skip to Main Content

Discography & ID : SZA

Ύψος

Gallery

SZA & Childish Gambino

ID

Καλλιτεχνικό όνομα: SZA

Πραγματικό όνομα: Solána Imani Rowe

Ημερομηνία Γέννησης: 8 Νοεμβρίου 1990

Τόπος Γέννησης: St. Louis, Missouri, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός.

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Τέκνα: Δεν έχει

Γονείς: Abdul Mubarak-Rowe (παραγωγός στο CNN) και Audrey Rowe (παραγωγός στο AT&T)

Αδέρφια: Έχει μια μεγαλύτερη ετεροθαλή αδερφή, την Tiffany Daniels.

Ενεργή στη μουσική: 2012-σήμερα

Βραβεία: Η SZA έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 25 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

1 ASCAP Rhythm and Soul Music Award, 1 BET Award, 1 Billboard Music Award, 1 Billboard Women in Music, 2 BMI Awards, 2 BMI Pop Awards, 1 MTV Video Music Award, 3 NAACP Image Awards, 2 Soul Train Music Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η SZA κάντε κλικ εδώ.

Official Website: szactrl.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
2012 – See.SZA.Run
2012 – See.SZA.Run
2013 – S
2013 – S
2014 – Z
2014 – Z
2017 – Ctrl
2017 – Ctrl

Start Here (Bio)

  • Η Solána Imani Rowe γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1990 στο St. Louis, Missouri και μεγάλωσε στο Maplewood του New Jersey. Είναι γνωστή επαγγελματικά ως SZA και είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Τον Οκτώβριο του 2012, η SZA κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της EP, “See.SZA.Run”, και μετά το δεύτερο EP της, “S”, τον Απρίλιο του 2013. Τον Ιούλιο του 2013, υπέγραψε με τη hip-hop δισκογραφική εταιρεία Top Dawg Entertainment, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε το “Z” , το τρίτο της EP, τον Απρίλιο του 2014. Τον Μάρτιο του 2020, το Billboard δήλωσε ότι η SZA είχε υπογράψει με την WME για να την εκπροσωπεί σε όλους τους τομείς.
  • Το ντεμπούτο album της SZA, “Ctrl”, κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου του 2017. Έκανε το ντεμπούτο του στο Νο.3 του Billboard 200 των Ηνωμένων Πολιτειών και τελικά πιστοποιήθηκε πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA). Το “The Weekend” από το album της κορυφώθηκε στο #29 του Billboard. Το album και τα τραγούδια του ήταν υποψήφια για τέσσερα βραβεία Grammy, ενώ η SZA ήταν υποψήφια ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη στην 60η ετήσια τελετή. Το “Ctrl” κατατάχθηκε πρώτο ως το καλύτερο album του 2017 από την Time. Η SZA συνεργάστηκε με τους Maroon 5 για το τραγούδι του 2017 “What Lovers Do” κάνοντας το το πρώτο US Top 10 της SZΑ STO Billboard Hot 100. Αργότερα συμμετείχε στο soundtrack της ταινίας “Black Panther” το 2018 στο τραγούδι του Kendrick Lamar, “All the Stars”, που κορυφώθηκε στο Νο.7 των ΗΠΑ ενώ απέσπασε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και το Βραβείο Oscae στις αντίστοιχες κατηγορίες για Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι σε Ταινία.
  • Η SZA είναι τραγουδιστής της neo soul, της οποίας η μουσική έχει περιγραφεί ως εναλλακτική R&B, με στοιχεία soul, hip hop, minimalist R&B, cloud rap, witch house και chillwave. Η SZA αναφέρει μια ποικιλία καλλιτεχνών ως επιρροές, όπως η Ella Fitzgerald, η Meelah, η Björk, οι Jamiroquai και η Lauryn Hill, μεταξύ άλλων. Η SZA έχει επίσης επιρροή από καλλιτέχνες εκτός του μουσικού χώρου, συμπεριλαμβανομένου του σκηνοθέτη Spike Lee.
  • Ο πατέρας της ήταν παραγωγός στο CNN, ενώ η μητέρα της ήταν στέλεχος της AT & T. Πρόσφατα έλαβε το τοπικό Igbo όνομα της Νιγηρίας, Amarachi Chinonso. Η Rowe γεννήθηκε από Αφρικανούς γονείς. Η μητέρα της είναι Χριστιανή και ο πατέρας της μουσουλμάνο. Έχει μια μεγαλύτερη, ετεροθαλή αδελφή που ονομάζεται Tiffany Daniels, και έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Daniel, ο οποίος είναι rapper με το καλλιτεχνικό όνομα Manhattan. Ανατράφηκε ως ορθόδοξη μουσουλμάνα.
  • Η Rowe ήταν μαθήτρια στο Columbia High School, όπου ήταν πολύ δραστήρια στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής ενώ ήταν και μαζορέτα. Ωστόσο, λόγω των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, η Rowe δέχτηκε εκφοβισμό στο γυμνάσιο, με αποτέλεσμα να σταματήσει να φοράει το hijab (μαντήλα) της . Ως δευτεροετής μαθήτρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατατάχθηκε μεταξύ των καλύτερων γυμναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Μετά την αποφοίτησή της από το γυμνάσιο το 2008, η Rowe πήγε σε τρία διαφορετικά κολέγια και τελικά εγκαταστάθηκε στο Delaware State University για να σπουδάσει θαλάσσια βιολογία. Τελικά τα παράτησε στο τελευταίο εξάμηνο, ωστόσο άρχισε αμέσως να βρίσκει διάφορες θέσεις εργασίας για να βγάζει χρήματα. Η Rowe σχημάτισε το καλλιτεχνικό της όνομα από το Ανώτατο Αλφάβητο, αντλώντας έμπνευση από τον rapper RZA. Τα δύο τελευταία γράμματα στο όνομά της αντιπροσωπεύουν το Zig-Zag και τον Αλλάχ, ενώ το πρώτο γράμμα, όπως έχει δηλώσει η ίδια, μπορεί να σημαίνει είτε σωτήρας (savior) είτε κυρίαρχος (sovereign).

πηγή: en.wikipedia.org

2012 – See.SZA.Run

  • Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 2012
  • Εταιρεία: SZA
  • Μορφή: digital download
  • Παραγωγή: AP Super, Dot, Brandun Deshay, Top Notch, Hassan Insane

Tracklist:

1. “Bed” 4:19

2. “Euphraxia” 3:20

3. “Advil” 3:02

4. “Time Travel Undone” 3:06

5. “Crack Dreams” 3:01

6. “Country” 4:29

7. “Once Upon a High” 2:51

2013 – S

  • Κυκλοφόρησε: 10 Απριλίου 2013
  • Εταιρεία: SZA
  • Μορφή: digital download
  • Παραγωγή: Zodiac, Patrick Lukens, Brandun DeShay, WNDRBRD, Waren Vaughn, Felix Snow

Tracklist:

1. “Castles” 3:02

2. “Terror.Dome” 4:26

3. “Aftermath” 3:38

4. “The Odyssey” 3:22

5. “Pray” 3:18

6. “Ice.Moon” 3:10

7. “Wings” 4:26

8. “Kismet” 2:47

2014 – Z

  • Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2017
  • Εταιρεία: Top Dawg
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: Antydote, Dae One, DJ Dahi, Larry Fisherman, Marvin Gaye, Emile Haynie, Felix Snow, Toro y Moi, XXYYXX
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, BPI: Silver
  • Singles από το “Z”:
  1. “Babylon” Κυκλοφόρησε: 7 Μαρτίου 2014
  2. “Child’s Play” Κυκλοφόρησε: 26 Μαρτίου 2014
  3. “Warm Winds” Κυκλοφόρησε: 14 Μαΐου 2014
  4. “Julia” Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2014

Tracklist:

1. “Ur” 3:55

2. “Child’s Play” (feat. Chance the Rapper) 3:36

3. “Julia” 3:39

4. “Warm Winds” (with Isaiah Rashad) 5:50

5. “HiiiJack” 3:42

6. “Green Mile” 3:34

7. “Babylon” (feat. Kendrick Lamar) 3:54

8. “Sweet November” 4:03

9. “Shattered Ring” 4:05

10. “Omega” 4:23

2017 – Ctrl

  • Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2017
  • Εταιρεία: Top Dawg/RCA
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: Anthony “Top Dawg” Tiffith (exec.), Terrence “Punch” Henderson (assoc.), Dave “Miyatola” Free (assoc.), Bēkon, Craig Balmoris, Hector Castro, Cam O’bi, The Donuts, Frank Dukes, Carter Lang, Josef Leimberg, Scum, ThankGod4Cody
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, BPI: Silver
  • Singles από το “Ctrl”:
  1. “Drew Barrymore” Κυκλοφόρησε: 13 Ιανουαρίου 2017
  2. “Love Galore” Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου 2017
  3. “The Weekend” Κυκλοφόρησε: 26 Σεπτεμβρίου 2017
  4. “Broken Clocks” Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 2018
  5. “Garden (Say It Like Dat)” Released: 19 Ιουνίου 2018

Tracklist:

1 Supermodel (feat. Pharrell Williams) 3:01

2 Love Galore (feat. Travis Scott) 4:35

3 Doves In the Wind (feat. Kendrick Lamar) 4:26

4 Drew Barrymore 3:51

5 Prom 3:16

6 The Weekend (feaat. Justin Timberlake) 4:32

7 Go Gina 2:41

8 Garden (Say It Like Dat) 3:28

9 Broken Clocks (feat. River Tiber) 3:51

10 Anything 2:29

11 Wavy (Interlude) (feat. James Fauntleroy) 1:15

12 Normal Girl 4:13

13 Pretty Little Birds (feat. Isaiah Rashad) 4:05

14 20 Something 3:18

SZA Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top