skip to Main Content

Flashback | Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

To “All I Want For Christmas Is You” της Mariah Carey δεν σταματά να σημειώνει επιτυχία 

Song ID

Τίτλος τραγουδιού: “All I Want for Christmas Is You

Πρώτη Εκτέλεση: Mariah Carey

Μουσική/Στίχοι: Mariah Carey, Walter Afanasieff

Διάρκεια: 4:01

Από το LP: “Merry Christmas”

B-sides: “Miss You Most (At Christmas Time)” / “Joy to the World”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 29 Οκτωβρίου 1994

Εταιρεία: Columbia

Art Cover:

Selected Covers

Στίχοι Τραγουδιού

I don’t want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don’t care about the presents underneath the Christmas tree
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is you
Yeah
I don’t want a lot for Christmas
There is just one thing I need (and I)
Don’t care about the presents underneath the Christmas tree
I don’t need to hang my stocking there upon the fireplace
Santa Claus won’t make me happy with a toy on Christmas Day
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is you
You, baby
Oh, I won’t ask for much this Christmas
I won’t even wish for snow (and I)
I’m just gonna keep on waiting underneath the mistletoe
I won’t make a list and send it to the North Pole for Saint Nick
I won’t even stay awake to hear those magic reindeer click
‘Cause I just want you here tonight
Holding on to me so tight
What more can I do?
Oh, baby, all I want for Christmas is you
You, baby
Oh-oh, all the lights are shining so brightly everywhere (so brightly, baby)
And the sound of children’s laughter fills the air (oh, oh, yeah)
And everyone is singing (oh, yeah)
I hear those sleigh bells ringing
Santa, won’t you bring me the one I really need? (Yeah, oh)
Won’t you please bring my baby to me?
Oh, I don’t want a lot for Christmas
This is all I’m asking for
I just wanna see my baby standing right outside my door
Oh, I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
Oh, baby, all I want for Christmas is you
You, baby
All I want for Christmas is you, baby
All I want for Christmas is you, baby
All I want for Christmas is you, baby
All I want for Christmas (all I really want) is you, baby
All I want (I want) for Christmas (all I really want) is you, baby

Original Version: Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You (1994)

Το “All I Want for Christmas is You” της Mariah Carey, συνεχίζει να γράφει ιστορία. Tο all time classic χριστουγεννιάτικο τραγούδι της (στο οποίο έχει κάνει συμπαραγωγή και γράψει στίχους μαζί με τον Walter Afanasieff το 1994), συνεχίζει να σπάει κι άλλα ρεκόρ.

Tο Δεκέμβριο του 2021, το “All I Want for Christmas is You” έγινε το μοναδικό χριστουγεννιάτικο single που καταφέρνει να γίνει διαμαντένιο (σημειώνοντας πάνω από 10 εκατομμύρια πωλήσεις και streams συνολικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής).

“Η συνεχόμενη αγάπη για το τραγούδι μου πάντα με εντυπωσιάζει και γεμίζει τη καρδιά μου με απεριόριστα συναισθήματα,” είπε η Mariah. “Με ενθουσιάζει το γεγονός ότι το ‘All I Want for Christmas is You’ έχει μεγαλώσει αντέξει στο χρόνο. Διαμαντένιο στην Αμερική?! Wowww! Έχω τη τύχη να έχω τους καλύτερους θαυμαστές στο πλανήτη, my Lambily, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη μουσική κληρονομιά. Σας αγαπώ.”

“Η Mariah είναι η Βασίλισσα των Χριστουγέννων,” είπε ο Πρόεδρος του Marketing τμήματος της Sony Music Entertainment, Richard Story. “Η Sony Music οικογένειά της την συγχαίρει που έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ και συνεχίζει να γράφει ιστορία ως το μοναδικό άτομο που έχει αυτή τη διάκριση.”

“Η Mariah Carey είναι μια από τις πιο πολυβραβευμένες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών, και το ‘All I Want For Christmas Is You’ να γίνεται το μόνο χριστουγεννιάτικο τραγούδι που καταφέρνει να γίνει διαμαντένιο είναι μια διάκριση που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα για την ιστορία της μουσικής. Συγχαρητήρια και καλές γιορτές στη Mariah και στην εκπληκτική ομάδας της στη Sony,” είπε ο Mitch Glazier, Πρόεδρος και CEO, της Ένωσης Μουσικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Η Carey έβαλε στο επίκεντρο ξανά το πολυαγαπημένο όλων των θαυμαστών της “All I Want for Christmas is You” στο πολυεπιτυχημένο special του Apple TV+, “Mariah Carey’s Magical Christmas Special”, με μια εκπληκτική εμφάνιση του τραγουδιού, μαζί με τα δίδυμά της, το γιο της Moroccan και τη κόρη της Monroe. Ένα ακόμη μεγάλο νέο είναι ότι Carey θα κυκλοφορήσει ένα νέο special με τίτλο “Mariah’s Christmas: The Magic Continues”, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα σήμερα και θα είναι διαθέσιμο στο Apple TV+.

Τη Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, η Sony Pictures Entertainment (SPE) θα κυκλοφορήσει δύο νέες ταινίες της Mariah Carey, το “Live at the Tokyo Dome” και το “First Vision”, σε ψηφιακή μορφή για πρώτη φορά στην Αμερική. Με πάνω από 80 λεπτά μουσικής και μιας ζωντανής εμφάνισης του “All I Want for Christmas is You,” το “Mariah Carey: Live at the Tokyo Dome” απαθανατίζει την ιστορική πρώτη συναυλία της στην Ιαπωνία, η οποία βιντεοσκοπήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας “Daydream World Tour” του 1996. Το “Mariah Carey: First Vision” δίνει στου ακροατές μια ματιά εκ των έσω στην αρχή μιας όπως προμηνυόταν μεγάλης καριέρας της Mariah, η ταινία αυτή του 1991 περιλαμβάνει μουσικά βίντεο, behind-the-scenes υλικό, συνεντεύξεις και τραγούδια από τη παρθενική της εμφάνιση στο Tatou Club της Νέας Υόρκης το 1990.

Το Billboard πρόσφατα ανακήρυξε το “All I Want for Christmas is You” της Mariah Carey ως το #1 χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών μέσα από τη λίστα “Greatest of All Time Holiday 100 Songs”. Το τραγούδι μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 του Hot 100 το Δεκέμβριο του 2017 and, και το Δεκέμβριο του 2019, 25 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, έγινε το 2ο χριστουγεννιάτικο τραγούδι που καταφέρνει να σκαρφαλώσει στη κορυφή του Hot 100, σπάζοντας το ρεκόρ ως το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που καταφέρνει ένα τραγούδι να φτάσει στο #1 από την αρχική του κυκλοφορία. Το “All I Want for Christmas is You” έφτασε πάλι στο #1 και το 2020, έχοντας έτσι 5 εβδομάδες συνολικά στη κορυφή, ένα νέο ρεκόρ για τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο του 1994 στο The Hit Factory στη Νέα Υόρκη, το “All I Want for Christmas is You” κυκλοφόρησε αρχικά τον Οκτώβριο του 1994 ως το 1ο single από το album “Merry Christmas” της Mariah, με μοναδικές διασκευές που συσχετίστηκαν με την ίδια τη Mariah καθώς και νέο υλικό που έγραψε μαζί με τον Walter Afanasieff. Το “All I Want for Christmas Is You” έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα singles γενικά, καθώς και ένας από τα πιο πετυχημένα χριστουγεννιάτικα ringtone στην Αερική για πολλά πολλά χρόνια.

Όταν το “All I Want for Christmas is You” πήγε στο #1 του Hot 100 το 2019, έγινε το 19ο #1 στο ενεργητικό της, τα περισσότερα για σόλο καλλιτέχνη, ενώ όταν ανέβηκε ξανά στη κορυφή την επόμενη χρονιά, η Mariah ανακηρύχθηκε ως η 1η καλλιτέχνης που έχει φτάσει στη κορυφή του Hot 100 για 4 δεκαετίες (στα 1990s, στα 2000s, στα 2010s και τα 2020s).

Καθώς βρίσκεται μέσα στα charts κάθε χριστουγεννιάτικη περίοδο από τότε που κυκλοφόρησε, το “All I Want for Christmas is You”—όπως αναφέρει και το The New Yorker “ένα από τα λίγα χριστουγεννιάτικα που άξιζε να προστεθεί στα ακούσματα των γιορτών”—έχει γίνει από τα πιο βασικά τραγούδια για τις γιορτές και συνεχίζει να μεταδίδει το κλίμα των Χριστουγέννων στις καρδιές των μουσικόφιλων σε όλο το κόσμο.

Το “All I Want for Christmas is You” αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία της Carey, φτάνοντας στη κορυφή των charts σε 26 χώρες συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία και Γερμανία μεταξύ άλλων. Το 2020, το alltime classic τραγούδι έφτασε στο #1 του chart της Βρετανίας για πρώτη φορά, περνώντας 69 εβδομάδες το Top 40 πριν φτάσει στη κορυφή, κάτι που αποτελεί ρεκόρ. Το τραγούδι αποτελεί το πιο εμπορικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών από γυναίκα καλλιτέχνη και ένα από τα πιο εμπορικά singles στην ιστορία της μουσικής. Είναι, επίσης, το 1ο χριστουγεννιάτικο ringtone που έχει γίνει διπλά πλατινένιο στην Αμερική.

Mariah Carey & Justin Bieber - All I Want For Christmas Is You (SuperFestive!) (2011)

Το “All I Want for Christmas Is You (SuperFestive!)” κυκλοφόρησε το 2011 και σε μορφή ντουέτου μεταξύ της Carey και του Καναδού τραγουδιστή Justin Bieber. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε για το Χριστουγεννιάτικο album του, “Under the Mistletoe” και κυκλοφόρησε ως ραδιοφωνικό single airplay μόνο στην Ιταλία στις 9 Δεκεμβρίου 2011, ως το δεύτερο single από το album. Το συνοδευτικό music video για το ντουέτο με τον Bieber γυρίστηκε στο πολυκατάστημα Macy’s στη Νέα Υόρκη και παρουσιάζει τον Bieber να ψωνίζει με τους φίλους του ενώ η Carey φαίνεται να τραγουδά στο βάθος.

Back To Top