Skip to content

Identify the song | Ακούστε τα τραγούδια από το 1ο επεισόδιο της 3ης σεζόν της σειράς “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη!

Identify the song | Ακούστε τα τραγούδια από το 1ο επεισόδιο της 3ης σεζόν της σειράς “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη!

Στο 1ο επεισόδιο της 3ης σεζόν, με τίτλο “Πρελούδια”

Βρισκόμαστε χρονικά πριν την εκτέλεση του Φάνη και παρακολουθούμε την πορεία της έρευνας του Δημοσθένη, ο οποίος έχει αρχίσει να υποψιάζεται τον Αντώνη και τον Σπύρο. Όλοι οι ήρωες συνεργάζονται προκειμένου να εξαφανιστεί το όπλο από τον τόπο του εγκλήματος και να αποπροσανατολίσουν τον Δημοσθένη, ο οποίος γνωρίζει ότι όλοι του λένε ψέματα. Ο Ορέστης και η Κλέλια ζούνε για πρώτη φορά ελεύθερα τον έρωτα τους, πράγμα που μπερδεύει ακόμα περισσότερο τον αστυνομικό. Οι Ιταλοί πιέζουν τον Φάνη να κάνει τα πάντα προκειμένου να σταματήσει η αστυνομική έρευνα. Η Χάρις και η Μαρία αρχίζουν πάλι να οργανώνουν το Φεστιβάλ.

Όπως και σε κάθε δουλειά του Παπακαλιάτη, έτσι κι εδώ, ο ίδιος αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια της σειράς, “αναγκάζοντάς” μας σε ένα ατέρμονο shazam alert, καθώς οι μουσικές του επιλογές γίνονται πάντα θέμα συζήτησης και τάσης στο ελληνικό διαδίκτυο. Οι μουσικές του επιλογές για το 1ο επεισόδιο της 2ης σεζόν είναι μια ακόμα “παλέτα με πολλά χρώματα” με τα οποία ζωγραφίζει τα μοναδικά του ηχοτοπία!

Οι ορχηστρικές δημιουργίες του Κώστα Χρηστίδη για το original score της σειράς που είναι ήδη διαθέσιμο από την περίοδο της μετάδοσης της 1ης σεζόν είναι ξανά παρούσες, επενδύοντας μουσικά διάφορες σκηνές  του επεισοδίου. Το “Money Laundering”, το “Forbidden Love” (με τη συμμετοχή του George Solonos) και το “Maestro” (με τη συμμετοχή της Ivana Grubelic Malo) είναι μόνο μερικά από τα θέματα που ακούγονται στο επεισόδιο. 

Οι Σκιαδαρέσες ακούγονται να ερμηνεύουν το τραγούδι τoυς “Όλοι αυτοί που πάνε” ενώ η Χορωδία Φώτη Αλέπορου ερμηνεύει το κλασικό “Κελαηδήστε ωραία μου πουλάκια”, καθιστώντας τα μόνα τραγούδια με ελληνικό στίχο που θα ακούγονται στο επεισόδιο.

Κάποια άλλα μουσικά θέματα -και δεν αναφερόμαστε στα λατρεμένα κομμάτια του Χρηστίδη αυτή τη φορά-, δίνουν τη δική τους πινελιά στην εκάστοτε σκηνή. Το “The Vamp Is Back” του Ed Palermo κλείνει με ένα εύθυμο swing τρόπο το επεισόδιο, ενώ το “Claire de lune” ερμηνευμένο από τον  Geoffrey Francis Eales, έχει πλέον ταυτιστεί με τη σειρά, από το πρώτο της κιόλας επεισόδιο που είχε δανειστεί μάλιστα τον τίτλο του πασίγνωστου θέματος που πρωτοσυνέθεσε ο Claude Debussy. Το “Jive Baby” του Harry Lubin επαναφέρει τη ρετρό swing διάθεση ενώ το “Moonlight Beguine” των Harry Bluestone και Emil Cadkin, προσφέρουν ένα είδος ανεμελιάς στη σκηνή που ακούγεται. Το ίδιο συμβαίνει και με το “Annen-Polka” του Johann Strauss που ερμηνεύει η Rias Orchestra υπό τη διεύθυνση του Helmuth Brandenburg.

Δύο αγγλόφωνα τραγούδια από γυναικεία συγκροτήματα των δεκαετιών του 40 και του 50, έχουν χρησιμοποιηθεί και σε αυτό το επεισόδιο. Το αγαπημένο “Rum And Coca-Cola” των The Andrews Sisters από το 1944 και το “Lollipop” των The Chordettes από το 1957.

Πόσες φορές μπορούμε να αναφέρουμε πως αυτό το “παιχνίδι” τίτλων και στίχων των τραγουδιών σε συνδυασμό με τις σκηνές που επενδύουν μας προκαλεί έντονο mind-blowing;

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Τόνια Μαράκη

Στον ρόλο του Δημοσθένη ο Κώστας Μπερικόπουλος

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Χρηστίδης

Διαβάστε Ξανά

Read Again

Maestro in Blue Season 3-Ep.1 | "Πρελούδια"

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στοGoogle News.

Βρείτε μας επίσης στοYouTube, στοSpotify, στοFacebook, στοInstagramκαι στοTikTok

Back To Top