skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Salvador Santana

Discography & ID : Salvador Santana

Ύψος

ID

Όνομα: Salvador Santana

Ημερομηνία Γέννησης: 22 Μαΐου 1983

Τόπος γέννησης: San Francisco Bay Area, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός (keyboards).

Σύζυγος Megan Comiskey (Παντρεύτηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2010)

Γονείς:  Carlos Santana (κιθαρίστας, τραγουδοποιός) και Deborah Santana (ποιήτρια, συγγραφέας, ακτιβίστρια).

Ενεργός στη μουσική: 1999-σήμερα

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: S.S.B. (Salvador Santana Band): To group αποτελούνταν από τον ίδιο και τους: Emerson Cardenas (μπάσο), Quincy McQuary (φωνή, keyboards), Woody Aplanalp (κιθάρα), Tony Austin (drums) και José Espinoza (sax, κρουστά, φωνητικά). Επίσης συνεργάζεται τακτικά με τον πατέρα του Carlos Santana τόσο στις solo δουλειές του όσο και με το συγκρότημα των Santana.

Βραβεία: Ο Salvador Santana έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ένα βραβείο Grammy για την συνεργασία με τον πατέρα του, στην μουσική σύνθεση του τραγουδιού «El Farol» που συμπεριλαμβάνεται στο album του Carlos, «Supernatural«.

Websitesalvadorsantana.com

 

Σχετικά «Discographies & IDs»: Carlos Santana

Discography

Start Here
Start Here
2005 – Space Between The Stars (Collection)
2005 – Space Between The Stars (Collection)
2006 – SSB (as Salvador Santana Band / Demo E.P.)
2006 – SSB (as Salvador Santana Band / Demo E.P.)
2007 – SSB (as Salvador Santana Band)
2007 – SSB (as Salvador Santana Band)
2008 – Salvador Santana Band Remixes
2008 – Salvador Santana Band Remixes
2010 – Keyboard City
2010 – Keyboard City
2013 – Rise Up (E.P.)
2013 – Rise Up (E.P.)
2015 – Fantasy Reality
2015 – Fantasy Reality

Start Here

  • Εκτός από τον πατέρα του, Carlos Santana, o Salvador έχει και δύο πασίγνωστους παππούδες στο χώρο της μουσικής. Από την πλευρά της μητέρας του, τον Saunders King, γνωστό τραγουδιστή των Αμερικάνικων blues, και από την πλευρά του πατέρα του, τον Jose Santana, o οποίος είναι βιολονίστας και αρχηγός σε συγκρότημα mariachi.
  • To πρώτο του δισκογραφικό εγχείρημα κυκλοφόρησε μαζί με το audiobook του βιβλίου της μητέρας του, Deborah Santana, με τίτλο «Space Between The Stars«. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συνοδευτική μουσική συλλογή με τραγούδια από όλα τα γνωστά μέλη της οικογένειας του όπως είναι ο πατέρας του, Carlos και ο παππούς του Saunders King.
  • Ξεκίνησε να παίζει πιάνο στην ηλικία των 5 ετών. Αργότερα οι γονείς του, τον έγραψαν στο μουσικό σχολείο Ruth Asawa San Francisco School of the Arts High School και στο τέλος σπούδασε μουσική στο California Institute of the Arts στην Valencia της California.
  • Το 2004, ο Salvador δημιούργησε το συγκρότημα, «Salvador Santana Band». Τα μέλη της μπάντας συμπλήρωναν οι: Emerson Cardenas (μπάσο), Quincy McQuary (φωνητικά, πλήκτρα), Woody Aplanalp (κιθάρα),  Toni Austin (τύμπανα) και ο José Espinoza (σαξόφωνο, κρουστά, φωνητικά).
  • Μαζί κυκλοφόρησαν ένα album και ένα E.P. και έμειναν μαζί ως συγκρότημα μέχρι το 2008. Την ίδια χρονιά ο Salvador κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album με τίτλο «Keyboard city«.
  • To τραγούδι «Rise Up» ακούγεται στην βραβευμένη ταινία, «School of My Dreams», ένα ντοκιμαντέρ για την Ακαδημία Daraja στην Κένυα, ένα σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ελεύθερο προς όλα τα κορίτσια. Στην πραγματικότητα, ήταν ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική που έκανε το 2006, μαζί με καλλιτέχνες του «Artists for a New South Africa» (ANSA), και η συνάντηση με τον Πρόεδρο Νέλσον Μαντέλα, που πυροδότησε τον Salvador για να γράψει το θετικό μήνυμα και τη μουσική του «Rise Up».
  • Ο Salvador έχει συμμετάσχει επίσης και σε projects εκτός των δικών του, σόλο φιλοδοξιών, όπως στο «Hymns for Peace DVD» που κυκλοφόρησε το 2004, καθώς και σε δίσκους και συναυλίες του πατέρα του, Carlos Santana με πιο πρόσφατη αυτή του 2013, «Corazón Live».

2005 – Space Between The Stars (Collection)

Bonus Music disc από το audiobook της Deborah Santana, «Space Between The Stars».

  • Κυκλοφόρησε: 2005
  • Εταιρεία: Random House Audio
  • Μορφή: CD

 

Tracklist:

1. «Gentle Wisdom» Salvador Santana  2:48

2 «Love Beams» Carlos & Salvador Santana 4:07

3. «I Believe It’s Time» Santana 7:02

4 «I Cover The Waterfront» Carlos & Salvador Santana 4:30

5. «S K Blues Pt. 1» Saunders King 3:29

6. «Summertime Boogie» Saunders King 3:00

7. «Summertime» Saunders King 2:45

8. «Danny Boy» Saunders King 2:41

9. «Angelica Faith» Santana 5:39

10. «Serpents And Doves» Santana7:32

11. «Ka Limb Ba» Salvador Santana 3:55

12. «You’re All I Need» Salvador Santana 2:30

13. «I Can Luv You (Remix)» Salvador Santana 3:18

14. «Interview With Deborah Santana Part 1» Carlos Santana 8:47

15. «Interview With Deborah Santana Part 2» Carlos Santana 9:06

2006 – SSB (as Salvador Santana Band / Demo E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2 Ιανουαρίου 2006
  • Εταιρεία: Salvador Santana Band / demo

Tracklist:

1. We Rock Da Mike 2:53

2. Simple Story of Love 4:25

3. Another Rainy Day 6:19

4. Electric Moon 4:15

5. SSB 2:56

2007 – SSB (as Salvador Santana Band)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Νοεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Tsunami
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «SSB»:
  1. «Summer’s day» Κυκλοφόρησε: 10 Μαρτίου 2008

 

Tracklist:

1. Sounds Good 3:20

2. Me & U 3:44

3. Summer’s Day 3:59

4. Funky Thang 3:30

5. Imacallya 3:36

6. My One True Love 4:03

7. Hella Tight 2:44

8. Why Yo (Feat. Asdru Sierra of Ozomatli) 3:02

9. Lo Que Digas Tú 4:24

10. Evil Ways (Feat. Andy Vargas) (Tour Edition) 3:50

2008 Re-issue

1. Oh Yea Yeah 02:57  (new track)

2. Funky Thang 03:30

3. Summer’s Day 03:59

4. Sounds Good 03:20

5. Me & U 03:45

6. In My Dreams 04:15 (new track)

7. Imacallya 03:36

8. My One True Love 04:03

9. Hella Tight 02:44

10. Lo Que Digas Tú 04:24

11. Do It (Til Your Satisfied) 03:35 (new track)

12. Menéa 03:21 (new track)

13. Why Yo (Feat. Asdru Sierra of Ozomatli) 03:02

2008 – Salvador Santana Band Remixes

  • Κυκλοφόρησε: 2 Σεπτεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: Tsunami
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. Summer’s Day (Sunset Dub Mix) – Bass Over Babylon 5:02

2. Summer’s Day (Interstate Five Re-Mix) – Money Mark 3:33

3. Hella Tight – Del the funky homosapien Remix 3:39

4. Why Yo – Remixed by The Mexican Institute of Sound 3:32

5. My One True Love – Brazilian Girls Remix 3:37

6. Why Yo (Wes Coats RMX) – Scotty Coats and Wes The Mes 4:57

7. Sounds Good (TPT Remix) – The Pinker Tones 4:30

8. Summer’s Day (SM 1 Bounce 2 Remix) – Justin Poree & Wil-Dog Abers of Ozomatli 3:57

9. Me & U (JDR Cumbia Remix) – Jason Roberts 3:43

2010 – Keyboard City

  • Κυκλοφόρησε: 2 Φεβρουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Various Music
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Keyboard City»:
  1. «Don’t Do It» Κυκλοφόρησε: 2 Μαΐου 2012

 

 

Tracklist:

1. Intro 0:42

2. We Got Somethin’ 3:31

3. Don’t Even Care 3:14

4. Under the Sun 3:38

5. Video Game, Save My Life 3:13

6. Keyboard City 4:32

7. Don’t Do It 3:26

8. This Day (Belongs to You) 3:04

9. Truth Fears No Questions 4:32

10. Salaboutmoney 2:27

11. Get Silly 2:39

12. Keep Smiling 3:52

2013 – Rise Up (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2013
  • Εταιρεία: Various Music
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Rise Up E.P.»:
  1. «Mi tesoro» Κυκλοφόρησε: 28 Φεβρουαρίου 2012
  2. «Into the light» Κυκλοφόρησε:13 Ιουνίου 2012
  3. «Rise Up» Κυκλοφόρησε: 20 Μαΐου 2013

 

Tracklist:

1. Rise Up 3:32

2. It’s On 3:29

3. Gimme Your Best 2:39

4. Into the Light 4:03

5. Ain’t Enough 3:18

6. Mi Tesoro 3:53

2015 – Fantasy Reality

  • Κυκλοφόρησε: 21 Αυγούστου 2015
  • Εταιρεία: Various Music
  • Μορφή: CD, digital download 
  • Singles από το «Fantasy Reality»:
  1. «Fantasy Reality» Κυκλοφόρησε: 11 Αυγούστου 2015
  2. «I Don’t Want It To End»  Κυκλοφόρησε: 4 Σεπτεμβρίου 2015
  3. «Til the Mornin’ Light» Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2015

Tracklist:

1. Be the Change 4:01

2. Til the Mornin’ Light 3:39

3. Somethin’ That’s Real 4:45

4. Change Is Gonna Come 3:59

5. Here With You Tonight 3:54

6. Keep Pressing On 4:14

7. Let the Wall Down 4:19

8. Love Is Peace 4:20

9. Fantasy Reality 3:33

10. Sound Physician 3:36

11. Visualize Strength 3:55

12. I Don’t Want It to End 5:00

Salvador Santana Top Hits by Soundarts.gr