skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Tame Impala

Discography & ID : Tame Impala

Ύψος

Μέλη Συγκροτήματος:

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Tame Impala

Προέλευση Ονόματος: “Είναι απλά μια αναφορά στο αφρικανικό ζώο (ιμπάλα), από την άποψη πως όταν συναντήσεις ένα ζωντανό στη φύση και έχοντας αυτήν την πραγματική, σύντομη, μουγκή στιγμή αλλά με κάποιο επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ εσένα και αυτού του άγριου ζώου. Στη συνέχεια, το επόμενο λεπτό θα έχει φύγει και θα επιστρέψει από εκεί πού ήρθε”. – Kevin Parker

Τόπος Δημιουργίας: Perth, Αυστραλία

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2007-σήμερα

Βραβεία: Οι Tame Impala έχουν αποσπάσει πάνω από 25  μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

8 ARIA Awards, 1 Brit Award, 1 EG Music Award, 2 J Awards, 15 WAMI Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Tame Impala κάντε κλικ εδώ.

Official Website: official.tameimpala.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Gallery

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
2008 – Tame Impala H.I.T.S. 003 (EP)
2008 – Tame Impala H.I.T.S. 003 (EP)
2008 – Tame Impala (EP)
2008 – Tame Impala (EP)
2010 – Live at The Corner
2010 – Live at The Corner
2010 – Innerspeaker
2010 – Innerspeaker
2012 – Lonerism
2012 – Lonerism
2013 – Peace and Paranoia Tour 2013 (E.P. with The Flaming Lips)
2013 – Peace and Paranoia Tour 2013 (E.P. with The Flaming Lips)
2014 – Live Versions
2014 – Live Versions
2015 – Currents
2015 – Currents
2020 – The Slow Rush
2020 – The Slow Rush

Start Here (Bio)

  • Οι Tame Impala είναι ψυχεδελικό ροκ συγκρότημα από το Perth της Αυστραλίας, το οποίο σχηματίστηκε από τον Kevin Parker. Το συγκρότημα έγινε γνωστό το 2010 με την κυκλοφορία του πρώτου album τους, “Innerspeaker”, και έλαβαν μεγάλη αναγνώριση για το δεύτερο album τους, “Lonerism”, το 2012. Το όνομά τους αναφέρεται στο ιμπάλα, ένα είδος αντιλόπης.
  • Οι Tame Impala σχηματίστηκαν από το αρχικό συγκρότημα blues/jazz/psychedelic του Parker, τους Dee Dee Dums. Οι Dee Dee Dums αποτελούνταν από τον Parker (κιθάρα) και τον Luke Epstein (drums). Τον Οκτώβριο του 2006, ο Epstein αντικαταστάθηκε από τον drummer Sam Devenport, και ο Epstein έγινε μέλος των Sugarpuss. Στα τέλη του 2007 το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Tame Impala, με καινούριο drummer , και υιοθετώντας το πιο παραδοσιακό σχήμα κιθάρα/μπάσο/ντραμς. Ο Devenport αργότερα ακολούθησε καριέρα ως ηθοποιός.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2008 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο EP. Λόγω του εξωφύλλου του EP, το οποίο σχεδίασε ο ίδιος ο Parker, υπήρξε μια σύγχυση σχετικά με τον τίτλο, και πολλοί αναφέρονταν σε αυτό ως “Antares Mira Sun”. Το εξώφυλλο είναι απόπειρα απεικόνισης μιας διαφάνειας που είδε σε μια διάλεξη αστρονομίας, το οποίο υποδείκνυε τη διαφορά μεγέθους ανάμεσα στα αστέρια Αντάρες, Mira και τον Ήλιο.
  • Το πρώτο album των Tame Impala, “Innerspeaker”, κυκλοφόρησε στις 21 Μαΐου 2010. Στην Αγγλία η επίσημη κυκλοφορία του album ήταν 28 Ιουνίου, αλλά το iTunes κατά λάθος ξεκίνησε τη διαθεσιμότητά του στις 12 Μαΐου, για άμεση αγορά αντί για προ-παραγγελία. Το album κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 8 Ιουνίου.
  • Το δεύτερο album τους, “Lonerism”, κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου 2012. Μέρος της ηχογράφησης πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, και περιλαμβάνει κι ένα τραγούδι με γαλλικό τίτλο, το “Endors Toi”, το οποίο σημαίνει “κοιμήσου” ή “υπνωτίσου”. Το εξώφυλλο είναι μια φωτογραφία που τράβηξε ο ίδιος ο Parker, η οποία μεταδίδει τα θέματα απομόνωσης που κυριαρχούν στο album, με τη μεταλλική πύλη να διαχωρίζει τον θεατή από τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στους Κήπους. Επίσης περιλαμβάνει τα τραγούδια “Apocalypse Dreams” και “Elephant”, τα οποία είναι από τα πρώτα τραγούδια που έγραψε ο Parker μαζί με τον Τζέι Γουάτσον. Το “Lonerism” ψηφίστηκε #1 album της Χρονιάς του 2012 από τα περιοδικά Rolling Stone, Triple J, NME, Filter Magazine, Urban Outfitters, FasterLouder και Obscure Sound.
  • Το τρίτο album τους, “Currents”, κυκλοφόρησε στις 17 Ιουλίου 2015. Όπως και τα προηγούμενα albums, το “Currents” γράφτηκε και ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Kevin Parker. Για πρώτη φορά ο Parker έπαιξε και όλα τα όργανα τελείως μόνος του. Το “Currents” είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα albums, καθώς είναι λιγότερο rock και περισσότερο psychedelic pop, disco, R&B και synth-pop.
  • Το τέταρτο album τους, “The Slow Rush”, κυκλοφόρησε μετά από μια συνεχή δημοσίευση singles τα οποία προετοίμαζαν την κυκλοφορία του συμπεριλαμβανομένου των τραγουδιών “Posthumous Forgiveness” και “It Might Be Time”. Μετά από μια μεγάλη αναμονή για τους θαυμαστές της μπάντας, το album τελικά κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου 2020. Αντιμετωπίστηκε γενικά με θετικές κριτικές.

πηγή: el.wikipedia.org

2008 – Tame Impala H.I.T.S. 003 (EP)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Σεπτεμβρίου 2008
  • Μορφή: 12″
  • Εταιρεία: Hole in the Sky
  • Παραγωγή: Kevin Parker, Canyons, Fred Cherry

Tracklist:

1. “Half Full Glass of Wine” 4:26

2. “Skeleton Tiger” 4:24

3. “The Sun” 2:59

4. “Half Full Glass of Wine” (Canyons Drunken Rage remix) 5:34

5. “Skeleton Tiger” (Retamed by Canyons remix) 6:11

6. “The Sun” (Fred Cherry Eclipse remix) 4:46

2008 – Tame Impala (EP)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου 2008
  • Μορφή: 10″, 12″, CD, digital download
  • Εταιρεία: Lovely Sorts of Death Records
  • Παραγωγή: Kevin Parker
  • Singles από το “Tame Impala EP”:
  1. “Desire Be Desire Go”
  2. “Half Full Glass of Wine”
  3. “Skeleton Tiger”

Tracklist:

1. “Desire Be Desire Go” 4:10

2. “Skeleton Tiger” 4:25

3. “Half Full Glass of Wine” 4:26

4. “Forty One Mosquitoes Flying in Formation” 4:18

5. “Slide Through My Fingers” 3:20

6. “Wander” (iTunes bonus track) 5:13

2010 – Live at The Corner

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: Μάιος 2010
  • Μορφή: Digital Download
  • Εταιρεία: Lovely Sorts of Death Records

Tracklist:

1. “Sundown Syndrome” 6:42

2. “Skeleton Tiger” 8:08

3. “The Bold Arrow of Time” 3:48

4. “Half Full Glass of Wine” 6:24

2010 – Innerspeaker

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Μαΐου 2010
  • Μορφή: 2×LP, CD, digital download
  • Εταιρεία: Modular
  • Παραγωγή: Kevin Parker
  • Πιστοποιήσεις: ARIA: Platinum
  • Singles από το “Innerspeaker”:
  1. “Solitude Is Bliss” Κυκλοφόρησε: 1 Απριλίου 2010
  2. “Lucidity” Κυκλοφόρησε: Ιούλιος 2010
  3. “Expectation” Κυκλοφόρησε: 3 Δεκεμβρίου 2010
  4. “Why Won’t You Make Up Your Mind?” Κυκλοφόρησε: 30 Ιανουαρίου 2011

Tracklist:

1. “It Is Not Meant to Be” 5:22

2. “Desire Be Desire Go” 4:26

3. “Alter Ego” 4:48

4. “Lucidity” 4:30

5. “Why Won’t You Make Up Your Mind?” 3:19

6. “Solitude Is Bliss” 3:55

7. “Jeremy’s Storm” (instrumental) 5:28

8. “Expectation” 6:02

9. “The Bold Arrow of Time” 4:24

10. “Runway, Houses, City, Clouds” 7:15

11. “I Don’t Really Mind” 3:46

Bonus tracks

12. “30 Minutes with Mathew Saville” (Secret bonus track) 27:19

13. “Island Walking” (iTunes bonus track) 3:05

Extraspeaker

1. “Sundown Syndrome” 5:50

2. “Remember Me” (Blue Boy cover) 4:22

3. “Half Full Glass of Wine” 4:27

4. “Wander” 5:14

5. “Why Won’t You Make Up Your Mind?” (Erol Alkan Rework) 8:14

6. “Lucidity” (Pilooski Remix) 5:30

7. “Solitude Is Bliss” (Mickey Moonlight T.A.M Remix) 3:59

8. “41 Mojitos” (Canyons Poolside Dub) 6:20

9. “Canyons Sunrise Reprise” 7:45

2012 – Lonerism

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Οκτωβρίου 2012
  • Μορφή: 2×LP, CD, digital download
  • Εταιρεία: Modular
  • Παραγωγή: Kevin Parker
  • Singles από το “Lonerism”:
  1. “Elephant” Κυκλοφόρησε: 26 Ιουλίου 2012
  2. “Feels Like We Only Go Backwards” Κυκλοφόρησε: 1 Οκτωβρίου 2012
  3. “Mind Mischief” Κυκλοφόρησε: Ιανουάριος 2013

Tracklist:

1. “Be Above It” 3:21

2. “Endors Toi” 3:06

3. “Apocalypse Dreams” 5:56

4. “Mind Mischief” 4:31

5. “Music to Walk Home By” 5:12

6. “Why Won’t They Talk to Me?” 4:46

7. “Feels Like We Only Go Backwards” 3:12

8. “Keep on Lying” 5:54

9. “Elephant” 3:31

10. “She Just Won’t Believe Me” 0:57

11. “Nothing That Has Happened So Far Has Been Anything We Could Control” 6:01

12. “Sun’s Coming Up” 5:20

Bonus tracks

13. “Led Zeppelin” (iTunes bonus track†) 3:08

14. “Beverly Laurel” (Deluxe edition bonus track†) 3:07

2013 – Peace and Paranoia Tour 2013 (E.P. with The Flaming Lips)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Οκτωβρίου 2013
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Εταιρεία: Lovely Sorts of Death Records

Tracklist:

1 The Flaming Lips – Runway, Houses, City, Clouds

2 The Flaming – Lips Elephant

3 Tame Impala – Are You A Hypnotist??

4 Tame Impala – Silver Trembling Hands

2014 – Live Versions

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Απριλίου 2014
  • Μορφή: 12″, Digital Download
  • Εταιρεία: Lovely Sorts of Death Records

Tracklist:

1. “Endors Toi” 5:57

2. “Why Won’t You Make Up Your Mind?” 4:22

3. “Sestri Levante” 1:58

4. “Mind Mischief” 3:56

5. “Desire Be, Desire Go” 5:24

6. “Half Full Glass of Wine” 8:14

7. “Be Above It” 7:29

8. “Feels Like We Only Go Backwards” 2:56

9. “Apocalypse Dreams” 7:56

2015 – Currents

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Ιουλίου 2015
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Εταιρεία: Modular/Island Australia/Interscope
  • Παραγωγή: Kevin Parker
  • Singles από το “Currents”:
  1. “Let It Happen” Κυκλοφόρησε: 11 Μαρτίου 2015
  2. “Cause I’m a Man” Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2015
  3. “Eventually” Κυκλοφόρησε: 15 Ιουνίου 2015
  4. “The Less I Know the Better” Κυκλοφόρησε: 29 Νοεμβρίου 2015

Tracklist:

1. “Let It Happen” 7:46

2. “Nangs” 1:47

3. “The Moment” 4:15

4. “Yes I’m Changing” 4:30

5. “Eventually” 5:19

6. “Gossip” 0:55

7. “The Less I Know the Better” 3:38

8. “Past Life” 3:47

9. “Disciples” 1:48

10. “‘Cause I’m a Man” 4:02

11. “Reality in Motion” 4:12

12. “Love/Paranoia” 3:10

13. “New Person, Same Old Mistakes” 6:03

Japan bonus disc: Live Versions

1. “Endors Toi” 5:57

2. “Why Won’t You Make Up Your Mind?” 4:22

3. “Sestri Levante” 1:58

4. “Mind Mischief” 3:56

5. “Desire Be, Desire Go” 5:24

6. “Half Full Glass of Wine” 8:14

7. “Be Above It” 7:29

8. “Feels Like We Only Go Backwards” 2:56

9. “Apocalypse Dreams” (Parker, Jay Watson) 7:56

2017 Collector’s Edition bonus vinyls / B-Sides & Remixes EP

1. “List of People (To Try and Forget About)” 4:40

2. “Powerlines” 4:19

3. “Taxi’s Here” 4:48

4. “Reality in Motion” (Gum remix) 5:04

5. “Let It Happen” (Soulwax remix) 9:18

2020 – The Slow Rush

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου 2020
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Εταιρεία: Modular/Island Australia/Interscope
  • Παραγωγή: Kevin Parker
  • Singles από το “The Slow Rush”:
  1. “Borderline” Κυκλοφόρησε: 12 Απριλίου 2019
  2. “It Might Be Time” Κυκλοφόρησε: 28 Οκτωβρίου 2019
  3. “Posthumous Forgiveness” Κυκλοφόρησε: 3 Δεκεμβρίου 2019
  4. “Lost in Yesterday” Κυκλοφόρησε: 8 Ιανουαρίου 2020

Tracklist:

1. “One More Year” 5:22

2. “Instant Destiny” 3:13

3. “Borderline” 3:57

4. “Posthumous Forgiveness” 6:05

5. “Breathe Deeper” 6:12

6. “Tomorrow’s Dust” 5:25

7. “On Track” 5:00

8. “Lost in Yesterday” 4:09

9. “Is It True” 3:58

10. “It Might Be Time” 4:33

11. “Glimmer” 2:08

12. “One More Hour” 7:13

Tame Impala Top Hits by SounDarts.gr