skip to Main Content
Menu

Discography & ID : The Notorious B.I.G.

Discography & ID : The Notorious B.I.G.

Ύψος

Gallery

The Notorious B.I.G.

Με τους γονείς του όταν ήταν μωρό!

The Notorious B.I.G. & Faith Evans

T'yanna & Christopher Jr. Wallace

The Notorious B.I.G. & 2Pac

The Notorious B.I.G. & Puff Daddy

112,The Notorious B.I.G. & Lil' Kim

The Notorious B.I.G. & Kurt Cobain

Whitney Houston, Bobby Brown & The Notorious B.I.G.

The Notorious B.I.G. & Nas

The Notorious B.I.G. (Rolling Stone Cover)

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: The Notorious B.I.G. Άλλα Ψευδώνυμα: Biggie Smalls Biggie Frank White Big Poppa

Προέλευση Ονόματος : Υιοθέτησε το ψευδώνυμο «big» («μεγάλος») από την ηλικία των 10 ετών καθώς από τότε ήταν υπέρβαρος. 

Ολόκληρο Όνομα: Christopher George Latore Wallace

Ημερομηνία Γέννησης: 21 Μαΐου 1972

Τόπος Γέννησης: Brooklyn, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Απεβίωσε: 9 Μαρτίου 1997 (24 ετών)

Αιτία θανάτου: Τραύμα από πυροβολισμό

Επάγγελμα: Rapper

Οικογενειακή Κατάσταση: Faith Renée Evans (Τραγουδίστρια. Παντρεύτηκαν: 1994-1997)

Τέκνα: T’yanna και Christopher Jr. (rapper, ηθοποιός).

ΓονείςVoletta Wallace (νηπιαγωγός. Τζαμαϊκανή καταγωγή) και Selwyn George Latore (πολιτικός. Τζαμαϊκανή καταγωγή).

Αδέρφια:

Ενεργός στη μουσική: 1992-1997

Βραβεία: O The Notorious B.I.G. έχει αποσπάσει 7 μουσικά βραβεία:

2 Billboard Music Awards (1995), 1 MTV Video Music Award (1997), 1 Soul Train Music Award (1998), 4 The Source Awards (1995)

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o The Notorious B.I.G. κάντε κλικ εδώ.

Facebook Official Website: facebook.com/NotoriousBIG

πηγές: en.wikipedia.org, googlε

Discography

Start Here
Start Here
1994 – Ready to Die
1994 – Ready to Die
1997 – Life After Death
1997 – Life After Death
1999 – Born Again (Posthumous)
1999 – Born Again (Posthumous)
2005 – Duets: The Final Chapter (Posthumous)
2005 – Duets: The Final Chapter (Posthumous)
2007 – Greatest Hits (Compilation)
2007 – Greatest Hits (Compilation)
2009 – Notorious  (O.S.T.)
2009 – Notorious (O.S.T.)
2017 – The King and I (with Faith Evans)
2017 – The King and I (with Faith Evans)

Start Here

  • Ο Christopher George Latore Wallace, (21 Μαΐου 1972 – 9 Μαρτίου 1997), περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Notorious B.I.G., ήταν Αμερικανός rapper από τη Νέα Υόρκη. Κατά τη μουσική καριέρα του κυκλοφόρησε δύο albums, ενώ ακολούθησαν τέσσερα ακόμη μετά το θάνατό του. Πέραν του Notorious B.I.G, ο Wallace είχε και τα εξής καλλιτεχνικά ψευδώνυμα Biggie Smalls, Big Poppa και Frank White.
  • Ο Notorious γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Μεγάλωσε στη φτωχή γειτονιά του Bedford-Stuyvesant και μαθήτευσε στα ίδια σχολεία με τους Jay-Z και Busta Rhymes. Αν και ήταν καλός μαθητής, ξεκίνησε να πειραματίζεται με την hip-hop μουσική ως rapper. Εξ αρχής, το ταλέντο του εντυπωσίασε τους συνομήλικούς του και έγινε ευρύτερα γνωστός για την ικανότητά του στο να κάνει freestyle, ένα είδος αυθόρμητου ρυθμικού μονολόγου μετά μουσικής. Αυτή η ευκολία στο ελεύθερο στυλ τον βοήθησε αργότερα στο να δημιουργήσει ολόκληρα τραγούδια χωρίς τη βοήθεια σημειώσεων.
  • Το 1994, ο Notorious κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο «Ready to Die». Οι ευνοϊκές κριτικές και οι συνολικά καλές εντυπώσεις του δίσκου τον έκαναν γνωστό καλλιτέχνη και μεταξύ άλλων εθεωρείτο από τα μεγαλύτερα hip-hop ονόματα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, την εποχή εκείνη. Την ίδια περίοδο, αναπτυσσόταν μια προσωπική κόντρα με τον Tupac Shakur, η οποία αποτυπώθηκε και μουσικά μέσω κάποιων τραγουδιών-επιθέσεων που αντάλλαξαν οι δύο rappers. Οι θάνατοι αυτών των αντρών ερμηνεύτηκαν ως η αποκορύφωση αυτής της αντιπαράθεσης, ωστόσο δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν τις δυο δολοφονίες.
  • Ήταν παντρεμένος με την τραγουδίστρια της R&B μουσικής Faith Evans από το 1994 και παρέμειναν μαζί μέχρι το θάνατό του.
  • Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Wallace είναι ένας συνδυασμός του BIG (Μεγάλος), του χαϊδευτικού ονόματος που του προσκόλλησαν οι συμμαθητές του στο σχολείο, και της αγγλικής λέξεως notorious (διαβόητος). Το «Biggie Smalls» ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε για το πρώτο του δοκιμαστικό άλμπουμ (demo). Το όνομα «Frank White» παραπέμπει στον πρωταγωνιστή της ταινίας «King of New York» (1990), ο οποίος ήταν μεγαλέμπορος ναρκωτικών.
  • Ο Notorious φημιζόταν για τις ικανότητες του στην αφήγηση και θεωρείται για πολλούς ως ο καλύτερος παραμυθάς (storyteller). Τα τραγούδια του χαρακτηρίζονται από γραφικές σκηνές βίας και την αυξημένη χρήση υβριστικών λέξεων. Παράλληλα όμως ο B.I.G ενσωμάτωνε και πολλές εικόνες και ιστορίες από τη ζωή και το περιβάλλον του. Ενδεικτικοί τίτλοι τραγουδιών που καταδεικνύουν το χάρισμα του είναι το «Juicy», «Machine Gun Funk» και «10 Crack commandments«.
  • Στις 9 Μαρτίου το 1997 ο Wallace πυροβολήθηκε στο Los Angeles. Μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά απεβίωσε λίγη ώρα αργότερα. Ακολούθως, μετά τον θάνατό του, στις 25 Μαρτίου κυκλοφόρησε το δεύτερο διπλό album του «Life after Death». Η δολοφονία του έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε δολοφονηθεί ο Tupac Shakur έξι μήνες νωρίτερα. Και οι δύο περιπτώσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες, εγείροντας έτσι πολλά ερωτηματικά.
  • Το 2009 κυκλοφόρησε η ταινία «Notorious» η οποία είναι βασισμένο στη ζωή του εκλιπόντος rapper.
  • Ο Notorious έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στις καριέρες άλλων rappers, όπως των Lil’ Kim, Jay-Z, Puff Daddy, του συγκροτήματος Junior Mafia και της Charli Baltimore.

    πηγή: el.wikipedia.org

1994 – Ready to Die

  • Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 1994
  • Εταιρεία: Bad Boy
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Ready to Die«:
  1. «Juicy» Κυκλοφόρησε: 9 Αυγούστου 1994
  2. «Big Poppa» Κυκλοφόρησε: 30 Δεκεμβρίου 1994

Tracklist:

1. «Big Poppa» (Club Mix) – 4:13

2. «Warning» (Club Mix) – 3:41

3. «Big Poppa» (Instrumental) – 4:13

4. «Big Poppa» (Radio Edit) – 4:12

5. «Warning» (Radio Edit) – 2:57

6. «Warning» (Instrumental) – 3:41

7. «Who Shot Ya?»

1997 – Life After Death

  • Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 1997
  • Εταιρεία: Bad Boy
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Life After Death«:
  1. «Hypnotize» Κυκλοφόρησε: 1 Μαρτίου 1997
  2. «Mo Money Mo Problems» (featuring Mase and Puff Daddy) Κυκλοφόρησε: 15 Ιουλίου 1997
  3. «Sky’s the Limit» (featuring 112) Κυκλοφόρησε: 25 Νοεμβρίου 1997

Tracklist:

1. «Sky’s the Limit» (Radio Edit) – 4:12

2. «Kick in the Door» (Radio Edit) – 3:43

3. «Going Back to Cali» (Radio Edit) – 3:57

4. «Sky’s the Limit» (Instrumental) – 4:35

5. «Kick in the Door» (Club Mix) – 3:43

6. «Going Back to Cali» (Club Mix) – 3:55

7. «Kick in the Door» (Instrumental) – 3:43

8. «Going Back to Cali» (Instrumental) – 4:13

1999 – Born Again (Posthumous)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Δεκεμβρίου 1999
  • Εταιρεία:  Bad Boy Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Born Again«:
  1. «Notorious B.I.G.» (featuring Puff Daddy and Lil’ Kim) Κυκλοφόρησε: 3 Ιανουαρίου 2000
  2. «Dead Wrong» (featuring Eminem) Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 1999

Tracklist:

1. «Born Again» (Intro) – 1:28

2. «Notorious B.I.G.» (featuring Lil’ Kim and Puff Daddy) Daven «Prestige» – 3:11

3. «Dead Wrong» (featuring Eminem) – 4:57

4. «Hope You Niggas Sleep» (featuring Cash Money Millionaires) – 4:10

5. «Dangerous MC’s» (featuring Mark Curry, Snoop Dogg and Busta Rhymes) – 5:15

6. «Biggie» – 5:22

7. «Niggas» – 3:48

8. «Big Booty Hoes» (featuring Too $hort) – 3:27

9. «Would You Die for Me?» (featuring Lil’ Kim and Puff Daddy) – 3:36

10. «Come On» (featuring Sadat X) – 4:37

11. «Rap Phenomenon» (featuring Method Man & Redman) – 4:02

12. «Let Me Get Down» (featuring G-Dep, Craig Mack and Missy Elliott) – 4:33

13. «Tonight» (featuring Mobb Deep and Joe Hooker) – 6:08

14. «If I Should Die Before I Wake» (featuring Black Rob, Ice Cube and Beanie Sigel) – 4:51

15. «Who Shot Ya?» – 3:48

16. «Can I Get Witcha» (featuring Lil’ Cease) – 3:36

17. «I Really Want to Show You» (featuring K-Ci & JoJo and Nas) – 5:09

18. «Ms. Wallace» – 3:18

2005 – Duets: The Final Chapter (Posthumous)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Δεκεμβρίου 2005
  • Εταιρεία: Bad Boy
  • Παραγωγή: Eminem, Faith Evans, Swizz Beatz, Jazze Pha, Scott Storch, κ.α.
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Duets: The Final Chapter»:
  1. «Nasty Girl» (feat. P Diddy, Nelly, Jagged Edge, Avery Storm and Jazze Pha) Κυκλοφόρησε: 11 Οκτωβρίου 2005
  2. «Spit Your Game» (feat. Twista, Krayzie Bone, Swizz Beatz, 8 Ball and MJG) Κυκλοφόρησε: 24 Φεβρουαρίου 2006

Tracklist:

1. «B.I.G. Live in Jamaica (Intro)» – 1:22

2. «It Has Been Said» (featuring Diddy, Eminem and Obie Trice) – 3:18

3. «Spit Your Game» (featuring Twista and Bone Thugs-N-Harmony) – 4:09

4. «Whatchu Want» (The Commission featuring Jay-Z and The Notorious B.I.G.) – 3:54

5. «Get Your Grind On» (featuring Big Pun, Fat Joe and Freeway) – 5:24

6. «Living the Life» (featuring Snoop Dogg, Ludacris, Faith Evans, Cheri Dennis and Bobby Valentino) – 4:28

7. «The Greatest Rapper (Interlude)» – 0:08

8. «1970 Somethin'» (featuring The Game and Faith Evans) – 3:25

9. «Nasty Girl» (featuring Diddy, Nelly, Jagged Edge and Avery Storm) – 4:46

10. «Living in Pain» (featuring 2Pac, Mary J. Blige and Nas) – 4:01

11. «I’m with Whateva» (featuring Lil Wayne, Juelz Santana and Jim Jones) – 2:33

12. «Beef» (featuring Mobb Deep) – 4:57

13. «My Dad (Interlude)» – 0:10

14. «Hustler’s Story» (featuring Scarface, Akon and Big Gee of Boyz n da Hood) – 5:47

15. «Breakin’ Old Habits» (featuring T.I. and Slim Thug) – 4:36

16. «Ultimate Rush» (featuring Missy Elliott) – 3:48

17. «Mi Casa» (featuring R. Kelly and Charlie Wilson) – 4:12

18. «Little Homie (Interlude)» – 0:34

19. «Hold Ya Head» (featuring Bob Marley) – 2:45

20. «Just a Memory» (featuring Clipse) – 4:30

21. «Wake Up» (featuring Korn) – 3:35

22. «Love Is Everlasting (Outro)» – 0:57

2007 – Greatest Hits (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Μαρτίου 2007
  • Εταιρεία: Bad Boy
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1. «Juicy» – 5:02

2. «Big Poppa» – 4:10

3. «Hypnotize» (featuring Pam from Total) – 3:50

4. «One More Chance (Stay With Me Remix)» (featuring Faith Evans & Mary J. Blige) – 4:28

5. «Get Money» (with Junior M.A.F.I.A.) – 4:35

6. «Warning» – 3:39

7. «Dead Wrong» (featuring Eminem) – 4:58

8. «Who Shot Ya?» – 5:17

9. «Ten Crack Commandments» – 3:24

10. «Notorious Thugs» (featuring Bone Thugs-N-Harmony) – 6:08

11. «Notorious B.I.G.» (featuring Lil’ Kim & Diddy) – 3:12

12. «Nasty Girl» (featuring Diddy, Nelly, Jagged Edge & Avery Storm) – 4:47

13. «Unbelievable» – 3:40

14. «Niggas Bleed» – 4:52

15. «Running Your Mouth» (featuring Snoop Dogg, Fabolous, Nate Dogg & Busta Rhymes) – 3:33

16. «Want That Old Thing Back» (featuring Ja Rule & Ralph Tresvant) – 4:59

17. «Fuck You Tonight» (featuring R. Kelly) – 5:45

2009 – Notorious (O.S.T.)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Ιανουαρίου 2009
  • Εταιρεία: Bad Boy,  Fox Searchlight
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1. «Notorious Thugs» (featuring Bone Thugs-n-Harmony) (from Life After Death) – 6:05

2. «Hypnotize» (from Life After Death) – 3:49

3. «Notorious B.I.G.» (from Born Again) – 3:12

4. «Juicy» (from Ready to Die) – 5:01

5. «Party and Bullshit» (from Who’s the Man?: Original Motion Picture Soundtrack) – 3:37

6. «Warning» (from Ready to Die) – 3:39

7. «One More Chance/Stay with Me» (Remix) (featuring Faith Evans) (from Greatest Hits) – 4:28

8. «Brooklyn Go Hard» (Jay-Z featuring Santigold) – 3:58

9. «Letter to B.I.G.» (Jadakiss featuring Faith Evans) – 4:00

10. «Kick in the Door» (from Life After Death) – 3:34

11. «What’s Beef?» (from Life After Death) – 5:12

12. «The World Is Filled…» (featuring Puff Daddy and Too $hort) (from ‘Life After Death) – 4:55

13. «One More Chance (The Legacy Remix)» (featuring CJ Wallace and Faith Evans) – 4:30

14. «The Notorious Theme» (composed by Danny Elfman) – 2:07

15. «Microphone Murderer» (Demo) – 2:04

16. «Guaranteed Raw» (Demo) – 3:41

17. «Love No Ho» (Original Demo Version) – 3:55

2017 – The King and I (with Faith Evans)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Μαΐου 2017
  • Εταιρεία: Rhino
  • Παραγωγή: Chucky Thompson, DJ Premier, Faith Evans, Just Blaze, Salaam Remi, Stevie J
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «The King and I»:
  1. «Legacy» Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2017

Tracklist:

1. «A Billion» 0:59

2. «Legacy» 4:11

3. «Beautiful (Interlude)» 0:30

4. «Can’t Get Enough» 3:53

5. «Don’t Test Me» 3:48

6. «Big/Faye (Interlude)» (feat. Jamal Woolard) 1:28

7. «Tryna Get By» 3:46

8. «The Reason» 3:38

9. «I Don’t Want It» (feat. Lil Cease) 3:29

10. «I Got Married (Interlude)» (feat. Mama Wallace) 2:26

11. «Ten Wife Commandments» 3:47

12. «We Just Clicked (Interlude)» (feat. Mama Wallace) 1:05

13. «A Little Romance» 3:04

14. «The Baddest (Interlude)» 0:43

15. «Fool for You» 4:22

16. «Crazy (Interlude)» (feat. 112 and Mama Wallace) 1:13

17. «Got Me Twisted» 2:54

18. «When We Party» (feat. Snoop Dogg) 3:27

19. «Somebody Knows» (feat. Busta Rhymes) 5:15

20. «Take Me There» (feat. Sheek Louch and Styles P) 4:01

21. «One in the Same» 3:25

22. «I Wish (Interlude)» (feat. Kevin McCall and Chyna Tahjere) 1:27

23. «Lovin’ You for Life» (feat. Lil’ Kim) 3:49

24. «NYC» (feat. Jadakiss) 3:29

25. «It Was Worth It» 1:58

The Notorious B.I.G. Top Hits by SounDarts.gr