skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Sam Smith

Discography & ID : Sam Smith

Ύψος

Gallery

Sam Smith

O Sam Smith με της αδερφές του.

Sam Smith & Lily Allen

Ellen DeGeneres, Kanye West, Justin Bieber & Sam Smith.

Annie Lennox & Sam Smith

Sam Smith & Rita Ora

Sam Smith, Katy Perry & Miley Cyrus.

Sam Smith & Rihanna

Sam Smith & Taylor Swift

Με το κέρινο ομοίωμα του στο μουσείο της Madame Tussaud στο Λονδίνο.

Sam Smith (Rolling Stone Cover)

ID

Ολόκληρο Όνομα: Samuel Frederick «Sam» Smith

Ημερομηνία Γέννησης: 19 Μαΐου 1992

Τόπος Γέννησης: Bishops Stortford, Hertfordshire, Αγγλία.

Επάγγελμα:Τραγουδιστής, τραγουδοποιός.

Οικογενειακή Κατάσταση:  Single. 

(To 2014 δήλωσε ανοιχτά πως είναι gay και πως είχε σχέση με το μοντέλο Jonathan Zeizel. Από τον χωρισμό τους εμπνεύστηκε τα περισσότερα τραγούδια του πρώτου του δίσκου).

Γονείς Frederick Smith και Kate Cassidy (χρηματίστρια).

Αδέρφια: Έχει δύο μικρότερες αδερφές, τις Lily και Mabel.

Άλλοι γνωστοί συγγενείς: Είναι τρίτος ξάδερφος της τραγουδίστριας Lily Allen και του αδερφού της, Alfie Allen που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Game of Thrones».

Ενεργός στη μουσική: 2007-σήμερα

Βραβεία: O Sam Smith έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 20 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

4 Grammy Awards, 1 Academy Award, 1 Golden Globes Award, 1 American Music Award, 1 BBC Sound of…, 1 BET Award, 3 Billboard Music Awards, 3 Brit Awards, 1 iHeartRadio Music Award, 1 JUNO Award, 6 MOBO Awards, 1 Q Award, 1 Young Hollywood Awards

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o Sam Smith κάντε κλικ εδώ.

Official Website: samsmithworld.com

πηγές: en.wikipedia.org, googlε

Discography

Start Here
Start Here
2013 – Nirvana (E.P.)
2013 – Nirvana (E.P.)
2014 – In the Lonely Hour
2014 – In the Lonely Hour
2015 – Writing’s on the Wall (Single)
2015 – Writing’s on the Wall (Single)
2015 – In the Lonely Hour (Drowning Shadows Edition)
2015 – In the Lonely Hour (Drowning Shadows Edition)
2017 – The Thrill of It All
2017 – The Thrill of It All

Start Here

  • O Samuel Frederick «Sam» Smith, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1992. Είναι Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Έγινε διάσημος , τον Οκτώβριο του 2012, όταν έλαβε μέρος στο single των Disclosure, «Latch», το οποίο έφτασε στην 11η θέση στα βρετανικά charts. Ακολούθησε η επιτυχία του Naughty Boy, «La La La», στην οποία συμμετείχε και του χάρισε το πρώτο Νο.1 single τον Μάιο του 2013.
  • Το πρώτο του album με τίτλο «In the Lonely Hour» κυκλοφόρησε το Μάιο του 2014 από την Capitol Records. Το πρώτο single, «Lay Me Down «, κυκλοφόρησε πριν από το «La La La».
  • Τον Δεκέμβριο του 2014 ο Smith ήταν υποψήφιος για έξι βραβεία Grammy εκ των οποίων κέρδισε τέσσερα.
  • Στις 19 Οκτωβρίου, ο Smith απέσπασε δύο διακρίσεις στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness – η μια για την ηχογράφηση του πρώτου θεματικού τραγουδιού του James Bond που έφτασε στο Νο.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο και η άλλη για τις περισσότερες διαδοχικές εβδομάδες στην κορυφή του UK top 10 από ένα ντεμπούτο album.
  • Για το τραγούδι του «Writing’s on the Wall»  που έγραψε μαζί με τον Jimmy Napes, είναι το μουσικό θέμα για την ταινία του James Bond, «Spectre» (2015), για το οποίο ο Smith κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και το Βραβείο Όσκαρ για το Καλύτερο Τραγούδι.
  • Ο Smith γεννήθηκε στο Λονδίνο στην Αγγλία και είναι γιος του Frederick Smith (οικιακά) και της Kate Cassidy (χρηματίστρια). Είναι απόφοιτος του Μουσικού Θεάτρου Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώτη δουλειά στην οποία μάλιστα πρωταγωνίστησε ήταν στην παραγωγή του σχολείου του, το 2007 «Oh! Carol».  Πριν εισέλθει στο μουσικό θέατρο, ο  Smith τραγουδούσε σε διάφορες jazz μπάντες. Για αρκετά χρόνια σπούδασε τραγούδι και συγγραφή τραγουδιών στο πλευρό της τζαζ πιανίστριας, Joanna Eden. Παρακολούθησε την Καθολική Σχολή της Αγίας Μαρίας στο Bishop’s Stortford. Ήταν μέλος της Stortford Junior Operatics στο Bishop (τώρα Μουσική Θεατρική Εταιρεία Bishops Stortford) και της Χορωδίας Cantate Youth Choir.
  • Τον Μάιο του 2014, ο Smith αποκάλυψε στο κοινό πως είναι gay. Αμέσως μετά, έκανε γνωστή τη σχέση του – αφού τελείωσε – με τον ηθοποιό και το μοντέλο Jonathan Zeizel. Στα βραβεία Grammy του 2015, όπου κέρδισε τέσσερις κατηγορίες, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπο για τον οποίο ηχογραφήθηκε αυτός ο δίσκος. και που ερωτεύτηκα πέρυσι. Σε ευχαριστώ πολύ που μου ράγισες την καρδιά και γιατί μου απέφερες τέσσερα Grammy! «
  • Σε συνέντευξή του στο 4Music, ο Smith συζήτησε ανοιχτά για τη μάχη του με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.
  • Είναι ένας τρίτος ξάδελφος της τραγουδίστριας Lily Allen και του ηθοποιού Alfie Allen. Είναι επίσης ο νονός του γιου του στενού του φίλου και συνεργάτη Jimmy NapesJackson. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι φεμινιστής.

2013 – Nirvana (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 4 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Capitol, Method
  • Μορφή: 12″, digital download
  • Singles από το «Nirvana E.P.»: 
  1. «Lay Me Down» Κυκλοφόρησε: 15 Φεβρουαρίου 2013

Tracklist:

1. «Safe with Me» 3:04

2. «Nirvana» 3:22

3. «I’ve Told You Now» (Live at St Pancras Old Church, London 2013) 4:00

4. «Latch» (acoustic) 3:41

5. «Lay Me Down» 4:13

US edition additional tracks

5. «Together» (Disclosure, Sam Smith, Nile Rodgers and Jimmy Napes) 2:22

6. «Money on My Mind» 3:14

7. «Nirvana» (Harry Fraud remix) 3:17

2014 – In the Lonely Hour

  • Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2014
  • Εταιρεία: Capitol, Method
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 7× Platinum, ARIA: 4× Platinum, BVMI: Gold, IFPI DEN: Platinum, IFPI SWE: Platinum, MC: 2× Platinum, NVPI: Gold, RIAA: 2× Platinum, RMNZ: 4× Platinum
  • Παραγωγή: Jimmy Napes, Steve Fitzmaurice, Komi, Naughty Boy, Two Inch Punch, Eg White, Fraser T Smith
  • Singles από το «In the Lonely Hour»:
  1. «Lay Me Down» Κυκλοφόρησε: 15 Φεβρουαρίου 2013
  2. «Money on My Mind» Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου 2014
  3. «Stay with Me» Κυκλοφόρησε: 14 Απριλίου 2014
  4. «I’m Not the Only One» Κυκλοφόρησε: 31 Αυγούστου 2014
  5. «Like I Can» Κυκλοφόρησε: 7 Δεκεμβρίου 2014
  6. «Lay Me Down» Κυκλοφόρησε: 22 Φεβρουαρίου 2015 (re-release)

Tracklist:

1. «Money on My Mind» 3:12

2. «Good Thing» 3:21

3. «Stay with Me» 2:52

4. «Leave Your Lover» 3:08

5. «I’m Not the Only One» 3:59

6. «I’ve Told You Now» 3:30

7. «Like I Can» 2:47

8. «Life Support» 2:53

9. «Not in That Way» 2:52

10. «Lay Me Down» 4:13

Deluxe edition bonus tracks

11. «Restart» 3:52

12. «Latch» (acoustic) 3:43

13. «La La La» (Naughty Boy feat.Sam Smith) 3:40

14. «Make It to Me» 2:40

European iTunes deluxe edition bonus tracks

11. «Restart» 3:52

12. «Latch» (acoustic) 3:43

13. «La La La» (Naughty Boy feat. Sam Smith) 3:40

14. «Reminds Me of You» 3:14

15. «Make It to Me» 2:40

Google Play bonus tracks

15. «In the Lonely Hour» (acoustic) 2:54

16. «Nirvana» (acoustic) 3:45

Target deluxe edition bonus tracks

11. «Restart» 3:52

12. «Latch» (acoustic) 3:43

13. «La La La» (Naughty Boy feat. Sam Smith) 3:40

14. «Reminds Me of You» 3:14

15. «Stay with Me» (feat. Mary J. Blige) 2:53

16. «In the Lonely Hour» (acoustic) 2:52

Japan bonus tracks

11. «Restart» 3:52

12. «Latch» (acoustic) 3:43

13. «La La La» (Naughty Boy feat. Sam Smith) 3:40

14. «Make It to Me» 2:40

15. «Reminds Me of You» 3:14

16. «Stay with Me» (Darkchild Version) (feat. Mary J. Blige) 2:53

17. «In the Lonely Hour» (acoustic) 2:52

18. «Nirvana» 3:22

19. «Safe with Me» 3:04

20. «Together» (Disclosure, Sam Smith, Nile Rodgers and Jimmy Napes) 2:22

21. «Stay with Me» (Darkchild Version) (not available on digital edition) 2:53

2015 – Writing’s on the Wall (Single)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Capitol, Method
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Platinum, RIAA: Gold
  • Παραγωγή: Jimmy Napes, Steve Fitzmaurice, Guy Lawrence, Howard Lawrence

Tracklist:

1. «Writing’s on the Wall» 4:38

2. «Writing’s on the Wall» (Instrumental) 4:38

2015 – In the Lonely Hour (Drowning Shadows Edition)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Νοεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Capitol, Method
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 7× Platinum, ARIA: 4× Platinum, BVMI: Gold, IFPI DEN: Platinum, IFPI SWE: Platinum, MC: 2× Platinum, NVPI: Gold, RIAA: 2× Platinum, RMNZ: 4× Platinum
  • Παραγωγή: Jimmy Napes, Steve Fitzmaurice, Komi, Naughty Boy, Two Inch Punch, Eg White, Fraser T Smith
  • Singles από το «In the Lonely Hour (Drowning Shadows Edition)»:
  1. «Lay Me Down (Red Nose Day 2015)» Κυκλοφόρησε: 9 Μαρτίου 2015

Tracklist:

11. «Restart» 3:52

12. «Latch» (Acoustic)  3:43

13. «La La La» (Naughty Boy feat. Sam Smith) 3:40

14. «Make It to Me» 2:40

15. «Drowning Shadows» 4:13

16. «Love Is a Losing Game» 2:57

17. «Nirvana» 3:22

18. «How Will I Know» (Whitney Houston Cover) 3:52

19. «Omen» (Acoustic) 3:25

20. «Latch» (featuring Disclosure) (Live from Madison Square Garden) 8:06

21. «Stay with Me» (feat. Mary J. Blige) 2:53

22. «I’m Not the Only One» (feat. A$AP Rocky) 3:43

23. «Lay Me Down» (feat. John Legend) 3:39

2017 – The Thrill of It All

  • Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: Capitol Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Steve Fitzmaurice, Jimmy Napes, Brendan Grieve, Malay, Tyler Johnson, StarGate, Emile Haynie, Timbaland
  • Singles από το «The Thrill Of It All»:
  1. «Too Good at Goodbyes» Κυκλοφόρησε: 8 Σεπτεμβρίου 2017
  2. «One Last Song» Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 2017

Tracklist:

1. «Too Good at Goodbyes» – 3:21

2. «Say It First» – 4:07

3. «One Last Song» – 3:12

4. «Midnight Train» – 3:27

5. «Burning» – 3:23

6. «Him» – 3:10

7. «Baby, You Make Me Crazy» – 3:27

8. «No Peace» (feat. YEBBA) – 4:43

9. «Palace» – 3:07

10. «Pray» – 3:41

Deluxe Edition

11. «Nothing Left for You» – 3:46

12. «The Thrill of It All» – 3:28

13. «Scars» – 3:03

14. «One Day at a Time» – 3:29

Sam Smith Top Hits by SounDarts.gr