skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Taylor Swift

Discography & ID : Taylor Swift

Ύψος

Gallery

Ed Sheeran & Taylor Swift

Mick Jagger & Taylor Swift

Lorde, Selena Gomez & Taylor Swift

Drake & Taylor Swift

Taylor Swift & P!nk.

Dan Reynolds & Taylor Swift

Kelly Clarkson & Taylor Swift

Sam Smith & Taylor Swift

Selena Gomez & Taylor Swift

Florence Welch, Lorde & Taylor Swift

Taylor Swift & The Weeknd

Carrie Underwood & Taylor Swift

Jared Leto & Taylor Swift.

Bruno Mars και Taylor Swift.

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Taylor Swift

Ολόκληρο Όνομα: Taylor Alison Swift

Ημερομηνία Γέννησης: 13 Δεκεμβρίου 1989

Τόπος Γέννησης: Reading, Pennsylvania, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός.

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Τέκνα: Δεν έχει.

Γονείς: Scott Kingsley Swift (οικονομικός σύμβουλος) και Andrea Gardner Swift Finlay (οικιακά)

Αδέρφια: Έχει ένα μικρότερο αδερφό, τον Austin.

Ενεργός στη μουσική: 1992-σήμερα

Βραβεία: Η Taylor Swift έχει αποσπάσει πάνω από 270 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

8 Academy of Country Music Awards, 19 American Music Awards, 21 Billboard Music Awards, 35 BMI Country Awards, 30 BMI Pop Awards, 12 Country Music Association Awards, 1 Emmy Award, 10 Grammy Awards, 5 MTV Europe Music Awards, 7 MTV Video Music Awards, 10 People’s Choice Awards, 25 Teen Choice Awards, 6 Guinness World Records.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Taylor Swift κάντε κλικ εδώ.

Official Websitetaylorswift.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2006 – Taylor Swift
2006 – Taylor Swift
2007 – Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection
2007 – Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection
2008 – iTunes Live from SoHo (Live)
2008 – iTunes Live from SoHo (Live)
2008 – Beautiful Eyes (E.P.)
2008 – Beautiful Eyes (E.P.)
2008 – Fearless
2008 – Fearless
2010 – Speak Now
2010 – Speak Now
2011 – Speak Now World Tour – Live
2011 – Speak Now World Tour – Live
2012 – Red
2012 – Red
2014 – 1989
2014 – 1989
2017 – Reputation
2017 – Reputation

Start Here

  • Η Taylor Swift (γεν. στις 13 Δεκεμβρίου 1989) είναι αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός της country-pop, κιθαρίστρια και ηθοποιός.
  • Στις 24 Οκτωβρίου του 2006 η Swift κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της Taylor Swift. Το Νοέμβριο του 2008 ακολούθησε το δεύτερό της album, με τίτλο “Fearless”. Και τα δύο albums ήταν στα τέλη του 2008, στην έκτη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με πωλήσεις 2,1 και 1,5 εκατ. αντίτυπων. Το “Fearless” πέρασε στην πρώτη θέση στο Billboard 200 για 11 μη συνεχόμενες εβδομάδες. Από το 2000 κανένα άλλο album δεν ήταν για τόσο μεγάλη διάρκεια στην κορυφή. Το περιοδικό Forbes συμπεριέλαβε την Swift στην 69η θέση στις προσωπικότητες με την πιο μεγάλη επιρροή και με έσοδα 18 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Η Swift ψηφίστηκε ως καλλιτέχνιδα της χρονιάς από το περιοδικό Billboard Magazine το 2009.
  • Το 2008, τα albums της τραγουδίστριας είχαν πουλήσει τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα κάνοντας την μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Ιανουάριο του 2010 η Nielsen SoundScan συμπεριέλαβε τη Swift ως την πρώτη καλλιτέχνιδα σε πωλήσεις τραγουδιών σε ψηφιακή μορφή στην ιστορία της μουσικής, έχοντας πουλήσει 24,3 εκατ. ψηφιακά κομμάτια μέχρι σήμερα.
  • Το τρίτο album της κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου 2010 με την ονομασία “Speak Now”. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2010 είχε πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
  • Η Swift έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ανάμεσα στα οποία 4 Grammy. Το 2009 το “Fearless” κέρδισε το βραβείο για το album της χρονιάς και η Swift έγινε η νεότερη τραγουδίστρια στην ιστορία των βραβείων που κέρδισε ένα βραβείο της ακαδημίας μουσικής country (Academy of Country Music Award). Στην 52η απονομή των βραβείων Grammy, το 2010, η τραγουδίστρια έγινε η νεότερη καλλιτέχνης που κέρδισε Grammy για το album της χρονιάς (Fearless). Επίσης, με το album “White Horse” κέρδισε άλλα τρία Grammy, για το καλύτερο album country μουσικής, την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία country και για το καλύτερο τραγούδι της country. Το 2009 για το τραγούδι “You Belong With Me” κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο γυναικείο βιντεοκλίπ στα MTV Video Music Awards. Στις 5 Ιανουαρίου 2011 κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Country Τραγουδίστριας στα People’s Choice Awards.
    Στις 22 Οκτωβρίου 2012 κυκλοφόρησε το τέταρτό της album, με τίτλο “Red”.
  • Η Swift έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Grammy 2013, η τελετή των οποίων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου. Το “We Are Never Ever Getting Back Together” είναι υποψήφιο για Δίσκος της Χρονιάς ενώ το “Safe and Sound”, το soundtrack και η συνεργασία της με τους The Civil Wars, είναι υποψήφιο για την Καλύτερη Country Duo/Group Performance και ως Καλύτερο Τραγούδι Γραμμένο για Οπτικά Μέσα. Κέρδισε επίσης τρία MTV Europe Music Awards το 2012, μεταξύ των οποίων τα τιμητικά βραβεία Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης και Καλύτερο Live Act. Πήρε επίσης τον τίτλο Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνιδα της Country στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία 2012. Τέλος, το Βραβείο Nashville Songwriters Association’s 2012 Songwriter/Artist πήγε στην Swift για πέμπτη συνεχόμενη φορά.
  • Η Taylor έχει δοκιμάσει και το υποκριτικό της ταλέντο με συμμετοχές σε σειρές όπως: “CSI” και “New Girl”, αλλά και στον κινηματογράφο: “Valentine’s Day”, “The Lorax”.
  • Το “1989” είναι το πέμπτο studio album της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και κυκλοφόρησε στις 27 Οκτωβρίου 2014 από την Big Machine Records. Η Swift ξεκίνησε να συνθέτει το album, μόλις ολοκλήρωσε το προηγούμενο “Red”. Συνεργάστηκε με τους παραγωγούς Max Martin και Shellback. Ο τίτλος του δίσκου φέρει την χρονολογία γέννησης της τραγουδίστριας ως τίτλο και είναι επηρεασμένος από τα μουσικά pop ακούσματα της δεκαετίας των ‘80s.
  • Το “Reputation” είναι το έκτο studio album της Taylor Swift. Κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου 2017 από την Big Machine Records. Ο δίσκος αρχικά παράχθηκε από τους Jack Antonoff, Max Martin, Shellback και την ίδια την Swift. Ο Ed Sheeran και ο Αμερικανός rapper, Future, βρίσκονται στον δίσκο μέσα από μουσικές συνεργασίες.

Πηγή: en.wikipedia.org

2006 – Taylor Swift

  • Κυκλοφόρησε: 24 Οκτωβρίου 2006
  • Εταιρεία: Big Machine
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 5× Platinum, ARIA: Platinum, BPI: Gold, MC: 2× Platinum
  • Παραγωγή: Scott Borchetta, Nathan Chapman, Robert Ellis Orrall
  • Singles από το «Taylor Swift«:
  1. «Tim McGraw» Κυκλοφόρησε: 19 Ιουνίου 2006
  2. «Teardrops on My Guitar» Κυκλοφόρησε: 19 Φεβρουαρίου 2007
  3. «Our Song» Κυκλοφόρησε: 9 Σεπτεμβρίου 2007
  4. «Picture to Burn» Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 2008
  5. «Should’ve Said No» Κυκλοφόρησε: 18 Μαΐου 2008

Tracklist:

1. «Tim McGraw» – 3:54

2. «Picture to Burn» – 2:55

3. «Teardrops on My Guitar» – 3:35

4. «A Place in This World» – 3:22

5. «Cold as You» – 4:01

6. «The Outside» – 3:29

7. «Tied Together with a Smile» – 4:11

8. «Stay Beautiful» – 3:58

9. «Should’ve Said No» – 4:04

10. «Mary’s Song (Oh My My My)» – 3:35

11. «Our Song» – 3:24

Digital edition (bonus track)

12. «I’d Lie» – 3:40

2008 reissue edition (bonus tracks)

12. «I’m Only Me When I’m with You» – 3:35

13. «Invisible» – 3:26

14. «A Perfectly Good Heart» – 3:42

15. «Teardrops on My Guitar» (pop version) – 2:58

2007 – Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection

  • Κυκλοφόρησε: 14 Οκτωβρίου 2007
  • Εταιρεία: Big Machine
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold
  • Παραγωγή: Nathan Chapman, Shelli Hill, Sue Patterson, Scott Borchetta

Tracklist:

1. «Last Christmas» – 3:28

2. «Christmases When You Were Mine» – 3:06

3. «Santa Baby» – 2:41

4. «Silent Night» – 3:32

5. «Christmas Must Be Something More» – 3:52

6. «White Christmas» – 2:34

2008 – iTunes Live from SoHo (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιανουαρίου 2008
  • Εταιρεία: Big Machine
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. “Umbrella” (Live) – 1:29

2. “Our Song” (Live) – 3:29

3. “Teardrops On My Guitar” (Live) – 3:24

4. “Should’ve Said No” (Live) – 4:27

5. “A Place In This World” (Live) – 3:24

6. “Mary’s Song (Oh My My My)” (Live) – 3:47

7. “Tim McGraw” (Live) – 4:00

8. “Picture To Burn” (Live) – 3:33

2008 – Beautiful Eyes (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιουλίου 2008
  • Εταιρεία: Big Machine
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: Scott Borchetta, Nathan Chapman, Robert Ellis Orrall, Angelo Petraglia

Tracklist:

1. «Beautiful Eyes» – 2:58

2. «Should’ve Said No» (Alternate version) – 3:46

3. «Teardrops on My Guitar» (Acoustic version) – 2:58

4. «Picture to Burn» (Radio edit) – 2:54

5. «I’m Only Me When I’m with You» – 3:35

6. «I Heart ?» – 3:15

2008 – Fearless

  • Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: Big Machine
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 7× Platinum, ARIA: 7× Platinum, BPI: Platinum, IRMA: 2× Platinum, MC: 4× Platinum, RIAJ: Gold, RMNZ: 3× Platinum
  • Παραγωγή: Scott Borchetta, Nathan Chapman, Taylor Swift
  • Singles από το «Fearless«:
  1. «Love Story» 12 Σεπτεμβρίου 2008
  2. «White Horse» 7 Δεκεμβρίου 2008
  3. «You Belong with Me» 19 Απριλίου 2009
  4. «Fifteen» 30 Αυγούστου 2009
  5. «Fearless» 3 Ιανουαρίου 2010

Tracklist:

1. «Fearless» – 4:01

2. «Fifteen» – 4:54

3. «Love Story» – 3:55

4. «Hey Stephen» – 4:14

5. «White Horse» – 3:54

6. «You Belong with Me» – 3:51

7. «Breathe» (feat. Colbie Caillat) – 4:23

8. «Tell Me Why» – 3:20

9. «You’re Not Sorry» – 4:21

10. «The Way I Loved You» – 4:04

11. «Forever & Always» – 3:45

12. «The Best Day» – 4:05

13. «Change» – 4:40

Platinum edition

1. «Jump Then Fall» – 3:56

2. «Untouchable» – 5:11

3. «Forever & Always» (Piano Version) – 4:27

4. «Come in with the Rain» – 3:58

5. «Superstar» – 4:21

6. «The Other Side of the Door» – 3:57

7. «Fearless» – 4:01

8. «Fifteen» – 4:54

9. «Love Story» – 3:55

10. «Hey Stephen» – 4:14

11. «White Horse» – 3:54

12. «You Belong with Me» – 3:51

13. «Breathe» (featuring Colbie Caillat) – 4:23

14. «Tell Me Why» (writers: Swift, Rose) 3:20

15. «You’re Not Sorry» 4:21

16. «The Way I Loved You» (writers: Swift, Rich) 4:04

17. «Forever & Always» 3:45

18. «The Best Day» 4:05

19. «Change» 4:40

2010 – Speak Now

  • Κυκλοφόρησε: 25 Οκτωβρίου 2010
  • Εταιρεία: Big Machine
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 4× Platinum, ARIA: 2× Platinum, BPI: Gold, IRMA: Gold, MC: 3× Platinum, RIAJ: Gold, RMNZ: Platinum
  • Παραγωγή: Nathan Chapman, Taylor Swift
  • Singles από το «Speak Now«:
  1. «Mine» Κυκλοφόρησε: 4 Αυγούστου 2010
  2. «Back to December» Κυκλοφόρησε: 15 Νοεμβρίου 2010
  3. «Mean» Κυκλοφόρησε: 13 Μαρτίου 2011
  4. «The Story of Us» Κυκλοφόρησε: 19 Απριλίου 2011
  5. «Sparks Fly» Κυκλοφόρησε: 18 Ιουλίου 2011
  6. «Ours» Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 2011

Tracklist:

1. «Mine» – 3:50

2. «Sparks Fly» – 4:20

3. «Back to December» – 4:53

4. «Speak Now» – 4:00

5. «Dear John» – 6:43

6. «Mean» – 3:57

7. «The Story of Us» – 4:25

8. «Never Grow Up» – 4:50

9. «Enchanted» – 5:53

10. «Better than Revenge» – 3:37

11. «Innocent» – 5:02

12. «Haunted» – 4:02

13. «Last Kiss» – 6:07

14. «Long Live» – 5:17

Deluxe edition bonus disc

1. «Ours» – 3:58

2. «If This Was a Movie – 3:54

3. «Superman» – 4:36

4. «Back to December» (acoustic) – 4:52

5. «Haunted» (acoustic) – 3:37

6. «Mine» (US version) – 3:51

7. «Back to December» (US version) – 4:53

8. «The Story of Us» (US version) – 4:26

9. «On the Set: Behind the Scenes «Mine» Music Video» – 30:21

10. «Mine» (music video) – 3:55

2011 – Speak Now World Tour – Live

  • Κυκλοφόρησε: 21 Νοεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Big Machine
  • Μορφή: Digital download, CD, Blu-ray/DVD
  • Παραγωγή: Taylor Swift
  • Singles από το «Speak Now World Tour – Live«:
  1. «Long Live» Κυκλοφόρησε: 1 Μαρτίου 2012

Tracklist:

1. «Sparks Fly» – 5:39

2. «Mine» – 4:19

3. «The Story of Us» – 4:49

4. «Mean» – 4:09

5. «Ours» – 4:05

6. «Back to December/Apologize/You’re Not Sorry» – 6:01

7. «Better Than Revenge» – 5:44

8. «Speak Now» – 4:09

9. «Last Kiss» – 6:12

10. «Drops of Jupiter» – 5:08

11. «Bette Davis Eyes» – 3:07

12. «I Want You Back» – 1:21

13. «Dear John» – 6:45

14. «Enchanted» – 6:25

15. «Haunted» – 4:49

16. «Long Live» – 6:21

2012 – Red

  • Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 2012
  • Εταιρεία: Big Machine
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 4× Platinum, ARIA: 4× Platinum, BPI: 2× Platinum, BVMI: Gold, IFPI SWE: Gold, IRMA: Platinum, MC: 4× Platinum, RIAJ: Platinum, RMNZ: 2× Platinum
  • Παραγωγή: Scott Borchetta, Taylor Swift, Nathan Chapman, Jeff Bhasker, Dann Huff, Jacknife Lee, Max Martin, Shellback, Butch Walker, Dan Wilson
  • Singles από το «Red«:
  1. «We Are Never Ever Getting Back Together» Κυκλοφόρησε: 13 Αυγούστου 2012
  2. «Begin Again» Κυκλοφόρησε: 1 Οκτωβρίου 2012
  3. «I Knew You Were Trouble» Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2012
  4. «22» Κυκλοφόρησε: 12 Μαρτίου 2013
  5. «Red» Κυκλοφόρησε: 21 Ιουνίου 2013
  6. «Everything Has Changed» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουλίου 2013
  7. «The Last Time» Κυκλοφόρησε: 4 Νοεμβρίου 2013

Tracklist:

1. «State of Grace» – 4:55

2. «Red» – 3:43

3. «Treacherous» – 4:02

4. «I Knew You Were Trouble» – 3:39

5. «All Too Well» – 5:29

6. «22» – 3:52

7. «I Almost Do» – 4:04

8. «We Are Never Ever Getting Back Together» – 3:13

9. «Stay Stay Stay» – 3:25

10. «The Last Time» (featuring Gary Lightbody) – 4:59

11. «Holy Ground» – 3:22

12. «Sad Beautiful Tragic» – 4:44

13. «The Lucky One» – 4:00

14. «Everything Has Changed» (featuring Ed Sheeran) – 4:05

15. «Starlight» – 3:40

16. «Begin Again» – 3:57

Deluxe edition

1. «The Moment I Knew» – 4:45

2. «Come Back… Be Here» – 3:42

3. «Girl at Home» – 3:40

4. «Treacherous» (original demo recording) – 3:59

5. «Red» (original demo recording) – 3:46

6. «State of Grace» (acoustic version) – 5:22

2014 – 1989

  • Κυκλοφόρησε: 27 Οκτωβρίου 2014
  • Εταιρεία: Big Machine
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 6× Platinum, ARIA: Diamond, BPI: 3× Platinum, BVMI: Gold, IFPI SWE: Gold, MC: 6× Platinum, RIAJ: Platinum, RMNZ: 3× Platinum
  • Παραγωγή: Max , Taylor Swift, Jack Antonoff, Nathan Chapman, Imogen Heap, Greg Kurstin, Mattman & Robin, Ali Payami, Shellback, Ryan Tedder, Noel Zancanella
  • Singles από το «1989«:
  1. «Shake It Off» Κυκλοφόρησε: 18 Αυγούστου 2014
  2. «Blank Space» Κυκλοφόρησε: 10 Νοεμβρίου 2014
  3. «Style» Κυκλοφόρησε: 9 Φεβρουαρίου 2015
  4. «Bad Blood» Κυκλοφόρησε: 17 Μαΐου 2015
  5. «Wildest Dreams» Κυκλοφόρησε: 31 Αυγούστου 2015
  6. «Out of the Woods» Κυκλοφόρησε: 5 Φεβρουαρίου 2015
  7. «New Romantics» Κυκλοφόρησε: 23 Φεβρουαρίου 2015

Tracklist:

1. «Welcome to New York» – 3:32

2. «Blank Space» – 3:51

3. «Style» – 3:51

4. «Out of the Woods» – 3:55

5. «All You Had to Do Was Stay» – 3:13

6. «Shake It Off» – 3:39

7. «I Wish You Would» – 3:27

8. «Bad Blood» – 3:31

9. «Wildest Dreams» – 3:40

10. «How You Get the Girl» – 4:07

11. «This Love» – 4:10

12. «I Know Places» – 3:15

13. «Clean» – 4:30

Canadian iTunes Store bonus tracks

14. «Wonderland» – 4:05

15. «New Romantics» – 3:50

2017 – Reputation

  • Κυκλοφόρησε: 10 Νοεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: Big Machine
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: ARIA: Platinum, BPI: Gold, RMNZ: Gold
  • Παραγωγή: Taylor Swift, Jack Antonoff, Max Martin, Shellback, Ali Payami, Oscar Görres, Oscar Holter
  • Singles από το «Reputation«:
  1. «Look What You Made Me Do» Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2017
  2. «…Ready for It?» Κυκλοφόρησε: 24 Οκτωβρίου 2017
  3. «End Game» Κυκλοφόρησε: 14 Νοεμβρίου 2017
  4. «New Year’s Day» Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2017

Tracklist:

1. «…Ready for It?» – 3:28

2. «End Game» (featuring Ed Sheeran and Future) – 4:04

3. «I Did Something Bad» – 3:58

4. «Don’t Blame Me» – 3:56

5. «Delicate» – 3:52

6. «Look What You Made Me Do» – 3:31

7. «So It Goes…» – 3:47

8. «Gorgeous» – 3:29

9. «Getaway Car» – 3:53

10. «King of My Heart» – 3:34

11. «Dancing with Our Hands Tied» – 3:31

12. «Dress» – 3:50

13. «This Is Why We Can’t Have Nice Things» – 3:27

14. «Call It What You Want» – 3:23

15. «New Year’s Day» – 3:55

Taylor Swift Top Hits by SounDarts.gr