano” 3:42

2012 – Angels & Demons

  • Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 2012
  • Εταιρεία: Snapper Records, Burning Shed
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Simon Britton, Ronnie Wilson, Nasri, Jaylien Wesley, Rich King
  • Singles από το “Angels & Demons”:
  1. “Bad As You Are” Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 2012

Tracklist:

1. “What A Girl” 3:12

2. “Bad As You Are” 3:41

3. “Angels & Demons” 3:25

4. “Fly Away” 5:32

5. “Don’t Be Afraid” 4:04

6. “Make Her Mine” 3:33

7. “Not A Love Song” 3:15

8. “X” (feat. Lisa Maffia) 4:04

9. “Don’t Give Up” 3:32

10. “Ignition” 3:31

11. “Analogue is Dead” 3:25

12. “Lift the Sky” 4:19

13. “Thank You” 3:57

14. “Enemy” 4:18

Tesco bonus track

13. “Make Her Mine” (Soca Bassline Mix) 5:42

2014 – Big Night

  • Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2014
  • Εταιρεία: Andre Music
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το “Big Night”:
  1. “Kid” Κυκλοφόρησε: 9 Φεβρουαρίου 2014
  2. “Big Night” Κυκλοφόρησε: 13 Απριλίου 2014

Tracklist:

1. “Big Night” 2:43

2. “Kid” 2:58

3. “Preach” 3:34

4. “New Orleans” 3:26

5. “Nothing Matters” 3:15

6. “Just A Jam” 3:06

7. “Beware” 3:05

8. “Would You Mind?” 3:20

9. “Jessie Ryder” 3:46

10. “I Do” 3:15

11. “Birdie Blues” 3:49

Deluxe edition

12. “17” 4:32

13. “Never Stop Loving You” 3:31

14. “Sweetheart” 3:21

2015 – Come Fly with Me

  • Κυκλοφόρησε: 16 Οκτωβρίου 2015
  • Εταιρεία: East West Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Nick Southwood

Tracklist:

1. “Fly Me to the Moon” 2:28

2. “I’ve Got You Under My Skin” 3:31

3. “Ain’t That a Kick in the Head?” 2:28

4. “Come Fly with Me” 3:17

5. “You Make Me Feel So Young” 2:54

6. “Mack the Knife” 3:06

7. “You’re Nobody till Somebody Loves You” 2:15

8. “Ain’t It Strange (Falling in Love)” 3:37

9. “Little Miss Notting Hill” 2:58

10. “Mysterious Girl” (Swing version) 4:24

11. “Turn It Up” 3:52

2015 – White Christmas

  • Κυκλοφόρησε: 30 Οκτωβρίου 2015
  • Εταιρεία: Andre Music
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το “White Christmas”:
  1. “Christmas Time’s for Family” Κυκλοφόρησε: 5 Δεκεμβρίου 2014

Tracklist:

1.”Rockin’ Around the Christmas Tree” – 2:07

2. “Let It Snow” – 3:17

3. “White Christmas” – 2:53

4. “Christmas Time’s for Family” – 3:20

5. “I Saw Mommy Kissing Santa Claus” – 3:00

6. “Jingle Bell Rock” – 2:28

7. “Last Christmas” – 4:18

8. “Most Wonderful Time of the Year” – 2:56

9. “Driving Home for Christmas” – 2:54

10. “Silent Night” – 3:34

Peter Andre Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top