skip to Main Content
Menu

Discography & ID : The Big Nose Attack

Discography & ID : The Big Nose Attack

Gallery

The Big Nose Attack

The Big Nose Attack

The Big Nose Attack

The Big Nose Attack

Down & Out

Οι Big Nose Attack με τον Billy Gibbons των ZZ Top.

Poster The Big Nose Attack

Poster The Big Nose Attack

Poster The Big Nose Attack

Poster The Big Nose Attack

Poster από το Rockwave Festival 2015.

Poster από την συναυλία των Blues Pills στην Αθήνα το 2015, με support τους The Big Nose Attack.

Poster από το Resistance Festival 2016, με την συμμετοχή των The Big Nose Attack.

Poster The Big Nose Attack

ID

Όνομα ΣυγκροτήματοςThe Big Nose Attack 

Προέλευση ονόματος : Το όνομα το έβγαλε ένας Πολωνός, όταν τα δύο αδέρφια, εμφανίστηκαν στο Torun Blues Festival ως Down & Out. Ήθελε να περιγράψει τη μουσική τους κι είπε τις λέξεις «Big Nose Attack». Τότε «έβαλαν στο συρτάρι» αυτή την ατάκα κι η αρχική σκέψη τους ήταν να την χρησιμοποιήσουν για τραγούδι ή για τίτλο album. Όταν όμως σταματήσαν ως Down & Out κι ξεκίνησαν να δουλεύουν ως ντουέτο, δεν το σκέφτηκαν καθόλου και υιοθέτησαν το όνομα «The Big Nose Attack«.

Μέλη συγκροτήματος:

Γιώργος Ντίνος a.k.a. Boogieman: Γεννήθηκε: 17 Σεπτεμβρίου ? Ρόλος στο συγκρότημα:Φωνητικά, κιθάρες, μπάντζο, κιθάρα, cigar box, καζού. Άλλα ψευδώνυμα: Captain Giorgis Boogiemanakis.

Αντώνης Ντίνος a.k.a. Little Tonnie: Γεννήθηκε: 7 Αυγούστου 1987, Ρόλος στο συγκρότημα: ντραμς & κρουστά, συνθεσάιζερ, harmonium, τα περίεργα φωνητικά.

Τόπος δημιουργίας: Μπραχάμι, Αθήνα, Ελλάδα.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2011-σήμερα.

Βραβεία:  Οι The Big Nose Attack δεν έχουν κερδίσει κάποιο μουσικό βραβείο μέχρι σήμερα.

Official Sitethebignoseattack.tumblr.com

Πηγές: thebignoseattack.bandcamp.com, oneman.gr,

Discography

Start Here
Start Here
2008 – Firs1 Single (as Down & Out)
2008 – Firs1 Single (as Down & Out)
2009 – Tres Weirdos (as Down & Out)
2009 – Tres Weirdos (as Down & Out)
2011 – The Big Nose Attack
2011 – The Big Nose Attack
2013 – Paint it Blue
2013 – Paint it Blue
2013 – American Burger II (O.S.T. / Single)
2013 – American Burger II (O.S.T. / Single)
2015 – 69
2015 – 69

Start Here

  • Οι The Big Nose Attack, είναι ένα μουσικό συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από δυο άτομα, έναν στα τύμπανα κι έναν στην κιθάρα και τα φωνητικά και ερμηνεύει blues και ροκ μουσική.
  • Για τα ψευδώνυμα τους έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους: «Το Boogieman βγήκε από τον μπαμπούλα, επειδή έτσι με έλεγε η μάνα μου, μάλλον επειδή ήμουν πολύ άσχημο παιδί κι έκανα τα άλλα παιδιά να κλαίνε”, Γιώργος. “Το Little Tonnie βγήκε από τη μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχουμε, όταν ξεκινήσαμε ειδικά, φαινόταν πολύ περισσότερο. Το ‘πού ‘σαι μικρέ’ έφερε το Little Tonnie… είναι και λίγο μπλουζιά”, Tonnie.
  • Οι The Big Nose Attack, δηλαδή ο Γιώργος a.k.a Boogieman κι ο Αντώνης, a.k.a. Little Tonnie, γεννήθηκαν στο Μπραχάμι. Πριν από αυτό ήταν μαζί στο τριμελείς συγκρότημα Down & Out, στο οποίο η τρίτη θέση συμπληρωνόταν από διαφορετικούς μπασίστες μέχρι που κατέληξαν στον Virgil, a.k.a. Τάσος Παλαιολόγος (πρώην μέλος των 700 Machines και Teddy Boys From The Crypt μεταξύ άλλων). Με τους Down & Out έχουν παίξει μαζί με πάρα πολλούς σημαντικούς μουσικούς, από Johnny Winter μέχρι Gary Moore και ZZ Top και έχουν κυκλοφορήσει ένα album με τίτλο «Tres Weirdos» (2009).
  • Οι Down & Out ήταν η μοναδική Ευρωπαϊκή μπάντα που εμφανίστηκε στο 6ο Durban International Blues festival, στη Νότια Αφρική, στο οποίο συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλες τις ηπείρους, όπως οι κυρίες των blues, Fiona Boyes από την Αυστραλία και Liz Mandeville από το Σικάγο των Η.Π.Α., καθώς και συγκροτήματα όπως οι Jack Hammer από την Νότια Αφρική.
  • Μετράνε ήδη τρεις ευρωπαϊκές περιοδείες και κάμποσες εγχώριες εμφανίσεις, με πιο σπουδαία αυτή στο Rockwave Festival 2015 μαζί με τους The Black Keys, The Black Angels, 1000Mods και Puta Volcano αλλά και εκείνη της παρουσίασης του album «69» στο Gagarin. O Boogieman μαζί με τον Dan Auerbach των Black Keys και την Άννα Παπαθανασίου (Luna) από τους Puta Volcano, έδωσαν μια από κοινού συνέντευξη για ένα ντοκιμαντέρ στο BBC μετά το φεστιβάλ.
  • Το 2015 άνοιξαν την συναυλία των Blues Pills στο Gagarin.

2008 – Firs1 Single (as Down & Out)

  • Κυκλοφόρησε: 2008
  • Εταιρεία: Fuzz Overdose Records

Tracklist:

1. Fine Lookin’ Woman Blues

2. B Down South Boogie

2009 – Tres Weirdos (as Down & Out)

  • Κυκλοφόρησε: 2009
  • Εταιρεία: Studio II Records ‎
  • Singles/Video-Clips από το «Tres Weirdos»:
  1. «The Gambler» Κυκλοφόρησε: 26 Σεπτεμβρίου 2006
  2. «American Bandit» Κυκλοφόρησε: 4 Νοεμβρίου 2006

Tracklist:

1.King Size Boogie 2:40

2. Hot Dawg Boogie 2:53

3. Lety It All Go 3:21

4. Fine Lookin’ Woman Blues 4:03

5. Zombie Soup 2:07

6. Voodoo Dildo 5:57

7. Watch Your Step 2:48

8. Snack In 3:35

9. American Bandit 3:05

10. Kentucky Straight Bourbon Boogie 6:39

2011 – The Big Nose Attack

  • Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: WTF? Records 
  • Singles/Video-Clips από το «The Big Nose Attack»:
  1. «Flying Scooter» Κυκλοφόρησε: 12 Μαΐου 2011
  2. «All The Time» Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2011
  3. «Drunk & Gibberish» Κυκλοφόρησε: 19 Αυγούστου 2011
  4. «The Black Hat Man» Κυκλοφόρησε: 13 Ιουλίου 2012
  5. «Spare Some Change» Κυκλοφόρησε:  2 Σεπτεμβρίου 2012
  6. «Left Alone» Κυκλοφόρησε: 24 Νοεμβρίου 2012
  7. «I Gotta Luv U¨ Κυκλοφόρησε: 24 Ιανουαρίου 2013

Tracklist:

1.I Gotta Luv U (feat.L.A.T.) 03:59

2. Spare Some Change 03:34

3. All The Time 03:21

4. All By Myself 03:54

5. Flying Scooter 04:23

6. Gotta Find Me A Woman 04:03

7. Drunk & Gibberish 02:32

8. Left Alone 02:50

9. The Black Hat Man 04:50

10. Drunk Whore Blues 05:39

2013 – Paint it Blue

  • Κυκλοφόρησε: 9 Μαΐου 2013
  • Εταιρεία: WTF? Records (CD) & the Lab Records (LP)
  • Singles/Video-Clips από το «Paint it Blue»:
  1. «Down With Me¨ Κυκλοφόρησε: 13 Φεβρουαρίου 2014
  2. «Yeah! (That girl)» Κυκλοφόρησε: 29 Ιουνίου 2013
  3. «Let Me Tell Ya» Κυκλοφόρησε: 6 Οκτωβρίου 2014

Tracklist:

1.Homebound 04:23

2. Down With Me 04:29

3. Let Me Tell Ya (feat.Pato Machete) 03:14

4. Yeah! (That Girl) (feat.Elena Pitoulis) 04:11

5. Holdin’ On 03:56

6. Don’t U Lie 02:46

7. U.B. 03:04

8. Monday Morning Spaghetti 04:38

9. Down By The Docks 03:15

10. Dontcha Know 05:51

11. Paint It Blue 00:39

2013 – American Burger II (O.S.T. / Single)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Δεκεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: WTF? Records 

Tracklist:

1. A Bite To Eat 02:44

2015 – 69

  • Κυκλοφόρησε: 2 Οκτωβρίου 2015 
  • Εταιρεία: WTF? Records (CD) & the Lab Records (LP)
  • Singles/Video-Clips από το «69»:
  1. «Not The One» (promotional video) Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου 2015
  2. «Let The Love Shine¨ (promotional video) Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2015
  3. «50 Shades Of Shame» (Lyric Video) Κυκλοφόρησε: 28 Δεκεμβρίου 2015
  4. «Special Sauce Called Love» (Lyric Video) Κυκλοφόρησε: 28 Μαρτίου 2016
  5. «Adam and Eve» Κυκλοφόρησε: 29 Αυγούστου 2016

Tracklist:

1.Special Sauce Called Love 02:46

2. Adam and Eve 02:19

3. Under Your Spell 03:38

4. Grunting and Panting 03:04

5. Not The One 03:18

6. Fifty Shades of Shame 02:48

7. Dirty Emma 03:05

8. Let the Love Shine 03:25

9. Sand in my Shoes 03:06

10. Don’t Look Back 05:10

The Big Nose Attack Top Hits by SounDarts.gr