skip to Main Content

Discography & ID : The Beatles

Ύψος

Gallery

Αυτόγραφο The Beatles.

The Beatles στην αρχή της καριέρας τους με τον Pete Best στα drums και τα αυτόγραφα τους.

O George στο κέντρο με τον πατέρα του Harold, την μητέρα του Louise και τους αδερφούς του Harry και Peter (1951).

Η οικογένεια Lennon-Ono.

Ο Ringo με τις κόρες του, Francesca και Barbara (1981)

Paul McCartney & Mick Jagger (1967).

Elvis Presley. Mick Jagger, John Lennon & Paul McCartney.

Annie Lennox & Paul McCartney.

Paul Mccartney, Pete Townshend, Denny Laine & Robert Plant.

Ο Οliver Charles με τον Paul McCartney.

The Beatles & Ed Sullivan.

Chuck Berry, Paul McCartney & Joe Edwards.

Muhammed Ali & The Beatles.

Quarrymen

The Beatles & Roy Orbison (UK Tour 1963).

O Charlie Watts με την Shirley & ο Ringo Starr με την Maureen Starkey.

Lennon & Jagger

Bob Marley & George Harrison (1975).

Οι Beatles στην Ελλάδα (Ιούλιος 1967).

Οι Beatles στην Ελλάδα (Ιούλιος 1967).

Οι Beatles στην Ελλάδα (Ιούλιος 1967).

Γραμματόσημα The Beatles

Άγαλμα των Beatles στο Pier Head του Liverpool.

Άγαλμα των Beatles από τον David Adickes, στο Houston των Η.Π.Α.

Το άγαλμα των Beatles στο Ulaanbaatar της Μογγολίας.

Τα κέρινα ομοιώματα των Beatles στο Μουσείο της Madame Tussaud's στο Λονδίνο.

Το άγαλμα του John Lennon κοντά στο Original Cavern Club.

Πρωτοσέλιδό με την είδηση του θανάτου του John Lennon.

Πρωτοσέλιδό με την είδηση του θανάτου του John Lennon.

Οι Beatles είχαν μέχρι και το δικό τους comic.

Οι Beatles στο εξώφυλλο του Rolling Stone.

Οι Beatles στο εξώφυλλο του Rolling Stone.

Paul Anka & The Beatles

Read Also

John Lennon Quote

ID

Όνομα ΣυγκροτήματοςThe Beatles

Προέλευση ονόματος :  Η αρχή έγινε με τον John Lennon στα σχολικά του χρόνια, και την skiffle μπάντα του, τους Black Jacks. Στην συνέχεια ονομάστηκαν Quarrymen, από το όνομα του σχολείου Quarry Bank High School. Ο Stuart Sutcliffe -πρώτος μπασίστας του συγκροτήματος και καλός φίλος του John- πρότεινε να αλλάξουν το όνομα τους σε Beetles (σκαθάρια) επηρεαζόμενος από τον Buddy Holly and the Crickets (γρύλοι). Αφού δοκίμασαν ονόματα όπως “Long John and The Beetles”, “Johnny and the Moondogs”, “The Silver Beatles”, “Beat Brothers” κατέληξαν στο “The Βeatles”. Το “Ε” έγινε “Α” κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη beat (ρυθμός). O Lennon είπε ότι έκανε λογοπαίγνιο με τις λέξεις beat και less (χωρίς ρυθμό). Μια άλλη εκδοχή για το όνομα των Beatles είναι ότι εμπνεύστηκε από την ταινία “The wild one” (1953) με τον Marlon Brando. Οι Beetles ήταν μια συμμορία μοτοσυκλετιστών με δερμάτινα, κάτι που τους έκανε να ταυτιστούν με αυτό το ύφος, πολύ πριν γίνουν γνωστοί ως “τα καλά παιδιά” με κοστούμια και γραβάτες. Ο John Lennon είχε πει ότι είχε ένα όραμα όταν ήταν 12 χρονών. Eίδε έναν άνθρωπο να βγαίνει μέσα από μια φλεγόμενη πίτα και του είπε “Θα είστε οι Beatles με Α, όχι E”. Πολλοί τον πίστεψαν, αλλά ο Paul McCartney σε συνέντευξη που έδωσε το 1997 για τον δίσκο του “Flaming Pie” είπε ότι προφανώς ο John αστειευόταν.

Μέλη του συγκροτήματος:

John Winston Ono Lennon:  Γεννήθηκε: 9 Οκτωβρίου 1940, στο Liverpool, της Αγγλίας. Απεβίωσε: 8 Δεκεμβρίου 1980 (ηλικία: 40 χρονών)
στο Manhattan, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Αιτία θανάτου: Δολοφονήθηκε. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα, keyboards, φυσαρμόνικα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1960-1969.

Sir James Paul McCartney: Γεννήθηκε: 18 Ιουνίου 1942, στο Liverpool, της Αγγλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα,μπάσο,keyboards, drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 1960-1970.

George Harrison: Γεννήθηκε: 25 Φεβρουαρίου 1943, στο Liverpool, της Αγγλίας. Απεβίωσε: 29 Νοεμβρίου 2001 (ηλικία: 58),Los Angeles, California, H.Π.A. Αιτία θανάτου: Καρκίνος Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα, σιτάρ. Ενεργός στο συγκρότημα: 1960-1970.

Richard Starkey a.k.a. Ringo Starr: Γεννήθηκε: 7 Ιουλίου 1940, στο Liverpool, της Αγγλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά, φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 1962-1970.

Παλιότερα μέλη του συγκροτήματος:

Pete Best (Ρόλος στο συγκρότημα:drums, φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 1960-1962),

Stuart Sutcliffe (Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, φωντικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 1960-1961),

Chas Newby (Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα: 1960-1961).

Norman Chapman (Ρόλος στο συγκρότημα: drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 1960).

Tommy Moore (Ρόλος στο συγκρότημα: drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 1960)

Τόπος δημιουργίας: Liverpool, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 1960 – 1970.

Βραβεία:  Οι The Beatles έχουν κερδίσει πάνω από 30 βραβεία μέχρι σήμερα:

15 Ivor Novello Awards, 10 Grammy Awards, 3 Brit Awards, 1 Academy Award, 1 Honorary Grammy Award (Lifetime Achievement Award 2014), 1 Japan Gold Disc Award, 1 World Music Award κ.α.

Για την αναλυτική λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν λάβει οι Beatles, κάντε κλικ εδώ.

Official Sitethebeatles.com

Πηγές: en.wikipedia.org

Discography

Start Here
Start Here
1962 – My Bonnie (with Tony Sheridan)
1962 – My Bonnie (with Tony Sheridan)
1963 – Please Please Me
1963 – Please Please Me
1963 – Twist & Shout (E.P.)
1963 – Twist & Shout (E.P.)
1963 – The Beatles’ Hits (E.P.)
1963 – The Beatles’ Hits (E.P.)
1963 – The Beatles No.1 (E.P.)
1963 – The Beatles No.1 (E.P.)
1963 – With the Beatles
1963 – With the Beatles
1963 – Les Beatles
1963 – Les Beatles
1964 – Introducing… The Beatles (Compilation)
1964 – Introducing… The Beatles (Compilation)
1964 – Meet the Beatles!
1964 – Meet the Beatles!
1964 – The Beatles with Tony Sheridan and Their Guests (Compilation)
1964 – The Beatles with Tony Sheridan and Their Guests (Compilation)
1964 – Twist and Shout
1964 – Twist and Shout
1964 – The Beatles Beat (Compilation)
1964 – The Beatles Beat (Compilation)
1964 – All My Loving (E.P.)
1964 – All My Loving (E.P.)
1964 – Jolly What! England’s Greatest Recording Stars: The Beatles and Frank Ifield on Stage (Compilation)
1964 – Jolly What! England’s Greatest Recording Stars: The Beatles and Frank Ifield on Stage (Compilation)
1964 – Souvenir of Their Visit to America (E.P.)
1964 – Souvenir of Their Visit to America (E.P.)
1964 – The Beatles’ Second Album
1964 – The Beatles’ Second Album
1964 – The Beatles’ Long Tall Sally
1964 – The Beatles’ Long Tall Sally
1964 – Four by the Beatles (E.P.)
1964 – Four by the Beatles (E.P.)
1964 – Long Tall Sally (E.P.)
1964 – Long Tall Sally (E.P.)

Start Here

 • Οι Beatles ήταν παγκοσμίου φήμης αγγλικό ροκ συγκρότημα (αναφέρονταν και ως “Σκαθάρια” στα ελληνικά) από το Liverpool, αποτελούμενο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα John Lennon, τον τραγουδιστή και μπασίστα Paul McCartney, τον κιθαρίστα George Harrison και τον ντράμερ Ringo Starr. Το συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής.
 • Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού συνδέσμου δισκογραφικών εταιρειών (RIAA), οι Beatles αποτελούν το μουσικό συγκρότημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 178 επιβεβαιωμένες πωλήσεις, ενώ παγκοσμίως εκτιμώνται σε πάνω από 600 εκατομμύρια αντίτυπα. Επίσης τα τραγούδια τους κατέκτησαν περισσότερες φορές την 1η θέση στα βρετανικά charts και σημείωσαν περισσότερες πωλήσεις από οποιοδήποτε άλλο συγκρότημα. Άλλα σημαντικά βραβεία που έχουν λάβει ως συγκρότημα είναι, 10 βραβεία Grammy, 1 βραβείο Oscar για καλύτερη μουσική επένδυση κ.α. To 1988 εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame, στο οποίο έχει εισαχθεί και ο κάθε ένας ατομικά από το 1994 έως το 2015.
 • Οι Beatles σχηματίστηκαν το 1959 και η αρχική τους σύνθεση περιλάμβανε τους John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe (μπάσο και φωνή), και Pete Best (τύμπανα). Όταν ο Lennon συνάντησε τον McCartney, ήταν και οι δύο γύρω στα 14 και ο John ήταν ελαφρώς μεθυσμένος. Αυτή η παράδοξη συνάντηση δύο σχολιαρόπαιδων από το Liverpool στα μέσα της δεκαετίας του 1950 οδήγησε σε γεγονότα που έμελλε να συγκλονίσουν τον κόσμο. Αν αναλογιστεί κανείς την κοσμογονία των κοινωνικών αλλαγών και συνηθειών που συντελέστηκαν στη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και τη συνδυάσει με την πορεία των Beatles, τότε θα διακρίνει μία παραλληλία που δεν είναι και τόσο τυχαία.
 • Οι περίοδοι της δικής τους ιστορίας, ως γκρουπ, και τα τραγούδια τους απηχούν τις τάσεις και ανακατατάξεις μιας ολόκληρης εποχής. Από τα πρώιμα χρόνια που περιλαμβάνουν τα πρώτα τους βήματα και τις εμφανίσεις τους σε μικρά κλαμπ ως την αρχή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας (το 1962) και την εθνική τους αναγνώριση. Η “Beatlemania” είναι η δεύτερη μεγάλη περίοδος που σηματοδοτεί το πέρασμα από την εθνική στη διεθνή αναγνώριση, στην υστερία και τον πανζουρλισμό που προκαλούσαν οι δημόσιες εμφανίσεις τους. Τα χρόνια της μεγάλης παραγωγής και των συνεχών ηχογραφήσεων διαδέχεται η “σόλο περίοδος” κατά την οποία το συγκρότημα διαλύεται και καθένας ακολουθεί τη μοναχική του καριέρα.
 • Tο πρώιμο ρεπερτόριό τους στηριζόταν σε διασκευές αμερικανικών R&B κομματιών των Chuck Berry και Little Richard. Με την επιστροφή τους από το Αμβούργο στις αρχές του 1961, ο Sutcliffe αποφάσισε να αποχωρήσει και ο McCartney ανέλαβε το μπάσο. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Brian Epstein έγινε manager τους και απέδειξε σπάνιες ικανότητες και γι’ αυτό τον αποκάλεσαν τον “πέμπτο Beatle”.
 • Τον Ιανουάριο του 1962, οι Beatles ξεκίνησαν την καινούργια τους χρονιά με οντισιόν στη δισκογραφική εταιρία Decca. Ο Harrison τραγούδησε το “The Sheik Of Araby”, ο McCartney το “Raid Sails In The Sunset” και ο Lennon το “Please Mr Postman”. Ο υπεύθυνος της εταιρίας, Mike Smith, τους βρήκε υπέροχους αλλά ο γενικός διευθυντής Dick Row διαφώνησε. Η Decca υπέγραψε με τον Brian Poole και τους Tremoloes. Στις 10 Απριλίου του 1962 πέθανε ο Stuart Sutcliffe, πρώην μπασίστας του συγκροτήματος, σε ηλικία 21 ετών. Τον Αύγουστο, αντικατέστησαν τον ντράμερ Pete Best με τον Richard Starkey (Ringo Starr) και το Σεπτέμβριο ηχογράφησαν το πρώτο τους τραγούδι, το ιστορικό “Love Me Do” με παραγωγό τον George Martin που σύντομα θα απολάμβανε τη φήμη του “πέμπτου Beatle”. Τα “Σκαθάρια” προετοίμαζαν την θριαμβευτική είσοδό τους στη μουσική σκηνή και ετοιμάζονταν για την μεγάλη εξόρμηση του 1963. Καθιέρωσαν το image με το ιδιαίτερο κούρεμά τους και τα σακάκια δίχως κολάρο.
 • Η καριέρα τους άρχισε να εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τον Ιανουάριο του 1963 όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο single “Please Plese Me” και έφτασε στο Νο 1 του βρετανικού chart. Το πρώτο τους album με τον ίδιο τίτλο έμεινε για 30 εβδομάδες στο Νο 1 της Αγγλίας, για να αντικατασταθεί το 1964 από το “With The Beatles”, που έμεινε στην κορυφή για 22 εβδομάδες. Με την κυκλοφορία του album τους “With The Beatles” καθιερώθηκαν όροι όπως “Merseybeat” (για τη μουσική τους) και “Beatlemania” (για την υστερία που προκαλούσαν, ειδικά στο γυναικείο πληθυσμό). Το “She Loves You” έγινε το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας. Έπαιζαν πλέον στα μεγάλα clubs του Λονδίνου (Palladium, Royal Albert Hall), εμφανίζονταν στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο και το Νοέμβριο του 1963 έπαιξαν για τη βασίλισσα, αποδεκτοί πλέον από το κατεστημένο κι έχοντας γεφυρώσει το “χάσμα των γενεών”. Το 1963, επίσης, ηχογράφησαν ένα από τα πιο ιστορικά single τους, το “I Want to Hold Your Hand”, που απέδειξε την ξεχωριστή τους ικανότητα να γράφουν αυθεντικά, διαχρονικά και εμπορικά τραγούδια, ικανότητα που με εξελισσόμενη ταχύτητα οδήγησε το group στην καλλιτεχνική του ωρίμανση. Κατά την παραμονή τους στο Παρίσι, έμαθαν ότι με το “I Want to Hold Your Hand” εισέβαλαν και στην αμερικανική αγορά καθώς ανέβηκαν στο Νο 1 των Η.Π.Α.
 • Η “Beatlemania” με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εξαπλώθηκε σταδιακά μετά την Ευρώπη στην Αμερική. Όταν έφτασαν στη Νέα Υόρκη (7 Φεβρουαρίου του 1964), τους περίμεναν στο αεροδρόμιο χιλιάδες θαυμαστές και θαυμάστριες τους και διαδραματίστηκαν σκηνές υστερίες οι οποίες συνεχίστηκαν και στο ξενοδοχείο Plaza όπου κατέλυσαν. Την ίδια εξέλιξη είχε και η περιοδεία τους στην υπόλοιπη Αμερική. Στην Ουάσινγκτον, όπου ταξίδεψαν με ιδιαίτερο πολυτελέστατο βαγόνι, 2.000 θαυμαστές πολιόρκησαν το σταθμό. Οι εμφανίσεις τους προκαλούσαν τόση υστερία που αποτελούσαν μεγάλο πονοκέφαλο στην αστυνομία. Η εμφάνισή τους στο δημοφιλέστατο τηλεοπτικό σόου του Ed Sullivan σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης. Ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει πως “οι αστυνομικές δυνάμεις των διαφόρων πόλεων, όπου το συγκρότημα περιοδεύει, συναγωνίζονται μεταξύ τους ποια θα καταφέρει να φυγαδεύσει ταχύτερα τους Beatles από την αίθουσα συναυλιών”. Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου το συγκρότημα κατείχε τις πέντε πρώτες θέσεις των singles στην Αμερική. Από κει και πέρα η αλυσίδα των επιτυχιών ήταν αρραγής και διέσχισε όλη τη δεκαετία.
 • Επέστρεψαν στο Λονδίνο με τιμές ηρώων, έχοντας ανοίξει το δρόμο για την “Βρετανική Εισβολή” όπως ονομάστηκε η διάκριση που ακολούθησε των βρετανικών συγκροτημάτων στα αμερικανικά charts. Στο Liverpool, τον Ιούλιο του 1964, 60 νέοι και νέες λιποθύμησαν αφού στάθηκαν ολόκληρη νύχτα στην ουρά, μαζί με άλλες δώδεκα χιλιάδες κόσμου, για να αγοράσουν εισιτήρια για μία συναυλία των Beatles. Από τις εμφανίσεις τους κατά το 1964 υπολογίζεται ότι εισέπραξαν 14.000.000 δολάρια. Επίσης τον Ιούλιο, έκανε πρεμιέρα η πρώτη τους κινηματογραφική ταινία “A Hard Day’s Night” σε σκηνοθεσία Richard Lester και σύντομα ακολούθησε το δεύτερό τους film “Help!”.
 • Στις 6 Αυγούστου του 1965, οι Beatles κυκλοφόρησαν το δίσκο “Help!”, ο οποίος περιλαμβάνει και το τραγούδι “Yesterday”. Η 15η Αυγούστου του 1965 ήταν μία ιστορική βραδιά για τους Beatles στην Αμερική. Το Shea Stadium γέμισε με περισσότερους από 60.000 θεατές. Ποτέ έως τότε συναυλία δεν είχε συγκεντρώσει τόσο πολυάριθμο κοινό. Η θρυλική αυτή εμφάνιση κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ της show biz καθώς τα έσοδα της βραδιάς ανήλθαν σε 304.000 δολάρια, ποσό πρωτοφανές για την εποχή. Για να τηρηθεί δε κάποια στοιχειώδης τάξη στους έξαλλους θαυμαστές, χρειάστηκαν 2.000 άνδρες ασφαλείας, εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, οι Beatles προσκλήθηκαν στα ανάκτορα του Buckingham. Η βασίλισσα τους απένειμε το τιμητικό μετάλλιο MBE (Members of British Empire) -το οποίο έως τότε κατείχαν μόνον ήρωες πολέμου- για την προσφορά τους “στην προβολή της Βρετανίας στο εξωτερικό”. Λέγεται μάλιστα ότι είχαν τόσο τρακ και νευρικότητα πριν από τη συνάντηση με τη βασίλισσα, ώστε χρειάστηκε να πάρουν μια μικρή δόση ναρκωτικών για να ηρεμήσουν.
 • Σταδιακά οι Beatles άρχισαν την παραγωγή πιο περιπετειώδους μουσικής, που οδήγησε σε δίσκους σαν το “Rubber Soul” και το “Revolver”. O Harrison πειραματίστηκε για πρώτη φορά με το ινδικό έγχορδο σιτάρ στο “Norwegian Wood”. Tο καλοκαίρι του 1966, κατά τη διάρκεια περιοδείας του συγκροτήματος στην Αμερική, ο Lennon δήλωσε στην Evening Standard του Λονδίνου ότι οι Beatles είναι πιο διάσημοι από τον Ιησού, προκαλώντας κατακραυγή και θύελλα αντιδράσεων. Τοπικός ραδιοσταθμός στην Αμερική σκηνοθέτησε τη δημόσια καταδίκη του “βλάσφημου” Lennon παραδίδοντας (εικονικά) στην πυρά όλους τους δίσκους των Beatles εν μέσω επευφημιών των οπαδών τους. Η κατακραυγή εντάθηκε όταν ο McCartney παραδέχθηκε στην τηλεόραση ότι έχει πάρει LSD. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σκιάσει την ακατάλυτη σχέση λατρείας ανάμεσα στους Beatles και το κοινό τους. Το περίφημο “Philadelphia Concert” στις 16 Αυγούστου έφερε δάκρυα ευτυχίας και παραλήρημα ηδονής στους χιλιάδες θεατές. Το ίδιο συνέβη και τρεις ημέρες νωρίτερα στο Σικάγο στη συναυλία που δόθηκε στο Διεθνές Αμφιθέατρο της πόλης. Οι Beatles έδωσαν την τελευταία ζωντανή συναυλία της καριέρας τους στο Σαν Φρανσίσκο. Το φθινόπωρο του 1966, ο Lennon έκοψε τα μαλλιά του για να συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία του Lester “How I Won the War”. Μέσα στο γόνιμο για τους Beatles 1966 κυκλοφόρησε και το album “Revolver”, το οποίο για πολλούς θεωρείται το μεσουράνημα της καριέρας τους. Το Δεκέμβριο οι Beatles άρχισαν να προετοιμάζουν ό,τι θα αποτελούσε αργότερα το ιστορικό “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.
 • Το Φεβρουάριο του 1967, με την κυκλοφορία των singles “Penny Lane” και “Strawberry Fields for Ever”, που κατέλαβαν την 2η θέση του βρετανικού chart, ο Τύπος βιάστηκε να σχολιάσει “Κοιμούνται οι Beatles;”. Λίγους μήνες αργότερα η μπάντα πρόσφερε το σημαντικότερο, κατά πολλούς, επίτευγμα στην καριέρα τους. Στις 2 Ιουνίου του 1967 κυκλοφόρησαν το “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” ύστερα από 9μηνη προετοιμασία και περίοδο σιωπής, κατά την οποία το συγκρότημα είχε απομονωθεί αποφεύγοντας συνεντεύξεις και δηλώσεις. Οι φήμες οργίαζαν και το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε κάθε αναμονή. Το άλμπουμ αυτό αποτελεί μία εκθαμβωτική σύνθεση μουσικής, στίχων, ήχων, συμβολικών εκφράσεων, κοινωνικών παρατηρήσεων, διαδοχής ονείρων, μία θαυμαστή ανάμειξη μοναδική και ανεπανάληπτη. Το εξώφυλλο του δίσκου, πιστό στο πνεύμα της ψυχεδέλειας, φιλοτέχνησαν οι Βρετανοί καλλιτέχνες της pop-art, Peter Blake και Jann Haworth. Το “Sgt. Pepper’s Lonely Heart’s Club Band” θεωρείται κορυφαία στιγμή στην καριέρα των Beatles και για πολλούς μουσικούς κριτικούς αποτελεί το σημαντικότερο άλμπουμ της ροκ μουσικής. Δεκαετίες αργότερα η συλλογή τραγουδιών που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ αυτό δεν μετακινείται από τις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για τους θαυμαστές τους και όχι μόνο.
 • Στις 25 Ιουνίου του 1967, στην πρώτη παγκόσμια ταυτόχρονη μετάδοση μέσω δορυφόρου, οι Beatles τραγούδησαν το “All You Need Is Love” σε 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Ήταν μία από τις πιο δυνατές, ιστορικά και συναισθηματικά, στιγμές στην ιστορία της ροκ μουσικής. Το ίδιο καλοκαίρι, στην καρδιά του “καλοκαιριού της αγάπης” και της επιτυχίας, οι Beatles ετοίμασαν το επόμενό τους film, σε ύφος ντοκιμαντέρ (αν και σουρεαλιστικό), το “Magical Mystery Tour”.
 • Aμέσως μετά τον αιφνίδιο θάνατο του μάνατζερ τους Brian Epstein, γνώρισαν τον Maharishi Mahesh Yogi και ενσωμάτωσαν στοιχεία των ανατολικών φιλοσοφιών. Ίδρυσαν φιλόδοξα τη δισκογραφική εταιρεία Apple, που στέγασε επιχειρηματικά όλες τους τις δραστηριότητες. Θριαμβευτικά, με το “Abbey Road” και το “Let It Be” (που ήταν τελικά το τελευταίο τους album, αλλά και το τελευταίο τους live). Αιτία ήταν οι εσωτερικές διαμάχες, οι συγκρούσεις, οι ανταγωνισμοί και το αγκάθι που ακούει στο όνομα Yoko Ono, η οποία είχε εισβάλει το 1966 στη ζωή του John Lennon.
 • Οι “Υπέροχοι Τέσσερις” ακολούθησαν προσωπικές καριέρες με αρκετές αξιόλογες στιγμές, που όμως ποτέ δεν πλησίασαν την ακεραιότητα του Beatle-ικού καλλιτεχνικού οράματος.
 • Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 ο Lennon δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη από τον Mark David Chapman. Ο θάνατός του σήμανε και το οριστικό τέλος μίας μεγαλειώδους και μοναδικής στη μουσική σκηνή πορείας.
 • Ο Lennon ήταν η ιδιοφυΐα του συγκροτήματος. Κορυφαίος συνθέτης, οραματιστής, ουμανιστής. Ο McCartney ένας σημαντικός μουσικός, με μελωδικό παίξιμο, συνθετική και στιχουργική προσφορά. Ο Harrison, σπουδαίος κιθαρίστας με στυλ κοντά σε αυτό του φίλου του, Eric Clapton, και ο Ringo Starr που διεκδικεί τα λιγότερα κοσμητικά, αλλά ήταν σίγουρα ένας πολύ καλός ντράμερ. Και οι τέσσερις είναι αναπόσπαστα κομμάτια ενός ανεπανάληπτου μύθου.
 • Στις 30 Νοεμβρίου του 2001 ο George Harrison πέθανε από καρκίνο στο Los Angeles.
 • Η αποτίμηση της αξίας των Beatles από τους μουσικοκριτικούς και τους κοινωνιολόγους έχει πολλές πτυχές. “Μετέτρεψαν τη ροκ σε αξιοσέβαστο μουσικό είδος”, “οι στίχοι τους μίλησαν πρώτοι για τον ρατσισμό, την αποξένωση, το άγχος της μεγαλούπολης, την επανάσταση, την αγάπη, την κατανόηση”, “τέλειες μελωδίες, άψογες ενορχηστρώσεις”, “ενηλικιώθηκαν μπροστά στο κοινό τους χωρίς να διστάσουν να παραδεχθούν τις αγωνίες τους και τα σφάλματά τους”… Όποια και να είναι η απάντηση ή οι απαντήσεις στο ερώτημα τί δίνει διάρκεια και ανατροφοδοτεί διαρκώς τον θρύλο των Beatlew, ένα στοιχείο παραμένει αναμφισβήτητο: η λατρεία του κοινού, που δεκαετίες τώρα τους συντηρεί όχι μόνο στη μνήμη αλλά και στην πρώτη θέση των πωλήσεων.

Πηγή: el.wikipedia.org

1962 – My Bonnie (with Tony Sheridan)

 • Κυκλοφόρησε: 5 Ιανουαρίου 1962
 • Εταιρεία: Polydor
 • Μορφή: LP, CD
 • Singles από το “My Bonnie”:
 1. “My Bonnie”/”The Saints” Κυκλοφόρησε: 23 Οκτωβρίου 1961
 2. “Sweet Georgia Brown”/”Take Out Some Insurance on Me, Baby” Κυκλοφόρησε: 1964

Tracklist:

1.”My Bonnie” (Traditional)

2. “Skinny Minnie”

3. “Whole Lotta Shakin’ Goin On”

4. “I Know Baby”

5. “You Are My Sunshine”

6. “Ready Teddy”

7. “The Saints”

8. “Hallelujah, I Love Her So”

9. “Let’s Twist Again”

10. “Sweet Georgia Brown”

11. “Swanee River”

12. “Top Ten Twist”

2001, reissue CD bonus tracks:

13. “My Bonnie (German intro)”

14. “Ich Lieb’ Dich So”

15. “Der Kiss-Me Song”

16. “Madison Kid”

17. “Let’s Dance”

18. “Ruby Baby”

19. “What’d I Say”

20. “Veedeboom Slop Slop”

21. “Let’s Slop”

22. “My Bonnie (No intro)”

1963 – Please Please Me

 • Κυκλοφόρησε: 22 Μαρτίου 1963
 • Εταιρεία: Parlophone
 • Μορφή: LP, CD
 • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold, ARIA: Gold, MC: Gold, RIAA: Platinum
 • Singles από το “Please Please Me”:
 1. “Love Me Do”/ “P.S. I Love You” Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 1962
 2. “Please Please Me” / “Ask Me Why” Κυκλοφόρησε: 11 Ιανουαρίου 1963 (UK)
 3. “Misery” / “Ask Me Why” Κυκλοφόρησε: 22 Μαρτίου 1963

Tracklist:

1. “I Saw Her Standing There” 2:55

2. “Misery” 1:49

3. “Anna (Go to Him)” 2:55

4. “Chains” 2:23

5. “Boys” 2:24

6. “Ask Me Why” 2:24

7. “Please Please Me” 2:00

8. “Love Me Do” 2:23

9. “P.S. I Love You” 2:04

10. “Baby It’s You” 2:40

11. “Do You Want to Know a Secret?” 1:56

12. “A Taste of Honey” 2:03

13. “There’s a Place” 1:51

14. “Twist and Shout” 2:32

1963 – Twist & Shout (E.P.)

 • Κυκλοφόρησε: 12 Ιουλίου 1963
 • Εταιρεία: Parlophone
 • Μορφή: E.P.

Tracklist:

1. “Twist and Shout” 2:33

2. “A Taste of Honey” 2:05

3. “Do You Want to Know a Secret” 2:00

4. “There’s a Place” 1:53

1963 – The Beatles’ Hits (E.P.)

 • Κυκλοφόρησε: 6 Σεπτμβρίου 1963
 • Εταιρεία: Parlophone
 • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “From Me to You” 1:56

2. “Thank You Girl” (Originally released as the B-side to “From Me to You”) 2:01

3. “Please Please Me” (originally released as a single b/w “Ask Me Why”) 2:03

4. “Love Me Do” (originally released as a single b/w “P.S. I Love You”) 2:22

1963 – The Beatles No.1 (E.P.)

 • Κυκλοφόρησε: 1 Νοεμβρίου 1963
 • Εταιρεία: Parlophone
 • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “I Saw Her Standing There” 2:55

2. “Misery” 1:47

3. “Anna (Go to Him)” 2:54

4. “Chains” 2:23

1963 – With the Beatles

 • Κυκλοφόρησε: 22 Νοεμβρίου 1963
 • Εταιρεία: Parlophone
 • Μορφή: LP
 • Πιστοποιήσεις: BPI: Platinum, RIA: Gold, BVMI: Gold, MC: Gold, RIAA: Gold

Tracklist:

1. “It Won’t Be Long” 2:13

2. “All I’ve Got to Do” 2:03

3. “All My Loving” 2:08

4. “Don’t Bother Me” 2:28

5. “Little Child” 1:46

6. “Till There Was You”2:14

7. “Please Mister Postman” 2:34

8. “Roll Over Beethoven” 2:45

9. “Hold Me Tight” 2:32

10. “You Really Got a Hold on Me” 3:01

11. “I Wanna Be Your Man” 1:59

12. “Devil in Her Heart” 2:26

13. “Not a Second Time” 2:07

14. “Money (That’s What I Want)” 2:49

1963 – Les Beatles

 • Κυκλοφόρησε: Νοέμβριο 1963
 • Εταιρεία: Odeon (FRA)
 • Μορφή: LP

Tracklist:

1. It Won’t Be Long 2:10

2. All I’ve Got To Do 2:05

3. All My Loving 2:09

4. Don’t Bother Me 2:30

5. Little Child 1:48

6. Till There Was You 2:58

7. Please Mister Postman 2:38

8. Roll Over Beethoven 2:41

9. Hold Me Tight 2:33

10. You Really Got A Hold On Me 3:03

11. I Wanna Be Your Man 1:58

12. Devil In Her Heart 2:28

13. Not A Second Time 2:10

14. Money 2:54

1964 – Introducing… The Beatles (Compilation)

 • Κυκλοφόρησε: 10 Ιανουαρίου 1964
 • Εταιρεία: Vee-Jay Records 
 • Μορφή: LP
 • Singles από το “Introducing… The Beatles”: 
 1. “Please Please Me” Κυκλοφόρησε: 3 Ιανουαρίου 1964
 2. “Twist and Shout” Κυκλοφόρησε: 2 Μαρτίου 1964
 3. “Do You Want to Know a Secret?” Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 1964
 4. “Love Me Do” Κυκλοφόρησε: 27 Απριλίου 1964

Tracklist:

1. “I Saw Her Standing There” 2:50

2. “Misery” 1:48

3. “Anna (Go to Him)” 3:00

4. “Chains” 2:25

5. “Boys” 2:28

6. “Love Me Do” 2:19

7. “P.S. I Love You” 2:04

8. “Baby It’s You” 2:41

9. “Do You Want to Know a Secret” 1:59

10. “A Taste of Honey” 2:05

11. “There’s a Place” 1:53

12. “Twist and Shout” 2:33

1964 – Meet the Beatles!

 • Κυκλοφόρησε: 20 Ιανουαρίου 1964
 • Εταιρεία: Capitol
 • Μορφή: LP
 • Πιστοποιήσεις: MC: Platinum, RIAA: 5× Platinum
 • Singles από το “Meet the Beatles!”:
 1. “I Want to Hold Your Hand” / “I Saw Her Standing There” Κυκλοφόρησε: 22 Μαρτίου 1963

Tracklist:

1. “I Want to Hold Your Hand” 2:24

2. “I Saw Her Standing There” 2:50

3. “This Boy” 2:11

4. “It Won’t Be Long” 2:11

5. “All I’ve Got to Do” 2:05

6. “All My Loving” 2:04

7. “Don’t Bother Me” 2:28

8. “Little Child” 1:46

9. “Till There Was You” 2:12

10. “Hold Me Tight” 2:30

11. “I Wanna Be Your Man” 1:59

12. “Not a Second Time” 2:03

1964 – The Beatles with Tony Sheridan and Their Guests (Compilation)

 • Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 1964
 • Εταιρεία: MGM
 • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “My Bonnie” (the Beatles & Tony Sheridan)

2. “Cry for a Shadow” (instrumental) (the Beatles)

3. “Johnson Rag” (the Titans)

4. “Swanee River” (a.k.a. “The Old Folks at Home”) (Tony Sheridan & the Beat Brothers)

5. “Flying Beat” (a.k.a. “The Man on the Flying Trapeze”) (the Titans)

6. “Darktown Strutters’ Ball” (the Titans)

7. “The Saints” (the Beatles & Tony Sheridan)

8. “Rye Beat” (a.k.a.”Comin’ Thru the Rye”) (the Titans)

9. “You Are My Sunshine” (Tony Sheridan & the Beat Brothers)

10. “Summertime Beat” (a.k.a. “In the Good Old Summertime”) (the Titans)

11. “Why” (the Beatles & Tony Sheridan)

12. “Happy New Year Beat” (a.k.a. “Auld Lang Syne”) (the Titans)

1964 – Twist and Shout

 • Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 1964
 • Εταιρεία: Capitol Canada
 • Μορφή: LP
 • Πιστοποιήσεις: MC: 3× Platinum

Tracklist:

1. “Anna (Go to Him)” 3:00

2. “Chains” 2:25

3. “Boys” 2:28

4. “Ask Me Why” 2:28

5. “Please Please Me” 2:00

6. “Love Me Do” 2:22

7. “From Me to You” 1:56

8. “P.S. I Love You” 2:06

9. “Baby It’s You” 2:40

10. “Do You Want to Know a Secret” 1:59

11. “A Taste of Honey” 2:05

12. “There’s a Place” 1:53

13. “Twist and Shout” 2:33

14. “She Loves You” 2:19

1964 – The Beatles Beat (Compilation)

 • Κυκλοφόρησε: 6 Φεβρουαρίου 1964
 • Εταιρεία: Odeon
 • Μορφή: LP

Tracklist:

1. She Loves You

2. Thank You Girl

3. From Me To You

4. I’ll Get You

5. I Want To Hold Your Hand

6. Hold Me Tight

7. Can’t Buy Me Love

8. You Can’t Do That

9. Roll Over Beethoven

10. Till There Was You

11. Money

12. Please Mister Postman

1964 – All My Loving (E.P.)

 • Κυκλοφόρησε: 7 Φεβρουαρίου 1964
 • Εταιρεία: Parlophone
 • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “All My Loving”  2:10

2. “Ask Me Why” 2:28

3. “Money (That’s What I Want)” 2:52

4. “P.S. I Love You” 2:02

1964 – Jolly What! England’s Greatest Recording Stars: The Beatles and Frank Ifield on Stage (Compilation)

 • Κυκλοφόρησε: 26 Φεβρουαρίου 1964
 • Εταιρεία: Vee-Jay Records
 • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “Please Please Me” – The Beatles

2. “Anytime” – Frank Ifield

3. “Lovesick Blues” – Frank Ifield

4. “I’m Smiling Now” – Frank Ifield

5. “Nobody’s Darling” – Frank Ifield

6. “From Me to You” – The Beatles

7. “I Remember You” – Frank Ifield

8. “Ask Me Why” – The Beatles

9. “Thank You Girl” – The Beatles

10. “The Wayward Wind” – Frank Ifield

11. “Unchained Melody” – Frank Ifield

12. “I Listen to My Heart” – Frank Ifield

1964 – Souvenir of Their Visit to America (E.P.)

 • Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 1964
 • Εταιρεία: Vee-Jay Records
 • Μορφή: LP

Tracklist: 

1. “Misery” 1:48

2. “A Taste of Honey” 2:04

3. “Ask Me Why” 2:28

2. “Anna (Go to Him)” 2:58

1964 – The Beatles’ Second Album

 • Κυκλοφόρησε: 10 Απριλίου 1964
 • Εταιρεία: Capitol
 • Μορφή: LP
 • Πιστοποιήσεις: MC: Platinum, RIAA: 2× Platinum
 • Singles από το “The Beatles’ Second Album”:
 1. “Roll Over Beethoven”/ “Please Mister Postman” Κυκλοφόρησε: 22 Νοεμβρίου  1963

Tracklist:

1. “Roll Over Beethoven” 2:44

2. “Thank You Girl” 2:01

3. “You Really Got a Hold on Me” 2:58

4. “Devil in Her Heart” 2:28

5. “Money (That’s What I Want)” 2:47

6. “You Can’t Do That” 2:39

7. “Long Tall Sally” 2:00

8. “I Call Your Name” 2:09

9. “Please Mister Postman” 2:35

10. “I’ll Get You” 2:05

11. “She Loves You” 2:20

1964 – The Beatles’ Long Tall Sally

 • Κυκλοφόρησε: 11 Μαΐου 1964
 • Εταιρεία: Capitol
 • Μορφή: LP
 • Πιστοποιήσεις: MC: Gold

Tracklist:

1.”I Want to Hold Your Hand” – 2:24

2. “I Saw Her Standing There” – 2:50

3. “You’ve Really Got a Hold on Me” – 3:00

4. “Devil in Her Heart” – 2:28

5. “Roll Over Beethoven” – 2:46

6. “Long Tall Sally” – 2:03

7. “I Call Your Name” – 2:10

8. “Please Mister Postman” – 2:37

9. “This Boy” – 2:10

10.”I’ll Get You” – 2:04

11. “You Can’t Do That” – 2:34

1964 – Four by the Beatles (E.P.)

 • Κυκλοφόρησε: 11 Μαΐου 1964
 • Εταιρεία: Capitol
 • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “Roll Over Beethoven” 2:44

2. “All My Loving” 2:03

3. “This Boy” 2:11

4. “Please Mister Postman” 2:35

1964 – Long Tall Sally (E.P.)

 • Κυκλοφόρησε: 19 Ιουνίου 1964
 • Εταιρεία: Parlophone
 • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “Long Tall Sally” 2:03

2. “I Call Your Name” 2:09

3. “Slow Down” 2:56

4. “Matchbox” 1:58

The Beatles Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top