skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Rudimental

Discography & ID : Rudimental

Ύψος

Μέλη Συγκροτήματος:

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Rudimental

Προέλευση Ονόματος: Για το όνομα “Rudimental”, ο Kesi Dryden έχει δηλώσει: “Όταν ήμουν παιδί, πήγαινα στα μαθήματα πιάνου. Υπήρχε ένα βιβλίο που τιτλοφορείται “Book of Rudiments” και ο δάσκαλος μου πάντοτε με μάλωνε επειδή το ξεχνούσα. συνήθιζα να ακούω “βασικές έννοιες (rudiments), βασικές έννοιες, πού είναι οι βασικές έννοιες σου;” Όταν ήμουν έφηβος, έψαχνα για ένα όνομα για τις δικές μου παραγωγές, και έτσι αποφάσισα να ονομαστώ «Rudiments». Και όταν ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε και να κυκλοφορούμε μουσική μαζί, το “Rudimental” ακουγόταν καλύτερο για όνομα μπάντας».

Τόπος Δημιουργίας: Hackney, Λονδίνο, Ην. Βασίλειο

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2010-σήμερα

Βραβεία: Οι Rudimental έχουν αποσπάσει 5 μουσικά βραβεία: 

1 Brit Award, 1 Global Award, 1 MOBO Award, 1 UK Music Video Award, 1 Urban Music Award

Για να δεις τη λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Rudimental κάνε κλικ εδώ.

Official Website: rudimental.co.uk

πηγές: en.wikipedia.org, google

Gallery

Rudimental & Anne-Marie

Rudimental & James Arthur

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
2013 – Home
2013 – Home
2015 – We the Generation
2015 – We the Generation
2019 – Toast to Our Differences
2019 – Toast to Our Differences
2019 – Distinction (EP)
2019 – Distinction (EP)

Start Here (Bio)

  • Οι Rudimental είναι ένα βρετανικό drum and bass συγκρότημα που αποτελείται από τους Piers Aggett, Amir Amor, Kesi Dryden και Locksmith.
  • Ήταν υποψήφιοι για βραβείο Mercury το 2013, στην κατηγορία καλύτερου album για το ντεμπούτο τους “Home” το οποίο τους απέφερε πολλά άλλα βραβεία συμπεριλαμβανομένου των βραβείων Brit και MOBO στις αντίστοιχες κατηγορίες. Οι Rudimental έχει επιτύχει πολλαπλά “πλατινένια” βραβεία για πωλήσεις σε αρκετές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας.
  • Η μπάντα ήρθε στο προσκήνιο το 2012, όταν το single τους “Feel the Love”, με τη συμμετοχή του τραγουδιστή John Newman, έφτασε στην κορυφή του UK Singles Chart, και για τον οποίο επίσης ήταν υποψήφιοι για ένα βραβείο BRIT το 2013. Το “Feel the Love” χρησιμοποιήθηκε επίσης για τους εισαγωγικούς τίτλους της ταινίας-ντοκιμαντέρ “Spark: A Burning Man Story” του 2013.
  • Η μπάντα κυκλοφόρησε και άλλα singles, όπως: “Not Giving In”, με τους Newman και Alex Clare, “Waiting All Night”, με την Ella Eyre, το οποίο έφτασε στην κορυφή του chart στο Ηνωμένο Βασίλειο, “Right Here”, με την Foxes, “Free” με την Emeli Sandé και “Powerless”, με την Becky Hill.
  • Οι Rudimental ήταν το “καλύτερο συγκρότημα σε καλοκαιρινά φεστιβάλ” το 2013 από το  BBC.
  • Οι Aggett, Dryden και Rolle γνωρίζονται από μικρή ηλικία, καθώς μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά και πήγαιναν στο ίδιο σχολείο.
  • Όσον αφορά το όνομα “Rudimental”, ο Kesi Dryden έχει δηλώσει: “Όταν ήμουν παιδί, πήγαινα στα μαθήματα πιάνου. Υπήρχε ένα βιβλίο που τιτλοφορείται “Book of Rudiments” και ο δάσκαλος μου πάντοτε με μάλωνε επειδή το ξεχνούσα. συνήθιζα να ακούω “βασικές έννοιες (rudiments), βασικές έννοιες, πού είναι οι βασικές έννοιες σου;” Όταν ήμουν έφηβος, έψαχνα για ένα όνομα για τις δικές μου παραγωγές, και έτσι αποφάσισα να ονομαστώ «Rudiments». Και όταν ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε και να κυκλοφορούμε μουσική μαζί, το “Rudimental” ακουγόταν καλύτερο για όνομα μπάντας».
  • Τον Μάρτιο του 2011, η μπάντα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο single τους “Deep in the Valley”, με το MC Shantie. Τον Ιούνιο του 2011, κυκλοφόρησαν το “Speeding”, με την Adiyam.
  • Στα τέλη του 2011, η μπάντα προσέγγισε τον Amir Amor ως παραγωγό και συνθέτη μουσικής. Αυτή η συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα τα τραγούδια “Feel the Love”, “Not Giving In” και “Spoons”. Στη συνέχεια του ζητήθηκε να συμμετάσχει σταθερά και επίσημα στο συγκρότημα.

πηγές: en.wikipedia.org

2013 – Home

  • Κυκλοφόρησε: 29 Απριλίου 2013
  • Εταιρεία: Asylum, Atlantic, Black Butter
  • Μορφή: Digital download, streaming
  • Παραγωγή: Rudimental, Mike Spencer
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 2× Platinum, ARIA: Platinum, RMNZ: Gold
  • Singles από το “Home”:
  1. “Spoons” Κυκλοφόρησε: 20 Φεβρουαρίου 2012
  2. “Feel the Love” Κυκλοφόρησε: 14 Μαΐου 2012
  3. “Not Giving In” Κυκλοφόρησε: 18 Νοεμβρίου 2012
  4. “Waiting All Night” Κυκλοφόρησε: 14 Απριλίου 2013
  5. “Right Here” Κυκλοφόρησε: 12 Αυγούστου 2013
  6. “Free” Κυκλοφόρησε: 18 Νοεμβρίου 2013
  7. “Powerless” Κυκλοφόρησε: 23 Φεβρουαρίου 2014
  8. “Give You Up” Κυκλοφόρησε: Ιούνιος 2014

Tracklist

1. “Home” (feat. Sinéad Harnett) 3:52

2. “Feel the Love” (feat. John Newman) 4:05

3. “Right Here” (feat. Foxes) 5:36

4. “Hell Could Freeze” (feat. Angel Haze) 4:40

5. “Spoons” (feat. MNEK & Syron) 5:22

6. “Hide” (feat. Sinéad Harnett) 6:01

7. “Powerless” (feat. Becky Hill) 3:55

8. “More Than Anything” (feat. Emeli Sandé) 4:55

9. “Not Giving In” (feat. John Newman & Alex Clare) 3:59

10. “Baby” (feat. MNEK & Sinéad Harnett) 4:00

11. “Waiting All Night” (feat. Ella Eyre) 4:52

12. “Free” (feat. Emeli Sandé) 3:36

UK deluxe edition bonus tracks

13. “Give You Up” (feat. Alex Clare) 4:09

14. “Alien Bashment” 3:50

15. “Solo” (feat. Ella Eyre & Mark Crown) 9:27

16. “Feel the Love” (Rudimental VIP) (feat. John Newman) 6:42

US deluxe edition bonus tracks

13. “Feel the Love” (feat. Wale) 3:56

14. “Feel the Love” (Woz Remix) (feat. Childish Gambino) 3:37

15. “Hell Could Freeze” (Skream Remix) (feat. Angel Haze) 6:31

Platinum edition bonus tracks

13. “Free” (feat. Emeli Sandé & Nas) 4:29

14. “Waiting All Night” (feat. Ella Eyre) (Kidnap Kid Remix) 3:26

15. “Hell Could Freeze” (feat. Angel Haze) (Skream Remix) 6:34

16. “Right Here” (feat. Foxes) (Andy C Remix) 4:32
17. “Feel the Love” (featuring John Newman) (Gorgon City Remix) 4:00

2015 – We the Generation

  • Κυκλοφόρησε: 2 Οκτωβρίου 2015
  • Εταιρεία: Asylum, Atlantic, Black Butter
  • Μορφή: Digital download, streaming
  • Παραγωγή: Rudimental 
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold
  • Singles από το “We the Generation”:
  1. “Bloodstream” Κυκλοφόρησε: 29 Μαρτίου 2015
  2. “Never Let You Go” Κυκλοφόρησε: 12 Ιουνίου 2015
  3. “I Will for Love” Κυκλοφόρησε: 31 Ιουλίου 2015
  4. “Rumor Mill” Κυκλοφόρησε: 28 Αυγούστου 2015
  5. “Lay It All On Me” Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2015
  6. “Common Emotion” Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2016

Tracklist

1. “I Will for Love” (feat. Will Heard) 4:07

2. “Never Let You Go” (feat. Foy Vance) 3:54

3. “We the Generation” (feat. Mahalia) 3:41

4. “Love Ain’t Just a Word” (feat. Anne-Marie & Dizzee Rascal) 4:04

5. “Rumour Mill” (feat. Anne-Marie & Will Heard) 4:03

6. “Common Emotion” (feat. MNEK) 5:07

7. “Go Far” (feat. Will Heard) 4:30

8. “Foreign World” (feat. Anne-Marie) 4:17

9. “Too Cool” (feat. Ella Eyre) 3:59

10. “Bloodstream” (with Ed Sheeran) 5:08

11. “All That Love” (feat. Anne-Marie) 3:55

12. “Needn’t Speak” (feat. Lianne La Havas) 4:58

13. “Lay It All on Me” (feat. Ed Sheeran) 4:02

14. “New Day” (feat. Bobby Womack) 4:19

Deluxe edition bonus tracks

15. “Treading on Water” (feat. Sinéad Harnett & Will Heard) 5:15

16. “Run” (feat. Will Heard) 4:46

17. “Breathe” (feat. Lianne La Havas) 4:58

18. “System” (feat. Max Romeo, Earl 16 & Spee) 4:30

2019 – Toast to Our Differences

  • Κυκλοφόρησε: 25 Ιανουαρίου 2019
  • Εταιρεία: Asylum, Atlantic, Warner
  • Μορφή: Digital download, streaming
  • Παραγωγή: Rudimental (exec.), Cass Lowe, Major Lazer, Mike Spencer, Jesse Shatkin, JAE5, Julian Bunetta, John RyanMark, Ralph, Yogi
  • Singles από το “Toast to Our Differences”:
  1. “Sun Comes Up” Κυκλοφόρησε: 30 Ιουνίου 2017
  2. “These Days” Κυκλοφόρησε: 19 Ιανουαρίου 2018
  3. “Let Me Live” Κυκλοφόρησε: 15 Ιουνίου 2018
  4. “Walk Alone” Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 2018
  5. “Scared of Love” Κυκλοφόρησε: 11 Ιανουαρίου 2019

Tracklist

1. “Toast to Our Differences” (feat. Shungudzo, Protoje & Hak Baker) 4:14

2. “Let Me Live” (with Major Lazer feat. Anne-Marie & Mr Eazi) 3:25

3. “Dark Clouds” (feat. Jess Glynne & Chronixx) 4:28

4. “Walk Alone” (feat. Tom Walker) 3:25

5. “Thula Ungakhlai” (feat. Ladysmith Black Mambazo) 0:47

6. “These Days” (feat. Jess Glynne, Macklemore &Dan Caplen) 3:30

7. “Sun Comes Up” (feat. James Arthur) 3:52

8. “1by1” (feat. Raye and Maleek Berry) 4:08

9. “Last Time” (feat. Raphaella) 3:59

10. “No Pain” (feat. Maverick Sabre, Kojey Radical & Kabaka Pyramid) 4:06

11. “Scared of Love” (feat. Ray BLK and Stefflon Don) 3:23

12. “Summer Love” (with Rita Ora) 4:18

13. “They Don’t Care About Us” (feat. Maverick Sabre & Yebba) 4:40

Deluxe edition bonus tracks

14. “Do You Remember” (feat. Kevin Garrett) 3:41

15. “Leave It for Tomorrow” (feat. Elli Ingram) 4:26

16. “Adrenaline” (feat. Olivia Dean) 3:57

2019 – Distinction (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Αυγούστου 2019
  • Εταιρεία: Asylum, Atlantic, Warner
  • Μορφή: Digital download, streaming
  • Singles από το “Distinction”:
  1. “Stigawana” Κυκλοφόρησε: 21 Ιουνίου 2019
  2. “Mean That Much” Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2019
  3. “Something About You” Κυκλοφόρησε: 9 Αυγούστου 2019

Tracklist

1 Something About You (with Elderbrook) 3:23

2 Mean That Much (with Preditah feat. Morgan) 3:35

3. Sitigawana (with The Martinez Brothers feat. Faith Mussa) 4:16

4. Ghost (feat. Caitlyn Scarlett) 3:37

Rudimental Top Hits by SounDarts.gr