skip to Main Content
Menu

Discography & ID : The 1975

Discography & ID : The 1975

Ύψος

Gallery

Ellie Goulding, Taylor Swift, Matty Healy & Nick Grimshaw

One Direction, Fall Out Boy & The 1975

ID

Όνομα Συγκροτήματος: The 1975

Προέλευση Ονόματος: Είναι παρμένο από ένα βιβλίο, που δόθηκε στον Matty Healy σε ένα παζάρι. Πρόκειται για το βιβλίο “On the Road” από τον Jack Kerouac. Ο ίδιος ο Matt εξήγησε αργότερα: “Στο πίσω μέρος υπήρχαν όλα αυτά τα ακαταλαβίστικα γράμματα, προκαλούσαν σχεδόν αυτοκτονικές τάσεις και στο κάτω μέρος έγραφε “1st June, The 1975». Η χρήση της λέξης «The» πραγματικά μου κόλλησε. Ήταν το τέλειο όνομα για τη μπάντα”. 

Μέλη Συγκροτήματος

Matthew «Matty» Healy: Γεννήθηκε: 8 Απριλίου 1989 στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα, πιάνο, keyboards, synthesisers. Ενεργός στο συγκρότημα: 2002-σήμερα.

Adam HannΓεννήθηκε: 20 Ιουνίου 1988 στο Manchester, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: Κιθάρα, keyboards, synthesisers, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2002-σήμερα.

Ross MacDonaldΓεννήθηκε: 6 Ιουνίου 1989 στο Cheshire, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, keyboards, samplers, synthesisers, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2002-σήμερα.

George DanielΓεννήθηκε: 13 Σεπτεμβρίου 1993 στις Βρυξέλλες, Βέλγιο. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά, φωνητικά, keyboards, synthesisers. Ενεργός στο συγκρότημα: 2002-σήμερα.

Τόπος Δημιουργίας: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής:: 2002-σήμερα

Βραβεία: Οι The 1975 έχουν αποσπάσει πέντε μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

2 NME Awards, 1 Q Award, 1 BBC Music Award, 1 Brit Award 

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι The 1975 κάντε κλικ εδώ.

Official Websitethe1975.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2012 – Facedown (E.P.)
2012 – Facedown (E.P.)
2012 – Sex (E.P.)
2012 – Sex (E.P.)
2013 – Music for Cars (E.P.)
2013 – Music for Cars (E.P.)
2013 – IV	(E.P.)
2013 – IV (E.P.)
2013 – The 1975
2013 – The 1975
2016 – I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It
2016 – I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It
2017 – DH00278 (Live)
2017 – DH00278 (Live)
2018 – A Brief Inquiry into Online Relationships
2018 – A Brief Inquiry into Online Relationships

Start Here

  • Οι The 1975 είναι ένα τετραμελές συγκρότημα βρετανικής καταγωγής (Μάντσεστερ), είδους indie-rock/alternative με επιρροές από RnB, Gospel, rock του 70 ακόμα και μινιμαλισμό σε κάποια από τα instrumental τραγούδια τους. Έχουν αφήσει το στίγμα τους στον χώρο της μουσικής λόγω της εκκεντρικής τους προσωπικότητας.
  • Το κοινό τους υποδέχτηκε με αντιφατικά συναισθήματα και οι κριτικοί είτε τους αποθεώνουν είτε τους αποκαλούν απαιτητικούς και ανούσιους. Αυτοί που φαίνεται να έχουν το μεγαλύτερο θέμα όμως, είναι οι συντηρητικοί και οι γονείς, λόγω των «αφιλτράριστων» στίχων τους και των ειλικρινών αναφορών τους σε θέματα που θεωρούνται ταμπού ή δύσπεπτα από την σημερινή κοινωνία. Θέματα όπως ο εθισμός της μητέρας του τραγουδιστή (αλλά και του ίδιου) στην κοκαΐνη ή η περιφρόνηση απέναντι σε θρησκεία και θεό. Το μήνυμα τους: «είμαστε όλοι ίδιοι, τι κρίμα.»
  • Το συγκρότημα αποτελείται από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Matthew «Matty» Healy, τον κιθαρίστα Adam Hann, τον μπασίστα Ross MacDonald, και τον ντράμερ George Daniel.
  • Οι ρίζες της μπάντας εντοπίζονται πίσω στο Γυμνάσιο Wilmslow και παίζουν μαζί από όταν ήταν ακόμα έφηβοι ξεκινώντας επίσημα ως σχήμα το 2002. Οι συναυλίες που διοργανώθηκαν από έναν σύμβουλο τους, οδήγησαν τη μπάντα να υπογράψει επίσημα με την πρώτη εταιρεία τους ως The 1975. Η επιλογή του ονόματος τους ήταν εμπνευσμένη από ένα βιβλίο με ποίηση του Jack Kerouac. Τελικά υπέγραψαν και μια δισκογραφική συμφωνία μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους με την Dirty Hit και την Polydor Records.
  • Μετά την κυκλοφορία τεσσάρων EPs , το ομώνυμο, ντεμπούτο album κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, που έφτασε στην κορυφή του Album Chart του Ηνωμένου Βασιλείου στις 8 Σεπτεμβρίου 2013. Το δεύτερο τους album «I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It», που κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου 2016, έφτασε και πάλι στην κορυφή του προαναφερθέντος chart αλλά του Billboard 200 των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2017, το συγκρότημα κέρδισε το βραβείο Brit στην κατηγορία «Best British Group».
  • Τον Νοέμβριο του 2016, ο Daniel ξεκίνησε να διαφημίζει την κυκλοφορία ενός νέου album το 2018 με ένα video που ανάρτησε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του. Το Μάρτιο του 2018, ο Healy επιβεβαίωσε την κυκλοφορία νέας μουσικής, ενώ ανακοινώνει επίσης το τέλος της καμπάνιας του δεύτερου album τους τον Απρίλιο. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάιο του ίδιου έτους, η μπάντα κυκλοφόρησε κρυπτογραφημένες αφίσες και πολυμέσα. Στα τέλη Μαΐου επιβεβαίωσαν το τρίτο και το τέταρτο album τους, «A Brief Inquiry into Online Relationships» και «Notes on a Conditional Form». Το πρώτο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2018, ενώ το τελευταίο θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2019.

πηγή: en.wikipedia.org

2012 – Facedown (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Αυγούστου 2012
  • Εταιρεία: Dirty Hit
  • Μορφή: LP, Digital Download
  • Παραγωγή: George Daniel, Matthew Healy, Mike Crossey, Jamie Ellis

Tracklist:

1. «Facedown» – 2:49

2. «The City» – 3:41

3. «Antichrist» – 4:43

4. «Woman» – 3:02

2012 – Sex (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Νοεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Dirty Hit
  • Μορφή: LP, Digital Download
  • Παραγωγή: George Daniel, Matthew Healy, Mike Crossey
  • Singles από το «Sex«:
  1. «Sex» Κυκλοφόρησε: 2012

Tracklist:

1. «Intro/Set3» – 3:08

2. «Undo» – 4:04

3. «Sex» – 3:26

4. «You» – 6:10

American edition

1. «Sex» – 3:27

2. «Sex» (Acoustic Version) – 4:06

3. «Chocolate» (Acoustic Version) – 3:58

4. «Head.Cars.Bending.» (George Daniel Remix) – 4:12

5. «Is There Somebody Who Can Watch You» (Dream Koala Remix) – 3:54

2013 – Music for Cars (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 4 Μαρτίου 2013
  • Εταιρεία: Dirty Hit
  • Μορφή: LP, Digital Download
  • Παραγωγή: George Daniel, Matthew Healy, Mike Crossey
  • Singles από το «Music for Cars«:
  1. «Chocolate» Κυκλοφόρησε: 4 Μαρτίου 2013

Tracklist:

1. «Anobrain» – 1:53

2. «Chocolate» – 3:43

3. «HNSCC» – 2:31

4. «Head.Cars.Bending» – 3:27

5. «Me» – 4:35

2013 – IV (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Μαΐου 2013
  • Εταιρεία: Dirty Hit/Polydor
  • Μορφή: LP, Digital Download
  • Παραγωγή: George Daniel, Matthew Healy, Mike Crossey
  • Single από το «IV«:
  1. «The City» Κυκλοφόρησε: Μάιος 2013

Tracklist:

1. «The City» – 3:44

2. «Haunt // Bed» – 5:05

3. «So Far (It’s Alright)» – 4:00

4. «fallingforyou» – 4:00

American Edition

1. «The City» – 3:44

2. «Sex» – 3:26

3. «Chocolate» – 3:47

4. «Me» – 4:35

5. «You» – 9:51

2013 – The 1975

  • Κυκλοφόρησε: 2 Σεπτεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Dirty Hit, Polydor, Vagrant, Interscope Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Platinum, RIAA: Gold
  • Παραγωγή: The 1975, Mike Crossey
  • Singles από το «The 1975«:
  1. «Sex» Κυκλοφόρησε: 23 Αυγούστου 2013
  2. «Girls» Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2013
  3. «Settle Down» Κυκλοφόρησε: 24 Φεβρουαρίου 2014
  4. «Robbers» Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2014
  5. «Heart Out» Κυκλοφόρησε: 18 Αυγούστου 2014

Tracklist:

1. «The 1975» – 1:19

2. «The City» – 3:26

3. «M.O.N.E.Y.» – 3:36

4. «Chocolate» – 3:47

5. «Sex» – 3:27

6. «Talk!» – 2:47

7. «An Encounter» – 1:14

8. «Heart Out» – 3:22

9. «Settle Down» – 3:59

10. «Robbers» – 4:14

11. «Girls» – 4:14

12. «12» – 1:19

13. «She Way Out» – 3:59

14. «Menswear» – 3:26

15. «Pressure» – 3:41

16. «Is There Somebody Who Can Watch You» – 2:54

2016 – I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It

  • Κυκλοφόρησε: 26 Φεβρουαρίου 2016
  • Εταιρεία: Dirty Hit, Polydor, Vagrant, Interscope
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Platinum, RIAA: Gold
  • Παραγωγή: Mike Crossey, George Daniel, Matty Healy
  • Singles από το «I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It«:
  1. «Love Me» Κυκλοφόρησε: 8 Οκτωβρίου 2015
  2. «Ugh!» Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2015
  3. «Somebody Else» Κυκλοφόρησε: 15 Φεβρουαρίου 2016
  4. «The Sound» Κυκλοφόρησε: 19 Φεβρουαρίου 2016
  5. «A Change of Heart» Κυκλοφόρησε: 22 Φεβρουαρίου 2016
  6. «She’s American» Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2016
  7. «Loving Someone» Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 2017

Tracklist:

1. «The 1975» – 1:23

2. «Love Me» – 3:42

3. «Ugh!» – 3:00

4. «A Change of Heart» – 4:43

5. «She’s American» – 4:30

6. «If I Believe You» – 6:20

7. «Please Be Naked» – 4:25

8. «Lostmyhead» – 5:19

9. «The Ballad of Me and My Brain» – 2:51

10. «Somebody Else» – 5:47

11. «Loving Someone» – 4:20

12. «I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It» – 6:26

13. «The Sound» – 4:08

14. «This Must Be My Dream» – 4:12

15. «Paris» – 4:53

16. «Nana» – 3:58

17. «She Lays Down» – 3:58

2017 – DH00278 (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Δεκεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: Dirty Hit/Interscope
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1. “The 1975”

2. “Love Me”

3. “UGH!”

4. “Heart Out”

5. “A Change of Heart”

6. “An Encounter”

7. “Robbers”

8. “I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It”

9. “M.O.N.E.Y”

10. “Undo”

11. “Milk”

12. “Loving Someone”

13. “She’s American”

14. “Please Be Naked”

15. “Lostmyhead”

16. “Somebody Else”

17. “Fallingforyou”

18. “Paris”

19. “Girls”

20. “Sex”

21. “Medicine”

22. “If I Believe You”

23. “Chocolate”

24. “The Sound”

2018 – A Brief Inquiry into Online Relationships

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Νοεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Dirty Hit, Polydor Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: George Daniel, Matty Healy
  • Singles από το “A Brief Inquiry into Online Relationships”:
  1. “Give Yourself a Try” Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 2018
  2. “Love It If We Made It” Κυκλοφόρησε: 21 Ιουλίου 2018
  3. “TooTimeTooTimeTooTime” Κυκλοφόρησε: 15 Αυγούστου 2018
  4. “Sincerity Is Scary” Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 2018
  5. “It’s Not Living (If It’s Not with You)” Κυκλοφόρησε: 18 Οκτωβρίου 2018

Tracklist:

1. “The 1975” – 1:34

2. “Give Yourself a Try” – 3:17

3. “TooTimeTooTimeTooTime” – 3:28

4. “How to Draw / Petrichor” – 5:49

5. “Love It If We Made It” – 4:13

6. “Be My Mistake” – 4:16

7. “Sincerity Is Scary” – 3:45

8. “I Like America & America Likes Me” – 3:26

9. “The Man Who Married a Robot / Love Theme” – 3:33

10. “Inside Your Mind” – 3:50

11. “It’s Not Living (If It’s Not with You)” – 4:08

12. “Surrounded by Heads and Bodies” – 3:56

13. “Mine” – 4:06

14. “I Couldn’t Be More in Love” – 3:51

15. “I Always Wanna Die (Sometimes)” – 5:14

Japanese edition

16. “102” – 3:27

The 1975 Top Hits by SounDarts.gr