Skip to content

Eurovision 2026 | Essyla – Dancing on the Ice (Βέλγιο)

Η ESSYLA θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στη Eurovision Song Contest 2026 με το τραγούδι Dancing on the Ice, μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας.

Τίτλος τραγουδιού: “Dancing on the Ice”

Καλλιτέχνης: Essyla

Μουσική / Στίχοι: Alice Van Eesbeeck, Barbara Petitjean, Emil Stengele, Nicolas d’Avell

Σκηνοθεσία: Jasmin Cvišić

Εταιρεία: James Barbosa

Από το LP: single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 9 Ιανουαρίου 2026

Art-Cover:

eurovision-song-contest-2026-artcover

Στις 19 Φεβρουαρίου, ο βελγικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTBF ανακοίνωσε τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσουν το Βέλγιο στη Eurovision Song Contest που θα διεξαχθεί τον Μάιο στη Βιέννη. Η ESSYLA θα ανέβει στη σκηνή με το κομμάτι Dancing on the Ice”, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά στους τηλεθεατές της εκπομπής «8-9» στο κανάλι La Une, ενώ στη συνέχεια κυκλοφόρησε και το επίσημο music video στο YouTube κανάλι του διαγωνισμού. Τη μουσική συνέθεσαν η ίδια μαζί με τους Nicolas d’Avell και Emil Stengele, ενώ στους στίχους συνεργάστηκε με τη Barbara Petitjean.

Με το τραγούδι της, η ESSYLA επιδιώκει να μεταδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης στο μέλλον. Το κομμάτι λειτουργεί σαν ύμνος στη δύναμη και την αποφασιστικότητα των νέων ανθρώπων, στην ικανότητά τους να συνεχίζουν να ονειρεύονται και να προχωρούν μπροστά, ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν εύθραυστα ή αβέβαια. Η εικόνα του «χορού πάνω στον πάγο» συμβολίζει ακριβώς αυτή την ισορροπία ανάμεσα στην ευαισθησία και την επιμονή μέσα σε έναν κόσμο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ραγίσει.

Καταγόμενη από το Perwez στην επαρχία Walloon Brabant, η ESSYLA έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν έφτασε μέχρι τον τελικό της 9ης σεζόν του The Voice Belgique. Από πολύ μικρή είχε δημιουργήσει το πρώτο της συγκρότημα και, θέλοντας να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, σπούδασε φωνητική στο IMEP Namur, όπου διαμόρφωσε σταδιακά τη δική της καλλιτεχνική ταυτότητα. Μεγάλωσε ακούγοντας γαλλόφωνο τραγούδι, όμως αργότερα επηρεάστηκε έντονα και από μεγάλες φωνές της jazz, της folk, της rock και της funk, βρίσκοντας ιδιαίτερη έμπνευση σε αμερικανικούς θρύλους της μουσικής.

Η καριέρα της ξεκίνησε δισκογραφικά με τα πρώτα της single Let You Go” και “Not My Kind of Dude”, τα οποία γνώρισαν θετική ανταπόκριση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το πρώτο της EP I’ll Be Okay”, μέσα από το οποίο ανέδειξε θεματικές που αφορούν τις ανησυχίες μιας σύγχρονης νεαρής γυναίκας, με έντονη έμφαση στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Το 2026 αποτελεί μια ιδιαίτερα συμβολική χρονιά για το Βέλγιο, καθώς συμπληρώνονται 70 χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή στον διαγωνισμό, όντας μία από τις επτά χώρες που έλαβαν μέρος στην εναρκτήρια διοργάνωση του 1956. Η μοναδική μέχρι σήμερα νίκη της χώρας ήρθε πριν από 40 χρόνια, όταν η Sandra Kim κατέκτησε την πρώτη θέση με το τραγούδι J’aime La Vie” το 1986. Μετά από μια περίοδο τεσσάρων ανδρικών σόλο εκπροσώπων, η ESSYLA γίνεται η πρώτη γυναίκα σόλο καλλιτέχνιδα που θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στη Eurovision μέσα στη δεκαετία αυτή.

Essyla - Dancing on the Ice (Βέλγιο)

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στοGoogle News.

Βρείτε μας επίσης στοYouTube, στοSpotify, στοFacebook, στοInstagramκαι στοTikTok

Back To Top