skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Vanessa Williams

Discography & ID : Vanessa Williams

Ύψος

Gallery

Vanessa Williams

Vanessa Williams

H Vanessa Williams με την κόρη της Jillian Hervey, τραγουδίστρια των Lion Babe.

Vanessa Williams & Luciano Pavarotti

Patti LaBelle & Vanessa Williams

Sting & Vanessa Williams

Babyface & Vanessa Williams

Chayanne & Vanessa Williams

Vanessa Williams & The Desperate Housewives cast

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Vanessa Williams

Ολόκληρο Όνομα: Vanessa Lynn Williams

Ημερομηνία Γέννησης: 18 Μαρτίου 1963

Τόπος Γέννησης: The Bronx, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδίστρια, ηθοποιός, σχεδιάστρια μόδας

Οικογενειακή Κατάσταση: Ramon Hervey II (Παντρεύτηκαν: 1987. Ακύρωση γάμου: 1997), Rick Fox (Παντρεύτηκαν: 1999, χώρισαν: 2004), Jim Skrip (Παντρεύτηκαν: 2015)

Τέκνα: Έχει τρία παιδιά με τον Ramon Hervey II, την Melanie, την Jillian Hervey και τον Devin και μία κόρη, την Sasha Gabriella Fox, με τον Rick Fox.

Γονείς: Helen Tinch (καθηγήτρια μουσικής) και Milton Augustine Williams Jr.  (καθηγητής μουσικής) 

Αδέρφια: Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Chris Williams (ηθοποιός).

Ενεργός στη μουσική: 1982-σήμερα

Βραβεία: Η Vannessa Williams έχει αποσπάσει πάνω από 25 βραβεία μέχρι σήμερα:

4 Satellite Awards, 1 NAACP Image Award, 1 Billboard Music Award, 1 NAACP Image Award, 1 Soul Train Music Award, 1Human Rights Campaign Award, 1 Mary Pickford Award, 1 Ride of Fame, κ.α.

Το 1984 αναδείχθηκε Miss America στην Miss America Organization.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Vannessa Williams κάντε κλικ εδώ.

Official Websitevanessawilliams.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
1988 – The Right Stuff
1988 – The Right Stuff
1991 – The Comfort Zone
1991 – The Comfort Zone
1994 – The Sweetest Days
1994 – The Sweetest Days
1996 – Star Bright
1996 – Star Bright
1997 – Next
1997 – Next
1998 – Greatest Hits: The First Ten Years (Compilation)
1998 – Greatest Hits: The First Ten Years (Compilation)
2001 – Our Favorite Things (with Tony Bennett, Charlotte Church, & Plácido Domingo) (Live)
2001 – Our Favorite Things (with Tony Bennett, Charlotte Church, & Plácido Domingo) (Live)
2003 – 20th Century Masters – The Millennium Collection: The Best of Vanessa Williams (Compilation)
2003 – 20th Century Masters – The Millennium Collection: The Best of Vanessa Williams (Compilation)
2004 – Love Songs (Compilation)
2004 – Love Songs (Compilation)
2004 – Silver & Gold
2004 – Silver & Gold
2005 – Everlasting Love
2005 – Everlasting Love
2009 – The Real Thing
2009 – The Real Thing

Start Here

  • Η Vanessa Lynn Williams (γεννημένη στις 18 Μαρτίου του 1963) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και σχεδιάστρια μόδας. Έλαβε μεγάλη αναγνωρισιμότητα ως η πρώτη Αφροαμερικανή Miss America για το 1984. Όμως, ένα σκάνδαλο προέκυψε την επόμενη χρονιά, όταν λίγες εβδομάδες πριν από την ανάδειξή της ως Miss America, η Williams έμαθε ότι το περιοδικό Penthouse θα εξέδιδε γυμνές της φωντογραφίες για το επόμενο τεύχος του. Τριανταδύο χρόνια αργότερα ο διοργανωτής των Miss America, Sam Haskell, προσέφερε μία δημόσια απολογία για τα γεγονότα του 1984.
  • Η Vanessa ανέκαμψε από το σκάνδαλο με μία άκρως επιτυχημένη καριέρα ως τραγουδίστρια και ηθοποιός. Το 1988, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της, “The Right Stuff”, του οποίου το ομότιτλο single έλαβε μέτρια επιτυχία, ενώ το “Dreamin’” κατέλαβε την θέση Νο.8 στο αμερικανικό Billboard Hot 100 στις Η.Π.Α. Το δεύτερο και τρίτο studio album της, “The Comfort Zone” (1991) και “The Sweetest Days” (1994), έλαβαν συνεχόμενη εμπορική επιτυχία και για αυτά έλαβε πολλαπλές υποψηφιότητες στα Grammy Awards, συμπεριλαμβανομένου του Νο.1 hit της και σήμα κατατεθέν για την ίδια, “Save the Best for Last”. Το πιο πρόσφατο album της περιλαμβάνει τα “Everlasting Love” (2005) και “The Real Thing” (2009).
  • Ως ηθοποιός, η Banessa απόλαυσε επιτυχία τόσο στην σκηνή όσο και στην οθόνη, ενώ έλαβε το βραβείο NAACP Image Award στην κατηγορία Outstanding Actress in a Motion Picture ως Teri Joseph στην ταινία “Soul Food” (1997). Οι πιο γνωστοί τηλεοπτικοί της ρόλοι ήταν ως Wilhelmina Slater στο “Ugly Betty” (2006-2010), για το οποίο τέθηκε σε υποψηφιότητα τρεις φορές για το Primetime Emmy Award στην κατηγορία Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series και ως Renee Perry στο Desperate Housewives (2010–2012). Επίσης έπαιξε στις ταινίας “Eraser” (1996) και “My Brother” (2006).
  • Η Vanessa και η μητέρα της Helen έγραψαν ένα απομνημόνευμα που ονομάζεται «You Have No Idea» και δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2012. Στο βιβλίο, η Williams συζητά την παιδική της ηλικία, τη φήμη και τους προσωπικούς αγώνες (συμπεριλαμβανομένης της ζωής με διαβήτη τύπου 1) και τη σεξουαλική κακοποίηση από μια γυναίκα όταν ήταν 10 χρονών. Επίσης, μίλησε ειλικρινά για την έκτρωση που έκανε, ενώ ήταν στο γυμνάσιο.
  • Η Vanessa είναι Ρωμαιοκαθολική, κάτι για το οποίο μίλησε στο πρόγραμμα ABC News, Focus On Faith με τον Πάτερ Edward L. Beck.
    Η Vanessa ασχολείται επίσης με μια σειρά ανθρωπιστικών σκοπών. Υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και το γάμο των ίδιων φύλων και το 2011 συμμετείχε σε μια εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τίτλο «New Yoerkers for Marriage Equality». Συνεργάστηκε επίσης με το «Dress For Success», μια οργάνωση που παρέχει επαγγελματική ενδυμασία για γυναίκες με χαμηλό εισόδημα, ώστε να τις βοηθήσουν και να τις υποστηρίξουν στην αναζήτηση για εργασία και στην διαδικασία της συνέντευξης.
  • Επιπλέον, η Williams ασχολείται με την Ακαδημία San Miquel του Newburgh, σχολείο για αγόρια που κινδυνεύουν.
  • Η Βανέσα έχει παντρευτεί τρεις φορές. Παντρεύτηκε με τον πρώτο σύζυγό της, Ramon Hervey II, στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου Ξαβιέ το 1987 μόλις λίγα χρόνια μετά την εγκατάλειψη του στέμματός της και γέννησε το πρώτο της παιδί την εποχή εκείνη. Ο Hervey ήταν ειδικός δημοσίων σχέσεων που είχε προσληφθεί για να αναζωογονήσει την καριέρα της μετά την παραίτησή της ως Miss America τον Ιούλιο του 1984. Έχουν τρία παιδιά (Melanie, Jillian Hervey και Devin) και πήραν διαζύγιο το 1997. Τότε παντρεύτηκε τον παίκτη μπάσκετ του NBA Rick Fox το 1999. Έχουν μια κόρη, Sasha Gabriella Fox, και πήραν διαζύγιο το 2004. Το 2015, ο Williams παντρεύτηκε τον Jim Skrip, επιχειρηματία από το Buffalo της Νέας Υόρκης. Η κόρη της Jillian Hervey είναι Αμερικανή τραγουδίστρια, χορεύτρια και μέλος της ομάδας Lion Babe.

Πηγή: en.wikipedia.org

1988 – The Right Stuff

  • Κυκλοφόρησε: 2 Φεβρουαρίου 1988
  • Εταιρεία: Wing, Mercury
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: US: Gold
  • Παραγωγή: Amir-Salaam Bayyan, David Paul Bryant, Lewis A. Martinee, Donald Robinson, Larry Robinson, Darryl Ross, Rex Salas
  • Singles από το «The Right Stuff«:
  1. «The Right Stuff» Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 1988
  2. «(He’s Got) The Look» Κυκλοφόρησε: 12 Απριλίου 1988
  3. «Dreamin'» Κυκλοφόρησε: 16 Αυγούστου 1988
  4. «Darlin’ I» Κυκλοφόρησε: 20 Ιανουαρίου 1989

Tracklist:

1. «The Right Stuff» – 4:18

2. «Be a Man» – 4:57

3. «Dreamin'» – 5:25

4. «If You Really Love Him» – 5:24

5. «(He’s Got) The Look» – 4:11

6. «I’ll Be the One» – 4:05

7. «Security» – 4:38

8. «Darlin’ I» – 4:07

9. «Am I Too Much?» – 4:08

10. «Can This Be Real?» – 5:15

11. «Whatever Happens» – 3:26

1991 – The Comfort Zone

  • Κυκλοφόρησε: 20 Αυγούστου 1991
  • Εταιρεία: Wing, Mercury
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: US: 3× Platinum, CAN: Gold
  • Παραγωγή: Vanessa Williams, Keith Thomas, Brian McKnight, Kenni Hairston, Derek Bramble, Gerry Brown, etc
  • Singles από το «The Comfort Zone«:
  1. «Running Back to You» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουλίου 1991
  2. «The Comfort Zone» Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 1991
  3. «Save the Best for Last» Κυκλοφόρησε: 14 Ιανουαρίου 1992
  4. «Just for Tonight» Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 1992
  5. «Work to Do» Κυκλοφόρησε: 21 Ιουλίου 1992

Tracklist:

1. «The Comfort Zone» – 3:59

2. «Running Back to You» – 4:39

3. «Work to Do» (featuring Dres of Black Sheep) – 4:36

4. «You Gotta Go» – 6:21

5. «Still in Love» – 5:22

6. «Save the Best for Last» – 3:38

7. «What Will I Tell My Heart?» – 4:17

8. «Strangers Eyes» – 6:16

9. «2 of a Kind» – 5:16

10. «Freedom Dance (Get Free!)» – 4:14

11. «Just for Tonight» – 4:28

12. «One Reason» – 4:52

13. «Better off Now» – 4:14

14. «Goodbye» – 4:21

1994 – The Sweetest Days

  • Κυκλοφόρησε: 6 Δεκεμβρίου 1994
  • Εταιρεία: Wing, Mercury
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: US: Platinum
  • Παραγωγή: Babyface, J Dibbs, Keith Thomas, Gerry Brown, Vanessa Williams
  • Singles από το «The Sweetest Days«:
  1. «The Sweetest Days» Κυκλοφόρησε: 18 Οκτωβρίου 1994
  2. «The Way That You Love» Κυκλοφόρησε: 24 Ιανουαρίου 1995
  3. «Colors of the Wind» Κυκλοφόρησε: 25 Απριλίου 1995
  4. «You Can’t Run» Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 1995
  5. «Higher Ground» Κυκλοφόρησε: 10 Οκτωβρίου 1995
  6. «Betcha Never» Κυκλοφόρησε: 30 Ιανουαρίου 1996

Tracklist:

1. «Intro-Lude» – 0:55

2. «The Way That You Love» – 4:48

3. «Betcha Never» – 3:55

4. «The Sweetest Days» – 3:31

5. «Higher Ground» – 4:19

6. «You Don’t Have to Say You’re Sorry» – 4:10

7. «Ellamental» – 6:06

8. «Sister Moon» – 5:28

9. «You Can’t Run» – 4:27

10. «Moonlight Over Paris» – 5:07

11. «Constantly» – 5:04

12. «Long Way Home» – 4:18

1996 – Star Bright

  • Κυκλοφόρησε: 5 Νοεμβρίου 1996
  • Εταιρεία: Mercury
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: US: Gold
  • Παραγωγή: Gerry «The Gov» Brown, Bruce Carbone, Ron Von Arx
  • Singles από το «Star Bright«:
  1. «Do You Hear What I Hear»/»The Little Drummer Boy» Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 1996

Tracklist:

1. «Do You Hear What I Hear/The Little Drummer Boy» – 5:02

2. «Star Bright» – 3:37

3. «Hark! The Herald Angels Sing (Shout)» – 5:34

4. «Baby, It’s Cold Outside» (With Bobby Caldwell) – 5:51

5. «I Wonder as I Wander» – 4:40

6. «Sleep Well, Little Children» – 0:40

7. «Angels We Have Heard on High» – 4:58

8. «The First Noel» – 4:28

9. «What Child Is This?» – 3:52

10. «Gracious Good Shepherd» – 4:15

11. «Go Tell It on the Mountain/Mary Had a Baby» – 5:48

12. «I’ll Be Home for Christmas» – 3:32

1997 – Next

  • Κυκλοφόρησε: 26 Αυγούστου 1997
  • Εταιρεία: Mercury
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: J. Dibbs, Jimmy Jam and Terry Lewis, R. Kelly, Keith Thomas, Daryl Simmons
  • Singles από το «Next«:
  1. «Happiness» Κυκλοφόρησε: 24 Ιουλίου 1997
  2. «Who Were You Thinkin’ ‘Bout» Κυκλοφόρησε: 21 Σεπτεμβρίου 1997
  3. «First Thing on Your Mind» Κυκλοφόρησε: 27 Μαρτίου 1998
  4. «Oh How the Years Go By» Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 1998

Tracklist:

1. «Who Were You Thinkin’ ‘Bout?» – 4:06

2. «Happiness» (Samples «I Can’t Wait» performed by Nu Shooz) – 4:27

3. «And My Heart Goes» – 4:23

4. «First Thing on Your Mind» – 3:57

5. «Crazy ‘Bout You» – 4:34

6. «Lost Without You» – 4:40

7. «Someone Like You» – 4:53

8. «The Easiest Thing» – 4:34

9. «Surrender» – 4:55

10. «Start Again» – 3:56

11. «And If I Ever» (featuring Simbi Khali) – 4:06

12. «Oh How the Years Go By» – 5:11

1998 – Greatest Hits: The First Ten Years (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 1998
  • Εταιρεία: Mercury
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1. «The Right Stuff (from The Right Stuff)» – 4:18

2. «Dreamin’ (from The Right Stuff)» – 5:25

3. «Running Back to You (from The Comfort Zone)» – 4:39

4. «The Comfort Zone (from The Comfort Zone)» – 3:58

5. «Save the Best for Last (from The Comfort Zone)» – 3:40

6. «The Sweetest Days (from The Sweetest Days)» – 3:31

7. «Betcha Never (from The Sweetest Days)» – 3:55

8. «Open Your Eyes, You Can Fly (from the compilation Ain’t Nuthin’ But A She Thing)» – 4:57

9. «Oh How the Years Go By (from the compilation NBA at 50 – A Musical Celebration and the album Next)» – 5:11

10. «Love Is (with Brian McKnight) (from the soundtrack to Beverly Hills 90210)» – 4:45

11. «Colors of the Wind (from the Pocahontas soundtrack)» – 4:18

12. «Where Do We Go from Here? (featured in the film Eraser but previously unreleased on an album)» – 4:19

13. «My Flame (previously unreleased)» – 5:05

2001 – Our Favorite Things (with Tony Bennett, Charlotte Church, & Plácido Domingo) (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 16 Οκτωβρίου 2001
  • Εταιρεία: Sony Classical
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1. Tony Bennett – The Christmas Song

2. Charlotte Church, Placido Domingo – O Holy Night

3. Vanessa Williams – Do You Hear What I Hear?

4. Placido Domingo – Jésus De Nazareth

5. Tony Bennett, Vanessa Williams – Winter Wonderland

6. Charlotte Church – Silent Night

7. Vanessa Williams, Tony Bennett, Placido Domingo – My Favorite Things

8. Tony Bennett, Vanessa Williams – White Christmas

9. Placido Domingo – Hacia Belen Va Un Burro

10. Vanessa Williams – Through The Eyes Of A Child

11. Tony Bennett, Placido Domingo – The First Noel

12. Gumpoldskirchner Spatzen – Somewhere In My Memory

13. Placido Domingo, Vanessa Williams – I Saw Three Ships

14. Tony Bennett – Have Yourself A Merry Little Christmas

15. Placido Domingo – Hijo De Dios

16. Tony Bennett, Placido Domingo – I’ll Be Home For Christmas

17. Placido Domingo, Vanessa Williams – Joy To The World

18. Tony Bennett, Vanessa Williams, Placido Domingo – Angels We Have Heard On High

19. Vanessa Williams, Placido Domingo, Charlotte Church, Tony Bennett – Silent Night

20. Placido Domingo, Vanessa Williams – One More Year

2003 – 20th Century Masters – The Millennium Collection: The Best of Vanessa Williams (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Σεπτεμβρίου 2003
  • Εταιρεία: Mercury
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1. “Save The Best For Last”

2. “Dreamin’”

3. “Running Back To You”

4. “Work To Do”

5. “The Comfort Zone”

6. “The Right Stuff”

7. “Darlin’ I”

8. “The Sweetest Days”

9. “Oh How The Years Go By”

10. “Happiness”

2004 – Love Songs (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Ιανουαρίου 2004
  • Εταιρεία: Mercury
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1. “The Way That You Love” (Late-Night Mix)

2. “Dreamin’”

3. “Alfie”

4. “Love Like This”

5. “And My Heart Goes”

6. “Still In Love”

7. “Just for Tonight”

8. “Someone Like You”

9. “And If I Ever”

10. “Can This Be Real”

11. “April Fools”

12. “Save the Best for Last”

2004 – Silver & Gold

  • Κυκλοφόρησε: 12 Οκτωβρίου 2004
  • Εταιρεία: Lava, Atlantic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Rob Mathes
  • Singles από το «Silver & Gold«:
  1. «Silver and Gold» Κυκλοφόρησε: 21 Σεπτεμβρίου 2004
  2. «Merry Christmas Darling» Κυκλοφόρησε: 7 Δεκεμβρίου 2004

Tracklist:

1. «Silver and Gold» – 3:29

2. «Joy to the World» (featuring Brian McKnight) – 4:52

3. «Mary’s Little Boy Child» – 6:33

4. «Silent Night» – 4:28

5. «Winter Weather» – 3:01

6. «The Little Drummer Boy» – 5:13

7. «Merry Christmas Darling» – 3:50

8. «Rise Up, Shepherd and Follow» – 4:53

9. «Prelude: I Dream a World» – 1:20

10. «December Lullaby» – 4:34

11. «The Holly and the Ivy» – 3:33

12. «Christmas Is» – 4:47

13. «Have Yourself a Merry Little Christmas» – 4:01

2005 – Everlasting Love

  • Κυκλοφόρησε: 25 Ιανουαρίου 2005
  • Εταιρεία: Lava, Atlantic
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Rob Mathes
  • Singles από το «Everlasting Love«:
  1. «You Are Everything» Κυκλοφόρησε: 9 Νοεμβρίου 2004
  2. «Never Can Say Goodbye» Κυκλοφόρησε: 21 Δεκεμβρίου 2004
  3. «Show and Tell» Κυκλοφόρησε: 29 Μαρτίου 2005
  4. «Everlasting Love» Κυκλοφόρησε: 18 Απριλίου 2005
  5. «I’ll Be Good to You» Κυκλοφόρησε: 12 Ιουλίου 2005
  6. «Send One Your Love» Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 2005

Tracklist:

1. «Tuning» – 0:18

2. «Never Can Say Goodbye» (featuring George Benson) – 5:03

3. «Midnight Blue» – 3:47

4. «Show and Tell» – 4:11

5. «Let’s Love» – 4:56

6. «First Time Ever I Saw Your Face» – 5:42

7. «Everlasting Love» – 4:28

8. «With You I’m Born Again» (duet with George Benson) – 3:53

9. «Send One Your Love» – 3:41

10. «You Are Everything» – 3:45

11. «One Less Bell to Answer» – 4:06

12. «I’ll Be Good to You» (duet with James «D-Train» Williams) – 4:29

13. «Harvest for the World» – 5:21

14. «Today and Everyday (Wedding Song)» – 4:49

2009 – The Real Thing

  • Κυκλοφόρησε: 2 Ιουνίου 2009
  • Εταιρεία: Concord
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Keith Thomas, Babyface, Rob Mathes, Rex Rideout, Guy Sigsworth
  • Singles από το «The Real Thing«:
  1. «Breathless» Κυκλοφόρησε: 24 Φεβρουαρίου 2009
  2. «Just Friends» Κυκλοφόρησε: 19 Μαΐου 2009
  3. «Close to You» Κυκλοφόρησε: 11 Αυγούστου 2009
  4. «The Real Thing» Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου 2009

Tracklist:

1. «Breathless» – 4:50

2. «Hello Like Before» – 4:28

3. «Loving You» – 3:33

4. «Just Friends» – 3:27

5. «The Real Thing» – 5:12

6. «Lazy Afternoon» – 4:56

7. «Close to You» – 4:36

8. «I Fell In» – 4:47

9. «October Sky» (feat. Javier Colon) – 4:28

10. «Come On Strong» – 2:39

11. «If There Were No Song» – 4:29

Vanessa Williams Top Hits by SounDarts.gr