skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Seal

Discography & ID : Seal

Ύψος

Gallery

Seal

O Seal με την οικογένεια του.

Keith Urban, Nicole Kidman, Seal Heidi Klum, Jada Pinkett Smith, Will Smith.

Adamski & Seal

Björk & Seal (1994)

Seal & David Gilmour

Sir Bob Geldof, Chris Martin, Seal, Roger Taylor, One Direction, Olly Murs, Sinead O’Connor, Ellie Goulding, Ed Sheeran, Emeli Sande, Paloma Faith, Midge Ure & Bono.

Michael Bolton & Seal

Delta Goodrem, Joel Madden, Seal και Ricky Martin.

Seal & Mylène Farmer

Seal & Keith Urban

David Foster, Donna Summer, Seal

ID

Καλλιτεχνικό ΌνομαSeal

Ολόκληρο Όνομα: Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel.

Ημερομηνία Γέννησης: 19 Φεβρουαρίου 1963.

Τόπος Γέννησης: Paddington, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός (Έχει πτυχίο αρχιτεκτονικής).

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Push (1980).

Οικογενειακή Κατάσταση: Παντρεύτηκε τo super model, Heidi Klum το 2005 και χώρισαν ακριβώς 10 χρόνια αργότερα.

Τέκνα: Helene «Leni» Boshoven Klum (2004), Henry Günther Adeola Dashtu Samuel (2005), Johan Riley Fyodor Taiwo Samuel (2006) και Lou Sulola Samuel (2009)

Γονείς Adebisi Ogundeji (Νιγηρία) και Francis Samuel (Βραζιλία)

Αδέρφια: Jeymes Samuel (a.k.a. The Bullitts).

Ενεργός στη μουσική: 1987-σήμερα

Βραβεία: O Seal έχει αποσπάσει 8 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

3 Brit Awards (1992), 1 MTV Video Music Award (1995), 3 Grammy Awards (1996) και 1 BMI Film & TV Award (1996)

Official Websiteseal.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
1991 – Seal
1991 – Seal
1994 – Seal
1994 – Seal
1995 – Seal and Seal II (Box Set)
1995 – Seal and Seal II (Box Set)
1998 – Human Being
1998 – Human Being
2003 – Seal IV
2003 – Seal IV
2004 – Best 1991–2004 (Compilation)
2004 – Best 1991–2004 (Compilation)
2005 – Live in Paris (Live)
2005 – Live in Paris (Live)
2006 – One Night to Remember (Live)
2006 – One Night to Remember (Live)
2007 – System
2007 – System
2008 – Soul
2008 – Soul
2009 – Soul: Live (Live)
2009 – Soul: Live (Live)
2009 – Live in Brooklyn (Live)
2009 – Live in Brooklyn (Live)
2009 – Hits (Compilation)
2009 – Hits (Compilation)
2010 – Seal 6: Commitment
2010 – Seal 6: Commitment
2010 – The Platinum Collection (Box Set)
2010 – The Platinum Collection (Box Set)
2011 – Soul 2
2011 – Soul 2
2015 – 7
2015 – 7
2017 – Standards
2017 – Standards

Start Here

  • Ο Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel, γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου 1963, γνωστός ως Seal είναι Άγγλος τραγουδιστής και συνθέτης. Έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια albums παγκοσμίως και είναι γνωστός για διεθνείς επιτυχίες, περιλαμβανομένου του «Kiss from a Rose», το οποίο ακούστηκε στο soundtrack της ταινίας «Batman Forever» που κυκλοφόρησε το 1995. Ήταν κριτής στο «The Voice» της Αυστραλίας το 2012, το 2013 κι επέστρεψε ξανά το 2017.
  • Την δεκαετία του 80′, ο Seal τραγουδούσε σε τοπικά μπας και κλαμπ, ενώ το 1987 έγινε μέλος του βρετανικού funk συγκροτήματος Push, το οποίο συνόδευσε στην περιοδεία τους στην Ιαπωνία. Αφού πέρασε από διάφορα στάδια, ο Seal συνεργάστηκε με τον παραγωγό Adamski και το 1990 κυκλοφόρησε το hit «Killer».
  • Περισσότερα από δέκα albums έχει στο ενεργητικό του, πολλά από τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία βάσει των πωλήσεων και την ανταπόκριση του κοινού. Το 1991, κυκλοφόρησε το album «Seal» και η επιτυχία συνεχίστηκε τρία χρόνια αργότερα με το «Seal II». Τραγούδια όπως το «Crazy» και το «Kiss from a Rose» κατέλαβαν υψηλές θέσεις στα charts, τόσο της Βρετανίας όσο και της Αμερικής.
  • Follow-up album του «Seal II» είναι το «Human Being», το οποίο κυκλοφόρησε το 1998 και πέντε χρόνια αργότερα, ο Seal έφερε στην επιφάνεια το «Seal IV». Ο τελευταίος δίσκος δεν έλαβε την αναμενόμενη αποδοχή από το κοινό του Seal, σε αντίθεση με το single «Love’s Divine»  που αποτέλεσε ένα μουσικό hit εκείνης της περιόδου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
  • Στις 12 Νοεμβρίου του 2007, μετά από την κυκλοφορία δύο live albums «Live in Paris» και «One Night to Remember», ο Seal παρουσίασε επίσημα τον δίσκο του «System» από το οποίο ξεχώρισε το single «Amazing». To album «System» ακολούθησε ο έκτος κατά σειρά δίσκος του «Soul», ενώ δεν έλειψαν οι compilation κυκλοφορίες, όπως το album «Hits».
  • To 2010, ο Seal κυκλοφόρησε το έβδομο album του «Commitment and Soul 2», εμπνευσμένο από την σύζυγό του, Heidi.
  • Στις 10 Μαρτίου του 2012, μοιράστηκε την σκηνή με τους  Kanye West, Soul Rebels Brass Band και Snoop Dogg, με σκοπό την συλλογή χρημάτων για να βοηθήσουν τα θύματα του Τυφώνα Κατρίνα.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της μουσικής του καριέρας έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία, ανάμεσα στα οποία είναι τρία Brit Awards, τέσσερα Grammy Awards κι ένα MTV Video Music Award. Ως συνθέτης κέρδισε το Ivor Novello Award της Βρετανικής Ακαδημίας στην κατηγορία «Καλύτερο Τραγούδι Στιχουργικά και Μουσικά» για τα τραγούδια «Killer» και «Crazy».

Πηγή: en.wikipedia.org

1991 – Seal

  • Κυκλοφόρησε: 11 Ιουνίου 1991
  • Εταιρεία: ZTT Records
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Seal»:
  1. «Crazy» Κυκλοφόρησε: 23 Νοεμβρίου 1990
  2. «Future Love Paradise» Κυκλοφόρησε: Απρίλιος 1991
  3. «The Beginning» Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 1991
  4. «Killer» Κυκλοφόρησε: 4 Νοεμβρίου 1991 
  5. «Violet» Κυκλοφόρησε: Φεβρουάριος 1992

Tracklist:

1. «The Beginning» – 5:40

2. «Deep Water» – 5:56

3. «Crazy» – 4:47

4. «Killer» – 6:22

5. «Whirlpool» – 3:56

6. «Future Love Paradise» – 4:20

7. «Wild» – 5:19

8. «Show Me» – 5:59

9. «Violet» – 8:06

1994 – Seal

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 1994
  • Εταιρεία: ZTT Records
  • Μορφή: LP, CD, cassette
  • Singles από το «Seal»:
  1. «Prayer for the Dying» Κυκλοφόρησε: 25 Απριλίου 1994
  2. «Kiss from a Rose» Κυκλοφόρησε: 18 Ιουλίου 1994
  3. «Newborn Friend» Κυκλοφόρησε: 24 Οκτωβρίου 1994
  4. «I’m Alive» Κυκλοφόρησε: 1995
  5. «Don’t Cry» Κυκλοφόρησε: 1995
  6. «If I Could» Κυκλοφόρησε: 1995

Tracklist:

1. «Bring It On» – 3:58

2. «Prayer for the Dying» – 5:30

3. «Dreaming in Metaphors» – 5:52

4. «Don’t Cry» – 6:17

5. «Fast Changes» – 5:42

6. «Kiss from a Rose» – 4:47

7. «People Asking Why» – 4:45

8. «Newborn Friend» – 4:05

9. «If I Could» (with Joni Mitchell) – 4:16

10. «I’m Alive» – 4:02

11. «Bring It On» – 1:15

1995 – Seal and Seal II (Box Set)

  • Κυκλοφόρησε: 10 Σεπτεμβρίου 1995
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: CD, cassette

Tracklist:

CD 1: Seal

CD2: Seal II

1998 – Human Being

  • Κυκλοφόρησε: 16 Νοεμβρίου 1998
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: LP, CD, Digital Download
  • Singles από το «Human Being»:
  1. «Human Beings» Κυκλοφόρησε: 1998
  2. «Latest Craze» (Remixes) Κυκλοφόρησε: 1998
  3. «Lost My Faith» Κυκλοφόρησε: 1999

Tracklist:

1. «Human Beings» – 4:36

2. «State of Grace» – 5:00

3. «Latest Craze» – 4:28

4. «Just Like You Said» – 4:14

5. «Princess» – 1:58

6. «Lost My Faith» – 4:35

7. «Excerpt From» – 3:04

8. «When a Man Is Wrong» – 4:18

9. «Colour» – 5:22

10. «Still Love Remains» – 5:54

11. «No Easy Way» – 4:48

12. «Human Beings (Reprise)» – 3:21

2003 – Seal IV

  • Κυκλοφόρησε: 9 Σεπτεμβρίου 2003
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: LP, CD, Digital Download
  • Singles από το «Seal IV»:
  1. «Get It Together» Κυκλοφόρησε: 16 Δεκεμβρίου 2002
  2. «Love’s Divine» Κυκλοφόρησε: 8 Μαΐου 2003
  3. «Waiting for You» Κυκλοφόρησε: 5 Νοεμβρίου 2003

Tracklist:

1. «Get It Together» – 3:58

2. «Love’s Divine» – 4:35

3. «Waiting for You» – 3:44

4. «My Vision» – 4:48

5. «Don’t Make Me Wait» – 4:32

6. «Let Me Roll» – 3:53

7. «Touch» – 5:22

8. «Where There’s Gold» – 5:12

9. «Loneliest Star» – 4:06

10. «Heavenly… (Good Feeling)» – 5:02

11. «Tinsel Town» – 5:52

12. «Get It Together» – 1:06

2004 – Best 1991–2004 (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 2004
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Best 1991–2004»:
  1. «Walk On By» Κυκλοφόρησε: 2004
  2. «Killer 2005» Κυκλοφόρησε: 2005

Tracklist:

1. «Crazy» – 5:56

2. «Kiss from a Rose» – 4:48

3. «Killer» – 6:23

4. «Prayer for the Dying» – 5:30

5. «Waiting for You» – 3:43

6. «Don’t Cry» – 6:19

7. «My Vision (featuring Jakatta)» – 3:44

8. «Love’s Divine» – 4:38

9. «Walk On By» – 3:18

10. «Get It Together» – 3:58

11. «Fly Like an Eagle» – 4:14

12. «Lips Like Sugar» – 5:02

13. «Human Beings» – 4:35

14. «Future Love Paradise» – 4:19

2005 – Live in Paris (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Ιουλίου 2005
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Crazy»

2. «Get It Together»

3. «Killer»

4. «Just Like You Said»

5. «Dreaming in Metaphors»

6. «Prayer for the Dying»

7. «Love’s Divine»

8. «My Vision»

9. «Waiting for You»

10. «Kiss from a Rose»

11. «Heavenly… (Good Feeling)»

12. «Don’t Cry»

13. «Bring It On»

14. «Future Love Paradise»

2006 – One Night to Remember (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Μαρτίου 2006
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. Overture

2. «The Beginning»

3. «Killer»

4. «Colour»

5. «Prayer for the Dying»

6. «Don’t Let It Bring You Down»

7. «State of Grace»

8. «Violet»

9. «Love’s Divine»

10. «Crazy»

11. «Everything Will Be Alright»

12. «Kiss from a Rose»

13. «Lullaby»

14. «Get It Together»

2007 – System

  • Κυκλοφόρησε: 12 Νοεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: LP, CD, Digital Download
  • Singles από το «System»:
  1. «Amazing» Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2007
  2. «The Right Life» Κυκλοφόρησε: 11 Μαρτίου 2008
  3. «Rolling» Κυκλοφόρησε: 2008

Tracklist:

1. «If It’s in My Mind, It’s on My Face» – 5:11

2. «Amazing» – 3:27

3. «Just Like Before» – 4:42

4. «Loaded» – 5:20

5. «Wedding Day» – 3:57

6. «System» – 3:48

7. «Dumb» – 4:12

8. «The Right Life» – 5:09

9. «Rolling» – 4:30

10. «Immaculate» – 4:04

11. «Amazing» – 3:02

2008 – Soul

  • Κυκλοφόρησε: 10 Νοεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Soul»:
  1. «A Change Is Gonna Come» Κυκλοφόρησε: 2008
  2. «It’s a Man’s Man’s Man’s World» Κυκλοφόρησε: 2008
  3. «It’s Alright» Κυκλοφόρησε: 2008
  4. «Stand by Me» Κυκλοφόρησε: 2008
  5. «I Can’t Stand the Rain» Κυκλοφόρησε: 2008
  6. «If You Don’t Know Me by Now» Κυκλοφόρησε: 2008

Tracklist:

1. «A Change Is Gonna Come» – 3:55

2. «I Can’t Stand the Rain» – 3:35

3. «It’s a Man’s Man’s Man’s World» – 3:53

4. «Here I Am (Come and Take Me)» – 4:10

5. «I’ve Been Loving You Too Long» – 3:08

6. «It’s Alright» – 3:47

7. «If You Don’t Know Me by Now» – 3:50

8. «Knock on Wood» – 3:22

9. «I’m Still in Love with You» – 4:37

10. «Free» – 3:27

11. «Stand by Me» – 4:06

12. «People Get Ready» – 3:35

2009 – Soul: Live (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Ιουνίου 2009
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. “A Change Is Gonna Come” – 4:09

2. “I Can’t Stand The Rain” – 3:40

3. “It’s A Man’s Man’s Man’s World” – 4:42

4. “Knock On Wood” – 3:28

5. “If You Don’t Know Me By Now” – 3:53

6. “I’ve Been Loving You Too Long” – 3:10

7. “Here I Am (Come And Take Me)” – 4:38

8. “People Get Ready” – 3:44

9. “Stand By Me” – 4:26

Bonus Tracks

10. “Kiss From A Rose” – 5:30

11. “Crazy” – 7:21

2009 – Live in Brooklyn (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Ιουνίου 2009
  • Εταιρεία: Immortal Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. Stone Free – 3:41

2. Prayer For The Dying – 3:46

3. Future Love Paradise – 5:14

4. Blues In E – 4:27

5. Crazy – 5:13

6. Quicksand – 5:02

7. Kiss From A Rose – 4:34

8. Violet – 5:24

9. Deep Water – 3:31

10. Don’t Cry – 3:16

11. Future Love Paradise – 5:43

2009 – Hits (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Νοεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Hits»:
  1. «I Am Your Man» Κυκλοφόρησε: 2009

Tracklist:

1. «I Am Your Man» – 4:03

2. «Kiss from a Rose» – 4:47

3. «Killer» – 4:17

4. «Crazy» – 4:29

5. «Fly Like an Eagle» – 4:14

6. «Love’s Divine» – 4:34

7. «A Change Is Gonna Come» – 3:54

8. «Amazing» – 3:02

9. «Get It Together» – 4:26

10. «Future Love Paradise» – 4:19

11. «My Vision» – 3:43

12. «The Right Life» – 5:16

13. «Prayer for the Dying» – 4:14

14. «I Can’t Stand the Rain» – 3:34

15. «Waiting for You» – 3:44

16. «The Beginning» – 4:08

17. «Don’t Cry» – 4:29

18. «It’s a Man’s Man’s Man’s World» – 3:52

19. «Thank You» – 3:42

Bonus Tracks – Deluxe Edition

1. «Don’t Cry» – 6:19

2. «Rolling» – 4:30

3. «If You Don’t Know Me By Now» – 3:49

4. «Violet» – 4:11

Bonus Tracks – French Edition

1. «Les Mots» (with Mylène Farmer)

2. «Killer»

2010 – Seal 6: Commitment

  • Κυκλοφόρησε: 20 Σεπτεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Reprise Records
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Seal 6: Commitment»:
  1. «Secret» Κυκλοφόρησε: 2010
  2. «Weight of My Mistakes» Κυκλοφόρησε: 2010

Tracklist:

1. «If I’m Any Closer» – 3:29

2. «Weight of My Mistakes» – 4:20

3. «Silence» – 4:11

4. «Best of Me» – 4:23

5. «All for Love» – 4:03

6. «I Know What You Did» – 3:37

7. «The Way I Lie» – 4:34

8. «Secret» – 3:21

9. «You Get Me» – 4:27

10. «Letting Go» – 3:58

11. «Big Time» – 4:04

2010 – The Platinum Collection (Box Set)

  • Κυκλοφόρησε: 2010
  • Εταιρεία: Rhino Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

CD 1:Seal

CD2:Seal II

CD 3:Soul

2011 – Soul 2

  • Κυκλοφόρησε: 4 Νοεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Reprise Records
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Soul 2»:
  1. «Let’s Stay Together» Κυκλοφόρησε: 2011
  2. «Wishing on a Star» Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 2011

Tracklist:

1. «Wishing on a Star» – 4:13

2. «Love T.K.O.» – 5:37

3. «Ooh Baby Baby» – 3:01

4. «Let’s Stay Together» – 3:41

5. «What’s Going On» – 4:27

6. «Love Don’t Live Here Anymore» – 4:10

7. «Back Stabbers» – 3:36

8. «I’ll Be Around» – 3:15

9. «Love Won’t Let Me Wait» – 4:24

10. «Lean on Me» – 3:26

11. «Oh Girl» – 3:53

2015 – 7

  • Κυκλοφόρησε: 6 Νοεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «7»:
  1. «Every Time I’m with You / Do You Ever» Κυκλοφόρησε: 2015
  2. «Life on the Dancefloor» Κυκλοφόρησε: 2015
  3. «Padded Cell» Κυκλοφόρησε: 2015

Tracklist:

1. «Daylight Saving» – 4:50

2. «Every Time I’m With You» – 4:31

3. «Life On the Dancefloor» – 5:14

4. «Padded Cell» – 4:08

5. «Do You Ever» – 4:36

6. «The Big Love Has Died» – 4:30

7. «Redzone Killer» – 4:22

8. «Monascow» – 4:10

9. «Half a Heart» – 3:54

10. «Let Yourself» – 4:26

11. «Love» – 4:35

2017 – Standards

  • Κυκλοφόρησε: 10 Νοεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: Decca Records
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: Nick Patrick
  • Singles από το «Standards»:
  1. «Luck Be a Lady» Κυκλοφόρησε: 15 Σεπτεμβρίου 2017
  2. «It Was a Very Good Year» Κυκλοφόρησε: 15 Σεπτεμβρίου 2017

Tracklist:

1. «Luck Be a Lady» 4:36

2. «Autumn Leaves» 2:55

3. «I Put a Spell on You» 2:56

4. «They Can’t Take That Away from Me» 3:16

5. «Anyone Who Knows What Love Is» 4:31

6. «Love for Sale» 3:45

7. «My Funny Valentine» 4:32

8. «I’ve Got You Under My Skin» 3:14

9. «Smile» 4:31

10. «I’m Beginning to See the Light» (feat. The Puppini Sisters) 3:06

11. «It Was a Very Good Year» 4:42

Deluxe version (bonus tracks)

12. «The Nearness of You»

13. «Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow»

14. «Christmas Song (Chestnuts Roasting)»

Japan Edition (bonus track)

15. «Angel Eyes (demo)»

Seal Top Hits by SounDarts.gr