skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Vaya Con Dios

Discography & ID : Vaya Con Dios

ID

Gallery

Vaya Con Dios

Dani Klein

Dani Klein

H Dani Klein και ο Sal La Rocca υπογράφοντας στα εξώφυλλα του πρώτου τους album-συνεργασία.

Francis Perez

Han Wouters

Maria Lekransy

Red Gjeci

Sal La Rocca

Tim De Jonghe

William Lecomte

Willy Lambregt

Dirk Schoufs

Η Dani Klein στο εξώφυλλο του 1ου δίσκου των Purple Prose.

Dani Klein Quote

ID

Όνομα συγκροτήματος: Vaya Con Dios

Προέλευση Ονόματος: Το όνομα του group είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο τραγούδι της Julie London του 1953. Η φράση «vaya con dios» στα ισπανικά σημαίνει «πήγαινε με τους θεούς» και χρησιμοποιείται ως αποχαιρετισμός (κάτι σαν το δικό μας «στην ευχή Του Θεού».)

Ενεργά μέλη συγκροτήματος:

Danielle Schoovaerts a.k.a. Dani Klein : Άλλα ονόματα: Carmen Jones. Γεννήθηκε : 1 Ιανουαρίου 1953. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργή στο συγκρότημα: 1986-1996, 2004-2014, 2016. Συμμετοχή σε άλλα μουσικά σχήματα: Arbeid Adelt ! (1981-1985), Ladies Sing the Blues, Steelover, Purple Prose (1999).

Red Gjeci: Γεννήθηκε: 6 Νοεμβρίου 1977 στα Τίρανα της Αλβανίας. Ρόλος στο συγκρότημα: βιολί. Ενεργός στο συγκρότημα: 2007-σήμερα.

Salvatore «Sal» La Rocca Γεννήθηκε: 20 Αυγούστου 1961 στο Seraing του Βελγίου. Ρόλος στο συγκρότημα: Μπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα: 2007-σήμερα.

Francis Perez. Γεννήθηκε: στο Βέλγιο. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα.

Han Wouters. Γεννήθηκε:21 Ιανουαρίου 1966 στο Etten-Leur της Ολλανδίας. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά.

William Lecomte. Γεννήθηκε: 1963 στο Poitiers της Γαλλίας. Ρόλος στο συγκρότημα: πιάνο. 

Tim De JongheΓεννήθηκε: 12 Οκτωβρίου 1981 στις Βρυξέλλες του Βελγίου.  Ρόλος στο συγκρότημα: τρομπέτα.

Maria Lekransy. Γεννήθηκε: Βέλγιο. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνητικά.

Παλαιότερα μέλη:

Willy Lambregt a.k.a. Willy Willy : Γεννήθηκε: 1959 στην Oostende του Βελγίου. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1986-1987. Συμμετοχή σε άλλα μουσικά σχήματα: Arbeid Adelt !, Scabs, Voodoo Band

Jean-Michel Gielen: Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1988-2006.

Dirk Schoufs : Γεννήθηκε9 Φεβρουαρίου 1962, Βρυξέλλες, Βέλγιο
Απεβίωσε: 24 Μαΐου 1991, Άντερλεχτ, Βέλγιο. Αιτία Θανάτου: AIDS. Ρόλος στο συγκρότημα: κοντραμπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα: 1986-1991

Τόπος καταγωγής: Βρυξέλλες, Βέλγιο.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 1986-1996, 2004-2014, 2016.

Βραβεία: Οι Vaya Con Dios έχουν κερδίσει 3 βραβεία μέχρι σήμερα:

1 World Music Award (Best-Selling Belgian Recording Artist Of The Year, 1993), 2 Zamu Music Awards (Musical export,1996 και Lifetime Achievement Award: Dani Klein, 2005)

Website:vayacondios.info

Discography

Start Here
Start Here
1988 – Vaya Con Dios
1988 – Vaya Con Dios
1990 – Night Owls
1990 – Night Owls
1992 – Time Flies
1992 – Time Flies
1995 – Roots and Wings
1995 – Roots and Wings
1996 – Best Of Vaya Con Dios (Compilation)
1996 – Best Of Vaya Con Dios (Compilation)
1998 – What’s A Woman: The Blue Sides Of Vaya Con Dios (Compilation)
1998 – What’s A Woman: The Blue Sides Of Vaya Con Dios (Compilation)
2004 – The Promise
2004 – The Promise
2006 – The Ultimate Collection (Compilation)
2006 – The Ultimate Collection (Compilation)
2009 – Comme on est venu…
2009 – Comme on est venu…
2014 – Thank You All! (Compilation)
2014 – Thank You All! (Compilation)
2015 – Dani Sings Billie (Dani Klein & Sal La Rocca)
2015 – Dani Sings Billie (Dani Klein & Sal La Rocca)

Start Here

  • Οι Vaya Con Dios είναι βελγικό μουσικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1986 από τους Dani Klein, Dirk Schoufs και Willy Lambregt (ο τελευταίος αντικαταστάθηκε από τον Jean-Michel Gielen). Στα ισπανικά το όνομά τους σημαίνει «Πήγαινε με τους Θεούς». Έκαναν διεθνή επιτυχία με τραγούδια όπως το «Just a Friend of Mine» (που έγινε επιτυχία στη Γαλλία), «What’s a Woman?» (Νο. 1 επιτυχία στην Ολλανδία το 1990), «Nah Neh Nah», «Don’t Cry for Louie», «Puerto Rico», «Heading for a Fall», «Johnny» και «Don’t Break My Heart». Συνολικά, οι Vaya Con Dios έχουν πουλήσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια albums και πάνω από 3 εκατομμύρια singles.
  • Η Dani Klein, βασική τραγουδίστρια και ο Willy Lambregt έκαναν προηγουμένως επιτυχία στο συγκρότημα Arbeid Adelt! και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το συγκρότημα Vaya Con Dios μαζί με τον κοντραμπασίστα Dirk Schoufs, επειδή είχαν κοινά ενδιαφέροντα στην τσιγγάνικη μουσική, την τζαζ και την όπερα. Οι ίδιοι θεωρούσαν ότι τα εν λόγω μουσικά είδη δεν απολάμβαναν ευρύτερη εκτίμηση στις Βρυξέλλες.
  • Το πρώτο τους single, «Just a Friend of Mine» είχε latin ρυθμό και έκανε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία, πουλώντας πάνω από 300.000 αντίτυπα. Ο Willy Lambregt έφυγε από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από το Jean-Michel Gielen.
  • Εξαιτίας του τσιγγάνικου ρυθμού τους, το συγκρότημα δεν ήταν ευρύτερα γνωστό στην Ολλανδία. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 1990 κατάφεραν να κάνουν την πρώτη τους επιτυχία με το «What’s a Woman?» το οποίο ήταν στο No.1 για 3 εβδομάδες. Έτσι, τα μέλη τους συγκροτήματος έγιναν οι δεύτεροι Βέλγοι καλλιτέχνες που πέτυχαν να έχουν μία No.1 επιτυχία στην Ολλανδία, με πρώτο τον Ιβάν Χέιλεν το 1974. Το τραγούδι αναφέρεται στις δυσκολίες που έχουν οι άνδρες και οι γυναίκες, που από τη μία χρειάζονται οι μεν τους δε, από την άλλη όμως δυσκολεύονται να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο.
  • Το 1991 οι Dani Klein και Dirk Schoufs αποφάσισαν να συνεχίσουν ξεχωριστά την καριέρα τους και έκτοτε το συγκρότημα αποτελείται από την Klein και διάφορους μουσικούς.
  • Στις 24 Μαΐου του 1991 ο Schoufs απεβίωσε από ασθένεια που σχετίζεται με το AIDS. Ο ίδιος είχε προσβληθεί από τον ιό HIV μέσω χρήσης ναρκωτικών. Το 3o album του συγκροτήματος, με τίτλο «Time Flies» που κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά, είναι πιο μελαγχολικό από τα προηγούμενα.
  • Παρά την αλλαγή της μουσικής και της σύνθεσης του συγκροτήματος, οι Vaya Con Dios παρέμειναν δημοφιλείς στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Σκανδιναβία, ως το 1996, οπότε αποχώρησε η Klein από τη μουσική βιομηχανία λόγω υπερβολικής πίεσης. Η τραγουδίστρια επανήλθε το 1999 στο συγκρότημα Purple Prose, που κυκλοφόρησε ένα ομότιτλο album τη ίδια χρονιά.
  • Οι Vaya Con Dios επέστρεψαν το 2004 με νέο album υπό τον τίτλο «The Promise», που κυκλοφόρησε από ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία. Το 2006 κυκλοφόρησαν ένα συλλεκτικό album, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, και μια επανεκτέλεση στο τραγούδι «What’s a woman» με την συμμετοχή του Aaron Neville.
  • Τον Οκτώβριο του 2009 κυκλοφόρησε το album «Comme On Est Venu» τα τραγούδια του οποίου ήταν γραμμένα εξολοκλήρου στα γαλλικά, μια από τις μητρικές γλώσσες της Klein.
  • Τον Δεκέμβριο του 2010 το Γερμανικό DJ Duo των Milk & Sugar κυκλοφόρησε ένα remix του τραγουδιού «Nah Neh Nah», το οποίο έφτασε στις πρώτες θέσεις του Top 10 στα Γερμανικά Media-Control Charts.
  • Την δεκαετία του 80, η Klein συμμετείχε ως τραγουδίστρια στο ηλεκτρονικό group Arbeid Adelt ! μαζί με τον Marcel Vanthilt (γνωστό ως VJ του MTV Europe στα τέλη της δεκαετίας του 80), στο συγκρότημα Ladies Sing the Blues με τον Réjane Magloire (Technotronic) και την Beverly Jo Scott, αλλά και στην hardrock μπάντα Steelover με τον Rudy Lenners (Scorpions). Το 1999 έγινε η βασική τραγουδίστρια των Purple Prose.
  • To 2015 η Dani Klein μαζί με τον Sal La Rocca (επίσης πρώην μέλος των Vaya Con Dios) κυκλοφόρησαν τον δίσκο «Dani sings Billie» με διασκευές σε πασίγνωστα τραγούδια της Billie Holliday.
  • Οι Vaya Con Dios εμφανίστηκαν στην Πάτρα στις 15 Ιουλίου του 2010, στην Πολιτεία.

1988 – Vaya Con Dios

  • Κυκλοφόρησε: Οκτώβριο 1988
  • Εταιρεία: Ariola
  • Μορφή: Vinyl, LP
  • Πιστοποιήσεις: FIN: 2 x Platinum
  • Singles από το «Vaya Con Dios»:
  1. «Just A Friend Of Mine» / «Puerto Rico»  Κυκλοφόρησε: 1987
  2. «Don’t Cry for Louie»  Κυκλοφόρησε: 1988
  3. «Johnny» (only released in France)  Κυκλοφόρησε: 1989

Tracklist:

1. «Don’t Cry For Louie»   2:57

2. «The Moonshiner»   2:43

3. «Lord Help Me Please»   3:17

4. «Lay Your Hands»   3:40

5. «Lulu’s Song»   4:46

6. «Just A Friend Of Mine»   3:18

7. «I Sold My Soul»   4:56

8. «One Silver Dollar»   3:11

9. «Philadelphia»   3:29

10. «Remember»   2:45

11. «Puerto Rico»   4:16

12. «Johnny»   2:15

 

1990 – Night Owls

  • Κυκλοφόρησε: 25 Απριλίου  1990
  • Εταιρεία: BMG Ariola Belgium NV/SA
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: NLD: Platinum, GER: Platinum, FIN: Gold
  • Singles από το «Night Owls»:
  1. «Nah Neh Nah»  Κυκλοφόρησε: Ιούλιο 1990
  2. «What’s a Woman?»  Κυκλοφόρησε: 30 Οκτωβρίου 1990
  3. «Night Owls»  Κυκλοφόρησε: 1990

Tracklist:

1. «Nah Neh Nah»   2:52

2. «Far Gone Now»   3:08

3. «Sunny Days»   3:29

4. «Sally»   3:28

5. «Something’s Got A Hold On Me»   2:36

6. «I Don’t Want To Know»   3:35

7. «What’s a Woman?»   3:56

8. «Night Owls»   3:56

9. «Pack Your Memories»   3:04

10. «With You»   4:02

11. «Travelling Light»   3:32

12. «Quand elle rit aux éclats»   3:46

 

1992 – Time Flies

  • Κυκλοφόρησε: Σεπτέμβριο 1992
  • Εταιρεία: BMG Ariola Belgium NV/SA
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: NLD: Platinum, CHE: 3 x Platinum, GER: Platinum, NOR: Platinum
  • Singles από το «Time Flies»:
  1. «Heading for a Fall» / «Time Flies»  Κυκλοφόρησε: 1992
  2. «So Long Ago»  Κυκλοφόρησε: 1993

Tracklist:

1. «Time Flies»   3:39

2. «Forever Blue»   3:58

3. «Farewell Song»   3:09

4. «So Long Ago»   2:55

5. «Still a Man»   3:36

6. «Heading for a Fall»   3:42

7. «Mothers and Daughters»   2:31

8. «Listen»   3:19

9. «Bold and Untrue»   3:08

10. «Muddy Waters»   3:17

11. «For You»   3:10

12. «Brave Jane»   3:16

13. «At the Parallel»   2:57

 

1995 – Roots and Wings

  • Κυκλοφόρησε: 13 Δεκεμβρίου 1995
  • Εταιρεία: Ariola ‎, BMG ‎
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: NLD: Gold, NOR: Gold
  • Singles από το «Roots and Wings»:
  1. «Don’t Break My Heart»  Κυκλοφόρησε: 1995
  2. «Stay with Me» / «Lonely Feeling»  Κυκλοφόρησε: 1996

Tracklist:

1. «Lonely Feeling»

2. «Stay With Me»

3. «Hot August Night»

4. «Don’t Break My Heart»

5. «Mind On Vacation»

6. «Call On Me»

7. «What If?»

8. «Evening Of Love»

9. «Paradise»

10. «Get To You»

11. «Don’t Hate You Anymore»

12. «Movin’ On»

 

1996 – Best Of Vaya Con Dios (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: Οκτώβριο 1996
  • Εταιρεία: BMG Ariola Belgium NV/SA
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: NOR: Gold

Tracklist:

1. «Don’t Cry for Louie»   3:02

2. «Just a Friend of Mine»   3:24

3. «Puerto Rico»   4:22

4. «Johnny»   2:21

5. «Something’s Got a Hold on Me»   2:39

6. «Nah Neh Nah»   2:55

7. «I Don’t Want to Know»   3:34

8. «What’s a Woman»   3:54

9. «Time Flies»   3:41

10. «Farewell Song»   3:12

11. «Heading for a Fall»   3:41

12. «At the Parallel»   2:58

13. «Don’t Break My Heart»   4:26

14. «Stay With Me»   3:44

15. «Lonely Feeling»   4:06

16. «Evening of Love»   3:46

 

1998 – What’s A Woman: The Blue Sides Of Vaya Con Dios (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: Νοεμβρίου 1998
  • Εταιρεία: BMG Ariola
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «What Will Come Of This?»   3:30

2. «What’s A Woman»   3:56

3. «Lord Help Me Please»   3:17

4. «Lulu’s Song»   4:46

5. «One Silver Dollar»   3:00

6. «Far Gone Now»   3:08

7. «Philadelphia»   3:29

8. «Pack Your Memories»   3:04

9. «Travelling Light»   3:32

10. «Forever Blue»   3:58

11. «Still A Man»   3:36

12. «Farewell Song»   3:09

13. «Hot August Night»   3:46

14. «Call On Me»   4:25

15. «Get To You»   3:53

16. «Movin’ On»   3:30

17. «Paradise»   3:23

18. «Don’t Hate You Anymore»   4:39

 

2004 – The Promise

  • Κυκλοφόρησε: Οκτώβριο 2004
  • Εταιρεία: Play It Again Sam, Altermundo
  • Μορφή: CD
  • Singles από το «The Promise»:
  1. «No One Can Make You Stay»  Κυκλοφόρησε: 2004
  2. «La Vida Es Como Una Rosa/Take Heed» Κυκλοφόρησε: 2005

Tracklist:

1. «No One Can Make You Stay»   4:07

2. «Ain’t No Love in the Heart of the City»   3:10

3. «Don’t Deny»   3:31

4. «La Llorena»   4:21

5. «Take Heed»   3:52

6. «Je l’aime, je l’aime»   2:55

7. «The Promise»   3:21

8. «Ilia»   4:21

9. «La vida es como una rosa»   3:06

10. «Es wird schon wieder gehen»   3:36

11. «How We Lose (How We Win)»   3:23

12. «Je te veux»   3:12

 

2006 – The Ultimate Collection (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 2006
  • Εταιρεία: Sony BMG Music Entertainment
  • Μορφή: CD, DVD, DVD-Video
  • Singles από το «The Ultimate Collection»:
  1. «Pauvre Diable»  Κυκλοφόρησε: 2006
  2. «What’s a Woman»  Κυκλοφόρησε: 2006

Tracklist:

1. «Pauvre Diable (The Ultimate Collection Mix)»   3:00

2. «Just A Friend Of Mine»   3:22

3. «Don’t Cry For Louie»   3:00

4. «Philadelphia»   3:32

5. «Puerto Rico»   4:20

6. «Johnny»   2:18

7. «I Don’t Want To Know»   3:31

8. «Nah Neh Nah»   2:52

9. «Travelling Light»   3:30

10. «What’s A Woman?»   3:53

11. «Heading For A Fall»   3:39

12. «Far Gone Now»   3:08

13. «Time Flies»   3:39

14. «Forever Blue»   3:56

15. «Farewell Song»   3:10

16. «Stay With Me»   3:42

17. «Don’t Break My Heart»   4:25

18. «Je L’Aime, Je L’Aime»   2:51

19. «Don’t Deny»   3:28

20. «Some Like It Hot»   3:45

21. «What’s A Woman?»  Featuring – Aaron Neville   4:06

2009 – Comme on est venu…

  • Κυκλοφόρησε: Οκτώβριο 2009
  • Εταιρεία: Columbia
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: BEL: Platinum, POL: Gold
  • Singles από το «Comme on est venu…»:
  1. «Les voiliers sauvages de nos vies»  Κυκλοφόρησε: 2009

Tracklist:

1. «Les Voiliers Sauvages De Nos Vies»   3:31

2. «Matelots»   3:45

3. «A En Mourir Pas»   4:08

4. «Vingt-Ans»   2:45

5. «Pauvre Rutebeuf»   4:03

6. «La Pirogue De L’Exode»   4:14

7. «Il Suffisait D’y Croire»   4:32

8. «Comme On Est Venu»   4:14

9. «Il Restera Toujours»   2:56

10. «Pauvre Diable»   3:19

11. «La Compte À Rebours»   4:00

12. «La Vie C’est Pas Du Gâteau»   3:24

13. «Charly’s Song»   2:31

 

2014 – Thank You All! (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Δεκεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: Sony Music
  • Μορφή: CD, DVD

Tracklist:

1. «One SIlver Dollar»   3:03

2. «Time Flies»   3:51

3. «Johnny»   3:41

4. «Quand Elle Rit Aux Eclats»   5:36

5. «Heading For A Fall»   3:30

6. «Comme On Est Venu …»   4:14

7. «What ‘s A Woman»   4:33

8. «Don’t Cry For Louie»   3:06

9. «Just A Friend Of Mine»   3:26

10. «Puerto Rico»   4:31

11. «Les Voilers Sauvages De Nos Vies»   3:48

12. «Night Owls»   4:38

13. «Don’t Break My Heart»   4:07

14. «I Don’t Wanna Know»   4:33

15. «Pauvre Diable»   5:07

16. «Look At Us Now»   4:13

17. «Nah Neh Nah»   4:54

2015 – Dani Sings Billie (Dani Klein & Sal La Rocca)

  • Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Bass-Alive
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Dani Sings Billie»:
  1. «‘I’m Gonna Lock My heart (and Throw Away the Key)» Κυκλοφόρησε: 19 Ιουνίου 2015

Tracklist:

1. Comes Love 3:16

2. Do Your Duty 3:03

3. Having Myself a Time 2:30

4. Baby Get Lost 4:01

5. A Fine Romance 2:31

6. I’m Gonna Lock My Heart (and Throw Away the Key) 2:28

7. Summertime 3:28

8. Getting Some Fun Out of Life 2:27

9. Weep No More 3:45

10. You Let Me Down 2:45

11. I’m Painting the Town Red 3:01

12. God Bless the Child 3:25

Vaya Con Dios Top Hits by SounDarts.gr