skip to Main Content
Menu

Discography & ID : The Chainsmokers

Discography & ID : The Chainsmokers

Ύψος

Gallery

ID

Όνομα Συγκροτήματος: The Chainsmokers

Προέλευση Ονόματος: Σε συνέντευξή τους σχετικά με το όνομά τους ο Alex έχει δώσει την εξής απάντηση: «ήταν ακριβώς όπως ήμουν στο κολέγιο. Ξέρετε μου άρεσε να καπνίζω χόρτο τότε και το domain name ήταν διαθέσιμο». 

Μέλη Συγκροτήματος

Alexander «Alex» Pall: Γεννήθηκε: 16 Μαΐου 1985 στο Westchester County, Νέα Υόρκη. Ρόλος στο συγκρότημα: DJ. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-σήμερα

Andrew «Drew» Taggart: Γεννήθηκε: 31 Δεκεμβρίου 1989 στο Freeport, Maine, Η.Π.Α.. Ρόλος στο συγκρότημα: DJ. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-σήμερα

Παλιότερα Μέλη Συγκροτήματος:

 Rhett Bixler: Γεννήθηκε: 18 Ιουνίου 1987, Η.Π.Α.. Ρόλος στο συγκρότημα: DJ. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012

Τόπος Δημιουργίας: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής:: 2012-σήμερα

Βραβεία: Οι The Chainsmokers έχουν αποσπάσει πάνω από 25 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

2 American Music Awards, 3 ASCAP Music Awards, 7 Billboard Music Awards, 1 Grammy Award, 8 iHeartRadio Music Awards, 1 MTV Europe Music Award, 1 MTVU Woodie Award, 1 MTV Italia Award, 1 Mxy Music Award, 1 NRJ Music Award, 2 WDM Radio Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι The Chainsmokers κάντε κλικ εδώ.

Official Websitethechainsmokers.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2015 – Bouquet (EP)
2015 – Bouquet (EP)
2016 – Collage (EP)
2016 – Collage (EP)
2017 – Memories…Do Not Open
2017 – Memories…Do Not Open
2018 – Sick Boy (EP)
2018 – Sick Boy (EP)
2018 – Sick Boy… Side Effects (EP)
2018 – Sick Boy… Side Effects (EP)

Start Here

  • Οι The Chainsmokers είναι ένα Αμερικανικό duo που αποτελείται από τους Alex Pall και Andrew Taggart. Το EDM-pop duo κατάφερε να λάβει αναγνωρισιμότητα το 2014 με το τραγούδι του “#Selfie”, το οποίο έφτασε στο Top 20 σε μερικές χώρες. Το debut EP, “Bouquet”, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2015 και συμπεριλαμβάνει το single “Roses”, που μπήκε στο Top 10 του αμερικανικού Billboard Hot 100. Το “Don’t Let Me Down” έγινε το πρώτο Top 5 single του duo και κέρδισε το Grammy Award στην κατηγορία “Best Dance Recording” στην 59η τελετή απονομής, ενώ το “Closer” έγινε το πρώτο No.1 single του στα charts. Έχουν επίσης κερδίσει δύο American Music Awards και πέντε iHeartRadio Music Awards. Το δεύτερο EP του duo, “Collage” κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 και ακολούθησε το debut studio album του, “Memories…Do Not Open”, τον Απρίλιο του 2017.
  • Οι The Chainsmokers έχουν δημιουργηθεί από τους Pall και τον πρώην DJ, Rhett Bixler. Οι The Chainsmokers ανασχηματίστηκαν ως ένα EDM duo μουσικών παραγωγών το 2012, υπό τον manager Adam Alpert στην Νέα Υόρκη. Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση του duo έγινε τον Σεπτέμβριο του 2014. Το single τους “#Selfie”, κυκλοφόρησε δωρεάν τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς επανακυκλοφόρησε από την Dim Mak Records και τελικά προωθήθηκε από την Republic Records στις ψηφιακές πλατφόρμες.
  • Ο Alex Pall γεννήθηκε στις 16 Μαΐου 1985 (33 ετών) είναι γαλλικής καταγωγής και μεγάλωσε στο Westchester County, Νέα Υόρκη. Η μητέρα του είναι μια νοικοκυρά και ο πατέρας του είναι ένας έμπορος τέχνης.
  • Ο Andrew Taggart γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1989 (28 ετών). Η καταγωγή του είναι από την Σκωτία, την Ιρλανδία, την Γαλλία και τον Καναδά και μεγάλωσε στο Freeport, Μέιν. Η μητέρα του είναι δασκάλα και ο πατέρας του πουλούσε προσθετικά μέλη. Είχε μετατραπεί σε EDM στην ηλικία των 15, ενώ ταξίδευε στο εξωτερικό, στην Αργεντινή, όπου ήρθε σε επαφή με την μουσική του David Guetta, των Daft Punk και του Trentemøller.
  • Το συγκρότημα περιγράφεται ως ένα μουσικό δίδυμο που «θολώνει τις γραμμές μεταξύ indie, ποπ, dance μουσικής και του hip-hop.» Το ζευγάρι έχει αναφέρει ότι ως μουσικές επιρροές είχε τον Pharrell Williams και deadmau5. Το τραγούδι τους «Roses» αποτέλεσε το πρώτο future bass genre τραγούδι που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία.
  • Οι The Chainsmokers κυκλοφόρησαν το πρώτο EP τους, “Bouquet” μέσω της Disruptor Records και σε αυτό συμπεριλήφθηκαν τα “New York City”, το «Until You Were Gone», «Waterbed», «Good Intentions» και «Roses». Το follow-up single τους single «Don’t Let Me Down» κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου 2016 σε συνεργασία με την Daya. Δύο μήνες αργότερα κυκλοφόρησαν το single “Inside Out” σε μία μουσική σύμπραξη με την Charlee. Στις 29 Ιουλίου 2016 κυκλοφόρησαν το “Closer” σε συνεργασία με την Halsey, που έφτασε στην πρώτη θέση των Η.Π.Α. και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και υψηλά σε κατάταξη στα charts έντεκα άλλων χωρών. Το τραγούδι ακούστηκε επίσης στα MTV VMAs για το 2016.
  • Το duo κυκλοφόρησε το “Paris” ως το επόμενο promotional single στις 13 Ιανουαρίου 2017. Στις 30 Ιανουαρίου αναδείχθηκε ‘χρυσό’ στον Καναδά. Επίσης έγινε ‘χρυσό’ στις Η.Π.Α. καθώς ξεπέρασε τα 270 εκατομμύρια streams στο Spotify μόνο τον Μάρτιο του 2017. Την ίδια μέρα το duo ανακοίνωσε ότι δουλεύει για το debut studio album του, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Η περιοδεία τους “Memories Do Not Open Tour” ανακοινώθηκε την ίδια μέρα, ενώ σε αυτή περιλαμβάνονται 40 εμφανίσεις στην Βόρειο Αμερική.
    Οι The Chainsmokers κυκλοφόρησαν το “The One” ως το promotional single από το debut studio album τους, στις 27 Μαρτίου του 2017. Το “Memories…Do Not Open” κυκλοφόρησε στις 7 Απριλίου 2017 από τις Disruptor Records/Columbia Records και κατέλαβε την πρώτη θέση του αμερικανικού Billboard 200 με 221.000 πωλήσεις και streams, με τις 166.000 να αφορούν αποκλειστικά σε πωλήσεις. Το album αναδείχθηκε ‘πλατινένιο’ τον Αύγουστο του 2017.

Πηγή: en.wikipedia.org

2015 – Bouquet (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Οκτωβρίου 2015
  • Εταιρεία: Disruptor, Columbia
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή:  The Chainsmokers
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold
  • Singles από το «Bouquet»: 
  1. «Good Intentions» Κυκλοφόρησε: 18 Μαΐου 2015
  2. «Roses» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2015
  3. «Waterbed» Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2015
  4. «Until You Were Gone» Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2015
  5. «New York City» Κυκλοφόρησε: 30 Οκτωβρίου 2015

Tracklist:

1. «Roses» (featuring Rozes) 3:46

2. «New York City» 3:50

3. «Until You Were Gone» (with Tritonal featuring Emily Warren) 3:37

4. «Waterbed» (featuring Waterbed) 3:29

5. «Good Intentions» (featuring BullySongs) 3:27

Vinyl edition bonus track

6. «Roses» (featuring Rozes) (Telykast x Sokko & Lyons Remix) 3:52

Japanese special edition bonus tracks

6. «Don’t Let Me Down» (featuring Daya) 3:28

7. «Don’t Let Me Down» (featuring Daya) (Hardwell & Sephyx Remix) 2:42

2016 – Collage (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 4 Νοεμβρίου 2016
  • Εταιρεία: Disruptor, Columbia
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή:  The Chainsmokers
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, ARIA: Gold, BPI: Silver
  • Singles από το «Collage»: 
  1. «Don’t Let Me Down» Κυκλοφόρησε: 5 Φεβρουαρίου 2016
  2. «Inside Out» Κυκλοφόρησε: 1 Απριλίου 2016
  3. «Closer» Κυκλοφόρησε: 29 Ιουλίου 2016
  4. «All We Know» Κυκλοφόρησε: 29 Σεπτεμβρίου 2016
  5. «Setting Fires» Κυκλοφόρησε: 4 Νοεμβρίου 2016

Tracklist:

1. «Setting Fires» (featuring XYLØ) 4:07

2. «All We Know» (featuring Phoebe Ryan) 3:14

3. «Closer» (featuring Halsey) 4:04

4. «Inside Out» (featuring Charlee) 3:54

5. «Don’t Let Me Down» (featuring Daya) 3:28

2017 – Memories…Do Not Open

  • Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2017
  • Εταιρεία: Disruptor, Columbia
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, ARIA: Gold, BPI: Silver, FIMI: Gold, GLF: Platinum, IFPI NOR: Platinum
  • Παραγωγή: The Chainsmokers, DJ Swivel, KIN, Mac & Phil, Captain Cuts
  • Singles από το «Memories…Do Not Open»: 
  1. «Paris» Κυκλοφόρησε: 13 Ιανουαρίου 2017
  2. «Something Just like This» Κυκλοφόρησε: 22 Φεβρουαρίου 2017
  3. «Honest» Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2017

Tracklist:

1. «The One» 2:57

2. «Break Up Every Night» 3:27

3. «Bloodstream» 3:44

4. «Don’t Say» (featuring Emily Warren) 3:48

5. «Something Just Like This» (with Coldplay) 4:07

6. «My Type» (featuring Emily Warren) 3:37

7. «It Won’t Kill Ya» (featuring Louane) 3:37

8. «Paris» 3:41

9. «Honest» 3:28

10. «Wake Up Alone» (featuring Jhené Aiko) 3:35

11. «Young» 3:44

12. «Last Day Alive» (featuring Florida Georgia Line) 3:34

Japanese edition bonus tracks

13. «Closer» (featuring Halsey) 4:04

14. «Don’t Let Me Down» (featuring Daya) 3:28

15. «Roses» (featuring Rozes) 3:46

2018 – Sick Boy (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Απριλίου 2018
  • Εταιρεία: Disruptor, Columbia
  • Μορφή: Digital Release
  • Singles από το «Sick Boy»: 
  1. «Sick Boy» Κυκλοφόρησε: 17 Ιανουαρίου 2018
  2. «You Owe Me» Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου 2018
  3. «Everybody Hates Me» Κυκλοφόρησε: 16 Μαρτίου 2018
  4. «Somebody» Κυκλοφόρησε: 20 Απριλίου 2018

Tracklist:

1.Somebody (feat.Drew Love) 3:43

2. Everybody Hates Me 3:44

3. You Owe Me 3:10

4. Sick Boy 3:13

2018 – Sick Boy… Side Effects (EP)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Ιουλίου 2018
  • Εταιρεία: Disruptor Records/Columbia Records
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Side Effects” (feat. Emily Warren) – 2:53

2. “Somebody” (feat. Drew Love) – 3:43

3. “Everybody Hates Me” – 3:44

4. “You Owe Me” – 3:10

5. “Sick Boy” – 3:13

The Chainsmokers Top Hits by SounDarts.gr