skip to Main Content

Discography & ID: Pimpinela

Μέλη Συγκροτήματος:

Gallery

Pimpinela & Diego Maradona

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Pimpinela

Τόπος Δημιουργίας: Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Γονείς: María Engracia Cuervo de Galan και Joaquín Galán

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 1981-σήμερα

Βραβεία: Οι Pimpinela έχουν αποσπάσει μέχρι σήμερα:

3 Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar, 2 Mejor Show Musical (Radio City Music Hall), 8 A.C.E. Awards, 5 Estrella de Mar Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Pimpinela κάντε κλικ εδώ.

Official Website: pimpinela.net

Socials

πηγές: en.wikipedia.org, google

Read also

Discography

Start Here
Start Here
1981 – Las primeras golondrinas
1981 – Las primeras golondrinas
1982 – Pimpinela
1982 – Pimpinela
1983 – Hermanos
1983 – Hermanos
1984 – Convivencia
1984 – Convivencia
1985 – Lucía Y Joaquín
1985 – Lucía Y Joaquín
1986 – El Duende Azul
1986 – El Duende Azul
1987 – 12 grandes éxitos con CBS
1987 – 12 grandes éxitos con CBS
1987 – Valiente
1987 – Valiente
1988 – Ahora Me Toca A Mi
1988 – Ahora Me Toca A Mi
1990 – Hay Amores… Y Amores
1990 – Hay Amores… Y Amores
1991 – Diez Años Después
1991 – Diez Años Después
1992 – Pimpinela ’92
1992 – Pimpinela ’92
1993 – Hay Amores Que Matan
1993 – Hay Amores Que Matan
1994 – Nuestras 12 Mejores Canciones… En Concierto!
1994 – Nuestras 12 Mejores Canciones… En Concierto!
1995 – De Corazón A Corazón
1995 – De Corazón A Corazón
1997 – Pasiones
1997 – Pasiones
1998 – Marido y mujer
1998 – Marido y mujer
1999 – Corazón gitano
1999 – Corazón gitano
2000 – Buena Onda
2000 – Buena Onda
2003 – Al modo nuestro
2003 – Al modo nuestro
2005 – ¿Dónde están los hombres?
2005 – ¿Dónde están los hombres?
2008 – Diamante: 25 Aniversario
2008 – Diamante: 25 Aniversario
2010 – Dance Mixes
2010 – Dance Mixes
2010 – La Familia, El Musical Del Bicentenario
2010 – La Familia, El Musical Del Bicentenario
2011 – Estamos todos locos
2011 – Estamos todos locos
2016 – Son Todos Iguales
2016 – Son Todos Iguales

Start Here

  • Οι Pimpinela είναι ένα μουσικό duo από την Αργεντινή που αποτελείται από τα αδέρφια Lucía Galán και Joaquín Galán.
  • Έχουν κυκλοφορήσει είκοσι τέσσερα albums για τα οποία έχουν λάβει 95 χρυσούς, πλατινένιους και διαμαντένιους δίσκους. Έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο και έχουν εμφανιστεί στις πιο πολυτελείς σκηνές όπως το Madison Square Garden. Τα τραγούδια τους έχουν διασκευαστεί στα Αγγλικά, στα Ιταλικά και στα Πορτογαλικά.
  • Έχουν επίσης κερδίσει πολλές εθνικές και διεθνείς αναγνωρίσεις και η μουσική τους έχει φτάσει σε όλη την Αμερική, την Ευρώπη και μέρος της Αφρικής. Αμφότεροι διακρίθηκαν ως “εξαιρετικές προσωπικότητες της αυτόνομης πόλης του Μπουένος Άιρες” στον τομέα του πολιτισμού, στις 25 Αυγούστου 2016, τόσο για το μουσικό όσο και για το φιλανθρωπικό τους έργο.
  • Ο Joaquín ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα Karmaba και αργότερα με τους Luna de Cristal, με τους οποίους ερμήνευσε διασκευές καλλιτεχνών όπως Beatles ή Bee Gees και διάφορα δικά του τραγούδια. Με αυτό το γκρουπ συμμετείχε στις ταινίες της Αργεντινής “Vivir con feliz” και “Qué linda es mi familia!”.
  • Η Lucia ξεκίνησε την καριέρα της ως μέλος του συγκροτήματος των υποστηρικτικών φωνητικών της ηθοποιού και τραγουδίστριας Manuela Bravo. Επίσης ήταν μέλος ενός group με το όνομα Soul Montana.
  • Μετά από παρότρυνση των γονιών τους, τα δύο αδέρφια συνεργάστηκαν και σχημάτισαν τους Pimpinela το 1978. Σε ένα ταξίδι τους στην Ισπανία γνώρισαν τον τραγουδιστή Luis Aguilé ο οποίος τους ζήτησε μια κασέτα με τα τραγούδια και αργότερα τους συνέστησε στην εταιρεία CBS (τώρα Sony BMG Entertainment), μέσα από την οποία έκαναν γνωστή τη μουσική τους.
  • To 1996 ίδρυσαν το Hogar Pimpinela para la Niñez, ένα ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τα άπορα παιδιά της χώρας τους. Το σπίτι αυτό, χρηματοδοτήθηκε από την Gloria Estefan. To 2009 ίδρυσαν το κέντρο ημέρας “From The Soul”, για παιδιά με σύνδρομο down.
  • To 2010 o Joaquín με τη σύζυγό του, Valeria Ambrosio, έγραψαν και σκηνοθέτησαν το musical “Pimpinela, La Familia”, βασισμένο στη ζωή των δύο αδερφών.
  • Η Jennifer Lopez και ο Mark Anthony στα Latin Grammys 2016, ερμήνευσαν το ερωτικό ντουέτο “Olvidame y pega la vuelta”, μια διασκευή της μεγάλης επιτυχίας των Pimpinela που κυκλοφόρησε το 1984.

πηγές: es.wikipedia.org, wikibio.in, google

1981 – Las primeras golondrinas

  • Κυκλοφόρησε: 1981
  • Εταιρεία: Discos CBS International
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Sin Tenerte Cerca

2. Vete Y No Vuelvas

3. Aunque No Sea Conmigo

4. No Quise Herir Tu Corazon

5. Como Estas Amor…?

6. Te Digo Blanco, Me Dices Negro

7. Agua Y Aceite

8. En Lo Bueno Y En Lo Malo

9. En Cada Instante Solo Tu

10. Tu Me Prometiste Volver

1982 – Pimpinela

  • Κυκλοφόρησε: 1982
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Olvídame Y Pega la Vuelta 3:06

2. Aquella Caricia De Otoño 3:58

3. Bofetada (Schiaffo) 3:28

4. Yo Que Vivi Amando 3:37

5. Vivir Sin Ti No Puedo 3:24

6. Porque No Puedo Ser Feliz 3:17

7. Dímelo Delante de Ella 2:35

8. Cuando Nos Llamen Abuelos 3:09

9. En El Umbral De Mi Puerta 2:46

10. Poxa 3:40

1983 – Hermanos

  • Κυκλοφόρησε: 1983
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. A Esa 3:06

2. Como Un Mueble Mas 2:45

3. Llorando Y Riendo 2:33

4. La Historia De Maria 4:50

5. Hoy Es Un Dia Especial 3:24

6. Me Refugio En Ti 3:18

7. Una Estupida Mas 2:35

8. Enamorada De Usted 2:18

9. Cuando Tenga Un Hijo 3:20

10. Almuerzo O Cena 2:33

11. Es Tu Pais 3:23

12. En Lo Bueno Y En Lo Malo (Hermanos) 3:33

1984 – Convivencia

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιουλίου 1984
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Ahora Decide 3:38

2. A Tu Mejor Amigo 3:18

3. Para Mi Primer Amor 3:05

4. Te Lo Pido Por Ellos 3:35

5. Ni Contigo Ni Sin Ti 3:00

6. En Lo Bueno Y En Lo Malo (Hermanos) 3:36

7. Si Tu No Estás Conmigo 3:13

8. Como Le Digo 3:58

9. Te Quiero Por Todo Eso 3:10

10. Quemando Fantasias 3:03

11. Siempre Linea Ocupada 3:19

12. A Esa 3:09

1985 – Lucía Y Joaquín

  • Κυκλοφόρησε: 14 Απριλίου 1985
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Por Ese Hombre (Vocals: Dyango) 4:45

2. Amiga Del Alma 3:40

3. Algo Me Pasa Contigo 3:22

4. Yo, Dueña De La Noche 4:31

5. Y Quien Eres Tú 4:08

6. Sólo Tú, Sólo Yo 3:51

7. La Histérica 3:46

8. Sola, Con Mi Soledad 4:03

9. Una Estúpida Más 2:52

10. Igual Que Perros Y Gatos 3:05

1986 – El Duende Azul

  • Κυκλοφόρησε: 29 Αυγούστου 1986
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Querida Amiga (Accompanied By Diego Armando Maradona) 4:48

2. Ahora Estoy Con El 3:24

3. A La Misma Hora En El Mismo Lugar 4:06

4. Me Hace Falta Una Flor 4:24

5. Objeto Sexual 2:59

6. Tu Estas Equivocado 3:21

7. Para Una Madre Soltera 4:46

8. Canción Para Lucía 3:43

9. Yo Renuncio 3:29

10. El Duende Azul 5:14

1987 – 12 grandes éxitos con CBS

  • Κυκλοφόρησε: 1987
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Te digo blanco, me dices negro 2:38

2. Olvídame y pega la vuelta 3:05

3. Vivir sin tí no puedo 3:22

4. Porque no puedo ser feliz 3:17

5. Dímelo delante de ella 2:35

6. A ésa 3:06

7. Una estúpida más 2:35

8. En lo bueno y en lo malo 3:33

9. Ahora decide 3:35

10. Cómo le digo 3:56

11. La histérica 3:46

12. Igual que perros y gatos 3:05

1987 – Valiente

  • Κυκλοφόρησε: 1987
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Valiente

2. Ella Me Habla De El

3. Dime Como Esta Ella

4. ¡Pero No Ves!

5. Por Siempre Y Para Siempre

6. Maria Morena

7. Hay Que Estar En Mi Lugar

8. Tomame

9. Necesito De Tu Amor

10. Ese Estupido Que Llama

1988 – Ahora Me Toca A Mi

  • Κυκλοφόρησε: 1988
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Ahora Me Toca A Mi

2. Ella No Queria

3. Fin De Semana

4. Bravo

5. Viejas Fotografias

6. A Dormir Afuera

7. Tratando De Empezar

8. No Soy Una Santa

9. Te Vas A Cansar

10. Gracias Joaquin

1990 – Hay Amores… Y Amores

  • Κυκλοφόρησε: 1990
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Es Mentira 3:17

2. Cuesta Abajo 4:25

3. Hay Amores… Y Amores 5:06

4.14 De Julio 4:12

5. Gracias A Dios 5:42

6. Cuanto Te Quiero 5:02

7. Que No Me Hablen De Amores 4:02

8. Cien Años De Soledad 4:35

9. Solitario Corazón 4:10

1991 – Diez Años Después

  • Κυκλοφόρησε: 1991
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Esa Chica Y Yo 3:35

2. Qué Será 4:08

3. Hipocresía 4:05

4. Candombe 4:25

5. Miente 3:25

6. Juan Valentín 3:25

7. Y Todos Cantan 5:15

8. Hombre 3:50

9. No Pasa Nada 3:40

10. Diez Años Después 4:03

1992 – Pimpinela ’92

  • Κυκλοφόρησε: 1992
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Heroína Solitaria 3:30

2. Por Que Sera 4:44

3. Que Ganas De No Verte Nunca Más 3:32

4. Dá La Cara 3:42

5. Tonto Corazón 4:32

6. No Vale Llorar 4:10

7. Como La Tele 3:44

8. Desde Que Tu No Estas Aquí 4:20

9. Ni Loca 3:40

10. Ya No Puedo Vivir Sin Ti 2:50

11. Cosas Del Amor 3:54

1993 – Hay Amores Que Matan

  • Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 1993
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Con Un Nudo En La Garganta 4:07

2. Mentía 3:54

3. Hay Amores Que Matan 3:45

4. Por Ese Hombre (feat. Dyango) 4:37

5. Por Ese Hombre (Segunda Parte) (feat. Dyango) 6:15

6. El Amor No Se Puede Olvidar 4:53

7. Olvidame 4:09

8. Si Cada Uno De Nosotros 3:58

9. El Cuento De Nunca Acabar (Asi Es Nuestro Amor) 3:52

10. Solo Hay Un Ganador 5:00

1994 – Nuestras 12 Mejores Canciones… En Concierto!

  • Κυκλοφόρησε: 1995
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Olvídame Y Pega La Vuelta 3:25

2. Valiente 3:31

3. Ese Estúpido Que Llama 4:20

4. Yo, Dueña De La Noche 5:40

5. A Esa 2:47

6. Estoy Sola De Nuevo 3:32

7. La Familia 4:40

8. Dímelo Delante De Ella 2:13

9. Ahora Decide 3:08

10. Una Estúpida Más 2:34

11. El Amor No Se Puede Olvidar 4:50

12. En Lo Bueno Y En Lo Malo (Hermanos) 4:26

1995 – De Corazón A Corazón

  • Κυκλοφόρησε: 1995
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Se Va, Se Va 3:05

2. Échame A Mi La Culpa 2:55

3. Oye 4:35

4. La Historia De Mi Vida 4:42

5. De Corazón A Corazón 4:57

6. Potpourri Ranchero (Homenaje A Juan Gabriel) 4:22

7. Señorita 3:34

8. Me Muero 3:46

9. Pase Lo Que Pase 4:43

10. Y Dios Dirá 4:22

Bonus Track

11. Un Poco De Amor 5:12

1997 – Pasiones

  • Κυκλοφόρησε: 1998
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Amores Del Alma 3:15

2. Cuidala 2:57

3. Damelo Todo 4:13

4. Bronca 3:46

5. Eo-Eo 3:56

6. Ojala Que No Pase Nada 3:49

7. Castigo Del Cielo 3:16

8. Amores, Pasiones 4:39

9. Aqui Estoy Yo 4:48

10. El Canto De Mi Lamento 4:07

1998 – Marido y mujer

  • Κυκλοφόρησε: 1998
  • Εταιρεία: Universal
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Mañana 3:41

2. No Necesito Tu Amor 5:00

3. Amor De Mis Amores 2:48

4. Artista 2:59

5. Caliente, Caliente 3:24

6. Marido Y Mujer 2:51

7. Entre La Espada Y La Pared 4:02

8. Últimamente 4:20

9. Ya No Te Aguanto 3:46

10. Mi Vida 4:38

1999 – Corazón gitano

  • Κυκλοφόρησε: 1999
  • Εταιρεία: Universal
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1.Corazon Gitano 4:12

2. Pasodoble, Te Quiero 3:21

3. Historias De Amor 3:09

4. Eramos Tan Jovenes 3:44

5. Olvidame Y Pega La Vuelta (Version Dance) 3:43

6. La Telenovela 3:40

7. Las Cosas Simples 3:46

8. Si Yo Fuera Un Hombre 3:20

9. Corazon Gitano 4:09

10. Pasodoble Te Quiero (Club Mix) 4:34

2000 – Buena Onda

  • Κυκλοφόρησε: 2000
  • Εταιρεία: Universal
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Buena Onda 3:52

2. Compañero 3:24

3. Aguante Campeón 3:31

4. Ojos Que No Ven 3:28

5. Señales De Cariño 6:07

6. Perro Que Ladra 2:45

7. Al Compás De Una Muñeira 3:15

8. A Mi Tierra Volveré 3:58

9. Cuéntale Al Mundo 4:10

10. Amigo 3:08

11. Sarna Con Gusto 3:32

12. Tú Puedes 3:30

2003 – Al modo nuestro

  • Κυκλοφόρησε: 2003
  • Εταιρεία: Lideres Ent. Group
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Palabras (Parole, Parole) 4:10

2. Grande, Grande, Grande 3:48

3. Yo He Sabido Que Te Amo (Ho Capito Che Ti Amo) 2:18

4. La Orilla Blanca, La Orilla Negra (La Riva Bianca, La Riva Neira) 3:48

5. Te Regalo Yo Mis Ojos (Ti Regalo Gli Ochi Miei) 3:44

6. Sentado A La Vera Del Camino (Sentado A Beira Do Caminho) 5:10

7. Tantos Deseos De Ti (Tanta Voglia Di Lei) 4:54

8. El Mundo (Il Mondo) 3:28

9. Mírame A Los Ojos (Io Domani) 3:59

10. Amor De Mujer 3:57

11. Nada 3:22

12. Al Modo Mío (A Modo Mio) 3:59

Bonus Track

13. Medley 4:49

Special Edition Bonus Track:

14. Olvidame Y Pega La Vuelta (Version Dance)

2005 – ¿Dónde están los hombres?

  • Κυκλοφόρησε: 2005
  • Εταιρεία: Universal
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Ya No Quiero Oír Su Nombre 2:42

2. Estoy Cansada 3:08

3. Esto No Es Amor 3:21

4. Yo Que Soy 3:00

5. Me Levantaste La Mano 3:55

6. Ya No Puedo Vivir Así 3:41

7. Dos Buenos Amigos 3:01

8. Cuidado 2:22

9. En Cada Diciembre 3:47

10. Se Van 4:05

11. Igual Que Los Demás 4:26

12. Los Buenos Tiempos 3:20

13. Dónde Están Los Hombres, Dónde Se Han Metido? 3:04

14. Olvídame Y Pega la Vuelta (Versión Reggeatón) 3:25

Bonus track:

15. Cena para 4 (Invitado especial Miranda!)

2008 – Diamante: 25 Aniversario

  • Κυκλοφόρησε: 1 Σεπτεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: Columbia/Sony Music Argentina
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Primero Yo

2. Te Extraño Tanto

3. No

4. Lo Que Se Te Dé La Gana

5. Los Amigos Como Yo (feat. Dyango)

6. Que No Me Eche La Culpa (feat. Valeria Lynch)

7. Y Sin Embargo Te Quiero

8. Imposible

9. El Cuento De Superman

10. Tu Amigo Fiel

11. Señor

12. Levanta, Levanta

13. A Mi Tierra Volveré (feat. Los Nocheros)

2010 – Dance Mixes

  • Κυκλοφόρησε: 2010
  • Εταιρεία: Musiques & Solutions ‎
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Pasodoble, Te Quiero (Club Mix) 4:33

2. Corazón Gitano (Club Mix) 4:42

3. Olvidame Y Pega La Vuelta (Club Mix) 3:39

4. Pasodoble, Te Quiero (Dance Version) 3:19

5. Corazón Gitano (Dance Version) 4:06

6. Olvidame Y Pega La Vuelta (Dance Version) 3:40

2010 – La Familia, El Musical Del Bicentenario

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιουνίου 2010
  • Εταιρεία: Aladino Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Obertura

2. Puerto

3. Cuando Sea Grande

4. Tómame

5. Centro Asturiano

6. Eight Days A Week

7. How Deep Is Your Love

8. Sueño De Lucía

9. Estoy Sola De Nuevo

10. Prueba (Estudio)

11. Tú Me Prometiste Volver

12. Dímelo Delante De Ella

13. Show Fantástico

14. Olvídame Y Pega La Vuelta

15. Primero Yo

16. El Amor No Se Puede Olvidar

17. Éramos Tan jóvenes

18. Medley: A Esa / Ahora Decide / Valiente / Me Hace Falta Una Flor / El Amor No Se Puede Olvidar / Hermanos, En Lo Bueno Y En Lo Malo

19. Una Estúpida Más

20. La Familia

2011 – Estamos todos locos

  • Κυκλοφόρησε: 3 Οκτωβρίου 2011
  • Εταιρεία: Columbia/Sony Music Entertainment Argentina S.A.
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. Estamos Todos Locos 4:37

2. Yo Quiero Un Hombre De Verdad 3:24

3. Nunca Más, Olvídalo 2:52

4. Todo Lo Que Toco 2:40

5. ¿Por Qué? 3:30

6. Me Di Cuenta Ahora 3:56

7. La Vida Es Hoy 3:10

8. Prefiero Estar Sola 4:03

9. Que Lástima 3:40

10. Vivir Y Dejar Vivir 3:37

11. Nadie Brilla Como Tú 3:22

12. Lo Mejor Que La Vida Me Dio 3:30

Bonus Track:

13. Primero Yo – Versión Re-Mix (Tengo Derecho A Ser Feliz) 4:58

14. Primero Yo – Versión Club-Mix (Tengo Derecho A Ser Feliz) 4:38

2016 – Son Todos Iguales

  • Κυκλοφόρησε: 29 Απριλίου 2016
  • Εταιρεία: Sony Music Entertainment Argentina S.A.
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1.Lo Que No Tienes 3:40

2. Bastardo 3:46

3. Si Ella Supiera (feat. Luciano Pereyra) 3:35

4. Una Canción para Que Te Cuides 4:02

5. Y Ahora Qué? 2:52

6. Cretinos 2:39

7. Son Todos Iguales (feat. Angela Leiva) 3:11

8. La Maldita Soledad 3:10

9. Hoy Que Soy Libre de Nuevo 3:13

10. Amor de Hermanos 3:48

Pimpinela Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top