skip to Main Content
Menu

Discography & ID : The Struts

Discography & ID : The Struts

Ύψος

Gallery

Foo Fighters & The Struts

The Struts & The Hives

Jade Thirlwall (Little Mix) & Jed Elliot (The Struts)

ID

Όνομα Συγκροτήματος: The Struts

Προέλευση ΟνόματοςΗ μπάντα επέλεξε το όνομα The Struts από ένα σχόλιο που έλαβαν κατά τη διάρκεια μιας πρόβας. Ο Spiller είπε σε μια συνέντευξη του το 2015: «Περπατούσα τριγύρω και κάποιος μου είπε, «Κορδώνεστε πολύ». Από εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι είχαμε βρει ένα μεγάλο όνομα. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι δεν το είχαν ήδη πάρει». 

Μέλη Συγκροτήματος

Luke Spiller: Γεννήθηκε: 26 Σεπτεμβρίου 1988 στο Bristol της Αγγλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 2009-σήμερα

Adam Slack: Γεννήθηκε: 24 Φεβρουαρίου 1991 στο Bristol της Αγγλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 2009-σήμερα

Jed Elliott: Γεννήθηκε: 15 Μαΐου 1991 στην Αγγλία. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-σήμερα

Gethin Davies: Γεννήθηκε: 6 Ιουνίου 1992 στην Ουαλία της Αγγλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: Drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-σήμερα

Παλιότερα Μέλη Συγκροτήματος:

 Rafe ThomasΡόλος στο συγκρότημα: drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 2009-2012

Jamie BinnsΡόλος στο συγκρότημα: μπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα: 2009-2012

Τόπος Δημιουργίας: Derby, Derbyshire, Αγγλία

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής:: 2009-σήμερα

Βραβεία: Δεν βρέθηκε καμία επίσημη λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι The Struts μέχρι σήμερα. 

Official Websitethestruts.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2014 – Kiss This (EP)
2014 – Kiss This (EP)
2014 – Everybody Wants
2014 – Everybody Wants
2015 – Have You Heard…(EP)
2015 – Have You Heard…(EP)
2017 – Live And Unplugged (EP)
2017 – Live And Unplugged (EP)
2018 – Young & Dangerous
2018 – Young & Dangerous

Start Here

  • Οι The Struts είναι μια βρετανική rock μπάντα με έδρα της το Derby, Derbyshire, Αγγλία. Η μπάντα αποτελείται από τον τραγουδιστή Luke Spiller, τον κιθαρίστα Adam Slack, τον μπασίστα Jed Elliott και τον ντράμερ Gethin Davies. Δημιουργήθηκε το 2009 ενώ η αρχική σύνθεση της συγκροτήθηκε από τους Spiller και Slack, τον μπασίστα Jamie Binns και τον drummer Rafe Thomas.
  • Οι επιρροές της μπάντας περιλαμβάνουν ονόματα όπως: Queen, The Darkness, Rolling Stones, Aerosmith, Def Leppard, The Killers, The Smiths, Oasis, The Libertines, The Strokes και My Chemical Romance. Οι The Struts έχουν περιγραφεί ως «άθικτοι πάνω από το κορυφαίο ρετρό φετιχιστικό κλασικό rock» και «λαμπεροί και επικίνδυνοι».
  • Ο τραγουδοποιός Luke Spiller μεγάλωσε στο Μπρίστολ σε μια χριστιανική οικογένεια. Η έκθεση του για την μουσική περιοριζόταν κυρίως στην gospel μουσική, μέχρι την ηλικία των επτά ετών, όταν ανακάλυψε τον Michael Jackson και το θρυλικό δίσκο του «Off the Wall». Εμπνευσμένος από τον Jackson, οι πρώτες του προσδοκίες ήταν να γίνει ένας σύγχρονος χορευτής, αλλά από την ηλικία των 11 ετών, ξεκίνησε να ακούει Led Zeppelin, Queen, AC/DC και Leonard Cohen ενώ παρίστανε τον Jackson μπροστά σε ένα καθρέφτη, όπως και τους Bon Scott και Freddie Mercury. Ξεκίνησε να παίζει και να τραγουδάει σε συγκροτήματα από την εφηβική του ηλικία (16 ετών).
  • Το 2009, ο Spiller, που ζούσε τότε στη Clevedon, συναντήθηκε με τον κιθαρίστα/στιχουργό από το Derby, Adam Slack, ο οποίος είχε παίξει με διάφορα συγκροτήματα από την εφηβεία του. Την εποχή εκείνη, κάθε μπάντα που σχημάτιζαν, διαλυόταν ωστόσο ο Slack με τον Spiller συνδέθηκαν γρήγορα μουσικά. Ο Spiller μετακόμισε στο Derby, όπου έζησε μαζί του όπου έγραψαν και συνέγραψαν μαζί για σχεδόν τρία χρόνια. Προσέλαβαν τους κοινούς φίλους τους, Jamie Binns και Rafe Thomas για να παίξουν μπάσο και drums. Το 2012, ο Binns και ο Thomas αντικαταστάθηκαν με τον μπασίστα Jed Elliott και τον drummer, Gethin Davies.
  • Η μπάντα επέλεξε το όνομα The Struts από ένα σχόλιο που κάποιος τους έκανε σε μια πρόβα. Ο Spiller είπε σε μια συνέντευξη το 2015: «Περιφερόμουν τριγύρω και κάποιος είπε «Κορδώνεστε πολύ». Από εκείνη τη στιγμή, γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα μεγάλο όνομα. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι δεν το είχε πάρει κανείς άλλος μέχρι εκείνη τη μέρα».
  • Η μπάντα έδινε συχνά συναυλίες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύντομα ανέπτυξαν μια σειρά τραγουδιών και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους single «I Just Know» τον Ιούνιο του 2012. Υπέγραψαν με την Future Records, μεταφέρθηκαν στην Virgin EMI και στη συνέχεια κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο «Kiss This».
  • Οι Struts ταξίδεψαν εκτενώς στην Αγγλία και τη Γαλλία και το 2014 εμφανίστηκαν μπροστά σε 80.000 άτομα ως opening-act για τους The Rolling Stones στο Παρίσι. Εκείνο το καλοκαίρι πραγματοποίησαν μια περιοδεία 24 ημερών, η οποία περιελάμβανε και μια συναυλία στο Φεστιβάλ Isle of Wight. Ο Spiller φορούσε ρούχα σχεδιασμένα ειδικά γι ‘αυτόν από τη Zandra Rhodes, που έντυνε στο παρελθόν τον Freddie Mercury. Η παραγωγή των ρούχων της Rhodes για τον Spiller παρουσιάστηκε αργότερα στο ντοκιμαντέρ του BBC «Oh You Pretty Things: The Story of Music and Fashion».
  • Καθώς η φήμη των The Struts μεγάλωνε, το κοινό τους αυξήθηκε και οι εμφανίσεις τους ήταν συχνά sold-out. Το ταλέντο του Spiller ως frontman επαινέθηκε πολλές φορές από τον Τύπο και οι κριτικές τον περιέγραψαν ως «δύναμη της φύσης» και ως «φυσικό, μαγευτικό διασκεδαστή … φωνητικά ισχυρό, εκφραστικό και ευλογημένο με εξαιρετική εμβέλεια». Η εμφάνιση και η σκηνική εμφάνιση του Spiller οδήγησε τον Roger Goodgroves του «Get To The Front» να τον περιγράψει ως «το αγαπημένο παιδί της μουσικής του Freddie Mercury και του Mick Jagger».
  • Ο Mike Oldfield επιστράτευσε τον Spiller για να τραγουδήσει στο album του 2014 «Man on the Rocks».
  • Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση των The Struts ήταν στις «Live Sessions» της Vintage TV, όπου εμφανίστηκαν παράλληλα με συγκροτήματα όπως οι Toyah, Nik Kershaw και Judie Tzuke. Η μπάντα έπαιξε τα τραγούδια «Kiss This» και «Could Have Been Me».

πηγή: en.wikipedia.org

2014 – Kiss This (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2014
  • Εταιρεία: Virgin EMI
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1.Kiss This 2:56

2. Matter Of Time 2:43

3. Royals 3:35

4. Doin’ Time 2:52

2014 – Everybody Wants

  • Κυκλοφόρησε: 28 Ιουλίου 2014
  • Εταιρεία: Virgin EMI
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Ray Hedges
  • Singles από το «Everybody Wants»:
  1. «Could Have Been Me» Κυκλοφόρησε: 21 Οκτωβρίου 2013
  2. «Kiss This» Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2014
  3. «Put Your Money on Me» Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2014

Tracklist:

1. «Roll Up» 3:08

2. «Could Have Been Me» 3:07

3. «Kiss This» 2:57

4. «Put Your Money on Me» 3:35

5. «She Makes Me Feel» 2:38

6. «My Machine» 3:08

7. «You & I» 3:24

8. «Dirty Sexy Money» 3:57

9. «Let’s Make This Happen Tonight» 3:17

10. «Black Swan» 3:24

11. «Where Did She Go» 3:53

U.S. reissue (2016)

1. «Roll Up» 3:07

2. «Could Have Been Me» 3:07

3. «Kiss This» 2:57

4. «Put Your Money on Me» 3:33

5. «Mary Go Round» 3:19

6. «Dirty Sexy Money» 3:57

7. «The Ol’ Switcheroo» 3:42

8. «She Makes Me Feel Like» (Previously available as «She Makes Me Feel») 2:38

9. «Young Stars» 3:23

10. «Black Swan» 3:24

11. «These Times Are Changing» 3:26

12. «Only Just a Call Away» 3:04

13. «Where Did She Go» 3:54

Japan reissue bonus tracks (2017)

14. «Put Your Hands Up»

15. «My Machine»

16. «We Will Rock You» (Queen cover)

17. «Kiss This» (Acoustic)

18. «Could Have Been Me» (Acoustic)

2015 – Have You Heard…(EP)

  • Κυκλοφόρησε: 14 Αυγούστου 2015
  • Εταιρεία: Interscope
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1.Dirty Sexy Money 3:57

2. Kiss This 2:58

3. Put Your Money On Me 3:34

4. Where Did She Go 3:52

2017 – Live And Unplugged (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Μαρτίου 2017
  • Εταιρεία: Interscope
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1.Could Have Been Me (Acoustic) 3:27

2. Kiss This (Acoustic) 3:01

3. Put Your Money On Me (Acoustic) 3:52

4. Where Did She Go (Acoustic) 3:57

5. I Always Knew/Hotline Bling (Acoustic) 4:30

2018 – Young & Dangerous

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Οκτωβρίου 2018
  • Εταιρεία: Interscope
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Young & Dangerous”:
  1. “Body Talks” (solo or with Kesha) Κυκλοφόρησε: 20 Ιουλίου 2018
  2. “Primadonna Like Me” Κυκλοφόρησε: 10 Αυγούστου 2018
  3. “Bulletproof Baby” Κυκλοφόρησε: 19 Οκτωβρίου 2018
  4. “Fire (Part 1)” Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 2018

Tracklist:

1. Jacqueline’s Ragga 1:24

2. I Am Good (At Stuff That Sucks) 3:15

3. Flashing Poles 1:46

4. You Make Me Happy (And I Don’t Know Why) 3:01

5. Beach Boy/Gentleman 3:07

6. Sing Your Life” (Morrissey) 3:47

7. I’m Steppin’ Out (John Lennon) 3:56

8. Dear James 2:39

9. Seasick Stino 3:06

10. Bizzniss 2:47

11. You Will Never Know How Much I Loved You 4:16

12. Don’t Cry For Louie (Vaya Con Dios) 2:34

13. How Grandpa Luigi Sold His Soul To The Devil 3:58

14. Leaving The Circus 3:03

The Struts Top Hits by SounDarts.gr