skip to Main Content
Menu

Discography & ID : The Weeknd

Discography & ID : The Weeknd

Ύψος

Gallery

The Weeknd

The Weeknd & Leonardo Di Caprio

Justin Timberlake, The Weeknd, David Blaine

Madonna, Diplo, The Weeknd

The Weeknd, Richie Akiva, Naomi Campbell

Ed Shheran & The Weeknd

Prince & The Weeknd

Taylor Swift & The Weeknd

The Weeknd & Lana Del Rey

Niki Minaj & The Weeknd

The Weeknd (Rolling Stone Magzine)

ID

Καλλιτεχνικό ΌνομαThe Weeknd

Προέλευση καλλιτεχνικού ονόματος: Το όνομα αυτό το εμπνεύστηκε όταν μετά από ένα Σαββατοκύριακο (weekend) αποφάσισε να παρατήσει το σχολείο μαζί με έναν φίλο και να μην γυρίσει ποτέ ξανά σε αυτό. Η ορθογραφία είναι σκοπίμως «πειραγμένη» για να μην συνδέεται με το Καναδέζικο συγκρότημα «The Weekend».  

Πραγματικό Όνομα: Abel Makkonen Tesfaye.

Ημερομηνία Γέννησης: 16 Φεβρουαρίου 1990.

Τόπος Γέννησης: Scarborough, Ontario, Καναδάς.

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός, δισκογραφικός παραγωγός.

Οικογενειακή Κατάσταση: Δεν έχει παντρευτεί ποτέ ως τώρα.

ΓονείςMakkonen και Samra Tesfaye (Αιθίοπες μετανάστες στον Καναδά την δεκαετία του ’80).

Αδέρφια: Δεν έχει.

Ενεργός στη μουσική: 2010-σήμερα

Βραβεία: O The Weeknd έχει αποσπάσει πάνω από 60 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

2 American Music Awards, 8 Billboard Music Awards, 2 Grammy Awards, 9 Juno Awards, 5 Much Music Video Awards, 17 SOCAN Music Awards, 2 Canadian Radio Music Awards κ.α.

Το 2014 του απονεμήθηκε το βραβείο Bikila Award for Professional Excellence Award για το φιλανθρωπικό του έργο.

Για να δείτε την αναλυτική λίστα με τα βραβεία, τις διακρίσεις και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει ο The Weeknd κάντε κλικ εδώ.

Official Websitetheweeknd.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2011 – House of Balloons (Mixtape)
2011 – House of Balloons (Mixtape)
2011 – Thursday (Mixtape)
2011 – Thursday (Mixtape)
2011 – Echoes of Silence (Mixtape)
2011 – Echoes of Silence (Mixtape)
2012 – Trilogy (Box Set)
2012 – Trilogy (Box Set)
2013 – Kiss Lands
2013 – Kiss Lands
2015 – Beauty Behind the Madness
2015 – Beauty Behind the Madness
2016 – Starboy
2016 – Starboy
2018 – My Dear Melancholy, (E.P.)
2018 – My Dear Melancholy, (E.P.)

Start Here

  • O Abel Makkonen Tesfaye (γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου 1990 στο Scarborough του Ontario), είναι γνωστός επαγγελματικά ως The Weeknd και είναι Καναδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός δίσκων.
  • O Tesfaye, είναι το μόνο παιδί των Makkonen και Samra Tesfaye, οι οποίοι είναι Αιθίοπες μετανάστες στον Καναδά από το 1980. Ο  Tesfaye μεγάλωσε σε μια ποικιλότροπη και πολυπολιτισμική γειτονιά μέσα στην πόλη. Κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων, η μητέρα του εργαζόταν σε διάφορες δουλειές για να συμπληρώσουν τα οικονομικά της οικογένειας, συχνά ως νοσοκόμα και μαγείρισσα, ενώ ταυτόχρονα φοιτούσε και σε νυχτερινό σχολείο. Ο πατέρας του εγκατέλειψε αργότερα την οικογένεια τους, με αποτέλεσμα να τον φροντίσει η γιαγιά του (από την πλευρά της μητέρας του), καθώς ο ίδιος ήταν ακόμα παιδί. Από αυτή την συνύπαρξη έμαθε άπταιστα Αμαρικά, με τη σημιτική γλώσσα να γίνεται πλέον η μητρική του.
  • Ξεκίνησε το κάπνισμα μαριχουάνας στην ηλικία των 11, και αργότερα προχώρησε σε σκληρά ναρκωτικά. Αφού διέπραξε και μια ληστεία σε τοπικό σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του μαζί με έναν φίλο του από το σχολείο, άρχισε να χρησιμοποιεί χάπια και ουσίες όπως: MDMA, Xanax, κοκαΐνη, ψιλοκυβίνη, και κεταμίνη. Παρόλο που κατάφερε να μπει στα σχολεία West Hill Collegiate Institute και Birchmount Park Collegiate Institute, δεν αποφοίτησε από κανένα από αυτά. Το καλλιτεχνικό του όνομά είναι εμπνευσμένο από την εγκατάλειψη του γυμνασίου, όταν μετά από ένα Σαββατοκύριακο («Weekend») μαζί με έναν φίλο του αποφάσισαν να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά σε αυτό, πράγμα που έγινε πραγματικότητα. Η ορθογραφία τροποποιήθηκε σκόπιμα σε «Weeknd» για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγχυση την καναδική μπάντα «The Weekend».
  • Ο Tesfaye συναντήθηκε με τον παραγωγό Jeremy Rose, ο οποίος είχε μια ιδέα για ένα μουσικά «σκοτεινό» R&B project, που θα ονομαζόταν «The Weeknd». Αφού προσπάθησε να μεταδώσει, μάταια, την ιδέα του στον μουσικό Curtis Santiago, ο Rose έπαιξε ένα από τα instrumentals του στον Tesfaye, ο οποίος ερμήνευσε σε freestyle πάνω στη μουσική του, και κάπως έτσι άρχισαν να εργάζονται για την πρώτη τους συλλογή. Έφτιαξαν αρχικά τρία τραγούδια –«What You Need», «Loft Music» και «The Morning»– και αργότερα κι άλλα, τα οποία όμως ο Rose απαγόρευσε να κυκλοφορήσουν. Ο Rose επέτρεψε στον Tesfaye να κρατήσει τα τραγούδια στα οποία είχε ο ίδιος την παραγωγή υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται το όνομά του στα τελικά credits. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2010, o Tesfaye «φόρτωσε» τα τραγούδια: «What You Need«, «Loft Music», και «The Morning» στο YouTube με το όνομα «The Weeknd»  χωρίς να κάνει αρχικά γνωστή την πραγματική του ταυτότητα. Τα τραγούδια τράβηξαν απευθείας την προσοχή του κοινού που συνέχισε να τα κάνει γνωστά από στόμα σε στόμα, μέχρι που ένα blog που προωθεί τα τραγούδια του ράπερ Drake, τα ανέβασε και βοήθησε επίσης να δημιουργηθεί έντονο ενδιαφέρον για τον Weeknd.  Στη συνέχεια, κατάφερε να γράφουν γι’αυτά, μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το Pitchfork Media και το The New York Times.
  • Κατά την διάρκεια του 2011 κατάφερε να κυκλοφορήσει τρία mixtape αποτελούμενα από εννέα τραγούδια με τίτλους: «House of Balloons», «Thursday» και «Echoes of Silence», τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Το επόμενο έτος, κυκλοφόρησε την συλλογή «Trilogy», η οποία αποτελείται από 30 τραγούδια των remastered mixtapes του και τρία επιπλέον ακυκλοφόρητα τραγούδια. Είχε κυκλοφορήσει από την Republic Records αλλά και από τη δική του εταιρεία με όνομα XO.
  • Το 2013, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album με τίτλο «Kiss Land», το οποίο συμπεριλάμβανε από τα singles «Kiss Land» και «Live For». Το δεύτερο album του, «Beauty Behind the Madness», το οποίο έγινε το πρώτο του νούμερο ένα album στο Billboard 200 των Η.Π.Α., συμπεριλάμβανε τα 3 κορυφαία singles «Earned It» (που είναι και το βασικό μουσικό θέμα της ταινίας «Fifty Shades of Grey»), «The Hills» και «Can’t Feel My Face». Τα τραγούδια αυτά έχουν καταφέρει να βρεθούν ταυτόχρονα στις τρεις πρώτες θέσεις στο Billboard Hot R&B chart, κάνοντας τον πρώτο καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής που κατάφερε κάτι τέτοιο.
  • Ο The Weeknd έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy, έχει προταθεί για ένα βραβείο Όσκαρ και πέντε βραβεία Juno. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η κυκλοφορία του τρίτου του album με τίτλο «Starboy», ανακοινώθηκε, μαζί με την κυκλοφορία του ομότιτλου single (συμμετέχουν οι Daft Punk), το οποίο στη συνέχεια έφθασε στην κορυφή του Billboard Hot 100.

Πηγές: en.wikipedia.org

2011 – House of Balloons (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Μαρτίου 2011
  • Εταιρεία: XO
  • Μορφή: Digital download
  • Singles από το «House of Balloons»:
  1. «Wicked Games»  Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2012
  2. «Twenty Eight»  Κυκλοφόρησε: 13 Νοεμβρίου 2012

Tracklist:

1. «High for This»    4:07

2. «What You Need»   3:26

3. «House of Balloons / Glass Table Girls»   6:47

4. «The Morning»   5:15

5. «Wicked Games»   5:25

6. «The Party & The After Party»    7:39

7. «Coming Down»   4:55

8. «Loft Music»   6:04

9. «The Knowing»   5:41

2015 reissue bonus track:

10. «Twenty Eight»   4:18

2011 – Thursday (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 18 Αυγούστου 2011
  • Εταιρεία: XO
  • Μορφή: Digital download
  • Singles από το «Thursday»:
  1. «The Zone»  Κυκλοφόρησε: 16 Νοεμβρίου 2012

Tracklist:

1. «Lonely Star»   5:49

2. «Life of the Party»  4:57

3. «Thursday»  5:19

4. «The Zone» (feat. Drake)   6:58

5. «The Birds Part 1»   3:34

6. «The Birds Part 2»   :50

7. «Gone»    8:07

8. «Rolling Stone»   3:50

9. «Heaven or Las Vegas»   5:53

 

2011 – Echoes of Silence (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Δεκεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: XO
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «D.D.» («Dirty Diana» cover)   4:35

2. «Montreal»   4:10

3. «Outside»   4:20

4. «XO / The Host»   7:23

5. «Initiation»   4:20

6. «Same Old Song» (feat. Juicy J)   5:12

7. «The Fall»   5:45

8. «Next»    6:00

9. «Echoes of Silence»   4:02

 

2012 – Trilogy (Box Set)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Νοεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: XO, Republic
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: MC: 2× Platinum, BPI: Gold, IFPI DEN: Gold, RIAA: 2× Platinum
  • Singles από το «Trilogy»:
  1. «Wicked Games»  Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 2012
  2. «Twenty Eight»  Κυκλοφόρησε: 13 Νοεμβρίου 2012
  3. «The Zone»  Κυκλοφόρησε: 16 Νοεμβρίου 2012

Tracklist:

Disc 1:  House of Balloons

Disc 2: Thursday

Disc 3: Echoes of Silence

 

2013 – Kiss Lands

  • Κυκλοφόρησε: 10 Σεπτεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: XO, Republic
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: MC: Gold
  • Singles από το «Kiss Land»:
  1. «Kiss Land»  Κυκλοφόρησε: 17 Μαΐου 2013
  2. «Belong to the World»  Κυκλοφόρησε: 16 Ιουλίου 2013
  3. «Love in the Sky»  Κυκλοφόρησε: 30 Ιουλίου 2013
  4. «Live For»  Κυκλοφόρησε: 20 Αυγούστου 2013
  5. «Pretty»  Κυκλοφόρησε: Οκτωβρίου 2013
  6. «Wanderlust»  Κυκλοφόρησε: 31 Μαρτίου 2014

Tracklist:

1. «Professional»   6:08

2. «The Town»   5:07

3. «Adaptation»   4:43

4. «Love in the Sky»   4:27

5. «Belong to the World»   5:07

6. «Live For» (feat. Drake)   3:44

7. «Wanderlust»   5:06

8. «Kiss Land»   7:35

9. «Pretty»   6:15

10. «Tears in the Rain»   7:24

iTunes bonus tracks:

11. «Wanderlust (Pharrell Remix)»   5:05

12. «Odd Look» (feat. Kavinsky)   4:12

 

2015 – Beauty Behind the Madness

  • Κυκλοφόρησε: 28 Αυγούστου 2015
  • Εταιρεία: XO, Republic
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: MC: 2× Platinum, ARIA: Platinum, BPI: Platinum, IFPI DEN: Platinum, IFPI SWE: Platinum, RIAA: 3× Platinum
  • Singles από το «Beauty Behind the Madness»:
  1. «Often»  Κυκλοφόρησε: 31 Ιουλίου 2014
  2. «The Hills»  Κυκλοφόρησε: 27 Μαΐου 2015
  3. «Can’t Feel My Face»  Κυκλοφόρησε: 8 Ιουνίου2015
  4. «In the Night»  Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2015
  5. «Acquainted»  Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2015

Tracklist:

1. «Real Life»   3:43

2. «Losers» (feat. Labrinth)   4:41

3. «Tell Your Friends»   5:34

4. «Often»   4:09

5. «The Hills»   4:02

6. «Acquainted»   5:48

7. «Can’t Feel My Face»   3:33

8. «Shameless»   4:13

9. «Earned It (Fifty Shades of Grey)»   4:37

10. «In the Night»   3:55

11. «As You Are»   5:40

12. «Dark Times» (feat. Ed Sheeran)   4:20

13. «Prisoner» (feat. Lana Del Rey)   4:34

14. «Angel»   6:17

Beauty Behind the Madness – Japanese edition (bonus tracks):

15. «Can’t Feel My Face» (Martin Garrix Remix)   4:12

16. «The Hills» (feat. Eminem)   4:23

17. «The Hills» (feat. Nicki Minaj)   4:02

 

 

2016 – Starboy

  • Κυκλοφόρησε: 25 Νοεμβρίου 2016
  • Εταιρεία: XO, Republic
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: MC: Platinum, BPI: Gold, IFPI DEN: Platinum, SNEP: Gold
  • Singles από το «Starboy»:
  1. «Starboy»  Κυκλοφόρησε: 22 Σεπτεμβρίου 2016
  2. «I Feel It Coming»  Κυκλοφόρησε: 24 Νοεμβρίου 2016
  3. «Party Monster»  Κυκλοφόρησε: 6 Δεκεμβρίου 2016

Tracklist:

1. «Starboy» (feat. Daft Punk)   3:50

2. «Party Monster»   4:09

3. «False Alarm»   3:40

4. «Reminder»   3:39

5. «Rockin'»   3:53

6. «Secrets»   4:26

7. «True Colors»   3:26

8. «Stargirl Interlude» (feat. Lana Del Rey)   1:52

9. «Sidewalks» (feat. Kendrick Lamar)   3:51

10. «Six Feet Under»   3:58

11. «Love to Lay»   3:43

12. «A Lonely Night»   3:40

13. «Attention»   3:18

14. «Ordinary Life»   3:42

15. «Nothing Without You»   3:19

16. «All I Know» (feat. Future)   5:21

17. «Die for You»   4:20

18. «I Feel It Coming» (feat. Daft Punk)   4:29

Target bonus track:

19. «Starboy» (feat. Daft Punk) (Kygo Remix)   4:04

 

2018 – My Dear Melancholy, (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Μαρτίου 2018
  • Εταιρεία: XO, Republic
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Frank Dukes (also exec.), The Weeknd (exec.), Cirkut, DaHeala, Gesaffelstein, Guy-Manuel de Homem-Christo, Marz, Mike Will Made It, Skrillex
  • Singles από το «My Dear Melancholy, (E.P.)»:
  1. «Call Out My Name» Κυκλοφόρησε: 10 Απριλίου 2018

Tracklist:

1. «Call Out My Name» 3:48

2. «Try Me» 3:41

3. «Wasted Times» 3:40

4. «I Was Never There» (feat. Gesaffelstein) 4:01

5. «Hurt You» (feat. Gesaffelstein) 3:50

6. «Privilege» 2:50

The Weeknd Top Hits by SounDarts.gr