skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Yoav

Discography & ID : Yoav

Ύψος

Gallery

Read Again

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Yoav

Ολόκληρο Όνομα: Yoav Sadan

Άλλα ψευδώνυμα: El negrito de ojos claros

Ημερομηνία Γέννησης: 15 Οκτωβρίου 1979

Τόπος Γέννησης: Tel Aviv, Ισραήλ (μεγάλωσε στο Cape Town της Νότιας Αφρικής)

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός

Οικογενειακή Κατάσταση: ?

Τέκνα: Δεν έχει

Γονείς: O πατέρας του ήταν αρχιτέκτονας και η μητέρα του τραγουδίστρια της όπερας (Patricia Sadan)

Αδέρφια: Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό

Ενεργός στη μουσική: 2008-σήμερα

Βραβεία:  O Yoav έχει αποσπάσει 2 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 South African Music Awards (Καλύτερου άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής με αγγλική επιρροή, 2010), 1 RAMP award (Rock Alternative Music Prize)

Official Websitedelux-art.com/ozuna

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2008 – Charmed & Strange
2008 – Charmed & Strange
2010 – A Foolproof Escape Plan
2010 – A Foolproof Escape Plan
2012 – Blood Vine
2012 – Blood Vine
2018 – Multiverse
2018 – Multiverse

Start Here

  • Ο Yoav (γεννημένος Yoav Sadan στις 15 Οκτωβρίου 1979 στο Tel Aviv του Ισραήλ) είναι τραγουδιστής-τραγουδοποιός με καταγωγή από το Ισραήλ και τη Ρουμανία και μεγαλωμένος στη Νότια Αφρική.
  • Το πρώτο του album, “Charmed and Strange” κυκλοφόρησε στις αρχές του 2008. Η μουσική του Yoav περιλαμβάνει τα φωνητικά του και συνοδεύεται από ακουστική κιθάρα, την οποία χρησιμοποιεί ώστε να δημιουργήσει electronica beats με τα χέρια του. Κυκλοφόρησε επίσης δύο single, “Club Thing” και “Beautiful Lie”, με το πρώτο να έχει κερδίσει λίγη επιτυχία και να καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις στα charts ευρωπαϊκών χωρών. Το τραγούδι του “Adore Adore” ακούστηκε στο “Redwood”, ένα επεισόδιο του “The Mentalist”. Στον δίσκο περιλαμβάνεται επίσης μία διασκευή του τραγουδιού “Where Is My Mind?” που ακούστηκε στην ταινία “Sucker Punch” του 2011, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό και τραγουδίστρια Emily Browning. Το τραγούδι τοποθετήθηκε στη συνέχεια στο soundtrack.
  • Ο πατέρας του, ένας Εβραίος αρχιτέκτονας που έζησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην πατρίδα του την Ρουμανία, πριν μετακομίσει στο Ισραήλ (όπου γεννήθηκε ο Yoav) και μετά μετεγκαταστάθηκε στην Νότια Αφρική με την μητέρα (τραγουδίστρια της όπερας) του Yoav.
  • Από το επιτυχημένο ντεμπούτο album του Yoav, “Charmed and Strange” (2008), οι εμφανίσεις του στον Καναδά, τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη βγήκαν “sold out”. Ξεκίνησε επίσης περιοδεία στην Βόρεια Αμερική με την Tori Amos, στην οποία πουλήθηκαν παραπάνω από εννέα χιλιάδες αντίτυπα του δίσκου του μέσα σε τρεις μήνς. Ο Yoav αναδείχθηκε επίσης ως “Single of the Week” στα iTunes του Καναδά. Επίσης, κατάφερε να φτάσει στη θέση Νο.1 στην Ρωσία, όπου έλαβε επίσης το ειδικό βραβείο RAMP (Rock Alternative Music Prize) ως αναγνώριση για τα επιτεύγματά του. Έπειτα από μόλις μία ακρόαση σε ραδιόφωνο της Δανίας, το “Charmed and Strange” πήδηξε στην θέση Νο.1 στα iTunes album charts της χώρας μέσα σε 24 ώρες.
  • Το δεύτερο album του “A Foolproof Escape Plan” (2010) ηχογραφήθηκε στο Venice Beach, στο Λος Άντζελες και το τρίτο του album “Blood Vine” (2012) ηχογραφήθηκε ανάμεσα σε αμπελώνες λίγο έξω από το γειτονικό Cape Town. Ακόμα, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2018, ο Yoav κυκλοφόρησε το τέταρτο κατά σειρά album του, με τίτλο “Multiverse”.

Πηγή: en.wikipedia.org

2008 – Charmed & Strange

  • Κυκλοφόρησε: 8 Δεκεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το «Charmed & Strange«:
  1. «Adore Adore» Κυκλοφόρησε: 1 Ιανουαρίου 2018

Tracklist:

1. “Adore Adore” – 5:36

2. “Club Thing” – 4:24

3. “Live” – 4:10

4. “One By One” – 3:47

5. “There Is Nobody” – 3:56

6. “Wake Up” – 3:21

7. “Beautiful Lie” – 5:10

8. “Angel And The Animal” – 5:06

9. “Sometimes… ” – 4:49

10. “Yeah, The End” – 3:27

11. “Where Is My Mind” – 3:25

2010 – A Foolproof Escape Plan

  • Κυκλοφόρησε: 2010
  • Εταιρεία: You Are Here
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Joey Waronker
  • Singles από το “A Foolproof Escape Plan”:
  1. “Yellowbrite Smile” Κυκλοφόρησε: 6 Απριλίου 2010

Tracklist:

1. “Greed” – 4:33

2. “Moonbike” – 3:38

3. “Safety In Numbers” – 3:36

4. “Yellowbrite Smile” – 3:46

5. “Spidersong” – 3:58

6. “Little Black Box” – 3:49

7. “Easy Chair” – 5:00

8. “Anonymous” – 4:12

9. “6/8 Dream” – 3:51

10. “We All Are Dancing” – 4:05

2012 – Blood Vine

  • Κυκλοφόρησε: 3 Δεκεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Just Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Blood Vine”:
  1. “Blink” Κυκλοφόρησε: 2012

Tracklist:

1. “To The Woods” – 0:40

2. “Know More” – 3:53

3. “Karaoke Superstar” – 3:07

4. “Blink” – 4:46

5. “Keep Calm Carry On” – 4:40

6. “Everything Is…” – 1:48

7. “Pale Imitation” – 3:44

8. “Hotel Oblivion” – 3:57

9. “Sign Of Life” – 5:08

10. “Shiver #7” – 3:49

11. “Malice In The Garden” – 3:27

2018 – Multiverse

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Σεπτεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Yoav Music
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Lasse ͛Illinton͛ Mosegard
  • Singles από το “Language”:
  1. “Blood Moon” Κυκλοφόρησε: 18 Μαΐου 2018
  2. “Touch” Κυκλοφόρησε: 24 Αυγoύστου 2018

Tracklist:

1. “Blood Moon” 4:06

2. “Want More Do You Want More” 4:04

3. “Lost Heads” 4:52

4. “Touch” 4:16

5. “Everything She Said” 4:51

6. “One Nature” 4:44

7. “Initiate Sequence” 3:33

8. “Mesmerize” 5:18

9. “Future History” 6:17

10. “Reunion” 6:23

Yoav Top Hits by SounDarts.gr