skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Sofi Tukker

Discography & ID : Sofi Tukker

Ύψος

Gallery

Tucker Halpern

Sofi Tukker & Bomba Estéreo

Sofi Tukker & Bomba Estéreo

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Sofi Tukker

Προέλευση Ονόματος: Είναι εμπνευσμένο από μικρά ονόματα των δύο μελών της και μοιάζει το όνομα της τραγουδίστριας, κωμικού, ηθοποιού και προσωπικότητας του ραδιοφώνου, Sophie Tucker (1886-1966).

Τόπος Δημιουργίας: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2014-σήμερα

Βραβεία: Οι Sofi Tukker έχουν αποσπάσει δύο υποψηφιότητες για βραβεία Grammy: μια το 2017 στην κατηγορία “Best Dance Recording” (για το τραγούδι “Drinkee”) και μια το 2018 στην κατηγορία “Best Dance/Electronic Album” (για το ντεμπούτο LP τους “Treehouse”).

Official Website: sofitukker.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Μέλη Συγκροτήματος:

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
2016 – Soft Animals (EP)
2016 – Soft Animals (EP)
2018 – Treehouse
2018 – Treehouse
2019 – Dancing on the People (EP)
2019 – Dancing on the People (EP)

Start Here (Bio)

  • Η Sophie Hawley-Weld και ο Tucker Halpern ξεκίνησαν πριν λίγα χρόνια και έχουν ήδη βάλει τις βάσεις για να εξελιχθούν σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του πλανήτη. Η επιτυχία τους ήταν άμεση και ο φρέσκος, άκρως χορευτικός, pop ήχος τους – μια μίξη bossanova, tropical κρουστών, ηλεκτρονικών ήχων, πανέξυπνων κιθαριστικών riffs και διπλών φωνητικών – ξεσήκωσε το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Το πρώτο τους τραγούδι, “Drinkee”, ήταν υποψήφιο για Grammy “Best Dance Song” το 2016, πριν καν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album τους, το τρομερά επιτυχημένο “Treehouse” (2018), που κέρδισε και αυτό υποψηφιότητα για Grammy ως καλύτερος dance/electronic δίσκος.
  • Οι μεγάλες επιτυχίες “Best Friend” και “Purple Hat” εδραίωσαν τη θέση τους ως ένα θαύμα της παγκόσμιας pop/dance σκηνής. To “Brazilian Soul”, η συνεργασία τους με τους The Knocks, φανέρωσε την αγάπη της Sophie να τραγουδά στα πορτογαλικά και εξακολουθεί να σαρώνει στο ελληνικό ραδιόφωνο.
  • Δύσκολα κατηγοριοποιήσιμοι, με φρέσκο και δυναμικό ήχο, είναι δραστήριοι και αφοσιωμένοι ακτιβιστές, με μήνυμά τους την ενότητα, την ελευθερία και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Θα εμφανιστούν στην Αθήνα, στην Πλατεία Νερού την 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Release Athens 2020 δίπλα στους θρυλικούς Pet Shop Boys.

πηγές: last.fm, en.wikipedia.org

2016 – Soft Animals (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Ιουλίου 2016
  • Εταιρεία: Ultra Music, Sony Music Entertainment
  • Μορφή: Digital download, streaming
  • Singles από το “Soft Animals”:
  1. “Hey Lion” Κυκλοφόρησε: 11 Μαρτίου 2016
  2. “Drinkee” Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2016
  3. “Awoo” Κυκλοφόρησε: 29 Ιουνίου 2016
  4. “Matadora” Κυκλοφόρησε: 22 Απριλίου 2016
  5. “Déjà Vu Affair” Κυκλοφόρησε: 3 Ιουνίου 2016

Tracklist

1 Drinkee 4:59

2 Awoo (feat. Betta Lemme) 3:16

3 Matadora 4:01

4 Hey Lion 3:29

5 Moon Tattoo 5:47

6 Déjà Vu Affair 4:59

2018 – Treehouse

  • Κυκλοφόρησε: 13 Απριλίου 2018
  • Εταιρεία: Ultra Music
  • Μορφή: CD, Digital download, streaming
  • Παραγωγή: Sofi Tukker, Jon Hume
  • Singles από το “Treehouse”:
  1. “Johny” Κυκλοφόρησε: 18 Ιανουαρίου 2017
  2. “Fuck They” Κυκλοφόρησε: 7 Ιουλίου 2017
  3. “Best Friend” Κυκλοφόρησε: 12 Σεπτεμβρίου 2017
  4. “Energia” Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2017
  5. “Baby I’m a Queen” Κυκλοφόρησε: 9 Μαρτίου 2018
  6. “Batshit” Κυκλοφόρησε: 6 Απριλίου 2018
  7. “Benadryl” Κυκλοφόρησε: 31 Δεκεμβρίου 2018

Tracklist

1. “Fuck They” 3:04

2. “Energia” 3:07

3. “Benadryl” 3:16

4. “Batshit” 3:23

5. “Good Time Girl” (feat. Charlie Barker) 3:04

6. “Johny” 3:04

7. “My Body Hurts” 3:03

8. “The Dare” 3:11

9. “Baby I’m a Queen” 3:28

10. “Best Friend” (feat. Nervo, The Knocks & Alisa Ueno) 3:04

2019 – Dancing on the People (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Σεπτεμβρίου 2019
  • Εταιρεία: Ultra Music, Sony Music Entertainment
  • Μορφή: Digital download, streaming
  • Singles από το “Dancing on the People”:
  1. “Fantasy” Κυκλοφόρησε: 22 Μαρτίου 2019
  2. “Purple Hat” Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2019
  3. “Playa Grande” Κυκλοφόρησε: 20 Ιουνίου 2019
  4. “Swing” Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2019

Tracklist

1 Swing 2:59

2 Playa Grande (with Bomba Estéreo) 3:21

3 Ringless 3:00

4 Purple Hat 2:58

5 Fantasy 4:02

6 Like This 2:58

Sofi Tukker Top Hits by SounDarts.gr