skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Shawn Mendes

Discography & ID : Shawn Mendes

Ύψος

Gallery

Camila Cabello & Shawn Mendes

ID

Όνομα: Shawn Mendes

Ολόκληρο όνομα: Shawn Peter Raul Mendes

Ημερομηνία Γέννησης: 8 Αυγούστου 1998

Τόπος Γέννησης: Toronto, Ontario, Καναδάς

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μοντέλο

Οικογενειακή Κατάσταση: ?

Τέκνα: Δεν έχει

Γονείς: Manuel Mendes (businessman) και Karen Rayment (μεσίτρια)

Αδέρφια: Έχει μια μικρότερη αδερφή, την Aaliyah.

Ενεργός στη μουσική: 2013-σήμερα

Βραβεία: Ο Shawn Mendes έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 70 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

1 American Music Awards, 3 BBC Radio 1 Teen’s Awards, 3 BMI Pop Awards, 2 E! Peoples Choice Awards, 8 iHeartRadio Much Music Awards, 3 Juno Awards, 10 MTV Europe Music Awards, 6 Teen Choice Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o Shawn Mendes κάντε κλικ εδώ.

Official Websiteshawnmendesofficial.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2014 – The Shawn Mendes EP
2014 – The Shawn Mendes EP
2015 – Handwritten
2015 – Handwritten
2016 – Illuminate
2016 – Illuminate
2016 – Live at Madison Square Garden
2016 – Live at Madison Square Garden
2017 – MTV Unplugged
2017 – MTV Unplugged
2018 – Shawn Mendes
2018 – Shawn Mendes

Start Here

  • O Shawn Peter Raul Mendes γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1998 και είναι Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Ξεκίνησε τη καριέρα του, το 2013, όταν άρχισε να δημοσιεύει τραγούδια cover στην εφαρμογή Vine. Τον επόμενο χρόνο τράβηξε την προσοχή των καλλιτεχνικών μάνατζερ Άντριου Γκέρτλερ και Ζίγκυ Σάρετον της Island Records A&R, οι οποίοι τον οδήγησαν στην υπογραφή συμβολαίου με την εταιρεία.
  • Κυκλοφόρησε τον πρώτο του στούντιο δίσκο Handwritten, του οποίου το single Stitches μπήκε στο top 100.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και έγινε νούμερο 8.654 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του Illuminate (2016) ακολούθησε μετά την κυκλοφορία του single Treat You Better. Και οι δυο δίσκοι κατετάγησαν στο νούμερο 54 του Billboard 200 στις Ηνωμένες Πολιτείες και έκαναν τον Μέντες έναν από τους πέντε καλλιτέχνες που κατέλαβαν την πρώτη θέση σε αυτήν την λίστα πριν την ηλικία των 18 ετών. Έχει πραγματοποιήσει τρεις παγκόσμιες περιοδείες : ShawnsFirstHeadlines, Shawn Mendes Worlwide Tour και Illuminate Worlwide.
  • Γεννήθηκε στο Τορόντο του Οντάριο και είναι γιος της μεσίτριας Κάρεν Μέντες (το γένος Ρέιμεντ) και του επιχειρηματία Μανουέλ Μέντες. Ο πατέρας του κατάγεται από την Πορτογαλία ενώ η μητέρα του από το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει μια μικρότερη αδελφή, την Αλίγια. Μεγάλωσε στο Πίκερινγκ του Οντάριο και φοίτησε στο σχολείο Pine Ridge Secondary School. Στο σχολείο, έπαιζε ice hockey και ποδόσφαιρο ενώ έκανε και μαθήματα υποκριτικής. Επίσης, πέρασε από οντισιόν για το κανάλι Disney Channel του Καναδά. Αποφοίτησε από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τον Ιούνιο του 2016.
  • Έμαθε να παίζει κιθάρα το 2012 σε ηλικία 13 ετών, παρακολουθώντας σχετικά βίντεο στο Youtube. Τον επόμενο χρόνο ξεκίνησε να δημοσιεύει τα προσωπικά του βίντεο στην εφαρμογή Social Vine και μέσα σε λίγους μήνες κέρδισε εκατομμύρια προβολές και θαυμαστές. Έτσι έγινε αρκετά γνωστός από τις διάρκειας έξι δευτερολέπτων επανεκδόσεις του σε πολλά δημοφιλή τραγούδια. Μέχρι τον Αύγουστο του 2014 ο Μέντες ήταν ο τρίτος τραγουδιστής στο Vine με τους περισσότερους ακολούθους. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Άντριου Γκέρτλερ ανακάλυψε τον Μέντες μέσω αυτής της εφαρμογής τον Νοέμβριο του 2013 και τον έφερε στην Island Records τον Ιανουάριο του 2014. Υπέγραψε επίσημο συμβόλαιο τον Μάιο του 2014 και κυκλοφόρησε το πρώτο του single Life of the Party στις 26 Ιουνίου 2014. Έγινε ο νεαρότερος τραγουδιστής που έκανε το ντεμπούτο του στο top 25 του αμερικάνικου Billboard Hot 100 και κατετάγη στον αριθμό 24 στις 12 Ιουλίου 2014. Πριν την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Μέντες έκανε περιοδεία μαζί με άλλους νέους Viners και πολλούς ακολούθους μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ο Μέντες έκανε επίσης μια εθνική περιοδεία με τον Ώστιν Μαχόουν ανοίγοντας τις συναυλίες του. Κέρδισε το βραβείο Teen Choice το 2014. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 το Oh Cecilia (Breaking My Heart) όπου συμμετέχει ο Μέντες κυκλοφορεί ως το πέμπτο single από τον δίσκο των The Vamps. Στις 6 Νοεμβρίου 2014 το Something Big κυκλοφόρησε ως το δεύτερο single από το ίδιο συγκρότημα.

    Στις 14 Απριλίου 2015 ο Μέντες κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο Handwritten το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Billboard 200, πούλησε 106.000 αντίτυπα μόλις της πρώτη εβδομάδα και γρήγορα έγινε πλατινένιο. Ο Μέντες έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης που έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα μετά την κυκλοφορία του My World 2.0 του Τζάστιν Μπίμπερ. Το τρίτο single του από τον δίσκο Stitches έφτασε στο νούμερο 4 στο αμερικάνικο Billboard Hot 100, μπήκε στο αμερικάνικο top 10 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Mainstream Top 40. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, το 2015, ο Μέντες άνοιξε την συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ κατά την περιοδεία της το 1989 στην Βόρεια Αμερική. Στα τέλη του 2015 ο Μέντες και η Καμίλα Καμπέλο, τότε μέλος του γκρουπ Fifth Harmony, κυκλοφόρησαν την συνεργασία τους I Know What You Did Last Summer. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στην νέα έκδοση του Handwritten Revisited. Ο Μέντες συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τους εφήβους με την μεγαλύτερη επιρροή του περιοδικού Time για τα έτη 2014, 2015 και 2016.

  • Στις 21 Ιανουαρίου 2016 ο Μέντες εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του The CW. Αργότερα ανακοίνωσε την δεύτερη παγκόσμια περιοδεία του ως τραγουδιστής. Η περιοδεία αυτή είχε τον τίτλο Shawn Mendes World Tour, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 και μέσα σε λίγα λεπτά πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια και των 38 συναυλιών του στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Ο Μέντες υπέγραψε συμβόλαιο με το γραφείο μοντέλων Wilhelmina Models στις αρχές του 2016. Έκανε επίσης την πρώτη του εμφάνιση σε μια λίστα του περιοδικού Forbes με τα καλύτερα μοντέλα «30 κάτω των 30», για το 2016. Ο Μέντες κυκλοφόρησε το τραγούδι Treat You Better, το πρώτο single από τον δεύτερο στούντιο δίσκο του Illuminate, τον Ιούνιο του 2016. Εμπορικά, αυτό το single μπήκε στο top 10 στο Billboard Hot 100 και στο UK Singles Chart και έγινε τριπλά πλατινένιος. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 και έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard 200, πουλώντας 121.000 αντίτυπα και όντας πλατινένιος. Το τραγούδι Mercy κυκλοφόρησε ως single στις 18 Αυγούστου 2016 και μπήκε στο top 20 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο και έγινε διπλά πλατινένιο. Ο Μέντες κυκλοφόρησε ένα live άλμπουμ από το Madison Square Garden τον Δεκέμβριο του 2016. Έκανε μια γκεστ εμφάνιση στην εκπομπή Saturday Night Live στις 3 Δεκεμβρίου 2016. Ο Μέντες ξεκίνησε την δεύτερη παγκόσμια περιοδεία του Illuminate World Tour τον Απρίλιο του 2017, με τα εισιτήρια να ξεπουλούνται σε περιοχές όπως το Staples Center στο Λος Άντζελες και το The O2 Arena στο Λονδίνο.

    Κυκλοφόρησε το single There’s Nothing Holdin’ Me Back στις 20 Απριλίου 2017, που συμπεριλήφθηκε στο δίσκο Illuminate deluxe. Αυτό το τραγούδι ήταν το τρίτο single του Μέντες και μπήκε στο top 10 και στο νούμερο ένα στο Mainstream Top 40 airplay chart. Τον Αύγουστο του 2017 έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης κάτω των 20 ετών με τρία τραγούδια που έλαβαν την πρώτη θέση στο Billboard’s Adult Pop Songs.

  • Το 2014 ο Μέντες και το Dosomething.org ξεκίνησαν μια καμπάνια με τίτλο «Notes from Shawn». Η καμπάνια αυτή εμπνεύστηκε από τους στίχους του πρώτου του single Life of the Party και απευθύνθηκε στην χαμηλή αυτοεκτίμηση, στην κατάθλιψη και στην συνειδητοποίηση του αυτο-τραυματισμού. Έκαναν την εκστρατεία τους για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2015 και για τρίτη συνεχή χρονιά το 2016. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον οργανισμό Pencils of Promise, συγκεντρώνοντας 25.000 δολάρια για την κατασκευή σχολείου στην Γκάνα.Επίσης έδωσε λεφτά για τον μεγάλο σείσμο στο Μεξικό με την στήριξη της μέλλουσας συζύγου του, Λάουρα Τζέφρι-Μέντες και αγόρασε τρόφιμα για τους ανθρώπους εκεί.
  • Ο Μέντες έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων δυο βραβεία MTV Europe, τέσσερα Βραβεία iHeartRadio Much Music Video και το βραβείο Allan Slaight Honour από την Λεωφόρο της Δόξας του Καναδά. Το 2015 ο Μέντες έλαβε το βραβείο Breakout στα Βραβεία SOCAN του Τορόντο. Το 2016 έλαβε το βραβείο Αγαπημένου Καλλιτέχνη από το People’s Choice. Το 2017 ήταν υποψήφιος στο MTV για το Βραβείο Καλύτερου Ποπ Βίντεο με το Treat You Better και για το Βραβείο Καλύτερου Καλοκαιρινού Τραγουδιού με το «There’s nothing holding me back». Την ίδια χρονιά έλαβε τα εξής βραβεία από το EMA’S : Best fans 2017, best Canadian signer, best song (There’s nothing holding me back), best artist, best pop singer.

πηγή: el.wikipedia.org

2014 – The Shawn Mendes EP

  • Κυκλοφόρησε: 28 Ιουλίου 2014
  • Εταιρεία: Island
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Singles από το «The Shawn Mendes EP»:
  1. «Life of the Party» Κυκλοφόρησε: 26 Ιουνίου 2014

Tracklist:

1. «Life of the Party» 3:34

2. «Show You» 3:00

3. «One of Those Nights» 3:30

4. «The Weight» 3:03

2015 – Handwritten

  • Κυκλοφόρησε: 14 Απριλίου 2015
  • Εταιρεία: Island
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Louis Biancaniello, Craven J, Daylight, Teddy Geiger, Scott Harris (LEGEND), Shawn Mendes, Daniel Parker, Martin Terefe, Glen Scott, Sam Watters, Ido Zmishlany
  • Πιστοποιήσεις: MC: Platinum, BPI: Gold, IFPI DEN: 3× Platinum, IFPI NOR: Platinum, IFPI SWE: 2× Platinum, RIAA: 2× Platinum
  • Singles από το «Handwritten»:
  1. «Life of the Party» Κυκλοφόρησε: 26 Ιουνίου 2014
  2. «Something Big» Κυκλοφόρησε: 7 Νοεμβρίου 2014
  3. «Stitches» Κυκλοφόρησε: 5 Μαΐου 2014
  4. «I Know What You Did Last Summer» Κυκλοφόρησε: 18 Νοεμβρίου 2015

Tracklist:

1. «Life of the Party» 3:35

2. «Stitches» 3:27

3. «Never Be Alone» 3:36

4. «Kid In Love» 3:46

5. «I Don’t Even Know Your Name» 3:00

6. «Something Big» 2:41

7. «Strings» 3:11

8. «Aftertaste» 2:50

9. «Air» (featuring Astrid S) 3:14

10. «Crazy» 3:12

11. «A Little Too Much» 3:07

12. «This Is What It Takes» 3:50

Standard 2016 edition

13. «I Know What You Did Last Summer» (with Camila Cabello) 3:43

Deluxe edition (bonus tracks)

13. «Bring It Back» 2:40

14. «Imagination» 3:38

15. «The Weight» 3:05

Deluxe 2016 edition

16. «I Know What You Did Last Summer» (with Camila Cabello) 3:43

 iTunes deluxe edition (bonus track)

16. «Life of the Party» (Acoustic) 3:14

iTunes deluxe 2016 edition

17. «I Know What You Did Last Summer» (with Camila Cabello) 3:43

Target exclusive deluxe edition and HMV Canada exclusive edition (bonus tracks)

16. «Don’t Want Your Love» 2:51

17. «Lost» 3:16

18. «Handwritten Demos» 9:01

Revisited edition

4. «Kid in Love» (Live At Greek Theater / 2015) 4:17

5. «I Don’t Even Know Your Name» (Live At Greek Theater / 2015) 3:37

7. «Strings» (Live At Greek Theater / 2015) 3:45

8. «Aftertaste» (Live At Greek Theater / 2015) 2:38

11. «A Little Too Much» (Live At Greek Theater / 2015) 3:09

13. «I Know What You Did Last Summer» (with Camila Cabello) 3:43

14. «Act Like You Love Me» 3:25

15. «Running Low» 4:34

16. «Memories» 3:51

2016 – Illuminate

  • Κυκλοφόρησε: 23 Σεπτεμβρίου 2016
  • Εταιρεία: Island
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Jake Gosling, Teddy Geiger, Laleh Pourkarim, Dan Romer, Scott Harris, Daylight
  • Πιστοποιήσεις: MC: Platinum, BPI: Gold, BVMI: Gold, FIMI: Platinum, IFPI DEN: 2× Platinum, IFPI NOR: Gold, IFPI SWE: 2× Platinum, RIAA: Platinum
  • Singles από το «Illuminate»:
  1. «Treat You Better» Κυκλοφόρησε: 3 Ιουνίου 2016
  2. «Mercy» Κυκλοφόρησε: 18 Οκτωβρίου 2016
  3. «There’s Nothing Holdin’ Me Back» Κυκλοφόρησε: 20 Απριλίου 2017

Tracklist:

1. «There’s Nothing Holdin’ Me Back» 3:19

2. «Ruin» 4:01

3. «Mercy» 3:28

4. «Treat You Better» 3:07

5. «Three Empty Words» 3:19

6. «Don’t Be a Fool» 3:35

7. «Like This» 3:06

8. «No Promises» 2:46

9. «Lights On» 3:21

10. «Honest» 3:19

11. «Patience» 2:55

12. «Bad Reputation» 3:18

13. «Understand» 5:00

Deluxe version (bonus tracks)

14. «Hold On» 3:19

15. «Roses» 3:52

16. «Mercy» (acoustic) 3:39

Japanese version (bonus tracks)

16. «Stitches» 3:27

17. «Treat You Better» (live at Madison Square Garden) 4:17

18. «Ruin» (live at Madison Square Garden) 7:53

Japanese special edition (bonus tracks)

17. «Stitches»

18. «There’s Nothing Holdin’ Me Back» (acoustic)

19. «There’s Nothing Holdin’ Me Back» (NOTD remix)

20. «Treat You Better» (Ashworth remix)

2016 – Live at Madison Square Garden

  • Κυκλοφόρησε: 23 Δεκεμβρίου 2016
  • Εταιρεία: Island
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. «The Weight» 3:56

2. «Treat You Better» 4:17

3. «Lights On» 4:32

4. «I Don’t Even Know Your Name / Aftertaste / Kid in Love / I Want You Back» 7:16

5. «Bad Reputation» 5:12

6. «Ruin» 7:53

7. «Life of the Party» 3:19

8. «Three Empty Words» 4:05

9. «Don’t Be a Fool» 4:51

10. «Mercy» 4:23

11. «Never Be Alone / Hey There Delilah» 6:12

12. «Stitches» 6:37

2017 – MTV Unplugged

  • Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: Island
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1. «There’s Nothing Holdin’ Me Back» 3:30

2. «Ruin» 6:21

3. «Stitches» 4:23

4. «Three Empty Words» 4:19

5. «Patience» 3:15

6. «Bad Reputation» 5:11

7. «Don’t Be a Fool» 5:37

8. «Roses» 4:14

9. «Mercy» 3:48

10. «Never Be Alone» 4:49

11. «Use Somebody / Treat You Better» 5:16

2018 – Shawn Mendes

  • Κυκλοφόρησε: 25 Μαΐου 2018
  • Εταιρεία: Island
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Shawn Mendes (also exec.), Louis Bell, Teddy Geiger, Ian Kirkpatrick, Joel Little, Nate Mercereau, Zach Skelton, Ryan Tedder
  • Singles από το «Shawn Mendes»:
  1. «In My Blood» Κυκλοφόρησε: 22 Μαρτίου 2018
  2. «Lost in Japan» Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2018
  3. «Youth» Κυκλοφόρησε: 3 Μαΐου 2018
  4. «Where Were You in the Morning?» Κυκλοφόρησε: 18 Μαΐου 2018
  5. «Nervous» Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2018

Tracklist:

1. «In My Blood» 3:31

2. «Nervous» 2:44

3. «Lost in Japan» 3:21

4. «Where Were You in the Morning?» 3:20

5. «Like to Be You» (featuring Julia Michaels) 2:39

6. «Fallin’ All in You» 3:55

7. «Particular Taste» 2:55

8. «Why» 3:58

9. «Because I Had You» 2:22

10. «Queen» 3:24

11. «Youth» (featuring Khalid) 3:10

12. «Mutual» 2:28

13. «Perfectly Wrong» 3:32

14. «When You’re Ready» 2:49

International deluxe edition bonus tracks

15. «In My Blood» (acoustic) 3:32

16. «Youth» (featuring Khalid) (acoustic) 3:09

Target edition bonus tracks

15. «In My Blood» (live session)

16. «Where Were You in the Morning?» (acoustic)

Shawn Mendes: The Album (Remixes)

1. «Where Were You in the Morning?» (Kaytranada remix) 3:10

2. «Why» (remix) (featuring Leon Bridges) 3:54

3. «Youth» (remix) (featuring Khalid and Jessie Reyez) 3:21

Shawn Mendes Top Hits by SounDarts.gr