skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Tracy Chapman

Discography & ID : Tracy Chapman

Ύψος

Gallery

Tracy Chapman

Tracy Chapman

Luciano Pavarotti & Tracy Chapman

Tracy Chapman & Sarah McLachlan

Youssou NDour, Peter Gabriel, Tracy Chapman, Bruce Springsteen & Sting

Tracy Chapman, Michael Stipe, Bruce Springsteen

Sting, B.Springsteen και T.Chapman στη Συνέντευξη Τύπου για τη
Συναυλία Διεθνούς Αμνηστίας στο ΟΑΚΑ στις 3-10-88.

Το εισιτήριο της Συναυλίας της Διεθνούς Αμνηστίας στο ΟΑΚΑ στις 3-10-88

Tracy Chapman (Rolling Stone Magazine)

ID

Όνομα: Tracy Chapman

Ημερομηνία Γέννησης: 30 Μαρτίου 1964

Τόπος Γέννησης: Cleveland, Ohio, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός.

Οικογενειακή Κατάσταση: Σύντροφος: Alice Walker (Συγγραφέας, ποιήτρια, ακτιβίστρια)

Γονείς:  Μητέρα: ?, Πατέρας: Charles Koppelman (Μουσικός, μουσικός παραγωγός)

Αδέρφια: Είχε μια μεγαλύτερη αδερφή την Aneta.

Ενεργός στη μουσική: 1986-σήμερα

Βραβεία: Η Tracy Chapman έχει αποσπάσει συνολικά 9 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

4 Grammy Awards, 1 Billboard Music Awards, 2 BRIT Awards, 1 American Music Awards, 1 IFPI Platinum Europe Music Awards

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Tracy Chapman κάντε κλικ εδώ.

Official Website: about-tracy-chapman.net

πηγές: en.wikipedia.org, googlε

Discography

Start Here
Start Here
1988 – Tracy Chapman
1988 – Tracy Chapman
1989 – Crossroads
1989 – Crossroads
1992 – Matters of the Heart
1992 – Matters of the Heart
1995 – New Beginning
1995 – New Beginning
2000 – Telling Stories
2000 – Telling Stories
2001 – Collection (Compilation)
2001 – Collection (Compilation)
2002 – Let It Rain
2002 – Let It Rain
2005 – Where You Live
2005 – Where You Live
2008 – Our Bright Future
2008 – Our Bright Future
2015 – Greatest Hits (Compilation)
2015 – Greatest Hits (Compilation)

Start Here

  • Η Tracy Chapman, γεννημένη στις 30 Μαρτίου του 1964, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, συνθέτης, γνωστή για τις επιτυχίες της «Fast Car» και «Give Me One Reason», μαζί με άλλα singles «Talkin’ ’bout a Revolution», «Baby Can I Hold You», «Crossroads», «New Beginning» και «Telling Stories». Είναι μία πολυ-πλατινένια καλλιτέχνης και τέσσερις φορές νικήτρια Grammy.
  • Η Chapman υπέγραψε στην Elektra Records του Bob Krasnow το 1987. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το επιτυχημένο debut album της «Tracy Chapman», το οποίο έγινε πολυ-πλατινένιο παγκόσμιο hit. Το album έφερε στην Chapman έξι Grammy Award υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας «Album of the Year», τρεις από τις οποίες κέρδισε το «Best Female Pop Vocal Performance» για το «Fast Car», αλλά και την κατηγορία «Best New Artist». H Chapman κυκλοφόρησε το δεύτερο album της «Crossroads» την επόμενη χρονιά, το οποίο της έφερε ακόμα μία υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy. Από τότε, η Chapman είχε κερδίσει επιπλέον δημοσιότητα κι επιτυχία με έξι επιπλέον albums, στα οποία συμπεριλαμβανόταν το πολυ-πλατινένιο τέταρτο album της «New Beginning», για το οποίο κέρδισε το τέταρτο βραβείο Grammy για την κατηγορία «Best Rock Song», για το lead single «Give Me One Reason». Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της Chapman είναι το album «Our Bright Future», το 2008.
  • Η Chapman γεννήθηκε στο Cleveland, Ohio. Μεγάλωσε με τη μητέρα της, η οποία και αναγνώρισε την αγάπη της κόρης της για την μουσική, και παρά το γεγονός ότι δεν είχαν οικονομική ευχέρεια, της αγόρασε ένα γιουκαλίλι, όταν ήταν τριών ετών. Η Chapman ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και να γράφει τραγούδια σε ηλικία οχτώ ετών. Έμπνευσή της για την μουσική και το παίξιμο κιθάρας ήταν η τηλεοπτική σειρά «Hee Haw». Ασπαζόμενη την θρησκεία των Βαπτιστών, παρακολούθησε στο Episcopal λύκειο.
  • Η Chapman είναι ευρέως γνωστή για τον πολιτικό και κοινωνικό της ακτιβισμό. Έχει εμφανιστεί και τραγουδήσει σε πολλά events κοινωνικού περιεχομένου και συνεχίζει ακόμη να το κάνει. Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 90′ ήταν μαζί με την Alice Walker.
  • Ουκ ολίγες είναι οι υποψηφιότητες της Chapman σε τελετές απονομής βραβείων παγκόσμιας εμβέλειας. Πιο συγκεκριμένα, ήταν 13 φορές υποψήφια στα βραβεία Grammy, από όπου τελικά έλαβε τέσσερα:  Best New Artist, Best Contemporary Folk Album, Best Female Pop Vocal Performance (1989) και Best Rock Song (1997), ενώ έχει κερδίσει δύο BRIT Awards, ένα American Music Award, ένα Billboard Music Award κι ένα IFPI Platinum Europe Music Award.
  • Στις 3 Οκτωβρίου του 1986, η σκηνή του Ο.Α.ΚΑ. είχε την τιμή να φιλοξενήσει την Tracy Chapman, στο πλαίσιο της 40ης Επετείου της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Στη σκηνή ανέβηκαν, επίσης, οι Bruce Springsteen & The E-Street Band, ο Peter Gabriel, ο Sting, ο Youssou N’ Dour και ο Γιώργος Νταλάρας.

Πηγή: en.wikipedia.org

1988 – Tracy Chapman

  • Κυκλοφόρησε: 5 Απριλίου 1988
  • Εταιρεία: Elektra
  • Παραγωγή: David Kershenbaum
  • Μορφή: CD, Vinyl, LP
  • Πιστοποιήσεις: US: 6× Platinum, AUS: 7× Platinum, AUT: 2× Platinum, CAN: 3× Platinum, FRA: Diamond, GER: 9× Gold, ITA: Gold, NZ: Platinum, SWE: Gold, SWI: 4× Platinum, UK: 7× Platinum
  • Singles από το «Tracy Chapman»:
  1. «Fast Car»  Κυκλοφόρησε: Απρίλιο 1988
  2. «Talkin’ ’bout a Revolution»  Κυκλοφόρησε: Ιούλιο 1988
  3. «Baby Can I Hold You»  Κυκλοφόρησε: Οκτώβριο 1988

Tracklist:

1. «Talkin’ Bout a Revolution»   2:40

2. «Fast Car»   4:57

3. «Across the Lines»   3:25

4. «Behind the Wall»   1:50

5. «Baby Can I Hold You»   3:14

6. «Mountains o’ Things»   4:39

7. «She’s Got Her Ticket»   3:57

8. «Why?»   2:06

9. «For My Lover»   3:12

10. «If Not Now…»   3:01

11. «For You»   3:10

 

1989 – Crossroads

  • Κυκλοφόρησε: 3 Οκτωβρίου 1989
  • Εταιρεία: Elektra
  • Παραγωγή: Tracy Chapman, David Kershenbaum
  • Μορφή: CD, Vinyl, LP
  • Πιστοποιήσεις: US: Platinum, AUS: 2× Platinum, AUT: Platinum, CAN: Platinum, GER: 2× Platinum, NZ: Platinum, SWE: Gold, SWI: 2× Platinum, UK: Platinum
  • Singles από το «Crossroads»:
  1. «All That You Have Is Your Soul» / «Crossroads»  Κυκλοφόρησε: 1989
  2. «Subcity»  Κυκλοφόρησε: 1990

Tracklist:

1. «Crossroads»   4:11

2. «Bridges»   5:24

3. «Freedom Now»   4:02

4. «Material World»   3:02

5. «Be Careful of My Heart»   4:39

6. «Subcity»   5:09

7. «Born to Fight»   2:46

8. «A Hundred Years»   4:20

9. «This Time»   3:43

10. «All That You Have Is Your Soul»   5:16

 

1992 – Matters of the Heart

  • Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου 1992
  • Εταιρεία: Elektra
  • Παραγωγή: Tracy Chapman, Jimmy Iovine
  • Μορφή: CD, Vinyl, Κασέτα, LP
  • Πιστοποιήσεις: US: Gold, AUS: Gold, SWI: Gold
  • Singles από το «Matters of the Heart»:
  1. «Bang Bang Bang» / «Dreaming on a World»:  Κυκλοφόρησε: 1992

Tracklist:

1. «Bang Bang Bang»   4:21

2. «So»   3:26

3. «I Used to Be a Sailor»   3:56

4. «The Love That You Had»   4:11

5. «Woman’s Work»   2:01

6. «If These Are the Things»   4:40

7. «Short Supply»   4:23

8. «Dreaming on a World»   5:03

9. «Open Arms»   4:34

10. «Matters of the Heart»   6:59

 

1995 – New Beginning

  • Κυκλοφόρησε: 14 Νοεμβρίου 1995
  • Εταιρεία: Elektra
  • Παραγωγή: Tracy Chapman, Don Gehman
  • Μορφή: CD, Κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: US: 5× Platinum, AUS: 3× Platinum, AUT: Gold, CAN: 7× Platinum, GER: Gold, NZ: Platinum
  • Singles από το «New Beginning»:
  1. «Give Me One Reason»: Κυκλοφόρησε:  1995
  2. «New Beginning» / «The Promise» / «Smoke and Ashes»: Κυκλοφόρησε:  1996

Tracklist:

1. «Heaven’s Here on Earth»   5:23

2. «Start All Over»   5:33

3. «Smoke and Ashes»   6:39

4. «Cold Feet»   5:40

5. «At This Point in My Life»   5:09

6. «The Promise»   5:28

7. «The Rape of the World»   7:07

8. «Tell It Like It Is»   6:08

9. «Give Me One Reason»   4:31

10. «Remember the Tinman»   5:45

11. «I’m Ready»   4:56

12. «Save a Place for Me» (hidden track)

 

2000 – Telling Stories

  • Κυκλοφόρησε: 15 Φεβρουαρίου 2000
  • Εταιρεία: Elektra
  • Παραγωγή: Tracy Chapman, David Kershenbaum
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: US: Gold, GER: Gold, NZ: Gold, SWI: Gold
  • Singles από το «Telling Stories»:
  1. Telling Stories» / «It’s OK» / «Wedding Song»:  Κυκλοφόρησε: 2000

Tracklist:

1. «Telling Stories»   3:57

2. «Less Than Strangers»   3:19

3. «Speak the Word»   4:12

4. «It’s OK»   4:00

5. «Wedding Song»   4:36

6. «Unsung Psalm»   4:19

7. «Nothing Yet»   3:21

8. «Paper and Ink»   4:52

9. «Devotion»   2:48

10. «The Only One»   3:08

11. «First Try»   3:31

Tour Edition Bonus CD:

1. «Three Little Birds» (Live)   3:27

2. «House of the Rising Sun» (Live)   2:02

3. «Mountains O’ Things» (Live)   5:06

4. «Behind the Wall» (Live)   2:09

5. «Baby Can I Hold You»   3:13

 

2001 – Collection (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Οκτωβρίου 2001
  • Εταιρεία: Elektra / WEA International
  • Μορφή: CD, Vinyl, LP
  • Πιστοποιήσεις: AUS: 2× Platinum, AUT: Gold, GER: Gold, NZ: Platinum, SWE: Gold, SWI: Gold, UK: Platinum
  • Singles από το «Collection «:
  1. «Baby Can I Hold You» [re-release]  Κυκλοφόρησε: 2001

Tracklist:

1. «Fast Car»  (Tracy Chapman, 1988)   4:58

2. «Subcity»  (Crossroads, 1989)   5:12

3. «Baby Can I Hold You» (Tracy Chapman, 1988)   3:14

4. «The Promise»  (New Beginning, 1995)   5:28

5. «I’m Ready»  (New Beginning, 1995)   4:56

6. «Crossroads»  (Crossroads, 1989)   4:13

7. «Bang Bang Bang»  (Matters of the Heart, 1992)   4:22

8. «Telling Stories»  (Telling Stories, 2000)   3:58

9. «Smoke and Ashes»  (New Beginning, 1995)   6:39

10. «Speak the Word»  (Telling Stories, 2000)   4:13

11. «Wedding Song»  (Telling Stories, 2000)   4:36

12. «Open Arms»  (Matters of the Heart, 1992)   4:34

13. «Give Me One Reason»  (New Beginning, 1995)   4:29

14. «Talkin’ ’bout a Revolution»  (Tracy Chapman, 1988)   2:40

15. «She’s Got Her Ticket»  (Tracy Chapman, 1988)   3:56

16. «All That You Have Is Your Soul»  (Crossroads, 1989)   5:15

 

2002 – Let It Rain

  • Κυκλοφόρησε: 15 Οκτωβρίου 2002
  • Εταιρεία: Elektra
  • Παραγωγή: Tracy Chapman, John Parish
  • Μορφή: CD, Vinyl
  • Πιστοποιήσεις: AUT: Gold, SWI: Gold, UK: Silver
  • Singles από το «Let It Rain»:
  1. «You’re the One»   Κυκλοφόρησε: 2002
  2. «Another Sun»   Κυκλοφόρησε: 2003

Tracklist:

1. «Let It Rain»   5:40

2. «Another Sun»   5:11

3. «You’re the One»   5:06

4. «In the Dark»   5:02

5. «Almost»   5:52

6. «Hard Wired»   5:36

7. «Say Hallelujah»   5:11

8. «Broken»   5:25

9. «Happy»   5:00

10. «Goodbye»   5:28

11. «Over in Love»   2:49

12. «I Am Yours»   5:33

 

2005 – Where You Live

  • Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 2005
  • Εταιρεία: Elektra / Atlantic
  • Παραγωγή: Tracy Chapman, Tchad Blake
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: SWI: Gold
  • Singles από το «Where You Live»:
  1. «Change»   Κυκλοφόρησε: 2005
  2. «America»   Κυκλοφόρησε: 2006

Tracklist:

1. «Change»   5:06

2. «Talk to You»   4:27

3. «3,000 Miles»   5:58

4. «Going Back»   5:22

5. «Don’t Dwell»   3:22

6. «Never Yours»   3:37

7. «America»   3:43

8. «Love’s Proof»   3:44

9. «Before Easter»   3:03

10. «Taken»   3:42

11. «Be and Be Not Afraid»   4:44

12. «Lose Your Love»   6:27 (Bonus track on the Japanese version)

 

2008 – Our Bright Future

  • Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: Elektra / Atlantic
  • Παραγωγή: Tracy Chapman, Larry Klein
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις:FRA: Platinum, SWI: Gold
  • Singles από το «Our Bright Future»:
  1. «Sing for You»   Κυκλοφόρησε: 2008
  2. «Thinking of You»   Κυκλοφόρησε: 2009

Tracklist:

1. «Sing for You»   4:25

2. «I Did It All»   3:10

3. «Save Us All»   3:46

4. «Our Bright Future»   4:13

5. «For a Dream»   3:19

6. «Thinking of You»   4:49

7. «A Theory»   3:18

8. «Conditional»   4:05

9. «Something to See»   4:14

10. «The First Person on Earth»   3:52

11. «Spring»   3:07

 

2015 – Greatest Hits (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Elektra
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Telling Stories»

2. «Baby Can I Hold You»

3. «Change»

4. «The Promise»

5. «Open Arms»

6. «Subcity»

7. «Fast Car»

8. «Bang Bang Bang»

9. «Crossroads»

10. «Speak The Word»

11. «Smoke And Ashes»

12. «Sing For You» (Single Edit)

13. «You’re The One»

14. «Save Us All»

15. «All That You Have Is Your Soul»

16. «Talkin’ Bout A Revolution»

17. «Give Me One Reason»

18. «Stand By Me» (Live At The Late Show With David Letterman)

 

Tracy Chapman Top Hits by SounDarts.gr