skip to Main Content
Menu

Discography & ID : The xx / Jamie xx

Discography & ID : The Xx / Jamie Xx

Ύψος

ID

Όνομα συγκροτήματος: The xx

Προέλευση ονόματος: Το συγκρότημα επέλεξε το γράμμα «x» ψάχνοντας στο διαδίκτυο, γιατί τους άρεσε οπτικά σαν γράμμα. Επίσης στο ρουνικό αλφάβητο το διπλό «x» («xx») σημαίνει «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος». Είναι επίσης το σύμβολο των Vikings για το Inguz το οποίο σημαίνει  την υγεία και τη γονιμότητα των ανδρών.

Ενεργά μέλη συγκροτήματος:

Romy Madley Croft: Γεννήθηκε: 18 Αυγούστου 1989. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα. Ενεργή στο συγκρότημα: 2005-σήμερα.

Oliver Sim: Γεννήθηκε: 14 Ιουνίου 1990. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, μπάσο, πλήκτρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 2005-σήμερα.

Jamie Smith (a.k.a. Jamie xx): Γεννήθηκε: 28 Οκτωβρίου 1988. Ρόλος στο συγκρότημα:παραγωγή, ηλεκτρονικά, πλήκτρα, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2005-σήμερα.

Παλαιότερα μέλη: Baria Qureshi: Ρόλος στο συγκρότημα:πλήκτρα και κιθάρα. Ενεργή στο συγκρότημα: 2005-2009)

Τόπος καταγωγής: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2005-σήμερα

Βραβεία: Οι The xx έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα: 1 Barclaycard Mercury Prize και 4 υποψηφιότητες για Brit Awards αλλά δεν έχουν κερδίσει σε καμία από αυτές.

Website:thexx.info

Discography

Start Here
Start Here
2009 – xx
2009 – xx
2010 – Tour Only (E.P.)
2010 – Tour Only (E.P.)
2010 – iTunes Live from SoHo	 (E.P.)
2010 – iTunes Live from SoHo (E.P.)
2010 – iTunes Festival: London 2010 (E.P.)
2010 – iTunes Festival: London 2010 (E.P.)
2011 – We’re new here (Jamie xx & Gil Scott-Heron album)
2011 – We’re new here (Jamie xx & Gil Scott-Heron album)
2012 – Coexist
2012 – Coexist
2013 – Innervisions Remixes (E.P.)
2013 – Innervisions Remixes (E.P.)
2013 – The xxmas (E.P.)
2013 – The xxmas (E.P.)
2013 – Hivern Remixes (E.P.)
2013 – Hivern Remixes (E.P.)
2015 – In Colour (Jamie xx album)
2015 – In Colour (Jamie xx album)
2017 – I See You
2017 – I See You

Start Here

  • Η δισκογραφία των The xx αποτελείται από 2 studio albums και 5 EPs. Ο Jamie xx έχει κυκλοφορήσει ως solo όνομα 2 studio albums.
  • Τα μέλη του συγκροτήματος συναντήθηκαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους στο Elliott School στο Putney της Αγγλίας. Από το ίδιο σχολείο έχουν αποφοιτήσει και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες όπως παράγεται: οι Hot Chip, ο Burial, οι Four Tet, και ο Pierce Brosnan.
  • Ο Oliver Sim και η Romy Madley Croft ξεκίνησαν το συγκρότημα ως ντουέτο όταν ήταν μόλις 15 ετών. Η Baria Qureshi (κιθάρα) προστέθηκε στο συγκρότημα το 2005, και ο Jamie Smith ένα χρόνο μετά.
  • Τα τραγούδια από το ντεμπούτο album τους, χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς στην τηλεόραση και στα μέσα ενημέρωσης, όπως : στην κάλυψη του NBC για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2010, στις σειρές «24/7», «Person of Interest»,»Cold Case», «Bedlam»,»Suits», «Mercy», «Hung», «90210», καθώς επίσης και σε πολλά διαφημιστικά trailers .
  • Τον Μάιο του 2010, το τραγούδι «Intro» χρησιμοποιήθηκε στην ελληνική έκδοση του «Next Top Model» και από το BBC στην κάλυψη των γενικών εκλογών της Αγγλίας του 2010. Αυτό οδήγησε την μπάντα να παίξει το τραγούδι σε ένα επεισόδιο του «Newsnight». Το κομμάτι έπαιξε επίσης πριν από τους αγώνες «UEFA Euro 2012» και «UEFA Euro 2016» στα γήπεδα της Πολωνίας, την Ουκρανία και τη Γαλλία και κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου της σειράς Top Gear. Οι Dimitri Vegas & Like Mike και ο Sander van Doorn χρησιμοποίησαν samples του τραγουδιού στο single τους «Project T», με το οποίο ξεκίνα και η επίσημη ταινία για το «Tomorrowland 2012». Νωρίτερα ο van Doorn, κυκλοφόρησε ένα remix του τραγουδιού το 2010. Από το τραγούδι πήρε samples και η Rihanna για το τραγούδι με τίτλο «Drunk on Love» από το album «Talk that talk» ενώ συμπεριλήφθηκε και στα soundtracks των ταινιών «It’s Kind of a Funny Story» και «Project X». Παρ όλη την μεγάλη επιτυχία του ακόμα και στα παγκόσμια charts το τραγούδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως single.
  • Τον Απρίλη του 2013 παραχώρησαν το τραγούδι «Together» από το 2ο album τους «Coexist», για τις ανάγκες του soundtrack της ταινίας «The Great Gatsby».

2009 – xx

  • Κυκλοφόρησε: 14 Αυγούστου 2009
  • Εταιρεία: Young Turks
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Platinum, ARIA: Gold, BEA: Gold, BVMI: Gold, MC: Gold, RIAA: Gold
  • Singles από το «xx»: 
  1. «Crystalised» Κυκλοφόρησε: 27 Απριλίου 2009
  2. «Basic Space» Κυκλοφόρησε: 3 Αυγούστου 2009
  3. «Islands» Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 2009
  4. «VCR» Κυκλοφόρησε: 25 Ιανουαρίου 2010

Track List:

1. «Intro» 2:07

2. «VCR» 2:57

3. «Crystalised» 3:21

4. «Islands» 2:40

5. «Heart Skipped a Beat» 4:02

6. «Fantasy» 2:38

7. «Shelter» 4:30

8. «Basic Space» 3:08

9. «Infinity» 5:13

10. «Night Time» 3:36

11. «Stars» 4:22

iTunes Store bonus track

12. «Hot Like Fire» (Aaliyah cover) 3:31

Limited deluxe vinyl edition bonus track

12. «VCR» (Matthew Dear Remix) 4:54

Rough Trade limited edition bonus disc

1. «Do You Mind?» (Kyla cover) 3:47

2. «Hot Like Fire» (Aaliyah cover) 3:34

3. «Teardrops» (Womack & Womack cover) 3:50

 

2010 – Tour Only (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 12 Ιανουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Virgin Records
  • Μορφή: 7″

Track List:

1. Do You Mind? 3:41

2. Hot Like Fire 3:25

3. Teardrops 3:51

4. Blood Red Moon 2:10

2010 – iTunes Live from SoHo (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Μαρτίου 2010
  • Εταιρεία: XL
  • Μορφή: Digital download

 

Tracklist:

1. Intro (live) 2:50

2. Islands (live) 2:47

3. Fantasy (live) 2:26

4. Shelter (live) 4:14

5. Night Time (live) 4:27

2010 – iTunes Festival: London 2010 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Ιουλίου 2010
  • Εταιρεία: Young Turks
  • Μορφή: Digital download

 

Track List:

1. Intro 3:17

2. Crystalised 3:44

3. Islands 3:06

4. Shelter 4:39

5. Do You Mind? 3:44

6. Night Time 4:41

2011 – We’re new here (Jamie xx & Gil Scott-Heron album)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Φεβρουαρίου 2011
  • Εταιρεία: Young Turks, XL
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «We’re New Here»:
  1. «NY Is Killing Me» Released: November 30, 2010 
  2. «I’ll Take Care of U» Released: January 6, 2011

 

Tracklist:

1 I’m New Here 3:27

2 Home 3:11

3 I’ve Been Me (Interlude) 0:28

4 Running 3:32

5 My Cloud 4:27

6 Certain Things (Interlude) 0:10

7 The Crutch 3:10

8 Ur Soul And Mine 4:18

9 Parents (Interlude) 0:29

10 Piano Player 1:16

11 NY Is Killing Me 5:44

12 Jazz (Interlude) 0:50

13 I’ll Take Care Of You 4:43

2012 – Coexist

  • Κυκλοφόρησε: 5 Σεπτεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Young Turks
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold, BEA: Gold, BVMI: Gold, MC: Gold
  • Singles από το «Coexist»:
  1. «Angels» Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2012
  2. «Chained» Κυκλοφόρησε: 7 Αυγούστου 2012
  3. «Sunset» Κυκλοφόρησε: 28 Ιανουαρίου 2013
  4. «Fiction» Κυκλοφόρησε: 12 Ιουλίου 2013

Track List:

1. «Angels» 2:51

2. «Chained» 2:47

3. «Fiction» 2:56

4. «Try» 3:15

5. «Reunion» 3:57

6. «Sunset» 3:38

7. «Missing» 3:33

8. «Tides» 3:01

9. «Unfold» 3:02

10. «Swept Away» 4:59

11. «Our Song» 3:13

Japanese edition bonus track

12. «Reconsider» 3:46

2013 – Innervisions Remixes (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Ιανουαρίου 2013
  • Εταιρεία: Young Turks
  • Μορφή: 12», digital download

 

Track List:

1 Reunion (Âme Remix) 8:03

2 Tides (Dixon Remix) 8:02

3 Fiction (Marcus Worgull Remix) 6:46

2013 – The xxmas (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Ιανουαρίου 2013
  • Εταιρεία: Young Turks
  • Μορφή: digital download

 

Track List:

1. Sunset (Jamie xx Edit) (6:17)

2. Angels (Live in Tokyo) (Video) (2:57)

3. Chained (Video) (3:02)

2013 – Hivern Remixes (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Young Turks
  • Μορφή: 12″, digital download

 

Track List:

1 Fiction (Marc Piñol Remix) 6:33

2. Reunion (Mistakes Are Ok Remix) 6:04

3. Missing (Round Remix) 5:48

4. Swept Away (New Jackson Remix) 7:02

2015 – In Colour (Jamie xx album)

  • Κυκλοφόρησε: 29 Μαΐου 2015
  • Εταιρεία: XL, Young Turks
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «In colour»: 
  1. «Girl»/»Sleep Sound» Κυκλοφόρησε: 5 Μαΐου 2014
  2. «Loud Places» Κυκλοφόρησε: 27 Μαρτίου 2015
  3. «Gosh» Κυκλοφόρησε: 4 Μαΐου 2015
  4. «I Know There’s Gonna Be (Good Times)» Κυκλοφόρησε: 22 Μαΐου 2015

 

Track List:

1. «Gosh» 4:51

2. «Sleep Sound» 3:52

3. «SeeSaw» (feat. Romy) 4:28

4. «Obvs» 3:51

5. «Just Saying» 1:23

6. «Stranger in a Room» (feat. Oliver Sim) 2:57

7. «Hold Tight» 4:03

8. «Loud Places» (feat. Romy) 4:43

9. «I Know There’s Gonna Be (Good Times)» (feat. Young Thug and Popcaan) 3:33

10. «The Rest Is Noise» 4:58

11. «Girl» 4:05

Japanese edition bonus tracks

12. «Stranger in a Room» (instrumental) 3:03

13. «Loud Places» (instrumental) 4:51

14. «All Under One Roof Raving» (instrumental) 5:55

15. «All Under One Roof Raving»

 

2017 – I See You

  • Κυκλοφόρησε: 13 Ιανουαρίου 2017
  • Εταιρεία: Young Turks Recordings
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «I See You»:
  1. «On Hold» Κυκλοφόρησε: 10 Νοέμβριος 2016
  2. «Say Something Loving» Κυκλοφόρησε: 2 Ιανουαρίου 2017

Tracklist:

1. «Dangerous» 4:10

2. «Say Something Loving» 3:58

3. «Lips» 3:20

4. «A Violent Noise» 3:47

5. «Performance» 4:06

6. «Replica» 4:09

7. «Brave for You» 4:13

8. «On Hold» 3:44

9. «I Dare You» 3:53

10. «Test Me» 3:55

Vinyl box set

11. «Naive» 3:35

12. «Season Run»4:20

13. «Brave for You» (Marfa demo) 4:13

The XX Top Hits by Soundarts.gr