skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Sade

Discography & ID : Sade

Ύψος

Gallery

Sade Band: Andrew Hale, Paul S. Denman, Sade Adu, Stuart Matthewman

Sade Band: Andrew Hale, Paul S. Denman, Sade Adu, Stuart Matthewman

Sade Adu

Andrew Hale

Paul S. Denman

Stuart Matthewman

Sade

Sade

Η Sade σε παιδική ηλικία με την οικογένεια της.

H Sade με την κόρη της Ila.

Η Sade με τον σύζυγό της Kendu, την Mary J. Blige, και τον P. Diddy.

Boy George, Sting, Sade & Peter Gabriel,

Alicia Keys & Sade

Sade & Jamie Foxx

Sade & Nicole Scherzinger

Sade & Lisa "LeftEye" Lopes.

Από τα γυρίσματα του video clip "No Ordinary Love".

Sade

Sade

Η Sade στο εξώφυλλο του "Time"

Sade Quote

ID

Όνομα ΣυγκροτήματοςSade

Προέλευση Ονόματος: Είναι εμπνευσμένο από το υποκοριστικό του μεσαίου ονόματος της τραγουδίστριας του συγκροτήματος, Helen Folasade «Sade» Adu, το οποίο είναι και το καλλιτεχνικό της όνομα.

Μέλη Συγκροτήματος:

Helen Folasade «Sade» Adu. Γεννήθηκε: 16 Ιανουαρίου 1959 στο Ibadan, Oyo State της Νιγηρίας. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, στιχουργός. Ενεργή στο συγκρότημα: 1982-σήμερα. Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Pride (1980-1983).

Paul Spencer DenmanΓεννήθηκε: 29 Ιουλίου 1957 στο Hull, East Riding του Yorkshire της Αγγλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα:  1982-σήμερα. Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Sweetback (1994-σήμερα).

Stuart Colin Matthewman. Γεννήθηκε: 18 Αυγούστου 1960 στο Hull, East Riding του Yorkshire της Αγγλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, σαξόφωνο. Ενεργός στο συγκρότημα:  1982-σήμερα. Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Sweetback (1994-σήμερα), Twin Danger (2011-σήμερα).

Andrew Hale. Γεννήθηκε: 7 Δεκεμβρίου 1962 στο Hull, East Riding του Yorkshire της Αγγλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: keyboards. Ενεργός στο συγκρότημα:  1983-σήμερα. Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Sweetback (1994-σήμερα).

Παλιότερα μέλη:

Paul Anthony Cook. Γεννήθηκε: 18 Δεκεμβρίου 1961 στο Hull, East Riding του Yorkshire της Αγγλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 1982-1984.

Dave Early. Γεννήθηκε: 5 Απριλίου 1957. Απεβίωσε: Οκτώβριο 1996 (ηλικία: 39). Αιτία θανάτου: Αυτοκινητιστικό ατύχημα (Ιρλανδία). Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 1984-1996. Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Rookie (1975-1976)

Τόπος δημιουργίας: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενεργοί στη μουσική: 1982-93, 1999-2001, 2008-σήμερα.

Βραβεία: Οι Sade έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα 8 μουσικά βραβεία:

1 American Music Award (2002), 1 BRIT Award (1985), 4 Grammy Awards (1986, 1994, 2002, 2011) και 2 Porin Awards (2011)

Για την αναλυτική λίστα με τα βραβεία και τις διακρίσεις που έχουν αποσπάσει οι Sade κάντε κλικ εδώ.

Websitesade.com

Discography

Start Here
Start Here
1984 – Diamond Life
1984 – Diamond Life
1985 – Promise
1985 – Promise
1988 – Stronger Than Pride
1988 – Stronger Than Pride
1992 – Remix Deluxe (E.P.)
1992 – Remix Deluxe (E.P.)
1992 – Love Deluxe
1992 – Love Deluxe
1994 – The Best of Sade (Compilation)
1994 – The Best of Sade (Compilation)
2000 – Lovers Rock
2000 – Lovers Rock
2002 – Lovers Live (Live)
2002 – Lovers Live (Live)
2010 – Soldier of Love
2010 – Soldier of Love
2011 – The Ultimate Collection (Compilation)
2011 – The Ultimate Collection (Compilation)
2012 – Bring Me Home: Live 2011 (Live)
2012 – Bring Me Home: Live 2011 (Live)

Start Here

  • Η Helen Folasade Adu (Sade) γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1959 στο Ibadan της Νιγηρίας από Νιγηριανό πατέρα καθηγητή Πανεπιστήμιου Οικονομικών και Αγγλίδα μητέρα νοσοκόμα. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Λονδίνο και μετακόμισε στη Νιγηρία αμέσως μόλις παντρεύτηκαν. Όταν γεννήθηκε η κόρη τους κανένας δε μπορούσε να τη φωνάζει με το αγγλικό της όνομα κι έτσι η συντομογραφία του ονόματός της κόλλησε για τα καλά!
  • Σε ηλικία 4 χρονών οι γονείς της χώρισαν κι έτσι η μητέρα της πήρε τη Sade και τον γιο της Banji και γύρισε στην Αγγλία όπου τα παιδιά μεγάλωσαν στην ουσία με τη γιαγιά και τον παππού τους κάπου έξω από το Colchester, Essex.
  • Καθώς μεγάλωνε είχε ακούσματα καλλιτεχνών της soul όπως οι Curtis Mayfield, Donny Hathaway και Marvin Gaye. Δεν σκεπτόταν ποτέ ότι θα τραγουδούσε η ίδια.
  • Σπούδασε μόδα στο St. Martin’s art college και ανέλαβε των ρόλο της backing τραγουδίστριας όταν ένα φιλικό της ζευγάρι απ’ το σχολείο δημιούργησαν ένα συγκρότημα μέχρι να βρουν την κατάλληλη τραγουδίστρια! Προς μεγάλη της έκπληξη ανακάλυψε ότι το να τραγουδάει την έκανε πιο νευρική ενώ απολάμβανε περισσότερο να γράφει τραγούδια.
  • Δυο χρόνια αργότερα ξεπέρασε το φόβο της και βγήκε στη σκηνή μ’ένα latin συγκρότημα τους Pride. 
  • Το smooth jazz συγκρότημα των Sade σχηματίστηκε το 1982. Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το όνομα της ίδιας που έγινε αυτόματα η βασική τραγουδίστρια τους. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από τη χρήση R&B, soul, pop, jazz και soft rock ήχων.
  • Το πρώτο τους single «Your love is king» μπήκε στο top10 της Αγγλίας το Φεβρουάριο του 1984 και η ζωή τους άλλαξε για πάντα.
  • Το πρώτο τους album «Diamond Life», κυκλοφόρησε το 1984, φτάνοντας στην 2η θέση των πωλήσεων στο βρετανικό chart και πουλώντας πάνω από 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο και κερδίζοντας ένα Brit Award για το καλύτερο βρετανικό album το 1985. Το album είχε παγκόσμια επιτυχία στην συνέχεια, φτάνοντας στην πρώτη θέση σε πωλήσεις σε αρκετές χώρες και στο top 10 της Αμερικής, όπου έγινε 4 φορές πλατινένιο με πωλήσεις πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα.
  • Στα τέλη του 1985, κυκλοφόρησαν το δεύτερο album τους με τίτλο «Promise», το οποίο έφτασε στην πρώτη θέση σε Αγγλία και ΗΠΑ. Επικυρώθηκε ως δύο φορές πλατινένιο στην Αγγλία και 4 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ.
  • Το 1986, κέρδισαν το βραβείο Grammy για το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα.
  • Το έκτο τους album, «Soldier of Love», κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 8 Φεβρουαρίου 2010, έφτασε στη #4 θέση στην Αγγλία και #1 στις ΗΠΑ. Το 2011, κέρδισαν το τέταρτό τους βραβείο Grammy.
  • Οι επικυρωμένες πωλήσεις των Sade στις ΗΠΑ μέχρι τώρα είναι 23,5 εκατομμύρια αντίτυπα, σύμφωνα με την RIAA. Συνολικά έχουν πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 75 εκατομμύρια αντίτυπα.
  • Η προσωπική της ζωή είχε πάντα σαφή προτεραιότητα από την καριέρα της γι’ αυτό άλλωστε έχει κυκλοφορήσει μόνο 3 albums στο διάστημα αυτό. O γάμος της με τον Ισπανό σκηνοθέτη Carlos Scola Pliego το 1989, η γέννηση της κόρης της το 1996 και η μετακόμιση της στο Gloucestershire όπου τώρα ζει με τον νέο της σύντροφο απαιτούσαν την προσοχή της και τον χρόνο της.

 

Πηγές: el.wikipedia.org, en.wikipedia.org

1984 – Diamond Life

  • Κυκλοφόρησε: 21 Ιουλίου 1984
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: AUS: 4× Platinum, CAN: 2× Platinum, FRA:2× Platinum, GER: Platinum, NLD: Platinum, US: 4× Platinum, UK: 4× Platinum
  • Singles από το «Diamond Life»:
  1. «Your Love Is King»  Κυκλοφόρησε: 25 Φεβρουαρίου 1984
  2. «When Am I Going to Make a Living»  Κυκλοφόρησε: 26 Μαίου 1984
  3. «Smooth Operator»  Κυκλοφόρησε: 15 Σεπτεμβρίου 1984
  4. «Hang On to Your Love»  Κυκλοφόρησε: 8 Δεκεμβρίου 1984

Tracklist:

1. «Smooth Operator»   4:15

2. «Your Love Is King»   3:41

3. «Hang On to Your Love»   5:55

4. «Frankie’s First Affair»   4:39

5. «When Am I Going to Make a Living»   3:27

6. «Cherry Pie»   6:20

7. «Sally»   5:23

8. «I Will Be Your Friend»   4:45

9. «Why Can’t We Live Together»   5:28

1985 – Promise

  • Κυκλοφόρησε: 9 Νοεμβρίου 1985
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: AUS: Platinum, CAN: 2× Platinum, FRA: Platinum, GER: Platinum, US: 4× Platinum, UK: 2× Platinum
  • Singles από το «Promise»:
  1. «The Sweetest Taboo»  Κυκλοφόρησε: 12 Οκτωβρίου 1985
  2. «Is It a Crime»  Κυκλοφόρησε: 1986
  3. «Never as Good as the First Time»  Κυκλοφόρησε: Μάρτιο 1986

Tracklist:

1. «Is It a Crime»   6:20

2. «The Sweetest Taboo»   4:37

3. «War of the Hearts»   6:47

4. «You’re Not the Man» (not included on LP)   5:20

5. «Jezebel»   5:29

6. «Mr Wrong»   2:51

7. «Punch Drunk» (not included on LP)   5:25

8. «Never as Good as the First Time»   5:00

9. «Fear»   4:09

10. «Tar Baby»   3:58

11. «Maureen»   4:20

 

1988 – Stronger Than Pride

  • Κυκλοφόρησε: 8 Μαίου 1988
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: AUS: Platinum, CAN: Platinum, FRA: 2× Platinu, GER: Gold, NLD: Platinum, SWI: Platinum, US: 3× Platinum, UK: Platinum
  • Singles από το «Stronger Than Pride»:
  1. «Love Is Stronger Than Pride»  Κυκλοφόρησε: 2 Απριλίου 1988
  2. «Paradise»  Κυκλοφόρησε: 2 Ιουλίου 1988
  3. «Nothing Can Come Between Us»   Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 1988
  4. «Turn My Back on You»  Κυκλοφόρησε: 21 Νοεμβρίου 1988

Tracklist:

1. «Love Is Stronger Than Pride»   4:18

2. «Paradise»   4:02

3. «Nothing Can Come Between Us»   4:22

4. «Haunt Me»   5:50

5. «Turn My Back on You»   6:05

6. «Keep Looking»   5:21

7. «Clean Heart»   4:01

8. «Give It Up»   3:50

9. «I Never Thought I’d See the Day»   4:13

10. «Siempre Hay Esperanza»   5:15

 

1992 – Remix Deluxe (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1992 (μόνο στην Ιαπωνία)
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1.»Feel No Pain» (Nellee Hooper Remix)   5:12

2. «Love Is Stronger Than Pride» (Mad Professor Mix)   4:28

3. «Make Some Room» (Extended Mix)   5:00

4. «Paradise» (Ronin Remix)   5:43

5. «Super Bien Total»   6:51

1992 – Love Deluxe

  • Κυκλοφόρησε: 1 Νοεμβρίου 1992
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: AUS: Platinum, CAN: Platinum, FRA: Platinum, GER: Gold, NLD: Gold, SWE: Gold, SWI: Gold, US: 4× Platinum, UK: Gold
  • Singles από το «Love Deluxe»:
  1. «No Ordinary Love»  Κυκλοφόρησε: 8 Οκτωβρίου 1992
  2. «Feel No Pain»  Κυκλοφόρησε: 28 Νοεμβρίου 1992
  3. «Kiss of Life»  Κυκλοφόρησε: 8 Μαίου 1993
  4. «Cherish the Day»  Κυκλοφόρησε: 31 Ιουλίου 1993

Tracklist:

1. «No Ordinary Love»   7:20

2. «Feel No Pain»   5:08

3. «I Couldn’t Love You More»   3:49

4. «Like a Tattoo»   3:38

5. «Kiss of Life»   5:50

6. «Cherish the Day»   5:34

7. «Pearls»   4:34

8. «Bullet Proof Soul»   5:26

9. «Mermaid»   4:23

1994 – The Best of Sade (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 12 Νοεμβρίου 1994
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: AUS: 3× Platinum, AUT: Gold, CAN: Platinum, FRA: 2× Gold, GER: Gold, NLD: Platinum, US: 4× Platinum, UK: 2xPlatinum

Tracklist:

1. «Your Love Is King» (from Diamond Life)   3:41

2. «Hang On to Your Love» (from Diamond Life)   4:29

3. «Smooth Operator» (from Diamond Life)   4:16

4. «Jezebel» (from Promise)   5:23

5. «The Sweetest Taboo» (from Promise)   4:25

6. «Is It a Crime» (from Promise)   6:16

7. «Never as Good as the First Time» (from Promise)   3:58

8. «Love Is Stronger Than Pride» (from Stronger Than Pride)   4:17

9. «Paradise» (from Stronger Than Pride)   3:36

10. «Nothing Can Come Between Us» (from Stronger Than Pride)   3:52

11. «No Ordinary Love» (from Love Deluxe)   7:19

12. «Like a Tattoo» (from Love Deluxe)   3:36

13. «Kiss of Life» (from Love Deluxe)   4:10

14. «Please Send Me Someone to Love» (from Philadelphia)   3:40

15. «Cherish the Day» (from Love Deluxe)   6:17

16. «Pearls» (Love Deluxe)   4:35

 

 

2000 – Lovers Rock

  • Κυκλοφόρησε: 14 Νοεμβρίου 2000
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: AUS: Gold, AUT: Gold, CAN: 2× Platinum, GER: Platinum, NLD: Gold, NZ: Gold, SWE: Platinum, SWI: Gold, US: 3× Platinum, UK: Platinum
  • Singles από το «Lovers Rock»:
  1. «By Your Side»  Κυκλοφόρησε: 13 Οκτωβρίου 2000
  2. «King of Sorrow»  Κυκλοφόρησε:  12 Μαρτίου 2001

Tracklist:

1. «By Your Side»   4:34

2. «Flow»   4:34

3. «King of Sorrow»   4:53

4. «Somebody Already Broke My Heart»   5:01

5. «All About Our Love»   2:40

6. «Slave Song»   4:12

7. «The Sweetest Gift»   2:18

8. «Every Word»   4:04

9. «Immigrant»   3:48

10. «Lovers Rock»   4:13

11. «It’s Only Love That Gets You Through»   3:53

Target limited edition bonus disc

1. «The Sweetest Taboo» (live)   5:55

2. «Smooth Operator» (live)   4:55

3. «Nothing Can Come Between Us» (live)   4:46

4. «No Ordinary Love» (live)   8:12

 

2002 – Lovers Live (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Φεβρουαρίου 2002
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, DVD
  • Πιστοποιήσεις: US: Gold, GER: Gold
  • Singles από το «Lovers Live»:
  1. «Somebody Already Broke My Heart»  Κυκλοφόρησε: 2002

Tracklist:

1. «Cherish the Day»   6:37

2. «Somebody Already Broke My Heart»   5:13

3. «Smooth Operator»   4:16

4. «Jezebel»   6:44

5. «Kiss of Life»   4:58

6. «Slave Song»   4:35

7. «The Sweetest Gift»   2:32

8. «The Sweetest Taboo»   6:01

9. «Paradise»   4:32

10. «No Ordinary Love»   6:09

11. «By Your Side»   4:54

12. «Flow»   5:01

13. «Is It a Crime»   8:23

 

2010 – Soldier of Love

  • Κυκλοφόρησε: 8 Φεβρουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Sony
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Πιστοποιήσεις: AUT: Gold, CAN: Platinum, FRA: 2× Platinum, GER: Gold, SWE: Gold, SWI: Platinum, US: Platinum, UK: Gold
  • Singles από το «Soldier of Love»:
  1. «Soldier of Love»  Κυκλοφόρησε: 8 Δεκεμβρίου 2009
  2. «Babyfather»  Κυκλοφόρησε:  20 Απριλίου 2010
  3. «The Moon and the Sky»  Κυκλοφόρησε: 2010

Tracklist:

1. «The Moon and the Sky»   4:28

2. «Soldier of Love»   5:59

3. «Morning Bird»   3:55

4. «Babyfather»   4:40

5. «Long Hard Road»   3:03

6. «Be That Easy»   3:41

7. «Bring Me Home»   4:09

8. «In Another Time»   5:06

9. «Skin»   4:13

10. «The Safest Place»   2:46

 

2011 – The Ultimate Collection (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Μαίου 2011
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: 2CD, DVD
  • Πιστοποιήσεις: UK: Silver
  • Singles από το «The Ultimate Collection»:
  1. «Still in Love with You»  Κυκλοφόρησε: 2011

Tracklist:

Disc one

1. «Your Love Is King» (from Diamond Life)   3:42

2. «Smooth Operator» (from Diamond Life)   4:18

3. «Hang On to Your Love» (from Diamond Life)   4:32

4. «The Sweetest Taboo» (from Promise)   4:27

5. «Is It a Crime» (from Promise)   6:22

6. «Never as Good as the First Time» (from Promise)   3:58

7. «Jezebel» (from Promise)   5:27

8. «Love Is Stronger Than Pride» (from Stronger Than Pride)   4:20

9. «Paradise» (from Stronger Than Pride)   3:38

10. «Nothing Can Come Between Us» (from Stronger Than Pride)   3:54

11. «No Ordinary Love» (from Love Deluxe)   7:21

12. «Kiss of Life» (from Love Deluxe)   4:14

13. «Feel No Pain» (from Love Deluxe)   5:11

14. «Bullet Proof Soul» (from Love Deluxe)   5:25

Disc two

1. «Cherish the Day» (from Love Deluxe)   6:20

2. «Pearls» (from Love Deluxe)   4:34

3. «By Your Side» (from Lovers Rock)   4:41

4. «Immigrant» (from Lovers Rock)   3:50

5. «Flow» (from Lovers Rock)   4:34

6. «King of Sorrow» (from Lovers Rock)   4:47

7. The Sweetest Gift» (from Lovers Rock)   2:21

8. «Soldier of Love» (from Soldier of Love)   5:58

9. «The Moon and the Sky» (from Soldier of Love)   4:29

10. «Babyfather» (from Soldier of Love)   4:40

11. «Still in Love with You»   4:26

12. «Love Is Found»   4:11

13. «I Would Never Have Guessed»   2:57

14. «The Moon and the Sky» (Remix featuring Jay-Z)   4:27

15. «By Your Side» (Neptunes Remix)   3:59

 

2012 – Bring Me Home: Live 2011 (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 22 Μαίου 2012
  • Εταιρεία: Epic
  • Μορφή: CD, DVD

Tracklist:

1. «Soldier Of Love»   6:17

2. «Skin»   3:57

3. «Kiss Of Life»   5:04

4. «Love Is Found»   4:05

5. «In Another Time»   4:34

6. «Jezebel»   6:57

7. «All About Our Love»   2:38

8. «Paradise / Nothing Can Come Between Us»   6:22

9. «Morning Bird»   4:40

10. «The Moon And The Sky»   4:29

11. «No Ordinary Love»   5:50

12. «By Your Side»     4:53

13. «Cherish The Day»   7:34

 

Sade Top Hits by SounDarts.gr