skip to Main Content
Menu

Discography & ID: Saint Motel

Discography & ID: Saint Motel

Ύψος

Gallery

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Saint Motel

Προέλευση Ονόματος: To όνομα του συγκροτήματος δημιουργήθηκε τυχαία από τον συνδυασμό λέξεων που εμπεριέχονταν σε άλλα υποψήφια ονόματα που είχαν κατά νου οι Saint Motel στο ξεκίνημα τους.

Ενεργά μέλη συγκροτήματος:

Alexander Leonard «A/J» Jackson. Γεννήθηκε: 14 Σεπτεμβρίου ?. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα, πιάνο, μουσικά video clips.

Aaron Dale Moore Sharp.  Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα.

Greg Erwin. Γεννήθηκε: 21 Αυγούστου ?. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά.

Chondrak «Dak» Lerdamornpong. Γεννήθηκε: 11 Μαΐου ?. Ρόλος στο συγκρότημα:μπάσο.

Τόπος καταγωγής: Los Angeles, California, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2009-σήμερα

Website: saintmotel.com

Discography

Start Here
Start Here
2009 – ForPlay (EP)
2009 – ForPlay (EP)
2011 – 7″1 (EP)
2011 – 7″1 (EP)
2012 – Voyeur
2012 – Voyeur
2014 – My type (EP)
2014 – My type (EP)
2016 – saintmotelevision
2016 – saintmotelevision

Start Here

  • Οι Saint Motel έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 2 studio albums και 4 EPs.
  • To συγκρότημα συστάθηκε αρχικά από τους A/J και Sharp οι οποίοι σπούδαζαν στην ίδια σχολή κινηματογράφου στη Νότια Καλιφόρνια. Το δίδυμο αργότερα συναντήθηκε με τον Dak ο οποίος δούλευε σε ένα εστιατόριο-σούσι, κοντά στην πανεπιστημιούπολη που έμεναν και τον Greg που σπούδαζε σε μια  άλλη σχολή κοντά στη δική τους.
  • Το 2015 εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ Sanremo Music Festival της Ιταλίας και στο Coachella Valley Music and Arts Festival.
  • Έχουν δανείσει τα τραγούδια τους σε αρκετά διαφημιστικά spot παγκοσμίως ενώ το τραγούδι «My Type» έχει συμπεριληφθεί σε κινηματογραφικά soundtracks αλλά και στα video games «FIFA 15» και «Pro Evolution Soccer 2016».
  • O A/J, παρέμεινε πιστός στις σπουδές του ως κινηματογραφιστής και έχει σκηνοθετήσει, ο ίδιος τα περισσότερα video-clips του συγκροτήματος.
  • Έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας δισκογραφίας όπως τους: Band of Skulls, Imagine Dragons, Pharrell Williams, Busta Rhymes, Dr.Dre, Arctic Monkeys, Weezer κ.α.
  • Σε συνέντευξή του στον Θοδωρή Κολλιόπουλο το 2015, ο A/J αποκάλυψε πως έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα παρόλο που δεν την έχει επισκεφτεί ποτέ μέχρι σήμερα. Αποκάλυψε πως η μητέρα του και η αδερφή του έχουν σπουδάσει στη χώρα μας και πως όλα τα μέλη της μπάντας είναι φανατικοί οπαδοί του συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, τους δίσκους του οποίου ακούν πάντα στα βαν των περιοδειών τους.

 

2009 – ForPlay (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Σεπτεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: OnThe Records
  • Μορφή: Digital download, CD

 

Tracklist:

1. «Eat Your Heart Out» 3:16

2. «Butch» 3:18

3. «Dear Dictator» 4:09

4. «Pity Party» 4:30

5. «To My Enemies» 4:19

6. «Do Everything Now» 4:11

2011 – 7″1 (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Δεκεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: OnThe Records
  • Μορφή: 7″

Tracklist:

1. At Least I Have Nothing – 3:35

2. Puzzle Pieces – 3:51

2012 – Voyeur

  • Κυκλοφόρησε: 10 Ιουλίου 2012
  • Εταιρεία: OnThe Records
  • Μορφή: Digital download, CD, LP
  • Singles από το «Voyeur»:
  1. «Puzzle Pieces» 
  2. «At Least I Have Nothing»
  3. «Honest Feedback»
  4. «Feed Me Now
  5. «Benny Goodman»

Tracklist:

1. «Feed Me Now» 4:23

2. «Benny Goodman» 3:38

3. «Puzzle Pieces» 3:51

4. «Daydream / Wetdream / Nightmare» 5:07

5. «1997» 4:17

6. «Honest Feedback» 3:42

7. «At Least I Have Nothing» 3:36

8. «You Do It Well» 3:12

9. «Hands Up Robert» 3:47

10. «Stories» 4:04

11. «Balsa Wood Bones» 3:33

2014 – My type (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 17 Αυγούστου 2014
  • Εταιρεία: Elektra, Parlophone
  • Μορφή: Digital download, CD
  • Singles από το «My Type»:
  1. «Ace in the Hole» Κυκλοφόρησε: 2014
  2. «My Type» Κυκλοφόρησε: 2014
  3. «Cold Cold Man» Κυκλοφόρησε: 2015

 

Tracklist:

1. My Type – 3:26

2. Ace In the Hole – 3:46

3. Cold Cold Man – 3:50

4. Midnight Movies – 3:43

2016 – saintmotelevision

  • Κυκλοφόρησε: 21 Οκτωβρίου 2016
  • Εταιρεία: Elektra Records, WEA International Inc.
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «saintmotelevision»:
  1. «Move» Κυκλοφόρησε: 12 Αυγούστου 2016
  2. «Born Again» Κυκλοφόρησε: 14 Οκτωβρίου 2016

Tracklist:

1. Move 3:09

2. Getaway

3. Destroyer

4. Born Again

5. Sweet Talk

6. You Can Be You

7. For Elise

8. Local Long Distance Relationship (LA2NY)

9. Slow Motion

10. Happy Accidents

Saint Motel Top Hits by SounDarts.gr