skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Sivert Høyem

Discography & ID : Sivert Høyem

Ύψος

Gallery

Ο Sivert Høyem σε παιδική ηλικία.

Ο Sivert Høyem με την σύζυγό του Helena Brodtkorb.

Sivert Høyem & Åge Aleksandersen.

Sivert Høyem & Ane Brun

Sivert Høyem & Ingrid Olava.

Με τους Madrugada στο Los Angeles το φθινόπωρο του 2004.

Το συγκρότημα Paradise. Ο Sivert Høyem
με τους Bob McVey (Marianne Faithful) και Rob Ellis (PJ Harvey).

Sivert Høyem & Angleina Jolie.

Sivert Høyem & Tim Scott

Το poster του Sivert Høyem για την συναυλία του το 2016 στο Ηρώδειο.

Το poster του Sivert Høyem για την συναυλία του το 2016 στην Αθήνα.

O Sivert Høyem στο εξώφυλλο του City Code Magazine.

ID

ΌνομαSivert Høyem

Ημερομηνία Γέννησης: 22 Ιανουαρίου 1976

Τόπος Γέννησης: Sortland, Nordland, Νορβηγία

Τόπος Διαμονής: Oslo, Νορβηγία

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός

Οικογενειακή Κατάσταση: Παντρεύτηκε με την Helena Brodtkorb το 2013.

Τέκνα: Hanna (2011) και δύο δίδυμα αγόρια (2014).

Γονείς: Asbjørn Høyem (Καθηγήτρια Δασοκομίας) και Jørun Drevland (πολιτικός και μέλος της Νορβηγικής Βουλής, από το 1993 ως το 1997).

Ενεργός στη μουσική: 1992-σήμερα

Συμμετοχές σε άλλα σχήματα: Madrugada (1992-2008), The Volunteers (2006), Paradise (2016-σήμερα)

Βραβεία: Ο Sivert Høyem έχει κερδίσει ως solo καλλιτέχνης αλλά και ως μέλος των Madugada συνολικά 10 βραβεία μέχρι σήμερα:

6 Spellemannprisen (Norwegian Grammy Award. 5 με τους Madrugada και 1 ως solo), 2 Alarmprisen 2006, 1 UTaward, 1 Costume Award

Websitesiverthoyem.com

Discography

Start Here
Start Here
2004 – Ladies And Gentlemen Of The Opposition
2004 – Ladies And Gentlemen Of The Opposition
2006 – Exiles (Sivert Høyem & the Volunteers)
2006 – Exiles (Sivert Høyem & the Volunteers)
2009 – Moon Landing
2009 – Moon Landing
2011 – Long Slow Distance
2011 – Long Slow Distance
2012 – Where Is My Moon? (E.P.)
2012 – Where Is My Moon? (E.P.)
2013 – Live-Autumn In Arcadia
2013 – Live-Autumn In Arcadia
2014 – Endless Love
2014 – Endless Love
2016 – Lioness
2016 – Lioness
2017 – Live at Acropolis (Herod Atticus Odeon, Athens)
2017 – Live at Acropolis (Herod Atticus Odeon, Athens)

Start Here

  • Η δισκογραφία του Sivert Høyem μέχρι στιγμής αποτελείται από: 5 studio albums, 1 live album, 1 EP και από 1 ακόμα studio album με την ονομασία Sivert Høyem & the Volunteers. Με τους Madrugada έχουν κυκλοφορήσει 5 studio albums, 1 συλλογή, 1 live album και 7 EPs.
  • Με τους υπόλοιπους μουσικούς (Frode Jacobsen, Marius Johansen, Robert Buras και Jon Pettersen) που έμελλε να φτιάξουν τους Madrugada συναντήθηκε στην πόλη Stokmarknes. Αρχικά ονομάζονταν Abbeys Adoption, αλλά αργότερα και μετά τη μετακόμισή τους στο Όσλο, άλλαξαν το όνομα τους σε Madrugada. Σε λίγο καιρό κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους album, το θρυλικό πλέον “Industrial Silence”. Το “Nightly Disease” που ακολούθησε ήταν εξίσου σκοτεινό, αλλά αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς.
  • Μετά το θάνατο του κιθαρίστα των Madrugada, Robert Burås, στις 12 Ιουλίου 2007, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις ηχογραφήσεις τους και στις 15 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποίησαν την τελευταία τους συναυλία στο Όσλο. Έκτοτε ο Høyem ακολούθησε solo καριέρα. Εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους Νορβηγούς καλλιτέχνες διεθνώς.
  • Είναι γιος πολιτικού και έχει σπουδάσει Ιστορία!
  • Δηλώνει άθεος!
  • Όλα του τα τραγούδια είναι αυτοβιογραφικά όπως και το τραγούδι «Lioness» (σ.σ.Λέαινα) το οποίο εμπνεύστηκε μετά από ένα συζυγικό καυγαδάκι με την γυναίκα του. Το τραγούδι έδωσε αργότερα και τον τίτλο στο 5ο κατά σειρά studio album του.
  • Έχει συνεργαστεί με την black metal Νορβηγική μπάντα Satyricon, στο τραγούδι “Phoenix”.
  • Το τραγούδι του “Prisoner of The Road” , το έγραψε για να κάνει γνωστό στο κοινό το έργο της Μ.Κ.Ο. Norwegian Refugeε Council, μια οργάνωση που ασχολείται με τα θέματα των μειονοτήτων και των προσφύγων στη Νορβηγία.
  • Το τραγούδι “Riviera of Hades” από τον ίδιο δίσκο, είναι εμπνευσμένο από την τραγωδία που ζουν οι μετανάστες στις ελληνικές ακτές.
  • Το 2016 ανακοίνωσε μέσα από τα social media του, την δημιουργία του συγκροτήματος Paradise μαζί με τους Bob McVey (γνωστός από τη συμμετοχή του στη μπάντα της Marianne Faithful) και Rob Ellis (γνωστός και από τις πολλές δουλειές του με την PJ Harvey).
  • Ο Høyem έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην χώρα μας τόσο ως μέλος των Madrugada αλλά και ως solo όνομα, με πιο πρόσφατες στις 29 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου 2016, στο Ηρώδειο, κάτι το οποίο όπως έχει δηλώσει ήταν όνειρο ζωής για τον ίδιο.  Και οι δύο συναυλίες ήταν sold-out.

2004 – Ladies And Gentlemen Of The Opposition

  • Κυκλοφόρησε: 15 Μαρτίου 2004
  • Εταιρεία: EMI Music Norway
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «Ladies And Gentlemen Of The Opposition»:
  1. «Far From Here» Κυκλοφόρησε: 2004
  2. «Song For Cornelis» Κυκλοφόρησε: 2004

 

Tracklist:

1 Northwind 5:07

2 Be For Real 3:36

3 Smalltown Supersound 2:14

4 Far From Here 4:37

5 Song For Cornelis 3:17

6 Black Box 2:07

7 Ladyfriend 6:20

8 What’s Up With You? 3:38

9 First Day Of Somersaults 4:22

10 Woman 3:48

11 Slow Blues / Let It All Hang Out Now 4:53

12 Theme From Bambi 3:39

2006 – Exiles (Sivert Høyem & the Volunteers)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Δεκεμβρίου 2006
  • Εταιρεία: Hektor Grammofon, EMI
  • Μορφή: CD, LP, digital download

 

Tracklist:

1 Love, Leave Me Alone 5:01

2 January 3rd 4:33

3 Don’t Pass Me By 4:52

4 Exiles 8:23

5 Arcadians 6:15

6 Into The Sea 4:44

7 Just A Little Closer Now 4:43

8 Horseshoes 4:41

9 Black Cross 3:17

10 I’ve Been Meaning To Sing You The Song 5:16

2009 – Moon Landing

  • Κυκλοφόρησε: Δεκέμβριος 2009
  • Εταιρεία: Hektor Grammofon
  • Μορφή: Double CD, Album 
  • Singles από το «Moon Landing»:
  1. «Moon Landing» Κυκλοφόρησε: 2009
  2. «Sister Sonic Blue» Κυκλοφόρησε: Νοέμβριο 2009

 

 

Tracklist:

CD 1

1.  «Belorado» 8:47

2. «The Light That Falls Among The Trees» 5:05

3. «Moon Landing» 4:06

4. «What You Doin’ With Him?» 3:51

5. «Going For Gold» 4:34

6. «Lost At Sea» 5:16

7. «Shadows/High Meseta» 6:32

8. «Empty House» 3:56

9. «High Society» 4:32

10. «Arcadian Wives» 5:08

CD 2

1.  «Return To Nothing Special» 2:55

2. «Sister Sonic Blue» 5:56

3. «Johnny» 4:58

4. «The House Of The Rising Sun» 4:09

2011 – Long Slow Distance

  • Κυκλοφόρησε: Σεπτέμβριος 2011
  • Εταιρεία: Hektor Grammofon
  • Μορφή: CD, Album, Limited Edition, Digipak 

 

 

Tracklist:

1. «Under Administration» 4:53

2. «Long Slow Distance» 4:31

3. «Give it a Whirl» 5:45

4. «Warm Inside» 5:18

5. «Animal Child» 8:29

6. «Trouble» 4:14

7. «Red on Maroon» 6:15

8. «Blown Away» 3:27

9. «Emotions» 6:52

10. «Father’s Day» 5:27

11. «Innovations» 5:20

Bonus Tracks

12. «Please» 4:05

13. «Truth Be Told» 4:12

14. «What Have I Done?» 3:55

2012 – Where Is My Moon? (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Σεπτεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Hektor Grammofon
  • Μορφή: 10», CD, digital download

 

Track List:

1 Where Is My Moon?

2 Autumn In Arcadia

3 So-Lo

4 I Was A Rolling Stone

2013 – Live-Autumn In Arcadia

  • Κυκλοφόρησε: 21 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Hektor Grammofon 
  • Μορφή: CD

 

Tracklist:

1 Prisoner Of The Road 4:01

2 Where Is My Moon 3:40

3 Blown Away 3:45

4 Honey Bee 6:40

5 Holocaust 4:54

6 Don’t Pass Me By 5:40

7 1st Day Of Somersaults 5:11

8 Strange Color Blue 5:52

9 January 3rd 5:20

10 Running Out Of Time 7:14

2014 – Endless Love

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2014
  • Εταιρεία: Hektor Grammofon
  • Μορφή: CD, Album
  • Singles από το «Endless Love»:
  1. «Handsome Savior» Κυκλοφόρησε: Νοέμβριο 2014
  2. «Inner Vision» Κυκλοφόρησε: 31 Ιανουαρίου 2014

 

 

Tracklist:

1. “Endless Love” 4:12

2. “Enigma Machine” 04:27

3. “Handsome Savior” 03:43

4. “Inner Vision” 04:55

5. “Free As A Bird/Chained To the Sky” 02:33

6. “Little Angel” 05:25

7. “Wat Tyler” 04:11

8. “Görlitzer Park” 06:00

9. “At Our Evening Table” 04:16

10. “Ride On Sisters” 04:25

2016 – Lioness

  • Κυκλοφόρησε: 29 Ιανουαρίου 2016
  • Εταιρεία: Hektor Grammofon
  • Μορφή: CD, Album, Digipac
  • Singles από το “Lioness”:
  1. “Sleepwalking man” Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2015

 

 

Tracklist:

1. «Sleepwalking Man» 4:02

2. «Fool to Your Crown» 4:28

3. «Lioness» 4:35

4. «It Belongs To Me» 3:56

5. «My Thieving Heart» (featuring Marie Munroe) 4:11

6. «V-O-I-D» 3:28

7. «The Boss Bossa Nova» 5:12

8. «Oh, Spider!» 3:40

9. «The Riviera of Hades» 4:08

10. «Silences» 3:28

2017 – Live at Acropolis (Herod Atticus Odeon, Athens)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2017
  • Εταιρεία: Hektor Grammofon, EMI
  • Μορφή: CD, DVD, digital download

 

Tracklist:

1.14 Stations (Introducing the Lioness) 1:48

2. Lioness 4:41

3. Black and Gold 3:37

4. January 3rd 4:32

5. What’s on Your Mind 4:52

6. My Thieving Heart 4:49

7. Honey Bee 6:29

8. Prisoner of the Road 3:30

9. Into the Sea 5:32

10. The Boss Bossa Nova 5:39

11. Görlitzer Park 6:56

12. Give It a Whirl 5:40

13. Majesty 7:43

14. Sleepwalking Man 6:06

15. Handsome Savior 3:53

16. Moon Landing 4:23

17. Silences 4:07

Video