skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Velvet Revolver

Discography & ID : Velvet Revolver

Ύψος

Gallery

Logo των Velvet Revolver.

Slash

Scott Weiland

Duff McKagan

Matt Sorum

Dave Kushner

Από την απονομή των βραβείων Grammy 2005.

Απονομή πλατινένιου δίσκου για το "Contraband".

Poster για το Rockwave Festival 2005. Οι Velvet Revolver εμφανίστηκαν 25 Ιουλίου μαζί με τους Black Sabbath.

Εισιτήριο για το Rockwave Festival 2005.

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Velvet Revolver  

Προέλευση ονόματος : Ήταν πριν από την προβολή της ταινίας “The Hulk” στα Universal Studios όταν η μπάντα επέλεξε το όνομα της. Η προβολή έγινε στα Revolution Studios. Η αρχή της λέξης άρεσε αρκετά στον Slash, και τελικά κατέληξε στη λέξη “Revolver”, λόγω των πολλαπλών ερμηνειών της: το όνομα του όπλου, το subtext από τις περιστρεφόμενες πόρτες που ταίριαζε αρκετά στο συγκρότημα καθώς και το όνομα του ομότιτλου album των Beatles. Όταν πρότεινε το “Revolver” στη μπάντα, o Weiland αντιπρότεινε το “Black Velvet Revolver”, βρίσκοντας τη ελκυστική σαν ιδέα καθώς ήταν «κάτι οικείο σαν βελούδο (“velvet”) σε αντιπαράθεση με κάτι θανάσιμο όπως ένα πυροβόλο όπλο (“revolver”).» Έτσι κατέληξαν στο όνομα, “Velvet Revolver”.

Παλιότερα μέλη του συγκροτήματος:

Slash (Saul Hudson): Γεννήθηκε: 23 Ιουλίου 1965. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα.

Dave KushnerΓεννήθηκε: 16 Νοεμβρίου 1966. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, φωνητικά.

Duff McKaganΓεννήθηκε: 5 Φεβρουαρίου 1964. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, φωνητικά.

Matt Sorum : Γεννήθηκε: 19 Νοεμβρίου 1960. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά, φωνητικά.

Scott Weiland : Γεννήθηκε: 27 Οκτωβρίου 1967. Απεβίωσε: 3 Δεκεμβρίου 2015 (ηλικία: 48). Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, keyboards.

Τόπος δημιουργίας: Rancho Santa Margarita, California, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2002-2008, 2012.

Βραβεία:  Οι Velvet Revolver έχουν κερδίσει 2 βραβεία:

1 Grammy Award το 2005 στην κατηγορία “Best Hard Rock Performance” για το “Slither” και 1 Kerrang! Award το 2004 στην κατηγορία “Best International Newcomer”.

Official Forumvelvetrevolverforum.com

Discography

Start Here
Start Here
2004 – Contraband
2004 – Contraband
2007 – Melody and the Tyranny (E.P.)
2007 – Melody and the Tyranny (E.P.)
2007 – Libertad
2007 – Libertad
2010 – Kissed it (Macy Gray feat. Velvet Revolver / Single)
2010 – Kissed it (Macy Gray feat. Velvet Revolver / Single)

Start Here

  • Οι Velvet Revolver υπήρξαν ένα Αμερικάνικο hard rock supergroup που αποτελούνταν από τα πρώην μέλη των Guns N ‘Roses: Slash (κιθάρα), Duff McKagan (μπάσο, φωνητικά), και ο Matt Sorum (ντραμς, φωνητικά), μαζί με τον Dave Kushner (ρυθμική κιθάρα) πρώην μέλος της punk μπάντας Wasted Youth και από τον τραγουδιστή Scott Weiland παλαιότερα τραγουδιστή των Stone Temple Pilots.
  • Όλα ξεκίνησαν όταν η αποστασιοποιημένη σχέση του τραγουδιστή των Guns N ‘Roses, Axl Rose, από τα υπόλοιπα μέλη του group οδήγησαν τον Slash να αποχωρίσει από το σχήμα το 1996, και τον McKagan, το 1997, ενώ ο Sorum απολύθηκε τον ίδιο χρόνο. Μετά τις αναχωρήσεις τους, το τρίο επικεντρώθηκε σε ξεχωριστά έργα: ο Slash δημιούργησε τους Slash’s Snakepit και ο McKagan εντάχθηκε στους 10 Minute Warning, ενώ ηχογράφησε και το δεύτερο solo album του, και τέλος ο Sorum επανήλθε στους The Cult. Μέχρι το 2001, οι Slash’s Snakepit διαλύθηκαν για δεύτερη φορά και ο Slash άρχισε να εργάζεται με τον drummer, Steve Gorman των The Black Crowes και έναν ανώνυμο μπασίστα για ένα νέο project (έγραψαν τη μουσική για το τραγούδι που έμελλε να γίνει το “Fall to Pieces”). Ο McKagan από την άλλη, επανίδρυσε τους Loaded, οι οποίοι στο παρελθόν ήταν η support-μπάντα για τις περιοδείες των Beautiful Disease, με τον Geoff Reading. Ο McKagan πρόσθεσε επίσης τους Mike Squires και Jeff Rouse στο συγκρότημα. Μετά από μια περιοδεία στην Ιαπωνία το 2002, ο πρώην κιθαρίστας των Zilch, Wasted Youth, Electric Love Hogs, και του Dave Navarro, ο Dave Kushner εντάχθηκε στους Loaded στη θέση του Mike Squires.
  • Όταν ο μουσικός Randy Castillo πέθανε από καρκίνο το 2002, ο Slash, ο McKagan και ο Sorum εμφανίστηκαν σε μια φιλανθρωπική συναυλία στη μνήμη του Castillo μαζί με τους Josh Todd και ο Keith Nelson των Buckcherry καθώς και με τους B-Real και Sen Dog των Cypress Hill. Αναγνωρίζοντας μετά από αυτό ότι η μουσική τους σχέση ήταν ακόμα άθικτη, οι τρεις τους άρχισαν πρόβες μαζί με τον Todd και τον Nelson, πάνω στο υλικό που αργότερα θα γινόταν το “Dirty Little Thing”, αλλά τελικά αποφάσισαν να μην συνεχίσουν σε σχηματισμό κάποιας μπάντας με αυτούς. Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας των Loaded στο Viper Room στο Δυτικό Hollywood, o McKagan σύστησε τον Kushner στον Slash, με τον οποίο ήταν προηγουμένως φίλοι στο γυμνάσιο και το λύκειο. Ο Kushner κλήθηκε να τζαμάρει με την ομάδα και σύντομα του έκαναν πρόταση να συνεργαστεί με τον Slash. Ο Izzy Stradlin, επίσης πρώην μέλος των Guns τους N ‘Roses, ενσωματώθηκε στην μπάντα, για δύο εβδομάδες. Τελικά, μετά από οντισιόν ο Kelly Shaefer των Atheist and Neurotica, ήρθε στο σχήμα και ο Stradlin έφυγε.
  • Ενώ η οντισιόν του Shaefer ήταν ανεπιτυχής, οι τέσσερις τους συνέχισαν τις οντισιόν προς αναζήτηση ενός τραγουδιστή, με το VH1 να αναλαμβάνει την μαγνητοσκόπηση της διαδικασίας, αναφερόμενο στο συγκρότημα προσωρινά ως “The Project”. Το τελικό αποτέλεσμα των μαγνητοσκοπήσεων προβλήθηκε ως ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “VH1 Inside Out: The Rise of Velvet Revolver”. Αρκετοί τραγουδιστές πέρασαν από οντισιόν για την μπάντα, συμπεριλαμβανομένων των Steve Ludwin των Carrie and Little Hell, Todd Kerns των Age of Electric, Sebastian Bach των Skid Row, Shawn Albro των U.P.O. και Travis Meeks των Days of the New. Oι Myles Kennedy των The Mayfield Four, Ian Astbury των The Cult και Mike Patton τωνFaith No More αρνήθηκαν την πρόσκληση από των Sorum για ακρόαση. Υπήρξε όμως ενδιαφέρον για τον τραγουδιστή των Stone Temple Pilots, Scott Weiland, που είχε γίνει φίλος με τον McKagan καθώς πήγαιναν στο ίδιο γυμναστήριο. Ο Weiland είχε ήδη παίξει μία φορά στο ίδιο σχήμα με τον Kushner, και ήταν τότε σε κέντρο αποτοξίνωσης ταυτόχρονα με τον Sorum. Όταν οι Stone Temple Pilots διαλύθηκαν το 2003, η μπάντα έστειλε στον Weiland νέα μουσική, την οποία πήρε στο στούντιο του και της πρόσθεσε φωνητικά. Αυτή η μουσική τελικά έγινε το τραγούδι “Set Me Free”. Ο Weiland δεν ήταν ακόμα σίγουρος αν ήθελε να συμμετάσχει στο σχήμα. Ηχογράφησαν όμως μαζί δύο νέα τραγούδια με παραγωγό τον Nick Raskulinecz, την studio version του “Set Me Free” και μια διασκευή στο “Money” των Pink Floyd, για τα soundtracks των ταινιών “Hulk” και “The Italian Job”, αντίστοιχα. O Weiland εντάχθηκε στο συγκρότημα αμέσως μετά και ονόμασε το συγκρότημα “Velvet Revolver”.
  • Μαζί κυκλοφόρησαν μόλις δύο albums (το “Contraband”, 2004 και το “Libertad” το 2007) και το E.P. “Melody and the Tyranny” (2007). Κατάφεραν να κυκλοφορήσουν 10 πολύ επιτυχημένα singles και να σημειώσουν χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις, με το ντεμπούτο τους να διατηρεί μέχρι και σήμερα την μεγαλύτερη επιτυχία τους.
  • Στις 21 Νοεμβρίου 2007, ο Weiland συνελήφθη καθώς συνέτριψε το αυτοκίνητό του σε κάποια λεωφόρο του Los Angeles. Κατηγορήθηκε για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ενώ είχε και προηγούμενη καταδίκη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με $ 40.000 εγγύηση. Οι Velvet Revolver, στη συνέχεια, περιόδευσαν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις, για το “Rock n’ Roll as It Should Be tour”  από τις 24 Ιανουαρίου έως την 1 Απριλίου 2008. Επίσης έπαιξαν στο Rock Festival στην έρημο του Ντουμπάι στις 8 Μαρτίου του ίδιο χρόνου. Ήταν κατά τη διάρκεια της περιοδείας αυτής όταν ο Weiland “υπέπεσε στις παλιές του συνήθειες”, οι οποίες άρχισαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στην υπόλοιπη μπάντα, με αποτέλεσμα την ακύρωση της αυστραλιανής περιοδείας τους, πράγμα που θεωρήθηκε ως η «χαριστική βολή».
  • Από την περιοδεία στην Βρετανία, τα μέλη του συγκροτήματος είχαν πάψει να μιλούν με τον Weiland, με εξαίρεση λίγων επιχειρημάτων σχετικά με την σκηνή. Οι εντάσεις αυξήθηκαν όταν κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στην Γλασκόβη στις 20 Μαρτίου του 2008, ο Weiland ανακοίνωσε στο πλήθος ότι αυτή ήταν η τελευταία περιοδεία του συγκροτήματος, αγνοώντας ότι η μπάντα είχε ήδη σχεδιάζει την απόλυση του. Μετά ο Sorum δημοσίευσε ένα μήνυμα σχετικά με την παράσταση στην ιστοσελίδα του, και ο Weiland δημοσίευσε μια δήλωση μέσω Blabbermouth.net σε απάντηση αυτού, λέγοντας ότι “έκανε πολλές προσπάθειες για να παραμείνει εγκάρδιος με τα μέλη των Velvet Revolver, αλλά κυρίως για τα γούστα του Sorum και γιατί η μπάντα ήταν μια συμμορία”, θα αποχωρούσε. “Η ζήλια και o εγωισμός μπορεί να αποσπάσει ότι καλύτερο έχει ο καθένας». Ο Slash αργότερα δήλωσε ότι δεν θα είναι η τελευταία περιοδεία των Velvet Revolver. Η αποχώρηση του Weiland από το σχήμα ανακοινώθηκε την 1η Απριλίου, και ο Weiland με τη σειρά του αποχώρησε επίσης το cover-band Camp Freddy, στο οποίο συμμετείχε επίσης ο Sorum και επανασυνδέθηκε με τους Stone Temple Pilots, πριν από την απόλυση του, το 2012.
  • Οι Slash, McKagan και Sorum συνέβαλαν στο τραγούδι “Kissed it” για τo album της Macy Gray, “The Sellout”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Ιουνίου, 2011. Παρόλο που ο Kushner δεν συμμετείχε σε αυτό, το τρίο πιστώθηκε στο δίσκο της Gray ως Velvet Revolver.
  • Υποκινούμενος από τη σύζυγό του, ο Kushner, επανένωσε τους Velvet Revolver για μια παράσταση (με τον Scott Weiland) σε μια συναυλία προς τιμήν του μακαρίτη John O’Brien, στις 12 Ιανουαρίου, 2012. Ακολούθησε η εμφάνιση στο Road Recovery με το μέλλον του συγκροτήματος να παραμένει αβέβαιο.
  • Στις 3 Δεκεμβρίου του 2015, ο Weiland βρέθηκε νεκρός στο λεωφορείο της περιοδείας του, μία ημέρα πριν την συναυλία του στη Μινεσότα με την μπάντα του The Wildabouts. Τόσο ο Slash όσο και ο McKagan επανήλθαν έκτοτε στους Guns N ‘Roses.
  • Εκτός από τα 2 βραβεία που κέρδισαν κατά την διάρκεια της σύντομης πορείας τους, έχουν αποσπάσει επίσης και 4 υποψηφιότητες για βραβεία: 1 υποψηφιότητα στα Billboard Music Awards (“Rock Artist of the Year”, 2005), 2 υποψηφιότητες στα Grammy Awards (“Best Rock Song” για το “Slither” και “Best Rock Album” για το “Contraband”, 2005) και 1 υποψηφιότητα στα Radio Music Awards (“Song of the Year/Rock Radio” για το “Fall to Pieces”, 2005).
  • Οι Velvet Revolver εμφανίστηκαν και στην Ελλάδα στα πλαίσια του Rockwave  Festival στις 25 Ιουνίου 2005. Head-liners της ημέρας αυτής ήταν οι Black Sabbath.

2004 – Contraband

  • Κυκλοφόρησε: 8 Ιουνίου 2004
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 2× Platinum, ARIA: Gold, BPI: Gold, MC: 2× Platinum
  • Singles από το “Contraband”:
  1. “Set Me Free” Κυκλοφόρησε: 2003
  2. “Slither” Κυκλοφόρησε: 24 Μαΐου 2004
  3. “Fall to Pieces” Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 2004
  4. “Dirty Little Thing” Κυκλοφόρησε: 20 Σεπτεμβρίου 2004

 

Tracklist:

1. “Sucker Train Blues” 4:27

2. “Do It for the Kids” 3:55

3. “Big Machine” 4:25

4. “Illegal i Song” 4:17

5. “Spectacle” 3:41

6. “Fall to Pieces” 4:30

7. “Headspace” 3:42

8. “Superhuman” 4:15

9. “Set Me Free” 4:07

10. “You Got No Right” 5:35

11. “Slither” 4:08

12. “Dirty Little Thing” 3:57

13. “Loving the Alien” 5:48

United Kingdom edition

14. “Bodies” (live Sex Pistols cover)

Tour Edition bonus disc

1. “Surrender” (Cheap Trick cover) 4:25

2. “No More No More” (Aerosmith cover) 5:39

3. “Fall to Pieces” (Acoustic Version) 4:09

4. “Slither” (music video) 4:11

5. “Fall to Pieces” (music video) 4:34

6. “Dirty Little Thing” (music video) 3:58

Australian bonus disc

1. “Surrender” (Cheap Trick cover) 4:25

2. “No More No More” (Aerosmith cover) 5:39

3. “Negative Creep” (Nirvana cover) 6:49

4. “Slither” (music video) 4:11

5. “Fall to Pieces” (music video) 4:34

2007 – Melody and the Tyranny (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Ιουνίου 2007
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1.”She Builds Quick Machines” (4:03)

2. “Just Sixteen” (3:58)

3. “Psycho Killer” (Talking Heads cover) (4:17)

4. “Making Of Libertad” – 5 Minute Piece (Video) (5:04)

5. “Do It for the Kids” – Live (Video) (4:21)

2007 – Libertad

  • Κυκλοφόρησε: 3 Ιουλίου 2007
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: CD, DVD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Silver, MC: Gold
  • Singles από το “Libertad”:
  1. “She Builds Quick Machines” Κυκλοφόρησε: 21 Μαΐου 2007
  2. “The Last Fight” Κυκλοφόρησε: 20 Αυγούστου 2007
  3. “Get Out the Door” Κυκλοφόρησε: 2007
  4. “Let It Roll” Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2008

 

Tracklist:

1.”Let It Roll” 2:32

2. “She Mine” 3:24

3. “Get Out the Door” 3:14

4. “She Builds Quick Machines” 4:03

5. “The Last Fight” 4:03

6. “Pills, Demons & Etc.” 2:54

7. “American Man” 3:56

8. “Mary Mary” 4:33

9. “Just Sixteen” 3:58

10. “Can’t Get It Out of My Head” 3:57

11. “For a Brother” 3:26

12. “Spay” 3:06

13. “Gravedancer” (περιέχει το hidden track “Don’t Drop That Dime” από το 4:40) 8:42

Enhanced edition

14. “Re-Evolution: Making of Libertad” (making-of video) 10:13

Japanese edition

13. “Gravedancer” 4:40

14. “Gas & a Dollar Laugh” (περιέχει το hidden track “Don’t Drop That Dime” από το 3:20) 7:23

15. “Re-Evolution: Making of Libertad” (making-of video) 10:13

iTunes edition

14. “Messages” 4:48

15. “Psycho Killer” (Talking Heads cover) 4:17

Special edition DVD

1. “Tierra Roja, Sangre Roja” (South American tour footage) 28:40

2010 – Kissed it (Macy Gray feat. Velvet Revolver / Single)

  • Κυκλοφόρησε: 24 Μαΐου 2010
  • Εταιρεία:  Island, Concord Records 
  • Μορφή: digital download

 

Tracklist:

1.Kissed It (Clean – Edit 1) 3:38

2. Kissed It (Clean – Edit 2) 3:38

3. Kissed It (Clean – Edit 3) 3:41

4. Kissed It (Clean – Edit 4) 3:39

5. Kissed It (Instrumental) 4:36

6. Kissed It (Explicit – Album Version) 4:36

Velvet Revolver Top Hits by SounDarts.gr