skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Vincent Niclo

Discography & ID : Vincent Niclo

Ύψος

Gallery

Luciano Pavarotti & Vincent Niclo

Placido Domigo & Vincent Niclo

Vincent Niclo & Celine Dion

Bénabar, Pascal Obispo, Christophe Maé, Vincent Niclo

Vincent Niclo & Anggun

Vincent Niclo & Nana Mouskouri

Il Divo & Vincent Niclo

ID

Ολόκληρο Όνομα: Vincent Niclo

Ημερομηνία Γέννησης: 6 Ιανουαρίου 1975

Τόπος Γέννησης: Παρίσι, Γαλλία

Επάγγελμα: τραγουδιστής, ηθοποιός, χορευτής

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Τέκνα: δεν έχει

Γονείς: Claude και  Evelyne Niclo

Ενεργός στη μουσική: 2001-σήμερα

Βραβεία: Δεν βρέθηκε κάποια επίσημη λίστα με τα βραβεία που έχει αποσπάσει ο Vincent Niclo. 

Official Websitevincentniclo.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2006 – Un nom sur mon visage
2006 – Un nom sur mon visage
2012 – Opéra rouge (with Les Chœurs de l’Armée Rouge)
2012 – Opéra rouge (with Les Chœurs de l’Armée Rouge)
2013 – Forever Gentlemen (Compilation)
2013 – Forever Gentlemen (Compilation)
2013 – Luis
2013 – Luis
2014 – Ce que je suis
2014 – Ce que je suis
2014 – Forever Gentlemen Vol.2 (Compilation)
2014 – Forever Gentlemen Vol.2 (Compilation)
2015 – Vincent Niclo au Châtelet Premier rendez-vous (Live)
2015 – Vincent Niclo au Châtelet Premier rendez-vous (Live)
2016 – Romantique
2016 – Romantique
2016 – 5.Ø
2016 – 5.Ø
2018 – Tango
2018 – Tango

Start Here

BIOGRAPHY

  • Ο Vincent Niclo προέρχεται από μια οικογένεια καλλιτεχνών και ενδιαφέρθηκε για το θέατρο από πολύ μικρός. Παρακολούθησε μαθήματα στην περιβόητη σχολή Cours Florent του François Florent, κυρίως με δάσκαλο του, τον Raymond Acquaviva. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στο Simon, ως εκπαιδευμένος στο Actor Studio, και σπούδασε σύγχρονο χορό. Ο πρώτος του ρόλος στο θέατρο ήταν στο “Renaître à Bogota”, ένα έργο του Marthe Vandenberg. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές ταινίες και σειρές όπως τα: “Sous le soleil”, “Extrême Limite”, “Nestor Burma” αλλά και στον κινηματογράφο στην ταινίας “Place Vendôme” σε σκηνοθεσία Nicole Garcia.
  • Μετά την συνάντηση του με τον Thierry Dran στην Όπερα του Παρισιού, συνέχισε τα μαθήματα στις τεχνικές του τραγουδιού και τελείωσε με το ρόλο του στο μιούζικαλ “Titanic” στη γαλλική του έκδοση όπου έπαιξε τον Jim Farrel, ενώ αργότερα ακολούθησαν κι άλλοι ρόλοι στα μιούζικαλ: “Tristan and Iseult” παίζοντας τον Tristan, ως Ρωμαίος στο “Roméo et Juliette, de la Haine à l’Amour” και ως Rhett Butler στο “Autant en emporte le vent”.
  • Στη δισκογραφία εντάχθηκε το 2006 με το ντεμπούτο του album “Un nom sur mon visage”. Δώδεκα χρόνια μετά και έχοντας σημειώσει τεράστιες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου (Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Celine Dion, Νανά Μούσχουρη, Charles Aznavour, Paul Anka, Sarah Brightman Brightman) και τέσσερα ακόμα κλασσικά albums επανέρχεται με τo “Tango” που αποδεικνύει πως δεν είναι ένας τενόρος που παραμένει σταθερός στα κλασσικά του ακούσματα.

πηγή:en.wikipedia.org

2006 – Un nom sur mon visage

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Απριλίου 2006
  • Εταιρεία: Capitol Music France
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. A Force De Toi 2:42

2. Dis Moi Pourquoi 3:23

3. Si Le Temps 3:38

4. En Pleine Lumiere 4:09

5. Dis Lui 4:04

6. Un Nom Sur Mon Visage 3:37

7. Que Des Mots 3:36

8. Sans Doute 3:47

9. Et Qu’importent Les Anges 3:45

10. Une Vie Ailleurs 3:29

11. Entre Ciel Et Terre 3:40

2012 – Opéra rouge (with Les Chœurs de l’Armée Rouge)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Universal Music France
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. Ameno 3:10

2. Carmina Burana (O Fortuna) 2:47

3. Adagio 4:20

4. Funiculi Funicula 2:52

5. Caruso 5:04

6. Libiamo ne lieti calici 3:16

7. Non ho mai 4:02

8. Nessun dorma 3:12

9. Perche 3:30

10. La Marseillaise 4:08

2013 – Forever Gentlemen (Compilation)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: TF1 Musique
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. Sinclair – Intro (Instrumental) 0:39

2. Dany Brillant & Damien Sargue & Roch Voisine – La Belle Vie 2:44

3. Gad Elmaleh & Garou – New York New York 3:09

4. Dany Brillant & Philippe Lellouche & Emmanuel Moire – Toute La Pluie Tombe Sur Moi 3:14

5. Paul Anka & Dany Brillant & Vincent Niclo – I’ve Got You Under My Skin 3:44

6. Bruce Johnson & Philippe Lellouche & Damien Sargue – For Me Formidable 2:44

7. Corneille & Vincent Niclo & Roch Voisine – Fly Me To The Moon 2:39

8. Dany Brillant & Damien Sargue – Se Retrouver Un Jour (Quien Sera) 2:23

9. Gad Elmaleh & M. Pokora – Singing In The Rain 2:33

10. Elodie Frégé & Emmanuel Moire – Somethin’ Stupid 2:37

11. Gilles Lellouche & Sinclair – The Lady Is A Tramp 3:36

12. Sofia Essaïdi & Bruce Johnson & Vincent Niclo & Damien Sargue – Unforgettable 3:26

13. Bruce Johnson & Damien Sargue & Roch Voisine – It’s Impossible 3:39

14. Paul Anka & Garou – My Way 4:36

15. Christian Martinez – Outtro (Instrumental) 1:05

2013 – Luis

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Universal Music France
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. Besame Mucho 3:16

2. O Sole Mio 2:55

3. Amor Amor (feat. Rossy De Palma) 2:38

4. La Belle De Cadix 2:24

5. Volare 3:22

6. La Danza 2:52

7. Esperanza (With Charles Aznavour) 2:35

8. Mexico 3:42

9. Maman La Plus Belle Du Monde 3:14

10. Cavaliers 3:36

11. Ave Maria 3:44

12. Luis (Inédit / Unreleased) 3:04

13. Gloria (Extract From The Musical «Robin Des Bois») (Witth Nyco Lilliu) 4:48

Bonus :

14. C’est Magnifique 2:35

15. Violetas Imperiales (L’amour Est Un Bouquet De Violettes) 3:12

16. Ave Maria (feat. Les Petits Chanteurs A La Croix De Bois) 3:47

17. Qui Saura (Qem Serà) (feat. Tony Carreira) 3:38

2014 – Ce que je suis

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Δεκεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: TF1 Musique
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

(Edition Prestige)

1.Jusqu’à l’ivresse 3:02

2. Divino 3:06

3. Je ne suis qu’un homme 3:22

4. Pour une fois (feat. Anggun) 3:08

5. L’amour est enfant du poème 3:22

6. Vivre d’espoir 4:01

7. Mea culpa 3:10

8. Sans avoir à le dire 4:52

9. Amore Puro 2:58

10. Carmen 2:50

11. Le temps 3:16

12. A corps perdu 3:59

13. Alter Ego 2:55

14. Je serai là 3:38

15. She’s like the wind 3:20

16. Hymne à la mère 3:15

17. Jusqu’à l’ivresse (Version Acoustique) 3:00

18. Besame Mucho (Version Acoustique) 3:02

19. Sans avoir à le dire (Version Acoustique) 4:03

20. Je ne suis qu’un homme (Version Acoustique) 3:05

21. Amore Puro (Version Acoustique) 2:50

2014 – Forever Gentlemen Vol.2 (Compilation)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Οκτωβρίου 2014
  • Εταιρεία: TF1 Musique
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. Corneille & Claire Keim & Roch Voisine – L-O-V-E 3:05

2. Dany Brillant & Antoine Duléry & Damien Sargue – Grands Boulevards 2:40

3. Paul Anka & Ben L’Oncle Soul – That’s Life 3:03

4. Vincent Niclo & Roch Voisine – La Mer 3:22

5. Corneille & Tal – Cheek To Cheek 3:16

6. Dany Brillant & Philippe Lellouche & Damien Sargue – Mes Emmerdes 3:31

7. Paul Anka & Claire Keim – Que Reste-t-il De Nos Amours ? / I Wish You Love 3:13

8. Corneille & Sinclair – Ain’t That A Kick In The Head 2:33

9. Dany Brillant & Damien Sargue, Roch Voisine – Syracuse 2:51

10. Paul Anka & Roch Voisine – Strangers In The Night 3:04

11. Ben L’Oncle Soul & Sinclair – C’est Si Bon 3:15

12. Dany Brillant & Sofia Essaïdi & Bruce Johnson – Everybody Loves Somebody 3:38

13. Amir & Camille Lou – Le Soleil De Ma Vie 2:59

14. Sofia Essaïdi & Roch Voisine – Misty 2:40

2015 – Vincent Niclo au Châtelet Premier rendez-vous (Live)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Νοεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: TF1 Musique
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1.La danza Live 3:58

2. Besame mucho Live 3:22

3. O sole mio Live 3:08

4. La belle de cadix Live 2:29

5. Adagio Live 5:08

6. Amor amor Live (with Rossy De Palma) 2:48

7. Caruso Live 4:18

8. Divino Live 3:14

9. L’amour est enfant de poème 3:53

10. Funiculi funicula 2:57

11. All by myself 5:02

12. Skyfall 4:49

13. Pour une fois Live (with Anggun) 3:33

14. Je ne suis qu’un homme 3:30

15. Cavaliers 3:44

16. I have nothing 4:33

17. Sans avoir à le dire 5:43

18. Jusqu’à l’ivresse 3:04

19. Maman la plus belle du monde 4:17

20. Ameno 4:28

2016 – Romantique

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Μαΐου 2016
  • Εταιρεία: Sony Classical
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Singles από το «Romantique»:
  1. «La vie en rose» Κυκλοφόρησε: 8 Ιουλίου 2016

Tracklist:

1.She 2:45

2. La vie en rose 4:12

3. Maman 3:07

4. The Good Life 3:29

5. If you go away 3:51

6. Hurt 3:47

7. Je ne regrette rien 2:37

8. Love Story 3:28

9. How do you Keep the Music Playing 4:31

10. Skyfall 4:38

11. Adagio 4:13

12. What Now my Love 2:58

2016 – 5.Ø

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Δεκεμβρίου 2016
  • Εταιρεία: DIX21 Prod
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Singles από το “5.Ø”:
  1. «Je ne sais pas» Κυκλοφόρησε: 4 Σεπτεμβρίου 2016

Tracklist:

1. Je ne sais pas 3:50

2. Aimer est un voyage 3:44

3. Qu’on me regarderait 3:14

4. Les jours sans 4:21

5. C’est la musique 5:22

6. Je n’ai jamais osé te dire 4:06

7. L’envie de vivre 3:38

8. Ainsi va la vie 3:54

9. Amour massacre 3:31

10. Avant qu’il ne soit trop tard 3:26

11. Un homme blessé 3:30

12. Dans le même instant 2:41

13. Celui qui aime 4:16

14. Without you 3:52

2018 – Tango

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Σεπτεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: DIX21 Prod, TF1 Entertainment
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Tango”:
  1. «Mi amor (Libertango)» Κυκλοφόρησε: 18 Μαΐου 2018
  2. «El Fuego del Amor» Κυκλοφόρησε: 10 Σεπτεμβρίου 2018

Tracklist:

1.Mi Amor (Libertango) 3:06

2. El Fuego del Amor 3:29

3. La Cumparsita 2:56

4. Elena 2:44

5. Mon amour 3:03

6. La Historia de un Amor 2:56

7. Monsieur Gardel 2:59

8. Uno 4:03

9. Que Mas 3:06

10. Por una Cabeza 3:10

11. Quizas Quizas Quizas 2:40

12. Demain 3:17

Vincent Niclo Top Hits by SounDarts.gr