skip to Main Content

Discography & ID: The Rasmus

Μέλη Συγκροτήματος:

Gallery

The Rasmus & Apocalyptica

ID

Όνομα Συγκροτήματος: The Rasmus

Προέλευση ονόματος: Το όνομα Rasmus στην πραγματικότητα δεν σημαίνει τίποτα, το συγκρότημα έχει πει σε συνεντεύξεις του ότι το επέλεξαν επειδή ακούγεται φινλανδικό και είναι εύκολο να το θυμάται κανείς.

Τόπος Δημιουργίας: Ελσίνκι, Φινλανδία 🇫🇮

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 1994-σήμερα

Βραβεία: Οι The Rasmus, μεταξύ άλλων, έχουν αποσπάσει μέχρι σήμερα:

1 Finnish Music Video Award, 2 MTV Europe Music Award2, 7 Finnish EMMA awards, 1 ECHO award, 1 MTV Russia Music Award, 1 Kerrang! Award, 1 World Music Award for Best Selling Scandinavian Artist κ.α.

Eκπροσώπησαν τη χώρα τους στο Eurovision Song Contest 2022 (21η θέση στον τελικό)

Official Website: therasmus.com

Socials

πηγές: en.wikipedia.org, google, monopoli.gr

Read also

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
1996 – Peep
1996 – Peep
1997 – Playboys
1997 – Playboys
1998 – Hell of a Tester
1998 – Hell of a Tester
2001 – Into
2001 – Into
2003 – Dead Letters
2003 – Dead Letters
2005 – Hide from the Sun
2005 – Hide from the Sun
2008 – Black Roses
2008 – Black Roses
2009 – Best of The Rasmus 2001-2009
2009 – Best of The Rasmus 2001-2009
2012 – The Rasmus
2012 – The Rasmus
2017 – Dark Matters
2017 – Dark Matters
2022 – Rise
2022 – Rise

Start Here (Bio)

  • Οι The Rasmus (στα τρία πρώτα άλμπουμ ″Rasmus″) είναι ένα φινλανδικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1994 στο Ελσίνκι όταν τα μέλη του βρίσκονταν στο λύκειο. Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Lauri Ylönen (τραγουδιστής-στιχουργός), ο Eero Heinonen (μπάσο), ο Pauli Rantasalmi (κιθάρα) και ο Jarno Lahti (ντραμς). Ο Jarno Lahti έφυγε την επόμενη χρονιά και αντικαταστάθηκε από τον Janne Heiskanen το 1995. Ο Heiskanen εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1998 και σύντομα αντικαταστάθηκε από τον Aki Hakala. Ο Pauli Rantasalmi έφυγε από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον Emppu Suhonen το 2022. Οι The Rasmus έχουν πουλήσει 5 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και περίπου 350,000 δίσκους μόνο στην Φινλανδία. Κέρδισαν αρκετά βραβεία, τόσο στην Φινλανδία όσο και στο εξωτερικό. Είναι περισσότερο γνωστοί για την επιτυχία του “In The Shadows” (2003).
  • Το συγκρότημα εκπροσώπησε την Φινλανδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας με το τραγούδι “Jezebel”.
  • Είναι από τα πιο αναγνωρισμένα φινλανδικά συγκροτήματα διεθνώς και το πέμπτο στούντιο άλμπουμ “Dead Letters” (2003) είναι μέχρι στιγμής το φινλανδικό άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Το συγκρότημα έχει λάβει πολλά βραβεία, έχει πουλήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα και οι δίσκοι τους έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι σε πολλές χώρες. Εκτός από τα ευρωπαϊκά μουσικά charts, έχουν καταφέρει να μπουν στα charts της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, του Μεξικό και της Ιαπωνίας. Ο frontman του συγκροτήματος και ένας απ’ τους ιδρυτές του είναι ο τραγουδιστής Lauri Ylönen. Το ύφος του συγκροτήματος έχει αλλάξει κάπως με το πέρασμα των χρόνων. Τη δεκαετία του ΄90, στα 3 άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, εκτός από ροκ το ύφος τους ήταν funk και pop. Κάθε άλμπουμ ήταν εμφανέστατα διαφορετικό από το άλλο. Απ’ την άλλη, τη δεκαετία του 2000 τα άλμπουμ τους είναι πιο κοντά στην ″καθαρή″ ροκ. Το τελευταίο τους άλμπουμ “Black Roses”, που έχει κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου 2008 έχει πιο ηλεκτρονικό ήχο. Οι The Rasmus έχουν αρχίσει να ηχογραφούν νέα τραγούδια στις αρχές του Ιουλίου.
  • Το συγκρότημα ξεκίνησε το 1994, όντας γυμνασιόπαιδα, και έπαιζαν funk rock μουσική, επηρεασμένοι από τους Red Hot Chili Peppers. Οι δημιουργοί του είναι ο τραγουδιστής Lauri Johannes Ylönen και ο μπασίστας Eero Aleksi Heinonen. Τότε ο Lauri έπαιζε ακόμα τύμπανα, μέχρι που η αδερφή του Hanna τον ″υποχρέωσε″ να δοκιμάσει το τραγούδι. Αρχικά το όνομα του συγκροτήματος ήταν Anttila, αλλά συχνά το μπέρδευαν με γνωστό πολυκατάστημα της Φινλανδίας. Άλλη πρόταση ήταν το Sputnik, αλλά τελικά κατέληξαν στο όνομα Rasmus. Το πρώτο τους single “1st” βγήκε το 1995.
  • Οι The Rasmus ήταν μέλος μιας αδελφότητας φινλανδικών συγκροτημάτων, γνωστής με το όνομα “Dynasty”, μαζί με το συγκρότημα της hip-hop Kwan και το πλέον διαλυμένο ροκ συγκρότημα Killer. Η Dynasty κατέχει επίσης ένα στούντιο στο Ελσίνκι, όπου προσλαμβάνουν νέα ταλέντα. Αρκετά μέλη της Dynasty έχουν τατουάζ με το κείμενό της ; υπάρχει στον αριστερό ώμο του Pauli και στον δεξί ώμο του Lauri. Ο Pauli και ο Eero έχουν επίσης μουσικά όργανα και μουσικό εξοπλισμό που φέρει το λογότυπο της Dynasty. Ο Pauli βοήθησε με την παραγωγή των Kwan, κερδίζοντας ένα βραβείο EMMA του Παραγωγού της Χρονιάς το 2001.
  • Στις 27 Ιουνίου 2022, εμφανίστηκαν στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της συναυλίας “Desmond Child Rocks The Parthenon”, του Desmond Child, μια ανιδιοτελής χειρονομία για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης οι: Alice Cooper, Bonnie Tyler, Rita Wilson, Σάκης Ρουβάς, Lena Hall, Γιώργος Λεμπέσης, Kip Winger, Chris Willis, Tabitha Fair, Justin Benlolo και Andreas Carlsson.

πηγή: el.wikipedia.org

1996 – Peep

  • Κυκλοφόρησε: 23 Σεπτεμβρίου 1996
  • Εταιρεία: Warner Music Finland
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: Rasmus, Ilkka Herkman
  • Singles από το “Peep”:

*Τα singles από το “Peep” δεν είχαν τίτλους από τα τραγούδια του. Οι τίτλοι ήταν “1st”, “2nd” και “3rd”. Το “1st” είναι ουσιαστικά ένα EP, που περιλαμβάνει τέσσερα tracks (ανάμεσά τους και το “Rakkauslaulu” που δεν συμπεριλαμβάνεται στο album). To 1o τους music video ήταν για το “Funky Jam” που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά.

  1. “1st” Κυκλοφόρησε: 1995 (1. “Frog” 2:32, 2. “Funky Jam” 2:11, 3. “Myself” 3:31, 4. “Rakkauslaulu” 3:35)
  2. “2nd” Κυκλοφόρησε: 1996 (1. “Myself” 3:31, 2. “Postman” 2:36)
  3. “3rd” Κυκλοφόρησε: 1996 (1. “Ghostbusters” (Ray Parker Jr. cover) 3:35, 2. “Fool” 3:42)

1997 – Playboys

  • Κυκλοφόρησε: 29 Αυγούστου 1997
  • Εταιρεία: Warner Music Finland
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: Rasmus, Ilkka Herkman
  • Singles από το “Playboys”:
  1. “Blue” Κυκλοφόρησε: 1997
  2. “Kola” Κυκλοφόρησε: 1997
  3. “Playboys” Κυκλοφόρησε: 1997
  4. “Ice” Κυκλοφόρησε: 1997

1998 – Hell of a Tester

  • Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 1998
  • Εταιρεία: Warner Music Finland
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: Rasmus, Craig Townsend, Teja Kotilainen
  • Singles από το “Hell of a Tester”:
  1. “Liquid ” Κυκλοφόρησε: 1998
  2. “Swimming with the Kids” Κυκλοφόρησε: 1999

2001 – Into

  • Κυκλοφόρησε: Μάρτιος 2001
  • Εταιρεία: Playground Music
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: Martin Hansen, Mikael Nord
  • Πιστοποιήσεις: IFPI FIN: 2× Platinum, BPI: Gold, BVMI: Platinum, IFPI SWI: Platinum
  • Singles από το “Into”:
  1. “FFF-Falling” Κυκλοφόρησε: 2 Απριλίου 2001
  2. “Chill” Κυκλοφόρησε: 18 Ιουνίου 2001
  3. “Madness” Κυκλοφόρησε: 3 Σεπτεμβρίου 2001
  4. “Heartbreaker / Days” Κυκλοφόρησε: 11 Μαρτίου 2002

2003 – Dead Letters

  • Κυκλοφόρησε: 21 Μαρτίου 2003
  • Εταιρεία: Playground Music
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: Martin Hansen, Mikael Nord
  • Πιστοποιήσεις: IFPI FIN: 2× Platinum, BPI: Gold, BVMI: Platinum, IFPI SWI: Platinum
  • Singles από το “Dead Letters”:
  1. “In the Shadows” Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 2003
  2. “In My Life” Κυκλοφόρησε: 1 Αυγούστου 2003
  3. “First Day of My Life” Κυκλοφόρησε: 15 Οκτωβρίου 2003
  4. “Funeral Song” Κυκλοφόρησε: 25 Απριλίου 2004
  5. “Guilty” Κυκλοφόρησε: 4 Αυγούστου 2004

2005 – Hide from the Sun

  • Κυκλοφόρησε: 12 Σεπτεμβρίου 2005
  • Εταιρεία: Playground Music
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: Martin Hansen, Mikael Nord
  • Πιστοποιήσεις: IFPI FIN: Platinum
  • Singles από το “Hide from the Sun”:
  1. “Sail Away” Κυκλοφόρησε: 25 Οκτωβρίου 2005
  2. “No Fear” Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2005
  3. “Shot” Κυκλοφόρησε: 30 Μαρτίου 2006
  4. “Keep Your Heart Broken” Κυκλοφόρησε: 7 Αυγούστου 2006

2008 – Black Roses

  • Κυκλοφόρησε: 24 Σεπτεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: Playground Music
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: Desmond Child, Harry Sommerdahl
  • Πιστοποιήσεις: IFPI FIN: Gold
  • Singles από το “Black Roses”:
  1. “Livin’ in a World Without You” Κυκλοφόρησε: 10 Σεπτεμβρίου 2008
  2. “Justify” Κυκλοφόρησε: 2 Φεβρουαρίου 2009

2009 – Best of The Rasmus 2001-2009

  • Κυκλοφόρησε: 28 Νοεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Playground Music
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: Various
  • Singles από το “Best of The Rasmus 2001–2009”:
  1. “October & April” Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2009

2012 – The Rasmus

  • Κυκλοφόρησε: 18 Απριλίου 2012
  • Εταιρεία: Universal Music
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: Martin Hansen
  • Πιστοποιήσεις: IFPI FIN: Gold
  • Singles από το “The Rasmus”:
  1. “I’m a Mess” Κυκλοφόρησε: 5 Μαρτίου 2012
  2. “Stranger” Κυκλοφόρησε: 15 Μαΐου 2012
  3. “Mysteria” Κυκλοφόρησε: 24 Σεπτεμβρίου 2012

2017 – Dark Matters

  • Κυκλοφόρησε: 6 Οκτωβρίου 2017
  • Εταιρεία: Playground Music Scandinavia
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: The Family
  • Singles από το “Dark Matters“:
  1. Paradise” Κυκλοφόρησε: 31 Μαρτίου 2017
  2. Silver Night” Κυκλοφόρησε: 25 Αυγούστου 2017
  3. Nothing” Κυκλοφόρησε: 15 Σεπτεμβρίου 2017
  4. Wonderman” Κυκλοφόρησε: 22 Σεπτεμβρίου 2017
  5. “Something in the Dark” Κυκλοφόρησε: 29 Σεπτεμβρίου 2017

2022 – Rise

  • Κυκλοφόρησε: 23 Σεπτεμβρίου 2022
  • Εταιρεία: Playground Music Scandinavia
  • Μορφή: CD, digital download, streaming
  • Παραγωγή: Desmond Child
  • Singles από το “Rise”:
  1. Bones” Κυκλοφόρησε: 14 Μαΐoυ 2021
  2. Venomous Moon” Κυκλοφόρησε: 3 Σεπτεμβρίου 2021
  3. Jezebel” Κυκλοφόρησε: 18 Ιανουαρίου 2022
  4. Rise” Κυκλοφόρησε: 10 Ιουνίου 2022

Tracklist:

1. “Live And Never Die”
2. “Rise” 3:55
3. “Fireflies”
4. “Be Somebody”
5. “Odyssey”
6. “Jezebel” 3:25
7. “Endless Horizon”
8. “Clouds”
9. “Written In Blood”
10. “Evil”
11. “Bones” 3:48
12. “Venomous Moon” 3:45
13. “Dark Summer”
14. “Omen”

 

The Rasmus Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top