skip to Main Content

Discography & ID : Sebastián Yatra

Height

Gallery

Sebastián Yatra & Aitana

Sebastián Yatra & Antonio Orozco

Sebastián Yatra & Matteo Bocelli

Sebastián Yatra & John Legend

Sebastián Yatra, Justin Quiles, L-Gante

Simone & Simaria, Sebastián Yatra

Mau y Ricky, Sebastián Yatra, Mora

Sebastián Yatra & Guaynaa

Gary Barlow, Michael Bublé, Sebastián Yatra

Sebastián Yatra, Álvaro Díaz

Sebastián Yatra, Álvaro Díaz

Sebastián Yatra, Danna Paola

Sebastián Yatra, Ricky Martin

Nacho, Joey Montana, Yandel, Sebastian Yatra

Dimitri Vegas & Like Mike, Afro Bros, Sebastián Yatra, Camilo, Emilia

Maná & Sebastián Yatra

Juanes & Sebastián Yatra

Sebastián Yatra, Daddy Yankee, Natti Natasha, Jonas Brothers

Yandel, Sebastián Yatra, Manuel Turizo

Luis Fonsi, Sebastian Yatra, Nicky Jam

Sebastián Yatra & TINI

Sebastián Yatra & Reik

Alejandro Fernandez & Sebastian Yatra

Sebastián Yatra, Mau y Ricky

ID

Kαλλιτεχνικό Όνομα: Sebastián Yatra

Πραγματικό όνομα: Sebastián Aguado Delano

Ημερομηνία Γέννησης: 15 Οκτωβρίου 1994

Τόπος Γέννησης: Medellín, Antioquia, Κολομβία 🇨🇴

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός

Αδέρφια: Έχει δύο μεγαλύτερους αδερφούς, τους Juan Manuel και Andres

Γονείς: Anibal Obando Agudelo (βιομήχανος) & Maria Adelaida

Ενεργός στη μουσική: 2013-σήμερα

Βραβεία: O Sebastián Yatra έχει αποσπάσει μέχρι τώρα: 1 ASCAP Latin Award, 2 Heat Latin Music Awards, 2 Latin American Music Awards, 4 MTV Europe Music Awards,

Σημαντικές Υποψηφιότητες: 1 υποψηφιότητα στα 2020 Grammys, 8 υποψηφιότητες στα Latin Grammys και 1 υποψηφιότητα για Oscar Καλύτερου Τραγουδιού για ταινία

Official Website: sebastianyatra.com

Socials: / / /

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
2016 – The Mixtape JukeBox, Vol. 1
2016 – The Mixtape JukeBox, Vol. 1
2017 – Extended Play Yatra
2017 – Extended Play Yatra
2018 – Mantra
2018 – Mantra
2019 – Fantasía
2019 – Fantasía
2022 – Dharma
2022 – Dharma

Start Here (Bio)

  • Γεννημένος στο Μεντεγίν, ο Yatra έζησε για λίγο στην Cartagena πριν μετακομίσει με τη μητέρα του (Maria Adelaida) στο Μαϊάμι σε ηλικία πέντε ετών, ενώ ο πατέρας του (Anibal Obando Agudelo) έμεινε στην Κολομβία για να εργαστεί σε ακίνητα. Συζητώντας την εμπειρία, ο Yatra εξήγησε, «Ήταν μια μεγάλη θυσία. Από τότε που ο πατέρας μου έμεινε να εργάζεται στην Κολομβία, [οι γονείς μου] είχαν σχέση εξ αποστάσεως για περίπου 12 χρόνια». Έχει δύο μεγαλύτερους αδερφούς τον Juan Manuel και τον Andres.
  • Σπούδασε πιάνο, κιθάρα και τεχνική φωνητικής και ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής προτού αποφασίσει να επικεντρωθεί στη μουσική του, αν και συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο ως χόμπι. Η πρώτη συναυλία που παρακολούθησε ήταν αυτή του Κολομβιανού τραγουδιστή Juanes. Αποφάσισε να γίνει τραγουδιστής σε ηλικία δώδεκα, ετών αφού πήρε το ρόλο του Troy Bolton στη σχολική παραγωγή του High School Musical.
  • Στο γυμνάσιο, ο Yatra έπαιζε τη θέση του κεντρικού αμυντικού χαφ στην ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου του και συχνά φορούσε ένα μαντήλι στο στόμα του κατά τη διάρκεια της προπόνησης για να προστατεύσει τη φωνή του. Εξασκούσε τις ερμηνευτικές του ικανότητες, τραγουδώντας στους συμπαίκτες του στο λεωφορείο από και προς τους αγώνες. Παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής κάθε μέρα μετά το σχολείο. Αφού αποφοίτησε από το Sagemont School στο Weston της Φλόριντα το 2012, ο Yatra πήγε στο Babson College για να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων. Ωστόσο, ο Yatra εγκατέλειψε τη σχολή για να επικεντρωθεί στη μουσική και σε ηλικία 20 ετών, ο Yatra επέστρεψε στην Κολομβία για να ξεκινήσει τη μουσική του καριέρα.
  • Η μουσική του Yatra έχει χαρακτηριστεί ως Latin pop, reggaeton και μπαλάντες. Είναι επηρεασμένος από τους latin pop και reggae καλλιτέχνες όπως: Ricky Martin, J Balvin, Juanes και Reik. Σε μια συνέντευξη στο Billboard, εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί με τον Ιταλό τενόρο Andrea Bocelli.
  • Παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε στη Φλόριντα και μιλούσε άπταιστα αγγλικά, ο Yatra τραγουδά σχεδόν αποκλειστικά στα ισπανικά. Ο ίδιος εξηγεί, «Ο στόχος μου ήταν πάντα να γίνω τραγουδιστής στα Ισπανικά. Ήθελα πολύ να καταλάβω από πού κατάγομαι και να το ζήσω. Πολλές φορές πήγα στην Κολομβία και παρόλο που πάντα μιλούσα ισπανικά με τους γονείς μου, ένιωθα ακόμα σαν ξένος. Δεν ήμουν 100 τοις εκατό μέρος του. Ήθελα να δώσω στις ρίζες μου τη σημασία που τους αξίζει».
  • Ανάμεσα στις γνωστές σχέσεις του είναι η Ισπανίδα ηθοποιός, Clara Galle και η Αργεντίνα ηθοποιός και τραγουδίστρια Tini Stoessel. Προς το παρόν δηλώνει “single”.
  • Ήταν ένας από τους κριτές στο Talent Show “Conecta y Canta”, το 2020.
  • Το 2022, απέσπασε μια υποψηφιότητα για Oscar “Καλύτερου Τραγουδιού σε Ταινία”, για το “Dos Oruguitas”, που ακούγεται στο soundtrack της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Encanto”.
  • To 2022, έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός, κατέχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά του Netflix “Érase una vez… pero ya no”.

2016 – The Mixtape JukeBox, Vol. 1

  • Κυκλοφόρησε: 24 Μαΐου 2016
  • Εταιρεία: Roberto Andrade Dirak Entertainment
  • Μορφή: Digital download, streaming
  • Singles από το “The Mixtape JukeBox, Vol. 1”:
  1. “Que Tengo Que Hacer” | Κυκλοφόρησε: 2016
  2. “Lo Que Siento por Ti” | Κυκλοφόρησε: 2016

2017 – Extended Play Yatra

  • Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2017
  • Εταιρεία: Universal Music Latino
  • Μορφή: Digital download, streaming
  • Singles από το “Extended Play Yatra”:
  1. “Para Olvidar” | Κυκλοφόρησε: 2014
  2. “Cómo Mirarte” | Κυκλοφόρησε: 2015
  3. “Traicionera” | Κυκλοφόρησε: 2016
  4. “Alguien Robó” | Κυκλοφόρησε: 2017

2018 – Mantra

  • Κυκλοφόρησε: 18 Μαΐου 2018
  • Εταιρεία: Universal Music Latino
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Πιστοποιήσεις: AMPROFON: Diamond+2× Platinum+Gold, CAPIF: Platinum, IFPI CHI: 3× Platinum, RIAA: 2× Platinum (Latin)
  • Singles από το “Mantra”:
  1. “Traicionera” | Κυκλοφόρησε: 2016
  2. “Alguien Robó” | Κυκλοφόρησε: 2017
  3. “Devuélveme el Corazón” | Κυκλοφόρησε: 2017
  4. “Robarte un Beso” | Κυκλοφόρησε: 2017
  5. “Sutra” | Κυκλοφόρησε: 2017
  6. “No Hay Nadie Más” | Κυκλοφόρησε: 2018
  7. “Por Perro” | Κυκλοφόρησε: 2018
  8. “Love” | Κυκλοφόρησε: 2018

2019 – Fantasía

  • Κυκλοφόρησε: 12 Απριλίου 2019
  • Εταιρεία: Universal Music Latino
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Πιστοποιήσεις: AMPROFON: 3× Platinum, RIAA: Platinum (Latin)
  • Παραγωγή: Andrés Torres, Mauricio Rengifo, Jon Leone, Mau y Ricky, Camilo Echeverry, Julio Reyes Copello, Andrés Saavedra, Andy Clay, Fernando “Toby” Tobon, Jorge Luis Bello, Andres Munera
  • Singles από το “Fantasía”:
  1. “Vuelve” | Κυκλοφόρησε: 27 Σεπτεμβρίου 2018
  2. “Atado Entre Tus Manos” | Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 2018
  3. “Un Año” | Κυκλοφόρησε: 19 Ιανουαρίου 2019
  4. “Cristina” | Κυκλοφόρησε: 21 Μαρτίου 2019
  5. “En Guerra” | Κυκλοφόρησε: 1 Μαΐου 2019

2022 – Dharma

  • Κυκλοφόρησε: 12 Απριλίου 2019
  • Εταιρεία: Universal Music Latino
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Πιστοποιήσεις: AMPROFON: 3× Platinum, CFC: Platinum
  • Παραγωγή: Andrés Guerrero Ruiz, Andrés Munera, Andrés Torres, Andy Clay, BF, Caleb Calloway, Cauty, DJ Luian, El Dandee, JonTheProducer, Juanjo Monserrat, Julián Bernal, Julio Reyes, Mambo Kingz, Manuel Lara, Neneto, Noise Up, Ovy On The Drums, Pablo López, Pablo Maria Rousselon de Croisoeuil Chateaurenard, XAXO
  • Singles από το “Dharma”:
  1. “TBT” | Κυκλοφόρησε: 20 Φεβρουαρίου 2020
  2. “Chica Ideal” | Κυκλοφόρησε: 15 Οκτωβρίου 2020
  3. “Pareja Del Año” | Κυκλοφόρησε: 15 Απριλίου 2021
  4. “Tacones Rojos” | Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 2021
  5. “Las Dudas” | Κυκλοφόρησε: 17 Μαΐου 2022

Sebastián Yatra Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top